jana84
|
najki...Naš pobič je "alergičen" na oreške: orehe, lešnike, arašide...In verjemi, da so skor v vsaki hrani ki si jo zamisliš...Predvsem v tistih čokoladnih zadevšnah (napolitanke, čokoladne kroglice, čokolešniki...) MOram prav gledat, kje ne piše "lahko vsebuje sledi oreškov"...To je pa na redko kateri stvari...In pol prideš v situacijo, ko ti v vrtcu rečejo starši, da je najbolj fajn da se za rojstni dan prnese kakšne smokije ali kaj podobnega Ja, kako zdej preprečt al pa dopovedat 2-letnemu otroku, da on tega ne sme HB nima kakšnih hudih reakcij, razen kakšnih izpuščajev po koži...Sam se mi zdi neumno, da bi se zarad tega sprevrglo v kaj hujšega (beri kakšne dihalne motnje ali kaj takega!) Mu je pa alergolog določil po krvnem testu da je alergičen na morskega prašička, ki ga še na sliki ni videl kaj šele v živo, oreške in cvetni prah leske...Ampak vse skupaj zeloooo malo. Tako, da se ne pretirano obremenjujemo s tem...Dobro ravno orehovih piškotov mu ne damo za jest al pa potice...Pa zadnjič smo jedli palačinke in sem dala na mizo tudi nutelo al neki podobnega...In ta mali, da bi pa s titim jedel palačinke...Pol mu pa z možem lepo razloživa, da on tega ne sme, ker mu ratajo pikice po koži in ga pol boli in srbi...Zdejp a vsakič ko vidi nutelo reče "au, buba, pika..." filisa in caroline za vajina očeta...Srčno upam, da dočakata prihajajoče in še kakšne potem... jaz sem se zdej odjavla od pondeljkovega izpita...In pol sem vidla, da je profesorca, ki ej imela en izpit razpisan z 8.9, prestavla le tega na 15.9., tako da mogoče pa skočim na tistega...Sam moram še seminarsko prej narest...Sem se danes že naki lotila skup spravljat stvari...Mal naložt levo in desno pa bo! Mah, da bi vsaj še en izpit spravla pod streho preden grem rodit...Pa še popoldan je, tako da gremo lahko lepo v miru v MB, brez kakšnih hitenj in preganjanj zjutraj ob 5h od doma, da je človek lahko za 8h na izpitu... Mi je pa drugače najtežje sedet za računalnikom in nekaj nanj delat, ker se me loti tako noga oziroma tista žila bolet in pečt, da moram kar naokrog pol hodit...Sem prav smešna...Si bom pa sprintala literaturo, ki jo imam na računalniku in hodila z njo naokrog evo, zdej se je pa neki dežek lotil pr nas capljat z neba...Ma za jutri mislim, da je lepše napovedano, tako da...Ah, ker če bo cel vikend dež bo res fajn čepet noter s hiperaktivnima otročkoma (enim v trebuhu, da ne bo pomote )