RE: Februarčki 2010-2. del (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Starši čvekamo

Sporočilo

protina -> RE: Februarčki 2010-2. del (9.9.2010 9:41:07)

hej!

joj po dolgem času.Smo tečni najbrž bomo dobili zobeke,hmmm upam.
Naš urnik:

ob  6 dojenje
9 sa dna kašica
12-13 kosilo
15-16 sadna kašica z prosenimi kosmiči
19 mlečna kašica
20 dojenje za uspavanje.

Joj ne vem kako jo naj pripravim,da mi nebi na joškah spala,ker se mi po mojih pojmih ponoči zbuja po 5-6x in išče zizo.
Ko jo dam spat ob 20-ih se mi že ob pol devetih zbudi in jok,jo malčo ponosim in spi dalje.

Hm kakšna ideja,ali jo pa res tako dlesni srbijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image].

Prva je imela dudo in je bilo nekak boljše s spanjem,ta pa se kar zbuja in išče.Če ji ne dam pa krokodilje solze,pa saj ne morem pustit da joka.
Ko bo šla februarja v jasli tam nebo mamine zize in me kar stiska kakšen jok bo, če ne bove našler kakšne boljše variante.

No podnevi pa spive od 9:30 do 11 včasih malce zamika,pa od 14 do 15:30.To je vse pa kljub temu ponoči cirkus.

bili83 -> RE: Februarčki 2010-2. del (9.9.2010 12:16:09)

dan.

punce en nasvet prosim....

pri nas je spanje ponoči vedno slabše.... zbudi se tudi vsako uro, večinoma noče zize ali vode, dere se pa ko jesihar.... enostavno ne vem kaj mu je.... zebe ga ne, prevroče mu tudi ni, vlage je dovolj (okoli 55%), sit je, plenička ne spušča niti ni pokakan....
enostavno več ne vem, ga božam, cartam, dam k sebi v posteljo, nič ne pomaga... ko se začne dreti, se dere kot da bi ga iz kože dajali... včasih pomaga, da ga nosim, ampak ne vedno.
sicer imamo že 4 zobke, a je možno, da bi že dvojkice tak nagajale?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sem razmišljala, da bi mu dala pol žličke calpola, če ga slučajno res kaj boli, pa si skoraj ne upam, da mu ne bi škodila...

kaj mislite ve? jaz enostavno ne morem več mislit, ampak, če se bo to še nadaljevalo, me bodo peljali... v ormož.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

hvala za nasvete....

bili83 -> RE: Februarčki 2010-2. del (9.9.2010 12:20:44)

IZVIRNO SPOROČILO: MATEJKA_

IZVIRNO SPOROČILO: dskubin

Jst bi rekla, da skor vsaka mama ve, kaj je dobro za njenega otroka, ker verjamem, da se enim še sanja ne [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

Mi tudi nismo neki grozni nasprotniki sladkarij, hrenovk, čipsev, linotov in ne vem še česa. Po drugi strani, pa nismo ravno zgledni uporabniki prej naštetega. Otroci dobijo priboljške, saj si jih tudi mi privoščimo. V zmernih količinah, za naše pojme seveda.

Mi je pa npr. vsako leto hudo, ko na plaži videvam, kako mame, ki naj bi vedle, kaj je za njenega otroka dobro, svojim otrokom uničujejo življenje. Vsaj za moje pojme. Ker ko vidim 2, 3, 4 letnika, ki ima cirka 40 kil, pa za zajtrk baše polkilski čips in 2 litersko kokakolo, za malco banjico sladoleda, za kosilo pa smoki, mi postane kar črno pred očmi. Bi človek kaj reku, pa je dandanes boljš bit tiho...

takih je ogromno, žal... pol pa še jih samo posedajo pred tv, da ja imajo čim manj gibanja. mene vsakič kar stisne, ko jih vidim, ker se mi otrok kar smili. pol pa še kera reče, da je otrok lačen in da ima rad npr. čips. naša ga še zdaj ne je, to ji še res ni treba. sladkarije v normalnih količinah dobi in to je to. še prehitro se bodo sekirali za kg in za zdravje, jim pa zdaj, dokler še jim mi lahko rečemo kaj bodo jedli in kaj ne, to res ni treba.

se kar strinjam s tem.... tudi sama poznam primere takih mamic, ki se jim zdi, da so njihovi "revčki" lačni, pa namesto, da bi mu dale kos sadja, rajši dajo čokolado, čips ipd....
saj nisem nasprotnik tega, ampak tudi jaz mislim, da obstaja neka meja normale... ena čokoladica na dan, čips in smokiji občasno, pašteta, hrenovke občasno....
no, glede čokolinota... tudi jaz ga obožujem, ampak konec koncev so naprimer nekatere milupine kašice dosti bolj sladke, pa nimajo dodanih sladkorjev. pa bo moj tudi dobil čokolino, samo ne še takoj... keks mu pa tu in tam dam kakšen, itak ga tričetrt konča na tleh razdrobljenega[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

MATEJKA_ -> RE: Februarčki 2010-2. del (9.9.2010 13:28:21)

IZVIRNO SPOROČILO: protina

hej!

joj po dolgem času.Smo tečni najbrž bomo dobili zobeke,hmmm upam.
Naš urnik:

ob  6 dojenje
9 sa dna kašica
12-13 kosilo
15-16 sadna kašica z prosenimi kosmiči
19 mlečna kašica
20 dojenje za uspavanje.

Joj ne vem kako jo naj pripravim,da mi nebi na joškah spala,ker se mi po mojih pojmih ponoči zbuja po 5-6x in išče zizo.
Ko jo dam spat ob 20-ih se mi že ob pol devetih zbudi in jok,jo malčo ponosim in spi dalje.

Hm kakšna ideja,ali jo pa res tako dlesni srbijo[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image] .

Prva je imela dudo in je bilo nekak boljše s spanjem,ta pa se kar zbuja in išče.Če ji ne dam pa krokodilje solze,pa saj ne morem pustit da joka.
Ko bo šla februarja v jasli tam nebo mamine zize in me kar stiska kakšen jok bo, če ne bove našler kakšne boljše variante.

No podnevi pa spive od 9:30 do 11 včasih malce zamika,pa od 14 do 15:30.To je vse pa kljub temu ponoči cirkus.

kaj pa če je žejna? naš ob 19h je mlečno-žitno kašico, čez slabo uro gre spat. ko ga dan v posteljo še noče nič pit, se še nekaj časa igra v postelji, pol pa drenje. ga grem potolažit, dat dudo, ampak ne pomaga - mu dam za pit, pa mi spije na eks skoraj 50ml. pol podreva kupčka (ker se drugače ful dere), se še malo pocartava in ga dam nazaj v posteljo, včasih zaspi, včasih pa še vse enkrat ponovim - je še vedno žejen. pol pa lepo zaspi. včasih pa kaj sanja in se po kaki uri zbudi s tskim jokom, da je joj. pa ga pocartam in dam nazaj v posteljo.

Zofy -> RE: Februarčki 2010-2. del (9.9.2010 14:17:54)

IZVIRNO SPOROČILO: bili83

dan.

punce en nasvet prosim....

pri nas je spanje ponoči vedno slabše.... zbudi se tudi vsako uro, večinoma noče zize ali vode, dere se pa ko jesihar.... enostavno ne vem kaj mu je.... zebe ga ne, prevroče mu tudi ni, vlage je dovolj (okoli 55%), sit je, plenička ne spušča niti ni pokakan....
enostavno več ne vem, ga božam, cartam, dam k sebi v posteljo, nič ne pomaga... ko se začne dreti, se dere kot da bi ga iz kože dajali... včasih pomaga, da ga nosim, ampak ne vedno.
sicer imamo že 4 zobke, a je možno, da bi že dvojkice tak nagajale?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] sem razmišljala, da bi mu dala pol žličke calpola, če ga slučajno res kaj boli, pa si skoraj ne upam, da mu ne bi škodila...

kaj mislite ve? jaz enostavno ne morem več mislit, ampak, če se bo to še nadaljevalo, me bodo peljali... v ormož.... [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

hvala za nasvete....

probaj, ja. Pomoje ne more škoditi. Pa vidla boš, če ga res kej boli ali se dere kartako oz. ker sanja. Julija se je še pri 2 letih zbujala v grozljivem kričečem joku, ko so ji zobeki rasli.Ali pa poskusi z gengigelom ali čim podobnim preden daš calpol. Mogoče so zobeki in bo že mazilo pomagalo, da se potolaži in zaspi nazaj.

Zofy -> RE: Februarčki 2010-2. del (9.9.2010 14:21:12)

Mi je pa npr. vsako leto hudo, ko na plaži videvam, kako mame, ki naj bi vedle, kaj je za njenega otroka dobro, svojim otrokom uničujejo življenje. Vsaj za moje pojme. Ker ko vidim 2, 3, 4 letnika, ki ima cirka 40 kil, pa za zajtrk baše polkilski čips in 2 litersko kokakolo, za malco banjico sladoleda, za kosilo pa smoki, mi postane kar črno pred očmi. Bi človek kaj reku, pa je dandanes boljš bit tiho...

jaz sem vidla babico, ki je za malico v parku filala cca 10m vnučka s čipsom[sm=zmeden.gif]
ok, kak čips tu pa tam, ampak ne za malico[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

elaaa -> RE: Februarčki 2010-2. del (10.9.2010 9:37:23)

Pozdravljene!

Za mano je peklenskih 24 ur in malo manj peklenskih 15. V sredo ob 18ih sva šla z [sm=duda.gif] po lesenih stopnicah v copatih iz blaga, da mu v kuhinji naredim večerno kašico. Točno se niti ne spomnim kaj in kako, po rekonstrukciji je bilo nekako tako. Meni je spordrsnelo in zapeljala sem se. Padec na ledveni del, hrbet, roko in ko je moja roka udarila ob stopnico sem [sm=duda.gif] ... spustila. Sekunda in spomnim se samo [sm=duda.gif] udrarca z glavo ob stopnico. Panika ... jok (oba) ... telefon ... partner... urgenca. Čeprav je v roku ene minute začel jokat, sem vztrajala, da greva na urgenco. Med prvevijanjem se ni uprl na noge. Lahko zaradi a) poškodbe glave b) poškodbe hrbtenice, c) krčevitega joka d)drugo.

Ob priliki naj pohvalim delo zdravnikov na urgenci. Bili so res prijazni od sester dalje ... Tudi ljudje (poškodovani), so bili uvidevni in so po 5 min že komenitrali, da je treba otroke naprej vzet in kaj toooook čakamo. Res lepo, a so se tudi zaposleni hitro in lepo ukvarjali z nami.

Slikali so mu glavo in naju obdržali na opazovanju. Jaz sem bila fizično dobro, psihično pa čisto na tleh, ker so se mi že prikazovali najhujši scenariji. Ponoči se je [sm=duda.gif] zbujal na 10 do 20 min, ko pa je ravno zaspal je ali deček v sobi zakašljal in ga zbudila ali pa je bila urna kontrola pritiska in ga je sestra zbudila. Jok! Spala skoraj nisem.
Z glavo je dobro. Upam, da res! DR. sem vprašala, kaj je lahko narobe, ker se mi ne opira na obe nogici, ko ga držim pokonci, ker do sedaj je naredil čisto trde in se uprl, da si ga komaj posedel. Rekel je, da je razdražen, mal v šoku ... Vztrajala sem, da se malo upre le na desno nogo, levo pa ne. Prišel ga je še enkrat pogledat in ga dal na slikanje....
...zlom stegnenice. Naj se sliši še tako kruto ampak meni se je odvalil kamen od srca. Da le ni glava ali hrbtenica.
Po tem podatku najhuši scenarij: tri tedne v bolnišnici z gibsem okoli medenice in cela nogica na natezalnici. Malo manj hud scenarij: noga v gibs ali longeta in domov. Najlepši scenarij: slike narobe kažejo. No zgodil se je drugi. Sedaj sva doma, moja bubica pa ima longetko na levi nogici. Šmrk. Ni ga prijetno gledat, a samo da ni najhujše.

Sem morala dat iz sebe, kakšna mama sem. Namesto, da bi bila njegov angel varuh, pa takole - to je bilo moje razmišljanje prvih 24 ur. Sedaj, ko je najhuje mimo pa pravim: Nikol ne veš kaj in kje te čaka. Tako sem pazila, nikoli sam na previjalni, na visoki najini postelji ... vedno varno ... in pol se vržem z njim po stopnicah. Nesreča nikoli ne počiva!

Lep dan.

Smrketa13 -> RE: Februarčki 2010-2. del (10.9.2010 11:53:59)

IZVIRNO SPOROČILO: elaaa

Pozdravljene!

Za mano je peklenskih 24 ur in malo manj peklenskih 15. V sredo ob 18ih sva šla z [sm=duda.gif] po lesenih stopnicah v copatih iz blaga, da mu v kuhinji naredim večerno kašico. Točno se niti ne spomnim kaj in kako, po rekonstrukciji je bilo nekako tako. Meni je spordrsnelo in zapeljala sem se. Padec na ledveni del, hrbet, roko in ko je moja roka udarila ob stopnico sem [sm=duda.gif] ... spustila. Sekunda in spomnim se samo [sm=duda.gif] udrarca z glavo ob stopnico. Panika ... jok (oba) ... telefon ... partner... urgenca. Čeprav je v roku ene minute začel jokat, sem vztrajala, da greva na urgenco. Med prvevijanjem se ni uprl na noge. Lahko zaradi a) poškodbe glave b) poškodbe hrbtenice, c) krčevitega joka d)drugo.

Ob priliki naj pohvalim delo zdravnikov na urgenci. Bili so res prijazni od sester dalje ... Tudi ljudje (poškodovani), so bili uvidevni in so po 5 min že komenitrali, da je treba otroke naprej vzet in kaj toooook čakamo. Res lepo, a so se tudi zaposleni hitro in lepo ukvarjali z nami.

Slikali so mu glavo in naju obdržali na opazovanju. Jaz sem bila fizično dobro, psihično pa čisto na tleh, ker so se mi že prikazovali najhujši scenariji. Ponoči se je [sm=duda.gif] zbujal na 10 do 20 min, ko pa je ravno zaspal je ali deček v sobi zakašljal in ga zbudila ali pa je bila urna kontrola pritiska in ga je sestra zbudila. Jok! Spala skoraj nisem.
Z glavo je dobro. Upam, da res! DR. sem vprašala, kaj je lahko narobe, ker se mi ne opira na obe nogici, ko ga držim pokonci, ker do sedaj je naredil čisto trde in se uprl, da si ga komaj posedel. Rekel je, da je razdražen, mal v šoku ... Vztrajala sem, da se malo upre le na desno nogo, levo pa ne. Prišel ga je še enkrat pogledat in ga dal na slikanje....
...zlom stegnenice. Naj se sliši še tako kruto ampak meni se je odvalil kamen od srca. Da le ni glava ali hrbtenica.
Po tem podatku najhuši scenarij: tri tedne v bolnišnici z gibsem okoli medenice in cela nogica na natezalnici. Malo manj hud scenarij: noga v gibs ali longeta in domov. Najlepši scenarij: slike narobe kažejo. No zgodil se je drugi. Sedaj sva doma, moja bubica pa ima longetko na levi nogici. Šmrk. Ni ga prijetno gledat, a samo da ni najhujše.

Sem morala dat iz sebe, kakšna mama sem. Namesto, da bi bila njegov angel varuh, pa takole - to je bilo moje razmišljanje prvih 24 ur. Sedaj, ko je najhuje mimo pa pravim: Nikol ne veš kaj in kje te čaka. Tako sem pazila, nikoli sam na previjalni, na visoki najini postelji ... vedno varno ... in pol se vržem z njim po stopnicah. Nesreča nikoli ne počiva!

Lep dan.

Men so kr solze prše na oči k sem tole brala....groza...že nama k je prejšnji mesec padu iz postelje, sva bla oba čist prestrašena, tole je pa...nimam besed. Upam, da boste čimprej okrevali tako fizično kot psihično. Take nesreče res nikoli ne počivajo.....

No pri nas je bla včeraj patonažna glede hrane. Sem ji rekla, da nič noče jest in da sem do sedaj probala samo zelenjavo. Pa mi je rekla, da nej za kosilo mu dam kaj bolj okusnega, da mu naj mal čebulce dam vmes pa peteršilja in česna, pa sem rekla, če je treba tut to probat za alergijo, kot ostalo zelenjavo, pa je rekla da ne [sm=zmeden.gif]
Pa da mu naj kar začnem kuhat sadje, jabolka in hriške pa surova banano zraven in mu naj dam kar dopoldansko malico. Ne vem, če bo kej pojedu glede na to da za kosilo nič ne poje. Kakor sem jest slišala je treba najprej kosilo uvesti v celoti potem gremo šele na malice...zdej sem že čist zmedena.

Smrketa13 -> RE: Februarčki 2010-2. del (10.9.2010 15:38:00)

Aja še to, rekla mi je tut, da mu naj dam tut že kar zeleno al pa paradižnikovo solato s kisem in oljem, a vi to že dajete?

punsha -> RE: Februarčki 2010-2. del (11.9.2010 10:12:20)

Hm, ne jaz mu ne dajem še solate. Pa paradižnika tudi še ni jedel. A ni tako, da naj bi bil alergen in ga naj bi tudi malo kasneje jedel? Očitno res lahko že vse jedo. Pa saj jaz glede tega res ne kompliciram in mu kar dam kar mi jemo, malo pa le priredim - vsaj prej ven vzamem, preden dodam začimbe. Večino stvari sem mu že kar dala, edino pač sladkarij, marmelad, salam (pač nezdrave stvari). Aja, pa fižola in graha tudi še ne. To pa čisto zaradi tega, ker ga že tako hitro kaj napenja. Tako da to malo pazim no.

punsha -> RE: Februarčki 2010-2. del (11.9.2010 10:14:19)

elaaa ojej. Saj si ne predstavljam kaj si doživljala. To se pa moraš ustrašti kot [sm=hudicek1.gif]. Naj bo čim prej vse vredu z nogico [sm=pikapoka1.gif]

punsha -> RE: Februarčki 2010-2. del (11.9.2010 10:15:47)

IZVIRNO SPOROČILO: Zofy

jaz sem vidla babico, ki je za malico v parku filala cca 10m vnučka s čipsom[sm=zmeden.gif]
ok, kak čips tu pa tam, ampak ne za malico[sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif][sm=zmeden.gif]

Obup [sm=zmeden.gif]. No čips tu pa tam že, ampak ne pa še 10 mesečniku. Ma kaj eni mislijo pa tudi ne vem no.

bili83 -> RE: Februarčki 2010-2. del (11.9.2010 11:11:43)

mi imamo pa laringitis[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image]

no, kasneje več napišem.... se je že zbudil...

vaney -> RE: Februarčki 2010-2. del (11.9.2010 13:23:07)

elaa, me je kar srh spreletel...boga revčka oba[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]verjamem, da ti je bilo grozno, ampak take nesreče se zgodijo lahko tako hitro čisto vsakemu od nas, tako da si nikar ne očitaj...pa držim pesti, da se nogica čimprej pozdravi...

bili, vi ste tudi bogi? Joj, joj, jo, pozdravite se čimprej

punsha, naša tudi še ni jedla ne solate, ne paradižnika, ne zelja, fižola, graha..., sem ji pa zadnjič dala malo goveje golaža pri tašči (ki ne začinja glih fajn), pa polento zraven in je jedla ko velika...

čips pri 10m[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]no comment...jaz še zdaj nisem navdušena nad tako hrano, še Anže je pri 2 l in 8m jedel čips in smoki mogoče 5-10x par koščkov, bonbonov sploh še ne, liziko 1x (pa me ni bilo zraven, drugače je ne bi), res pa eno kinderčokoladico ali kinderjajček ali kakšen keks poje vsak dan, to pa res..

Zofy -> RE: Februarčki 2010-2. del (11.9.2010 22:05:26)

elaa, groza... Sem imela kar kurjo polt, ko sem brala tvojo post...kot napeto dramo. Joj, boga oba [sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif].
Res, hb, da ni bilo kaj z glavo ali hrbtenico. Ma boga, se ne predstavljam, kako ti je bilo grozno. Upam, da bo nogica hitro ok, stegnjenica je vendarle najmočnejša kost v telesu, a ne. Bogi, bogi, bogi. EVo, pošiljam kup pikapok, da bo res čimprej okreval [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]

Bili83, laringitis? Uf, še za vas pikapoke [sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif][sm=pikapoka1.gif]. Ne vem sicer za laringitis, ampak pri vseh teh pljučnih zadevah skoraj čudežno pomaga UZ inhalator. Mi smo ga kupii lani, ker je Julija že 3m kašljala (od septembra dalje) in se je pol pocajtala do konca v 1t. Res je bila to naložba vseh naložb, pa še drag ni bil, ker sem ga preko ebaya kupila. Jaz sem dala 50€, se ga pa da pri nas dobit že za 70€ Res priporočam vsem, ker ziher bojo vaši/naši malčki prej ali slej kašljali in smrkali in to je res najbolj učinkovito. In sem vsem prijateljicam predlagala in so vidle kako je fajn in kupile in še drugim naprej predlagale... tako da je nekaj na tem.

elaaa -> RE: Februarčki 2010-2. del (11.9.2010 22:20:08)

Punce,
hvala za vse [sm=pikapoka1.gif] in lepe besede. Naj povem, da je mali pravi herojček. Kot, da ni nič. Z rokicami in desno nogico miga še za levo. Res je car! Upam, le da se lepo celi, saj se mi zdi, da je longeta kar precej dol zlezla. Nič čudnega, če pa se [sm=duda.gif] kar prevali na trebuh.

Bili83 - [sm=pikapoka1.gif].

LN

bili83 -> RE: Februarčki 2010-2. del (12.9.2010 10:06:50)

elaaa tudi tebi [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

no, naš mali je že v petek nekaj pokašljeval, ponoči pa je začel še ful hropet, kašljat, težko je dihal. sva ga takoj zjutraj odpeljala k dežurni pediatrinji.... laringitis je sicer virusno obolenje glasilk, tak da je lahko to fasal kjerkoli.... jaz sem se pa ful bala, da sem ga premalo oblačila (ko sem še mislila, da gre za prehlad).... danes je malo boljše, hrope manj, kašlja pa še ful. hb vročine nima.... je pa res, kot ti otroček prvič zboli kar malo šok.... no, saj bo....

se beremo

dskubin -> RE: Februarčki 2010-2. del (12.9.2010 15:15:58)

elaaa - še dobro sta jo odnesla! Si pa nič ne očitaj, se lahko zgodi vsakemu. Pikepoke za hitro in uspešno celjenje in za malegapogumneža, pa objemček za mami.

bili - pikepoke tudi vam!

Aja1 -> RE: Februarčki 2010-2. del (12.9.2010 21:18:45)

Elaaa - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image] Nesreča nikoli ne počiva. Držita se.

Bili - [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image] tudi za vas.

Zofy -> RE: Februarčki 2010-2. del (12.9.2010 22:22:59)

Tinca MAlinca, a še kar nameravaš it na plavanje dojenčkov? Mene je prijavila kolegica marčevka08 v torkovo skupino ob 10h. A ti je tebi ta termin kulŽ? Dej, če je, se hitro prijavi še ti!

Nočko!

Tinca Malinca -> RE: Februarčki 2010-2. del (13.9.2010 9:37:49)

Hej hoj! Se še jaz oglasim po kratkem oddihu [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image].

Elaaa, [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]. Mi je prav hudo, ko to berem. Važno je, da je mali borec in da se ti ne sekiraš preveč. To se res lahko zgodi vsakemu.
Bili, še [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image] za vas!.
Ajoj, da nismo tudi mi staknili kakšnega laringitisa. Celo noč je hropla, smrkala, kašljala, jokala ... jaz sem se trudila nosek čistit, pa ni šlo ... pa še je bolj jokala. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Še sreča, da sva pri mojih starših, ki imata trenutno dopust in mi malo pomagata  (ker moj mož je po 12 ur na dan v službi in sem drugače sama za večino stvari). Seveda sem prehlad staknila tudi jaz.

Zofy! Prepozna sem že za vse prijave. Bom pa šla potem sredi novembra ... ni panike. Bova šli z eno kolegico v Atlantis. Če se ti bo dalo še enkrat, se lahko skupaj vpišemo takrat...

bili83 -> RE: Februarčki 2010-2. del (13.9.2010 9:51:38)

Ajoj, da nismo tudi mi staknili kakšnega laringitisa. Celo noč je hropla, smrkala, kašljala, jokala

tinca malinca, če ful hrope, rajši pojdita k zdravniku.... laringitis ni najhujše, kar je lahko od hropenja.... pa pri takih malih se hitro kaj prenese na pljučka ali ušeska...
pike poke tudi vam![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/pikapoka1.gif[/image]

MATEJKA_ -> RE: Februarčki 2010-2. del (14.9.2010 8:59:37)

paradižnik - je izjemno alergen, surovi pa celo zelo težko prebavljiv. kuhanega priporočajo po 9m. ker jaz že skozi mojo prehranlo sumla paradižnik, sem mu ga zadnjič dala kuhanega za 1/2 male žličke  - in ja, je alergičen na njega. i potrebe.
kis - že jaz ne smem jesti nič kislega, ker dobi takoj vneto ritko, tako, da njemu res ne bi ponujala solate.
zelena solata - priporoča se jo šele okrog 1l, zaradi nitratov.

jaz solate ipd. zadev še ne mislim dajat, šele res okrog 11m oz. 1 leta. ni potrebe.

midva sva predvčerajšnjem sprobala kuhan mango (a, jaz mu bom še nekaj časa bolj ali manj vse kuhala, ker ima že dovolj alergij), pa uvelda tudi popoldansko malico. zdaj ima 2 dni celo že samo 5 obrokov namesto 6. upam, da tak ostane. ponoči pa vedno lepše spi, 1x se zbudi.

izvide dobili, razen jajca nič pokazalo. to pa pomeni, da moram sama provokacije delat, ker negativno še ne pomeni, da ni alergičen - tak so mi tudi dr povedali. januarja ponovno testiranje. sem pa že 100% na mleko in paradižnik. ostalo pa bom počasi probavala - jutri začneva z glutenom,...

punsha -> RE: Februarčki 2010-2. del (14.9.2010 10:53:23)

Ojla [sm=smiley1.gif]
Enej spi, jaz imam pa nekaj časa za internet. Ko bo vstal, se greva pa malo potepat - do stare mame - njegove prababice. Danes mi ni treba kuhati kosila, je moja mami že včeraj še za nas pripravila filane paprike [sm=bravo.gif]. No bom naredila še pire krompir zraven, pa Eneju dodala še kako zelenjavo, pa bo. Naš mali je tako navdušen nad testeninami, res jih ima rad. Drugače nama gre pa zadnje čase kar dobro tole z GH. Dojiva se tudi vedno manj. Sedaj se 3x čez dan (zjutraj, enkrat okoli 3 in zvečer), no ponoči pa tudi je še 2x. Ampak to je pri nas že ful napredek [sm=bravo.gif].

Zobkov še ni na vidiku, niti nič še ne kaže da bodo kaj kmalu. No pa saj se ne mudi.

Gibalno tudi nič novega. Sicer napreduje na moči, se vidi ob vajah, tak da je vredu. Še vedno se pa ne obrača nazaj na hrbet, kje je potem sedenje in ostalo. Ampak bo. Tale fizioterapevtka je res tako fina. Ti da en tak dober občutek, ko si tam. Tudi Enej se tam dobro počuti, ki se drugače tako boji ostalih. Res upam, da nam ne pobegne v penzion decembra - bi sicer že mogla it.

Tinca Malinca kako ste pri vas, še hrope? Ste se šli kaj pokazat P?

Pikepoke za vse ki jih potrebujete, za vse, ki sončke, se slabo počutijo, naj bo čimprej vredu [sm=pikapoka1.gif]

Zofy -> RE: Februarčki 2010-2. del (14.9.2010 15:06:32)

MAtejka, hvala za info glede paradižnika. Mi ga imamo poln hladilnik... Bom ga danes zvečer olupila, skuhala in dala zmrznit.

Tinca Malinca, škoda za plavanje in mi je žal, da nisem še tebe kontaktirala. Če povem po pravici, nisem vedla, da se to tako hitro zapolni in če ne bi tale moja marčevka08 klicala, tudi jaz ne bi dobila mesta[sm=smiley13.gif]. Imamo pa mi plavanje skoraj do novega leta, tako da ne bom mogla še v atlantis hodit. Februarja pa že v službo, ajoj...

Še eno vprašanje: a vaši navihančki jejo surovo sadje? Matej ga ne mara preveč, se kar joče, če mu ga hočem vsilit. Oz. se dere! [sm=smiley13.gif] Sem najbrž zafrknila al kaj in sem ga predolgo kuhala?
Ima nasplošno raje zelenjavo oz. kosilo kot pa sadje. Pa riž je brez da ga pretlačim, tako da tudi s koščki nima težav. Sem mu pa včeraj dala med krompir, špinačo in rumenjak še 1 žlico kisle smetane. Pa je danes imel malo bolj tekoči drekec. Kako se pozna alerkija na KM?

Ok, zdaj pa po Julijo šibam v vrtec... ma gre hitro dan okoli. Se še komu to zdi?

Stran: <<   < Prejšnja stran  10 11 [12] 13 14   Naslednja stran >   >>