Najki
|
Dianatal gel je prisel ven mislim da aprila letos. Malo sem brala o njem in tudi Pusenjakov komentar, kjer je bil ogorcen, da ga sploh ze prodajajo in reklamirajo, ko je stroka aprila sele dobila zadevo v teste, ko niso se niti zavzeli stalisca do njega in ga sploh niso dolzni niti uporabiti niti znati uporabiti. Tako da se malo pozanimajte, kako porodnicarji zadevo sprejemajo in ce so jo sploh pripravljeni uporabiti... Osebno ga ne bi kupila, stane celo vec kot EA, pri kateri pretezno placas delo anestezista, pomaga pa samo pri iztisu, kar je bil po mojih izkusnjah najlazji in najhitrejsi del poroda. Sasadejan lepo se imejte! Moja miska v trebuhu se ze par dni premetava kot bi hotela razbrcat kovter dol s sebe. Pa vsak dan ko se zbudi in pretegne slisim pokanje sklepov. Jaz sem pa ze dva dni lacna kot volk, kar naprej bi jedla. Anju Neocelica ma sedaj po novem tudi shranjevanje tkiva iz popkovnice. Sta razlicni sorti celic, samo se ne spomnim razlik. Mislim da so ene krvotvorne druge pa tkivotvorne. Javna banka pa zaenkrat vzame samo kri. Sem tudi jaz izpolnjevala tisto nagradno igro in me tudi klicarijo vsak mesec . Sem pa ze pisala javni banki za povprasevanje v prvem trimesecju, pa bom morala pobrskat po mailih za njihov odgovor. Tybysy vrtiljaki niso ne to ne ono. Visece stvari in mobile bos imela na vseh drugih zadevah (kaksna igralna deka, vozicek, lupinica, nad previjalno mizo, lezalnik,...), kjer bo otrok prezivel vec casa kot v postelji, kjer bo naceloma samo spal. Postelja naj ne bi bila namenjena igranju. Ni pa nic narobe, ce imas kaj glasbenega ob ali na postelji. Mi smo sicer glasbei vrtiljak dobili, pa ga vrtenje se nikoli ni uspavalo in ful je bil v napoto pri polaganju otrok v posteljo ali dvigovanju iz nje, muzika je bila pa klasika in ga je kar pomirjala. Samo to komot naredis z glasbenimi igracami na poteg ali s cdji, kjer je celo boljsi zvok. Je pa fino imeti kaksno kvalitetno igraco, ki se lahko pripne kamorkoli in jo potem prestavljas med vozickom in lupinico in doma kjer imas otroka. Kvalitetno pa mislim vizualno, materialno in zvocno raznoliko. Za luc v spalnici pa pravijo, da preprecuje nastajanje nekih hormonov, ki so potrebni za regeneracijo telesa med spanjem. Posledica so lahko tudi nekatere vrste raka. Tišina in tema sta osnovi za dober in miren spanec. Svetloba namreč zavira nastanek melatonina, hormona proti staranju. Ta nastaja v češeriki (epifizi) v možganih, na osnovi serotoninskih impulzov. Pojavi se le ponoči, podnevi izgine. Šele ko se zmrači, začne češerika proizvajati melatonin, v črni temi pa je ta proizvodnja najmočnejša. V spalnici tudi ni priporočljivo imeti televizorja in drugih aparatur z elektromagnetnim delovanjem. Tisti, ki jih moti hrup iz okolice, si lahko pomagajo z ušesnimi čepki. Cel popoldan me ze glava boli. Grem tudi jaz zdaj v popolno temo in tisino . Noc.
|