|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 19:07:48   
Najki
mamamajca midva tudi nisva porocena in tudi nimava v planu, bosta imela pa oba otroka ocetov priimek. sva se nekaj hecala, da bi si kar izmislila nekaj tretjega al pa dala ponudbo dedkom, keri vec placa user posted image . samo v koncni fazi je bolj prakticno, ce je ocetov, tudi zato, ker se bosta mogoce enkrat le porocila in je pac prakticno. pa tudi ne vem, kako bi razlicni priimki vplivali na otroka, mogoce bi cutila razlicno pripadnost ali manjso povezanost med sabo. verjetno bosta imela prej ali slej veliko vprasanj okoli tega, pa tudi vsi sosolci in uciteljice in bla bla bla, ce sta polbrata in to. tako da mislim, da je boljsa izbira isti priimek za oba. 2 priimka sta sicer opcija, samo zna bit problem pri puncki, ki bi se porocila in obdrzala dekliske poleg mozevega, pa bi naenkrat imela 3 priimke user posted image .

3x mami saj aventova elektricna je bolj svoh kot rocna user posted image . jaz sem kolikor sem mogla z elektricno, potem pa naprej z rocnim nastavkom, da se je bolj spraznilo. mi je pa prisparalo veliko krcev v roki, da se je dalo na elektriko.

Zdejle ko se pripravlja ta strajk doktorjev dejte malo slediti, ker ocitno ni glih porihtana nemotena oskrba bolnikov in mende bo anestezistov manjkalo. Tako da po moje EA v LJ ne bo na voljo. so pa nekaj nastevali, katere bolnice bojo vec ali manj normalno delovale in je bila postonjska med njimi, ljubljanske pa nisem slisala. samo niso govorili specificno za porodnisnice. Mogoce se dajte malo pozanimat za vas kraj.

nejkec glavica mu nic dol ne visi, ker je pod njim samo tanko blago, ki povezuje oba dela blazine, da ne bi zdrsnila narazen.

Nas je imel ikeino obrobo za posteljico in je blazila, ce se je kaj ruknil. je pa prakticno udi zato, da mu nogice in rokice ne padajo skozi ograjico, pa dude ali igrace ne padajo. je pa ta ikeina ful dolga in pride okoli posteljice 140x70, nekateri imajo pa zascito samo do polovice stranice.

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 276
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 19:07:53   
anju
ja pa ste res čveke, saj em bla vendar do treh gor! v par urcah ena stranuser posted image

široko povijanje res je različno po območjih. nova (niti ne tako zelo nova) doktrina odsvetuje široko povijanje, ker naj bi to omejevalo gibanje, motorični razvoj. tako se čist strinjam s 3x mami, da se do 3m itak skor ne gibljejo in jih je smiselno zaradi kolkov povijat široko.

M&A kako so se potem vaše ritke odzvale na plenice za enkratno uporabo, ko ste bili na dopustu? bolj občutljivo?

kis in citronko sem mojmu naročila že začetek tedna. ponavadi moram napisat seznam na sms (ker listek pozabi doma). napisala sem grozdje, spodaj kis in je vse sodelavke spraševal za alkoholni grozdni kis, da njegova rabi. ko me je poklical sem mu razložila da rabim vsako posebi. prinesel je samo grozdje. čistim pa s kisom tudi potleh. sem dognala njegovo moč, ko se mi je slučajno razletela flaša kisa potleh ravno ko sem temne ploščice čistila za keramičarjem. prej sem vsaj 5x pobrisala, potem pa 1x tisti kis in nisem mogla verjet!!

blazin okoli posteljice nismo imeli, mogoče zdaj kasneje, če bo hotel tam spati. na rabijo bit preveč debele. buške itak bojo. samo mama je dala delat en kompletek za zibko - kot pravi caroline - samo za videt dokler so tako mali.

Pokora naj ti pregled popravi dan!user posted image user posted image user posted image javi!

aja še to sem hotla rečt: v prvo sva napisala (samo) da ga imavauser posted image najbližje seveda poklicala. v drugo bo isto ratalo v porodni, če bo hotelouser posted image

aja, še to, priimek to sem pa js zdej prav zapela pa me je bilo malo sram tu povedat. od tistega krega oz nerazumevanja dalje sem si upičla v glavo da hočem da ima sin priimek tudi po meni. tako resno razmišljam da malo zakompliciram, da potem dava seveda tudi novemu članu oba priimka. poročila se NE bova.


< Sporočilo je popravil anju -- 18.8.2010 19:14:31 >

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 277
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 19:09:09   
3x mami
mene je pa zacela matrat koza na trebuhu user posted image zdaj je boga ze cisto raztegnjena, se mi zdi, da trebuh ne rase toliko v visino kot v sirino (beri v pravo spico). in danes me ze cel dan obupno srbi in drazi, na enem delu se mi je ze prav vnela user posted image zvecer se vedno mazem s kremo, da je malo bolj mehka in da ne zateguje tako. zdaj sem si dala se modri bepanthen (mi je enkrat ze pomagal), pa cakam, ce bo kaj boljse...

(odgovor članu BRinME)
Neposredna povezava do sporočila: 278
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 19:26:04   
Roberta69
Obloge za posteljico. so večinoma ful predrage, jaz imam eno zelo lepo (ampak pisano), ampak za v to stanovanje sva Liamu naštimala belo posteljo (so bile pri Merkatorju enkrat pike in je bila okoli 20 € user posted image , drugače bi najbrž vseeno obdržali kar uno pisano (saj je ful lepa, samo ne paše sem user posted image )) in ima gor Ikeino oblogo, ki je v primerjavi z uno drugo čist nekvalitetna, ampak toliko kot jo rabiš, odtehta. Sem šla p atudi jaz zadnjič V NKD pogledat in imajo tam ful poceni te obloge, mislim, da za 20 € user posted image , drugače so pa večinoma v ITA kakšni lepi kompleti okrog 150 € user posted image .


Priimek: mi2 tudi nisva poročena in sin ima oba priimka, tudi ta bo imel oba. Se mi zdi tako najbolj praktično in tudi "pravično" - zakaj bi se ozirala na neke stare navade... Fora je pa še v tem, da mu numerološko (čeprav jaz na te zadeve ne dam prov veliko) tako fuuuul paše in mu najbrž, tudi če bi se poročila (moj user posted image tudi ne da totalno nič na poroko, ampak je vseeno nekako v planu, zaradi mene user posted image , že nekaj časa user posted image ), priimka ne bi spreminjala. Je pa res skoraj pri vseh praksa, da imajo otroci neporočenih parov očetov priimek user posted image . Nisem pa jaz nikoli slišala kakšne opazke na naš račun,  z nobene strani...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 279
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 19:26:21   
anju
3x mami js namažem zvečer in zjutri z oljem ali mastno kremo. me pa srbi že en čas in srčno upam da ne dobim strij, če sem v prvo prišla skozi brez. poskusi da kožo zmočiš, navlažiš potem najprej namaži s kakim mlekom, losjonom, ki se lepše vpije in zmehča, na vrh pa še olje.

Najki sem se spraševala okoli teh dežurstev zdravnikov, pa sem dognala, da v bistvu rabim samo dobro babco. pa pediatra... ma nujna dežurstva bojo pokrita. vem pa da tudi sestre znajo ogromno.

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 280
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 19:32:21   
caroline1
Anju- večina tvojih postov me nasmeje! user posted image  Jaz mislim, da nobena zveza ni večna...četudi smo trenutno zaljubljeni do ušes pa še čez...pa je razumevanje pa vse oh in sploh (imam za sabo grdo in slabo izkušnjo)...otrok bo imel moj priimek in konec!!! Pa sej se lubi nič ne buni! Če hoče, da ima enega bo imel mojega! Sej jaz nosim, se mučim in bom tudi rodila...Če pa se bo punčka odločila poročiti, pa bo dala samo možev priimek, moj ali pa očetov, kombinacijo...itak imaš lahko samo dve imeni in dva priimka!

Podobno kot ste ugotovile učinek kisa, je tudi limona...čisti vodni kamen bolje kot cilitbang!user posted image  Vrela voda prečisti odtoke boljše kot MrMuscolo pa še kaj bi se našlo! Kmalu bom postala okoljevarstvenik(beri kako leto še rabim) in so nam na veliko razlagali te stvari...čimmanj kemije pa je...včasih se ji pa pač ne moreš izogniti...

3x mami- jaz sem ene 10 dni nazaj jamrala, ker me je koža prav bolela...sploh okrog popka...ob dotiku, so mi šle kocine pokonci! Zdaj imam trebuh še večji, so pa bolečine izginile! Ne zateguje več...

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 281
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 19:47:23   
caroline1
Najki- ko omenjaš pomanjkanje zdravnikov...zadnjič na pregledu pri G, sva s sestro malčk klepetale in je rekla, da toliko kot nas ima septembra in oktobra rok, tega že dolgo ni bilo in da zna biti kar hudo v porodnišnicah! Pa ni debata tekla sploh o teh sporih zdravnikov z vlado, pač pa samo o tem, koliko nas je nosečk! Tak da...pripravimo se user posted image . Nasploh je menda ful otročkov...ko sem bla v bolnici jih je v eni noči rodilo 7, v drugo ko sem bila pa 13. Je moralo biti pa pestro za vse prisotne!user posted image  Kam jih le dajo user posted image  no sej bomo videle..

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 282
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 20:12:47   
nejkec
Ojoj, ko grem jest rodit, da se mi vse umaknete user posted image Je pa lepo, da je spet tok dojenčkov!

(odgovor članu caroline1)
Neposredna povezava do sporočila: 283
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 21:06:16   
Pokora
3x mami, daj si še zjutri namaži bauhija. Jaz sem si kupila karitejevo maslo (precej mastna krema - zgleda res kot eno maslo) in koža cel dan ostane lepo mastna. Verjetno gre malo tudi na majice, ampak ko se operejo, ni nič videti da bi bile mastne.

Kis je zakon za pucat! Nama so v tuš kabini mozaik po tleh tako super položil, da voda ne odteka in se posledično nabira kamen. Ga ni spucal živ krst, dokler nisem začela uporabljati kisa. Ima sicer vonj ki mene ne moti, moža pa grozno. Pa to pač spucam ko njega ni. Je pa tudi on uvidel da je to najboljši način in ko se začne nabirat že sam reče da bo treba spet kis polituser posted image

Nejkec, je lepo ko je zopet veliko dojenčkov, samo ko bomo vrtce iskale pa ne bo več tako lepouser posted image   Mi v prvo nismo dobili vrtca, smo potem poiskali privat varstvo, samo to ni to. Vrtec je zakon!

Torej, jaz sem bila na pregledu. Mala lepo raste, kar je bistvenouser posted image  Ima približno 1600g, kar ustreza tednom nosečnosti. Z G sva se zmenila da zdržim v enem kosu vsaj do 35. tednauser posted image  Mi pa MV ni nič meril in gledal. Je rekel da je brez veze, da itak nimava kaj narediti. Cerklaža še vedno lepo drži, če je ne bi bilo, bi verjetno že zdavnaj splavila. Še vedno imam pa predpisanega veeeeliko počivanja (pa sem že mislila da bom lahko okol skakala). Glede na vse kar se z mano dogaja, bo cerklažo odvezal šele tam v 38. tednu, če ne bom šla prej rodit. Mi pa ni dal nobene napotnice za porodnišnico in rešilca. Sva oba malo pozabila. No, bom pa čez 14 dni povprašala, ko imam naslednji pregled, in sicer 3.9.
 
Po pregledu sem šla še v lekarno po Buscopane in Magnesol. Pa sem povprašala za kaj drugega namesto Magnesola in mi je farmacevtka razložila, da je samo Magnesol registriran (je rekla da to pomeni da vsebuje res samo to kar piše na deklaraciji), kar pomeni da je samo ta preverjeno varen za nosečnice. Je pa precej majhna doza magnezija in da če ne zadošča, naj raje vzamem kako tabletko več, ali pa spijem še malo Donata.

(odgovor članu nejkec)
Neposredna povezava do sporočila: 284
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 21:15:26   
Pokora
Aja, še to sem vam pozabila povedat. Sem poslala fanta po copatke in kakšne si je mali izbral? Uganete???
Take lepe rdeče, ki že malo na vijola potegnejouser posted image  Bo imel te za doma (jih tudi rabi), pa bomo za v vrtec druge kupil user posted image

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 285
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 21:32:29   
mamamajča
hehe pokora, saj viola je moderna ta časuser posted image

dajte še kako tako eko varianto pripisat, kot je kis in citronka, mi grejo že na živce vse te kemikalije

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 286
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 21:36:09   
3x mami
Pokora, user posted image za pregled! tale tvoj mali je pa tudi hecen user posted image

hvala za nasvete. eh, strije imam jaz se iz prve nosecnosti, in to iz zadnjega meseca, prej ni bilo nobene. potem pa je naenkrat vse popokalo. ko sem sla rodit, se je babica kar mal zamislila nad mojim trebuhom, ko je bil tako vnet, pa sem probala vse, kar mi je prislo na misel za mazat. tisti ctg gor sploh nisem prenasala... zdaj ne vem, ce je kaka strija vec ali ne. eno samo bojno polje. eh, nimam srece s to kozo.

sem slisala tudi jaz, da je ogromno nosecnic letos. tudi na sploh, ne samo okoli nasega pdpja. je bilo zgleda pestro novo leto user posted image
kriza bo z vrtci, in potem s solami user posted image so mi v nasem vrtcu rekli, da naj dam prosnjo noter, cim se mali rodi. pa imam ze dva tam noter in smo zato kao v prednosti, sam cakalna vrsta je zeloooo dolga. pred dvema letoma, ko sem pa prvega vpisovala, pa sem lahko zbirala mesec, ko gre noter in sploh ni bilo tezav...

cistila. mi jih doma prakticno nimamo, edino za posodo in za perilo. pomivamo s kisom. vcasih je treba malo vec drgnjenja kot bi mogoce bilo treba s cistili, ampak poskusamo bit cimbolj naravni.

(odgovor članu Pokora)
Neposredna povezava do sporočila: 287
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 21:54:22   
anju
super Pokora!user posted image to pa je popravlo dan. skakat pa ne moreš kr takoj začet, no;)


IZVIRNO SPOROČILO: caroline1

Anju- večina tvojih postov me nasmeje!


čaki da tvoj zapne tko kot js zdej:)

(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 288
   [Brisano sporočilo]
18.8.2010 22:07:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anju)
  Neposredna povezava do sporočila: 289
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 22:25:27   
polmaja
Hej Pokora, pa saj ni panike, si vsaj ni svetlo roza izbral! user posted image
Po drugi strani ni nič čudnega, če ima punčica kaj svetlo modrega, se več noben ne čudi in jaz nimam predsodkov, če ima fantek rdeče copatke... user posted image  Bravo mali, enakost za vse!

Priimki: midva z mojim sva sicer poročena, a sva obdržala vsak svoj priimek (so naju pred časom na hrvaški meji prav zasliševali kako to poročena, a priimek drugačen, bukslni!). Mali bo dobil oba priimka, priznam pa, da sva se nekaj časa pogajala, čigav bo najprej, hahaha. In uganite, kdo je zmagal user posted image !

Kis: alkoholni kis uporabljam že nekaj časa za kamen, a ga še nisem probala uporabit za perilo - jutri bom zagotovo! Ti eko nasveti so tudi meni odlični! Če katera pozna še kak trik, kar na dan z njim.
Npr sodo bikarbono lahko uporabite za osvežitev tepihov; potresete prahec po tepihu (jaz kupim več škatlic), pustite nekaj časa, potem pa posesajte. Odprta škatlica sode v hladilniku tudi posrka smrdljive vonje.

Pa še ena ta bistra od mojega user posted image . Ker ni Slovenec, a se je prostovoljno priselil k nam, se trudi s slovenščino, in to  zna bit kar zabavno. Na primer - namesto veter pihlja, reče veter prhlja, ali pa "kako lepe kruželjčke maš (tj kravžljčke)... No, pa smo tako dobili tudi nov naziv za dojenčka, ki ga z veseljem uporablja cela moja družina in prijatelji (se jim zdi totalen hec). Čisto na začetku nosečnosti je namreč ponosno izjavil: "Mi bomo pa imeli odojčka"! Pa je zdaj za vse odojček user posted image  user posted image

(odgovor članu anju)
Neposredna povezava do sporočila: 290
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 22:37:00   
orhideja80
Sploh vas ne morem več sledit;) jaz sploh ne utegnem, me služba še vedno okupira. bom verjetno delala do začetka PD. Jeh kaj čmo, sej bi si zrihtala bolniško, ampak pol bi imela slabo vest...ker trenutno še ni nikogar, ki bi prevzel delo.

Pokora - če sem čisto odkrita, nisem nič jedla (sladko mi kar nekako ne paše preveč), pila samo kavo. Bom naslednjič malo bolj pozorna in ti javim.

Lija30 - sestavil ga je moj user posted image , tko da nisem še strokovnjak. Bom pomoje vadila, ko bo treba :) glede košare - lupinice pa še ne vem. Tudi meni sta bili ti barvi všeč, drugih v bistvu sploh nisem vidla. Mislim pa, da je bilo na oranžni več našitkov, kar mi je blo zelo všeč, na tem zelenem jih pa ni.  

PixieM - danes sem na telovadbi vidla tudi eno z zelo majhnih trebuščkom, kar nisem mogla verjet, da je že v 6. mesecu. Sem se spomnila nate.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 291
   RE: Oktobrke 2010 II
18.8.2010 23:02:51   
BRinME
IZVIRNO SPOROČILO: mamamajča

dajte še kako tako eko varianto pripisat, kot je kis in citronka, mi grejo že na živce vse te kemikalije



Tu sem citirala EKOGREEN-a, kar je napisal, ampak to je le o kisu, če ti kaj pomaga user posted image

KIS-43 uporabnih nasvetov


Povzeto po knjigi How it all vegan:
1. Ubija plevel (čisti kis našpricamo po plevelu, dokler se ne posuši-plevel namreč)
2. Ubija nezaželeno travo med tlakovci
3. Poveča kislost tal, kjer je to potrebno (120ml kisa v 3,75l vode uporabimo za zalivanje rododendronov, gardenij, azalej)
4. Preganja mravlje (pošpricajte okoli vrat, gospodinjskih aparatov, po površinah, kjer hodijo mravlje)
5. Odličen za loščenje kroma (uporabimo nerazredčenega)
6. Odstranjuje smrad s psov (natremo kužata s kisom in ga speremo)
7. Odganja mačke (poškropi s kisom, kjer nočeš, da bi se zadrževale mačke)
8. Za čiščenje srbečih pasjih uhljev (ušesa očistimo z mehko krpo, ki smo jo namočili z mešanico voda-kis)
9. Za čiščenje tal (250ml kisa v 7,5l vroče vode)
10. Osveži uvelo zelenjavo (namoči zelenjavo v 0,5l vode in eno jedilno žlico kisa)
11. Omili čebelji in meduzji pik (nanesemo čisti kis na mesto pika)
12. Lajša sončne opekline (narahlo namažemo alkoholni kis na opečeno kožo, ponovi po potrebi)
13. Mehča lase (v zadnjo vodo za spiranje dodaj eno jedilno žlico kisa)
14. Pomirja suho in srbečo kožo ( v kopel dodaj 2 JŽ kisa)
15. Pomaga proti prhljaju (zmešaj 2 JŽ jabolčnega kisa, 2 JŽ vode, 2 JŽ olivnega olja, vmasiraj v lase, po 15-20 minutah operi lase s šamponom)
16. Pomirja boleče grlo (1 čajno žličko kisa vmešaj v kozarec vode, grgraj, pogoltni)
17. Pomaga pri zdravljenju sinusnih in pljučnih vnetjih (dodaj 4 ali več JŽ kisa v vlažilnik zraka)
18. Deodorira kuhinjski odtok (zlij 250ml v odtok 1x tedensko, pusti 30 minut, speri z mrzlo vodo)
19. Odstranjuje vonj čebule (podrgni s kisom po prstih pred in po rezanju čebule)
20. Čisti in razkužuje kuhinjske deske (zbrišemo s čistim kisom)
21. Odstranjuje sadne madeže z rok (podrgnemo roke s kisom)
22. Pomaga pri odstranjevanju maščobe in vonja s posode (dodaj 1JŽ v vodo za pomivanje)
23. Čisti grelce vode (zavri mešanico vode in kisa v grelcu, pusti stat 10 minut, operi do konca)
24. Osvežuje lunchboxe (košček kruha, napojen s kisom, pusti v škatli čez noč)
25. Čisti hladilnike (operi notranjost hladilnika z 50:50 mešanico kisa in vode)
26. Odmašuje odtoke (stresi pest sode bikarbone v odtok, čez nalij 120 ml kisa in zapri odtok za 20 minut, speri z vročo vodo)
27. Čisti in deodorira prazne kozarce od majoneze, kumaric...(izperi s kisom, ko so prazni)
28. Čisti pomivalne stroje (250ml kisa daj v pranje, tako zmanjšaš nalaganje detergenta v notranjosti stroja)
29. Čisti nerjaveče jeklo (obriši s krpo navlaženo s kisom)
30. Odstranjuje madeže z loncev (napolni lonec s 660ml vode+3JŽ kisa, kuhaj da se madež zmehča in ga je možno oprati)
31. Čisti mikrovalovno pečico (V pečici kuhaj 250ml vode+4JŽ kisa. To bo zmehčalo umazanijo in odstranilo neprijetne vonjave)
32. Topi rjo z vijakov in drugih kovinskih predmetov. (namoči v kis)
33. Odstranjuje neprijetne vonjave v kuhinji (majhen lonec z vodo in kisom naj počasi vre na štedilniku)
34. Odmašuje stare likalnike (daj v vodni rezervoar 50:50 mešanico vode in kisa, obrni na paro in ga pusti 5 minut pokonci. Izklopi, pusti da se ohladi, odstrani vodo iz rezervoarja)
35. Čisti zažganine z likalnika (v ponvi segrej 50:50 mešanico soli in kisa. S tem podrgni po površini mrzlega likalnika)
36. Odstranjuje mucke z oblačil (dodaj 120 ml kisa v vodo za izpiranje, to tudi mehča perilo in poživlja barve)
37. Osvežuje pralni stroj (zlij 250 ml kisa v stroj in daj na pranje brez perila-odstranjuje naslage praškov)
38. Odstranjuje madeže (nežno natri madeže preden jih daš v stroj)
39. Odstranjuje vonj po dimu iz oblačil (250 ml kisa dodaj v kad vroče vode, obesi obleke nad kad)
40. Čisti očala (očisti leče, s kapljico kisa vsako)
41. Osvežuje rezano cvetje (v 1l vode dodaj 2 JŽ kisa in 1 ČŽ sladkorja)
42. Gasi ogenj (polij na ogenj, če gori maščoba)
43. Poživlja telo (dodaj 1 ČŽ jabolčnega kisa v kozarec tople vode, dodaj malo medu, zmešaj in popij)

in še to sem našla : http://www.mojekosvet.com/2009/07/cistila-za-perilo/


< Sporočilo je popravil BRinME -- 18.8.2010 23:13:34 >

(odgovor članu mamamajča)
Neposredna povezava do sporočila: 292
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 0:11:55   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: tinaaleks

BLOOM-jaz pridem tudi iz LJ v MS, ne bi bil problem. Do stolnice znam pridt... Samo takrat bi s sabo vzela vso mojo familjouser posted image




user posted image user posted image user posted image user posted image

Seveda,seveda,vsi kompletno!!!! Tudi jaz bi prišla z celo "bando"  user posted image .



_____________________________

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11




(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 293
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 0:16:03   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: M&A


user posted image Kako so vašim dragim všeč trebuščki? Moj pravi, da sem ful seksi user posted image Pa še malo bolj zaobljena sem kot sicer (spredaj in zadaj). Pol se bo pa spet moral navadit na kosti in ploh user posted image Sam da si ne bo omislil kakšne debeluške user posted image  





Tudi moj pravi da sem seksi izpopolnjena ženska user posted image user posted image user posted image . Mislim da je to res,ker smo že 6 nosečiuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11




(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 294
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 0:28:10   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: janaja

IZVIRNO SPOROČILO: Najki

IZVIRNO SPOROČILO: janaja
Kar se tiče matičnih celic sem jaz lani
dala shranit brezplačno nekam v Lj ( pomoje).

So mi pa razložili,da če pride v poštev kakemu ki potrebuje ga dobi on, če ne pa čakajo na osebo, ki mu odgovarja.

Smo rekli, zakaj pa ne bolje kot da gre v nič.


To si jih darovala, samo je pac mala verjetnost, da bojo kompatibilne s kom in zato lahko da ostanejo na zalogi, ce jih boste rabili. Samo tam shranijo samo kri iz popkovice, ne pa tudi tkiva, kjer je mende vec celic al bolj kvalitetne al nekaj takega. Dobro, da ste me spomnile, mislim da je ravno po 30. tednu cas za to urihtat. Prej ne, ker hocejo, da so mamice zihr. Jaz sem sicer ful za darovanje, ker se ful raziskujejo moznosti na tem podrocju in z darovanjem lahko tudi pomagamo pri raziskavah in iskanju zdravila za vec bolezni. Nic me ne stane, stvar bi samo pristala v smeteh, tako pa lahko pomaga pri zdravljenju nekoga, mogoce celo mojega otroka v prihodnosti.





Tudi jaz bom darovala. Po 32 t. moram poklicat (imam tel.,če katera rabi) v LJ  na oddelek za transfuzijo in se z njimi  zmenit ,samo,baje, v soboto in nedeljo ne pobirajo. In ne sme biti staro več kot 48 ur.




_____________________________

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11




(odgovor članu janaja)
Neposredna povezava do sporočila: 295
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 1:36:43   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: 3x mami

2ursae, ti pa bos res imela pestro naslednje leto!

mi imamo do sole se dve leti, sam se mi zdi, da bo hitro naokoli.

kako pa zgledajo tile seznami za solo? a to dobis na dom, kaj moras kupit - knjige, zvezki in vse? torej naceloma nakupis vse pred zacetkom in imas potem med letom vec ali manj mir?



Pri nas v MS kjige brezplačno izposodi  šola,delovne zvezke pa zvezke pa moraš kupit. Jaz kupim peresnico,barvice,škarje,redirke.... takoj, vse skupaj. Kolaž papir pa plastelin,pa dasmaso,no take stvari med letom oz.kda to potrebujejo.  Seznam pa dobiš konc šol.leta. Kako pa izgledajo?? no pri nas na A4  napisano računalniško. Prva stran kjige,druga del.zvezke,tretja pa drobnarije...


_____________________________

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11




(odgovor članu 3x mami)
Neposredna povezava do sporočila: 296
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 1:47:27   
BLOOM 1
IZVIRNO SPOROČILO: M&A

IZVIRNO SPOROČILO: 2ursae
papirji, priprave, cunjice & co: user posted image a je še kakšne junakinja tle, ki nima NIČ od tega še poštimano? NIČ, ampak res NIČ ... se bom s tem ukvarjala, ko neham delat - čez dan služba, popoldne mulčka, zvečer pa le še kavč. Auč, no, res imam PDP konec oktobra, tko da imam v načelu še 2 meseca časa.



Jaz tudi še nimam NIČ od tega. Se mi zdi še čist prezgodaj. Urejala bom šele v začetku oktobra.



še jaz user posted image


_____________________________

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11




(odgovor članu M&A)
Neposredna povezava do sporočila: 297
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 1:57:27   
BLOOM 1
No pa še to povem da tudi mi  imeli pregled(17.08),navaden. Hemoglobin imam že 112,to je zelo dobro,spodaj je O.K. Naslednji pregled in UZ imam 14.09.   Tudi jaz imam pregled na 4 ted.,pol pa na 2 tam nekje po 34t. + ctg.

Aja,za srečanje, jaz bom prišla,sigurno samo povejte še datum in lokacijo. No ja v LJ seveda user posted image user posted image user posted image user posted image .


< Sporočilo je popravil BLOOM 1 -- 19.8.2010 1:59:32 >


_____________________________

Tukaj si,naša mala sreča!!!

Radi te imamo!!!!
N&N 12.10.10.
N. 29.12.11




(odgovor članu BLOOM 1)
Neposredna povezava do sporočila: 298
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 7:12:08   
tinaaleks
Jutro!

Spet jaz težim prva zjutraj! Alo, malo prej lahko vstajate!user posted image  Jaz sem bila že ob 5 pokonci in imela celo 45 minut časa, da sem še malo brala, ker je danes naša potegnila do 5:45user posted image . Je pač po mami in zgodaj vstaja!user posted image

Samo še jutri pridem v službi, popoldne pa potem takoj na morjeuser posted image  Komaj čakam. Pa ne toliko morja, kot to da vem, da sem konec!
Aja, včeraj oddala papirje za CSD-raje osebno nesem, da mi tam pregleda, če je vse izpolnjeno. Potrebovala sem mislim, da 1 minutouser posted image  Vsaj nekaj. Bodo pa z mano imeli kar nekaj dela: 2 delodajalca, pa še porodniška prejuser posted image ....

Danes sem dopolinla 34.teden in že vstopam v 35!user posted image  Gre hitro ne?

Naslednji petek, grem na predavanje za EA v Postojno-bolj zaradi tega, da podpišem izjavo in jih malo vprašam, kako po to s 1. 9. Raje osebno preverim!
pokora-user posted image za pregled, pa kar lepo počivaj...

kis-še nisem probala, samo ker mi ga nekaj ostaja, bom kar naslednjič dala noter, pa da vidim kakšen bo učinek


(odgovor članu BLOOM 1)
Neposredna povezava do sporočila: 299
   RE: Oktobrke 2010 II
19.8.2010 8:03:58   
kpmk
Jutro še od mene

Vsem hvala za nasvete glede kisa in JA bom poskusila, sem čist not padla, sem že moji mamci nesla info dalje user posted image

mi smo imeli burno noč (mali je full jokal user posted image  ) se mi full smili, ko je zdle v varstvu....je kr kriza ker je skoraj po 2m spet v varstvu in je kot bi se ponovno uvajal user posted image   tak da pijem DUPLO kavo, ker sem zombiii

darovanje popkovnične krvi - mi2 sva imela že vse doma, sva želela darovati, potem ko sem imela pa CR pa dr ni dovolila, ne vem zakaj user posted image , bom pa tokrat vprašala ali lahko darujem, glede na to da imam napovedan CR




_____________________________

... prvi zaklad.... 12.4.2009...
... drugi zaklad .... 29.9.2010...

(odgovor članu tinaaleks)
Neposredna povezava do sporočila: 300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
FOTO: 13 osupljivih fotografij poroda
Fotografinja Leilani Rogers že skoraj pet let ustvarja fantastične slike poroda in dojenja. Delila je zbirko nekaterih n...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?