Klaraklara30
|
Dobro jutro, mi smo včeraj končno dočakali sonček, se vidi, da so bile nedeljske maškare učinkovite. Danes pa še veter odpihnemo (včeraj je bilo namreč ful vetrovno) in potem bo super. Moje počutje je nekaj srednjega. Sicer imam več časa za počitek, vendar me še vedno boli spodnji del trebuha in križ. Da ne govorim, kako me bolijo medenične kosti...jooooj, auuuuč....zvečer komaj hodim, ponoči pa se komaj obrnem z enega na drugi bok. Zdej spim z blazino, ampak ne pomaga dosti. Ja, vem, telo se pripravlja na veliki dogodek. Samo upam, da zdržim še te slabe 3 mesece. borovnicica Meni se ne zdi nič čudno, če se zanimaš za te stvari in si želiš vsaj en del naravnega poroda. Je pa veliko odvisno od samega poteka, npr.: če ti odteče voda ali če imaš popadke. Če ti odteče voda, je menda bolje, če ležiš. Vsaj dokler se dete z glavico ne spusti dol. Če imaš pa popadke, pa lahko hodiš gor in dol, sediš na žogi, čepiš..vse, kar ti bo olajšalo in skrajšalo prvo porodno dobo. Celo bolj priporočljivo je, da si v pokončnem položaju, da dete pritiska in se spodaj odpira. Je pa spet dobro, da je takrat nekdo s teboj, ker te lahko kakšen popadek fajn preseneti kar se bolečine tiče in te more malo podpreti. Kolikor je meni znano, lahko tudi odkloniš prerez presredka. Mislim, da je pa odvisno od porodnišnice in babice, koliko se trudijo za tvoj presredek in ga varujejo. Ene kar avtomatsko prerežejo kar vsem po vrsti, ene pa samo v primeru, da preprečijo raztrganine. Jaz sem že slišala za primere, ko so ženske šle pred porodom v P in se z babico pogovorile, kaj si želijo in jim predstavile porodni načrt. Sicer ne vem, kako so vedele, katera babica bo pri njihovem, ampak zgleda, so se dogovorile. Med porodom se namreč vse tako hitro dogaja (vsaj pri meni se je), pa še v nekem takem drugem stanju si, da si jaz težko predstavljam, da bi tam razlagala, kaj si želim in kaj ne. absolventka2 Naj se vse kar takoj obrne v pravo smer in se vam začnejo dogajati prijetnejše stvari. Joj, vse ste nekaj pisale o pospravljanju...ja, sej sproti pospravim, kar je treba, samo generalno me pa še ni prijelo. Sploh ko je tako sonce, grem rajši malo ven in pol ne vidim tistega prahu, ki se itak kar naprej nabira in bi ga lahko vsak dan brisala. Kar se pa cunjic za dojenčka tiče, tudi ne bom prehitro prala, ker se potem razdišijo, če so predolgo v omari. Enkrat aprila bom to začela. No, sigurno bom pa kaj brskala po starih cunjicah in malo sestavila seznam, če še rabim kaj novega. Za eno stvar že vem (sem se včeraj spomnila): nov kovterček . Lep sončen dan vam želim.
|