|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: moja in taščina ignoranca
12.8.2010 22:02:01   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Ti kar pojdi do tašče. Mogoče ji še neseš kakšno malenkost, tako, za pis bradr, nekaj kar ima rada, pa si ne "privošči", ker je sama (če sem prav razumela).

Hm... kaj pa ce tasca ima pomisleke.. morda bi raje videla, da jo ima rada ker je taka kot je,a ne zaradi necesa kar bo prinesla?

Se bom kar opravicila za sarkazem, je pa (zdi se mi) edini nacin, da mebesa pogrunta kje ga je pihnila in s cem je uzalila.

Imam sorodnico, ki prezivlja zelo tezke case - tudi financno. Na pamet mi ne pade, da bi ji kljub pritozbam, da ji gre tezko ocitala ce prinese kaj mojemu sinu. Njeno zadovoljstvo, ko se zveseli kaksne cokoladice ali piskotov je toliksno, da ji ga kar iz srca privoscim. In tisto utisavanje, ki ga mebesa spominja - ma ne vse vzet tako prekleto negativisticno. Ve, da nima, zadovoljstvo ji je prinesti in tisto - pa saj ni treba, gre ponavadi na jetra - ne prinese ker je treba temvec ker hoce.
Jaz se spomnim lastne babice - ko ni imal nic drugega mi je dala domace jajce ali dva.. kolikor je imela. Pa jo sem jo se raje m ela zaradi tega - ne ker mi je dala, ampak ker je bila zmozna tudi tisto malenkost, ki jo je imela podeliti z ljudmi, ki jih je imela rada.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 51
12.8.2010 22:02:54   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

Imas prav. Pametna si kot Hubblov teleskop user posted image

tnx!
vzeto kot kompliment!user posted image

Tako je bilo tudi misljeno user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 52
12.8.2010 22:06:31   
Anonimen
Ve, da nima, zadovoljstvo ji je prinesti in tisto - pa saj ni treba, gre ponavadi na jetra - ne prinese ker je treba temvec ker hoce.
Jaz se spomnim lastne babice - ko ni imal nic drugega mi je dala domace jajce ali dva.. kolikor je imela. Pa jo sem jo se raje m ela zaradi tega - ne ker mi je dala, ampak ker je bila zmozna tudi tisto malenkost, ki jo je imela podeliti z ljudmi, ki jih je imela rada.

Zdi se mi, da takim ljudem, ki nimajo (ali imajo občutek, da imajo v primerjavi z nami bistveno manj), na nek način s takim zavračanjem vzamemo delček dostojanstva, mogoče celo več od tega. Že itak jim ne gre dobro - in potem jim vzamemo še tisto nekaj, s čimer bi se radi pokazali, da so še vredni. In bolj kot so stari ljudje, ali bolj kot so marginalizirani, bolj jih takšne zavrnitve bolijo.

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 53
12.8.2010 22:09:31   
Vijoličarka

Aha, mebesa, takle imate v vašem sorodstvu.

Če mene vprašaš (saj vem, da me ne user posted image ), je to dober znak, da sorodniki veste, kaj se v familiji dogaja. Bolje to, kot po vasi govorit.

Ti kar pojdi do tašče. Mogoče ji še neseš kakšno malenkost, tako, za pis bradr, nekaj kar ima rada, pa si ne "privošči", ker je sama (če sem prav razumela).

Ah, po vasi se prav gotovo govori, pošast ima vsaj dvajset rogov in sto ostrih zob.

Nasvet o obisku tašče je prav pameten. Pa da naj ji kaj prinese, je briljantna ideja.

Mabesa, speci ji štrudel, zraven dodaj veliko bomboniero, morda še paklc ekskluzivno mehkih robčkov (še najboljši približek plenicam)...

Mabesa, mislim da vas je v tem zosu zaradi čokoladic, štrudla in paklca plenic, že malo preveč. Ne vem, zakaj se zdaj mož prepira s sestro, ker to sploh ni sestrina stvar. Brez veze. Široka razprava je pogosto brezplodna in boleča, kot pravijo: bolj mešaš drek, bolj smrdi.  Kot si rekla: če bo volja na obeh straneh. Na vaši in na taščini.

Pa hčerki razloži, da ni lepo, da obiske sprašuje, kako to, da niso nič prinesli.

Aja, pa v bodoče se pripravi. Pač sprejmi, kar ti bo dala (boste že pojedli ali pa sosedom razdali), vedno imej pa tudi ti zanjo pripravljen kakšen paket. Na vsako ugovarjanje odgovori s 'tiš...'. Vzeti mora in pika.

Upam da boste uredili.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 54
12.8.2010 22:10:15   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Hm... kaj pa ce tasca ima pomisleke.. morda bi raje videla, da jo ima rada ker je taka kot je,a ne zaradi necesa kar bo prinesla?

Tudi to je mogoče, seveda.

Mogoče se bo tudi razveselila nečesa, kar je njen predrago, in sama zase ne kupi. Ne vem, kaj rada je, ampak kakšna boljša delikatesa, slaščica,...kaj od tega, za kar je starejšim ljudem enostavno škoda denarja.
Je pa odvisno, kako boljšo salamo (ali pršut user posted image ) zapakiraš v sendvič. Z nekaj začimbami zna prav lepo končati "spor".

Čeprav najbrž preveč sklepam po sebi - ker mene vsak kupi, če mi kaj skuha user posted image .

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 55
12.8.2010 22:14:29   
Anonimen
Ne vem, zakaj se zdaj mož prepira s sestro, ker to sploh ni sestrina stvar. Brez veze. Široka razprava je pogosto brezplodna in boleča, kot pravijo: bolj mešaš drek, bolj smrdi.  Kot si rekla: če bo volja na obeh straneh. Na vaši in na taščini.

Očitno je bil spor dovolj velik, če sem prav razumela prvi tak po sedmih letih, da je taščo tako prizadel.
In se pogovarja s hčerko, s kom naj pa se user posted image .

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 56
12.8.2010 22:19:03   
Misek

Ve, da nima, zadovoljstvo ji je prinesti in tisto - pa saj ni treba, gre ponavadi na jetra - ne prinese ker je treba temvec ker hoce.

Zdi se mi, da takim ljudem, ki nimajo (ali imajo občutek, da imajo v primerjavi z nami bistveno manj), na nek način s takim zavračanjem vzamemo delček dostojanstva, mogoče celo več od tega. Že itak jim ne gre dobro - in potem jim vzamemo še tisto nekaj, s čimer bi se radi pokazali, da so še vredni. In bolj kot so stari ljudje, ali bolj kot so marginalizirani, bolj jih takšne zavrnitve bolijo.

Se strinjam. Potreben je pa obcutek za socloveka, da do tega prides.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 57
12.8.2010 22:21:34   
Misek

Mogoče se bo tudi razveselila nečesa, kar je njen predrago, in sama zase ne kupi. Ne vem, kaj rada je, ampak kakšna boljša delikatesa, slaščica,...kaj od tega, za kar je starejšim ljudem enostavno škoda denarja.
Je pa odvisno, kako boljšo salamo (ali pršut user posted image ) zapakiraš v sendvič. Z nekaj začimbami zna prav lepo končati "spor".

Čeprav najbrž preveč sklepam po sebi - ker mene vsak kupi, če mi kaj skuha user posted image .

Je pa potrebno biti previden. Spregledati tanko mejo dobrega okusa in zapakiranosti lahko pomeni se vecjo godljo in se slabso voljo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 58
12.8.2010 22:25:09   
Anonimen

Je pa potrebno biti previden. Spregledati tanko mejo dobrega okusa in zapakiranosti lahko pomeni se vecjo godljo in se slabso voljo.

Da.

Below the line - meni je škoda, da se zaradi hrane krega. Kakorkoli obrneš. Vsaj pri hrani si dajte mir...

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 59
12.8.2010 22:37:52   
Vijoličarka

Ne vem, zakaj se zdaj mož prepira s sestro, ker to sploh ni sestrina stvar. Brez veze. Široka razprava je pogosto brezplodna in boleča, kot pravijo: bolj mešaš drek, bolj smrdi.  Kot si rekla: če bo volja na obeh straneh. Na vaši in na taščini.

Očitno je bil spor dovolj velik, če sem prav razumela prvi tak po sedmih letih, da je taščo tako prizadel.

A zdaj je pa hčerka kar naenkrat zlata? Prej jo je pa snahi opravljala. In hčerka telefonira in se zdere na brata?

Ne vem. Konkretno, če bi se meni mama in brat kregala, bi skušala gladiti, ne pa podpihovati.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 60
12.8.2010 22:37:53   
Misek
Below the line - meni je škoda, da se zaradi hrane krega. Kakorkoli obrneš. Vsaj pri hrani si dajte mir...

Ne gre se za hrano. Ce bi slo za to krega ne bi bilo. Kazanje moci - kdo mora ubogat in kdo postavlja smernice.
Ce pa slucajno gre za hrano... ne bom  komentirala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 61
12.8.2010 22:44:00   
Anonimen

Ne gre se za hrano. Ce bi slo za to krega ne bi bilo. Kazanje moci - kdo mora ubogat in kdo postavlja smernice.

Ja, definitivno je to jedro spora.

Zato pravim - vsaj pri hrani...

(odgovor članu Misek)
  Neposredna povezava do sporočila: 62
12.8.2010 22:44:27   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

A zdaj je pa hčerka kar naenkrat zlata? Prej jo je pa snahi opravljala. In hčerka telefonira in se zdere na brata?

Ne vem. Konkretno, če bi se meni mama in brat kregala, bi skušala gladiti, ne pa podpihovati.

Od kod si pa sedaj brata vzela? Se mabesin moz krega z mamo? ma grem spat, tu se ne ve kdo se s kom krega...

Neposredna povezava do sporočila: 63
12.8.2010 22:48:34   
Anonimen

Težko rečem, ker ne poznam točnega scenarija.

Zamišljam si starejšo gospo, ki je ostala sama in ki pride na obisk in "pojamra", kako hčerka, kako ostali, kako je ona sama in drugi nimajo časa zanjo, mogoče jo še kaj boli in tko - pač stvari, o katerih imajo starejši ljudje čas govorit. Ne vidim tega v slabi luči - lahko pa narobe vidim in imam drugačne izkušnje, vse je mogoče.

Mislim pa, da bi jaz brata enako nadrla, v bistvu bi ga prav pošteno izprašila, če je bilo tako kot si predstavljam.

Neposredna povezava do sporočila: 64
12.8.2010 23:05:58   
liliana

Od kod si pa sedaj brata vzela? Se mabesin moz krega z mamo? ma grem spat, tu se ne ve kdo se s kom krega...

Ne.....mabesina svakinja se krega z mabesinim možem......ker je mabesina tašča našuntala sestro od mabesinega moža oz. svojo hčerko in vse ljudi okrog proti mabesi.....in vsi zdaj mislijo, kako zlobna je mabesa, ona pa je v bistvu dobra.....user posted image

Vojne manjkajo, vojne......tako pravi, se mi zdi da Gina, ob takih brezveznih prerekanjih in kreganjih v družinah.....

< Sporočilo je popravil liliana -- 12.8.2010 23:06:41 >

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 65
12.8.2010 23:07:33   
Anonimen
Ne vojne...lahko bi bili pa malo lačni in se ne bi kregali okrog štrudla user posted image .

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 66
12.8.2010 23:08:45   
Anonimen
Ne verjamem, da mislijo, da je ona zato zlobna.
Jih je pa vznemiril takšen neobičajen spor.

< Sporočilo je popravil milijonarka -- 12.8.2010 23:09:12 >

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 67
12.8.2010 23:33:20   
Vijoličarka

Mabesin mož je presodil, na podlagi izkušenj s svojo mamo, da ga mama, po domače povedano, serje in da špila svoje finte. Ter mabesi zelo odločno svetoval (praktično prepovedal) da jo kliče in razčisti.

Tašča se je potem potožila hčeri, ta pa je svojega brata (Mabesinega moža) spucala po svoje, on pa njo nazaj.

Nekako tukaj vstopi Mabesina mama, za katero ne vem čisto točno, kako je bila obveščena, ki je Mabesi namignila ne vem čisto točno kaj.

Skratka, cel cirkus.

Odgovor na vprašanje: Mabesin mož je s svojo mamo posredno skregan. V bistvu je bila z njo Mabesa v precej boljših odnosih, kot pa on.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 68
12.8.2010 23:48:57   
Vijoličarka

Težko rečem, ker ne poznam točnega scenarija.

Zamišljam si starejšo gospo, ki je ostala sama in ki pride na obisk in "pojamra", kako hčerka, kako ostali, kako je ona sama in drugi nimajo časa zanjo, mogoče jo še kaj boli in tko - pač stvari, o katerih imajo starejši ljudje čas govorit. Ne vidim tega v slabi luči - lahko pa narobe vidim in imam drugačne izkušnje, vse je mogoče.

Mislim pa, da bi jaz brata enako nadrla, v bistvu bi ga prav pošteno izprašila, če je bilo tako kot si predstavljam.

No, saj vsi več ali manj sklepamo po svojih izkušnjah.

Menim, da nimajo 'uboge starejše gospe' nobene posebne pravice na tem svetu. Ljudje so, kot vsi drugi in tudi na njih je, da kdaj malo razmišljajo, vidijo še kaj drugega, kot pa lastno stisko.

Precej se mi tudi dozdeva, da je Mebesa doslej precej slalomirala, požirala, pa ne vem kaj še vse, samo da ni bilo prepira. Kajti prav ljudem, ki ponavadi pazijo, da ne nasprotujejo, ne žalijo, se potegnejo nazaj, samo da je mir, se najbolj zameri, ko se pa enkrat le potegnejo zase. In v tem je ves hudič. Enkrat v sedmih letih je pozabila na diplomacijo.

Jaz s svojo taščo slalomiram že cca 25 let, pa čeprav si me kar dobro privošči. Če bi jaz za hip izgubila takt in živce, bi bila najbrž kar krepka štala. In ker ona tega od mene res ni navajena, bi najbrž čisto ven padla.

Jaz svojega brata nikoli ne bi nadrla. Ga še nikoli nisem, ker to enostavno ni moj način. Si tudi ne predstavljam, da bi se ondava z mamo kregala ali da bi se moja mama mulila takole. Sovražimo kakršnokoli obliko nasilja. Če bi že kaj bilo, bi se pogovorila z enim in drugim, jih spravila skupaj in se šla mediatorja.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 69
13.8.2010 8:16:05   
mebesa
vijoličarka, pišeš kot da bi me res poznala, ti si zadelabistvo, vsa tvoja razmišljanja držijo o meni. kar ti ni jasno, od kje je moja mama to izvedela: povedala ji je tašča. šele po tem sem jaz svoji mami povedala, ker sicer se mi je zdelo brez veze matrat s takimi stvarmi. res je brez potrebe vključenih in užaljenih toliko oseb (najbolj mi je žal za moža in njegovo sestro, ki ga je nadirala in mu vse slabo napovedovala ko mlademu cucku, on pa se je branil, kolikor je do besede pršel), a bistvo je tako preprosto in enostavno za rešiti, če je želja obojestranska. res vozim slalom 7 let in škoda, da mi je tisti trenutek zmanjkalo diplomacije oz. načina, da nisem še takrat hčerki rekla, naj ne sprašuje, kaj je prinesla, ampak naj se veseli, da nas je pršla pogledat. ma, jst tkaj verjamemm v tiste zgornje sile, da menim, da je do tega moglo prit, ker je bilo tisto slalomiranje kar mučno (preveč sem vse v miru reševala, potrpela, požirala, 'spregledala' posmehe do moža, hkrati bila dobra svakinji za pisanje seminarskih, iskanje boljše službe,...), ja, ena mi je že napisala, da imam dobre živce, preveč sem jih tu porabla, res, zdaj verjetno pokajo po šivih. ah, kar na jok mi gre zdajle, ko to pišem... bolje bi bilo, če bi bila od zmeri težka, nedostopna, hudoba, jst sem pa gladila in umirjala in soočala... in poslušala intrige in zadrževala zase... ah ...  verjamem, da bova rešile. in da vas ne bom več utrujala, se oglasim spet, ko bo konkreten premik, upam da na bolje. samo še nekaj, imam prijateljice, ki mi tarnajo o svojih taščah, jaz pa sem vedno govorila le dobro o svoji, da imama zaenkrat prav lep odnos, ... in ko sem brala te forume, sem si mislila, upala, da ne bom nikoli tu gor pisala o svoji tašči, saj se vse sproti pogovoriva, kakšne drobnarije hitro razrešiva,... in zdaj sem sama v tem smrdečem zosu... pa še vedno mam upanje, ali ga ima ona, je pa drugo vprašanje. srečno in vse dobro vam in vašim bližnjim

Neposredna povezava do sporočila: 70
15.8.2010 17:31:14   
Poka
Ma ja... tašče znajo bit sitne, ampak jih je treba razumet. Jaz imam zelo v redu taščo, še preveč. v bistvu, če po pravici povem, zaradi razloga, da hoče vsem ustreči, mi gre včasih prav na živce. Moj jo zelo spoštuje, ker je res prava mama, ki bi vse naredila za otroke in vnuke. Kljub temu me razume, ko mu pojamram, da je ne morem prenašat, ko za menoj laufa s celimi piskri hrane za pojest. Ona sicer ni rekla, ampak po mojem misli, da jaz njenega sina stradam... Pa bi mogla tudi ona tako jest, ker ima sladkorno. Jaz namreč uporabljam ogromno zelenjave v kuhinji in čim manj pripravljenih jedi. Za nekega našega znanca, ki je vegetarijanec in otroke vzgaja v tej smeri, je on zločinec. Bolj prav je po njenem, da imaš doma cele predlae sladkarij in greš vsak dan na pico.

Kar se tiče mojega fanta, ki je odrasel mi je dejansko vseeno - je odrasel in že ve. Je itak bolj suh. Sladkarij pa pri otrokih ne bom pustila. Itak sem preveč svobodomiseljna zanjo - skor jo je kap, ko sem omenila, da bi šla za nekaj mesecev sama brez mojega v tujino delat.

Nebi mogla nikoli živet z njo - trenutno sva z mojim začasno pri njej ali pri mojih. Cele dneve je glavna tema hrana...

Najbolj mi pa gre na živce to, da zagovarja svoje otroke, ker niso diplomirali, ker po njenem ni bilo denarja. Od tega je pa že 20 let. Moj je pa naredil dve fakulteti. Ker sem sama imela prometno nesrečo in sem ostala brez štipendije, moj ata je alkoholik, moj pa takrat ni dobival rednih plač, se mi ni zdelo v redu ji dat prav glede tega. Sem si tudi mogla plačat izpite, izpit za avto, pa še diplomo - in mi gre na živce, če kdo pravi, da nekaj ni mogoče. V bistvu me je kar malo razjezilo, pa se mi zdi, da mi je zamerila. Trdi tudi, da so hčerki pri selitvi ukradli vse knjige za študij user posted image . Nič druga, samo knjige. Halo???? user posted image

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 71
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 2 [3]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?