mebesa
|
Ja, ajsek, prav me razumeš. ob vsakem 'darilu' poslušama, da je bila utrujena in je vseeno spekla, pa da nima denarja in vseeno prinaša stvari,... res je, da jaz sama zelo rada pečem in to brez muk in prisile ob dveh navihankah, pa imamo zmeri za jest, pa skupaj s taščo pojemo, popijemo kavo, potem 'mora' še štrudel tam stati. tko da včasih je res vsega preveč. pa še to, kar je dejstvo, bolj namenjeno milijonarki, ki naju grdo obtožuje. sama izhajam iz kmečke bolj uboge družine in od vedno so nas učil skromnosti in da se je treba za vse trdo potruditi, delati, prigarati... Nič nam ni bilo šenkano, s štipendijo sem si vse plačevala in doštudirala in postštudiram. imam dobro službo, ki mi pobere ogromno energije in me denar ni prevzel. vedno so mi bili pomembni, in so mi, dobri čisti odnosi z ljudmi, tako da nimam konfliktov. to zdaj se je prvič zgodilo, a še vedno se sama nisem spremenila, od vedno sem preprosta,... še sama tašča in svakinja sta mi govorili, da bi se mogla bolj držati, ker sem na najvišjem položaju, pa ne vem kako izobražena,.... pa sem vedno rekla, sem kar sem, v osnovi kmetica in taka bom ostala moževa družina pa je drugačna, materialno usmerjena, važno jim je zaslužek, denar, kaj jim kdo da, kako se bodo oni izkazali,... mož je sicer odpadnik od te družine od skozi, je drugačen, in mogoče naju tudi to združuje, imava zelo podoben vrednostni sistem. Zdaj pa bi oni radi, da bova živela po njihovo, da naju bodo z denarjem kupili... ma kje, saj sva že prestara za se učit teh otročarij. pa še nekaj, vedela sem, da se bo iz tega molka razvila drama in danes se je začela razvijati: moževa sestra je poklicala moža in mu težila milijon stvari, da kakšna sva,... torej, druga značilnost tašče, skvantala in napihnila je vsem naokoli, kako uboga je..., jaz sama nisem za kvantanje in do včeraj (ker mi je moja mama nekaj o tem namignila in sem ugotovila, da je že prišlo do nje) sem bila tiho. zdaj sva povedala pa še midva svojo realno plat zgodbe, brez dodajanja. in kar mi je še vedno najbolj važno, ko se bo (če se bo) tašča pojavila, jo bom normalno lepo sprejela, kot vselej in se z njo o tem iskreno pogovorila. samo z njo, ker je to najina stvar. ampak za iskren pogovor sta potrebna dva odkrita sogovornika. hvala, če to prebirate, neznani ljudje, vem pa da bom vse mogla sama rešit. če pa sem vam že tečna, pa preklopite drugam
|