polmaja
|
caroline1 in filisa - zelo mi je hudo zaradi vajinih očetov . Upam, da si bosta izborila še veliko veliko časa in se veselila novim vnučkom skupaj z vami. Ne glede na to, kaj bo v prihodnosti, ne zamudita trenutkov, ko sta z njima in jima 1000x povejta, da jih imata radi, pa tudi vse reči, ki jih do sedaj nista znali ali mogli izreči Jaz sem imela kar živahna dva dneva. Včeraj sem bila na uvodnem predavanju materinske šole, kjer sem bila sicer najstarejša , a ni panike. Veliko blablabla, v smislu, da sem vse in še več izvedela do sedaj od vas! Sem tudi sestavila omaro od Ikee za tamalega - si nisem predstavljala, da me bo to stalo 2 uri dela, par litrov znoja in muskulfibra, tako, da danes hodim kot robotek. No, debel robotek. Jutri bom pa sestavila previjalno mizico. Danes sem se z busom odmajala do Postojnske P na predavanje o EA, ter si prislužila potrdilo in mislim, da ga bom tudi uporabila. Dr Grmek je vse lepo v detajle razložil s svojim pomirjujočim (beri: monotonim) glasom, da sva se s sonosečnico hecali, da bi lahko samo Grmeka poslušali kako urico, pa analgezija sploh ne bo potrebna. Bodoči očki so kar dremali zraven, nosečke pa smo se trudile slediti. Ima pa zelo dober smisel za humor, ki bi ga lahko večkrat spustil z vajeti! Na koncu je dodal še malo politične propagande o stanju zdravstva in zdravnikov v Slo ob teh zadnjih dramah. Zagotovil je, da v Postojni ne bo nobenih sprememb in da bodo vsi dr opravljali svoja dežurstva normalno. HB! majabar - dobro se pozanimaj! kolikor jaz vem, Slovenija ne dovoljuje dvojnega državljanstva! In sicer v smislu: če imaš najprej Slo državljanstvo, lahko v drugi državi, ki dvojno drž. dovoljuje (npr Hrvaška), zaprosiš in eventuelno tudi dobiš to drugo drž - obratno pa naj ne bi bilo mogoče (npr najprej hrvaško, kot drugo pa slovensko - v Slo to kao ne gre). V tem smislu bi tvoj malček moral primarno imet slovensko državljanstvo, nakar lahko naknadno zaprosite za kolumbijsko in če ga dobite, bo torej lahko imel dva. Seveda, če Kolumbija to dovoljuje (je od države do države različno!). Ti nič ne zavidam te birokracije.... Samo zaželim ti lahko: SREČNO! Pa z našo ambasado se pomeni - če se boste zaštekali, ti lahko FUL pomagajo (kar šarmiraj jih, pa mednarodna športnica, pa to in ono...srečno tudi tam!) Glede pa sem vam lahko vsem samo FOVŠ!!! Moj je že skoraj pol leta na ladji, na začetku pa nisva smela, ker sem imela neke male krvavitve takrat. In ker ga ni, se ne moreva lotevati niti alternativnih taktik in prijemov. Zdaj upam, da ne bom imela kakega prezgodnjega poroda, ker potem ne bo hopanja skoraj celo leto!!! (sešteto skupaj, seveda).
|