bili83 -> RE: Februarčki 2010-2. del (9.9.2010 12:20:44)
|
IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_ IZVIRNO SPOROČILO: dskubin Jst bi rekla, da skor vsaka mama ve, kaj je dobro za njenega otroka, ker verjamem, da se enim še sanja ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Mi tudi nismo neki grozni nasprotniki sladkarij, hrenovk, čipsev, linotov in ne vem še česa. Po drugi strani, pa nismo ravno zgledni uporabniki prej naštetega. Otroci dobijo priboljške, saj si jih tudi mi privoščimo. V zmernih količinah, za naše pojme seveda. Mi je pa npr. vsako leto hudo, ko na plaži videvam, kako mame, ki naj bi vedle, kaj je za njenega otroka dobro, svojim otrokom uničujejo življenje. Vsaj za moje pojme. Ker ko vidim 2, 3, 4 letnika, ki ima cirka 40 kil, pa za zajtrk baše polkilski čips in 2 litersko kokakolo, za malco banjico sladoleda, za kosilo pa smoki, mi postane kar črno pred očmi. Bi človek kaj reku, pa je dandanes boljš bit tiho... takih je ogromno, žal... pol pa še jih samo posedajo pred tv, da ja imajo čim manj gibanja. mene vsakič kar stisne, ko jih vidim, ker se mi otrok kar smili. pol pa še kera reče, da je otrok lačen in da ima rad npr. čips. naša ga še zdaj ne je, to ji še res ni treba. sladkarije v normalnih količinah dobi in to je to. še prehitro se bodo sekirali za kg in za zdravje, jim pa zdaj, dokler še jim mi lahko rečemo kaj bodo jedli in kaj ne, to res ni treba. se kar strinjam s tem.... tudi sama poznam primere takih mamic, ki se jim zdi, da so njihovi "revčki" lačni, pa namesto, da bi mu dale kos sadja, rajši dajo čokolado, čips ipd.... saj nisem nasprotnik tega, ampak tudi jaz mislim, da obstaja neka meja normale... ena čokoladica na dan, čips in smokiji občasno, pašteta, hrenovke občasno.... no, glede čokolinota... tudi jaz ga obožujem, ampak konec koncev so naprimer nekatere milupine kašice dosti bolj sladke, pa nimajo dodanih sladkorjev. pa bo moj tudi dobil čokolino, samo ne še takoj... keks mu pa tu in tam dam kakšen, itak ga tričetrt konča na tleh razdrobljenega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
|
|
|
|