|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: moja in taščina ignoranca
9.8.2010 14:35:02   
*miska.mcc*
režala------huronsko smejala / ROTFL-ala

da ne boste mislile...user posted image

< Sporočilo je popravil *miska.mcc* -- 9.8.2010 14:37:33 >

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 26
9.8.2010 15:51:51   
mebesa
Hvala za vsa vaša razmišljanja in predvsem potrditve, da prav ravnam glede njenega izsiljevanja. Kar se mi zdi bolj žalostno user posted image je to, da doslej nisva nikoli imele kakršnegakoli spora, vse sva se pogovorile, veliko stvari mi je govorila, tožarila čez druge,... Jst sem jo tolažila, razumela, pomirila,... Tko, da je večkrat rekla, da določenih stvari ne sme njeni hčeri povedat, ker bi jo nadrla, je raje meni zaupala. Jst ji nisem težila, vedno sem se vživela vanjo, poskušala razumeti. To mi je kar jemalo energijo, ampak sem potrpela tiste dve uri na teden, da se je 'spraznila', čeprav ve, da sama nisem za opravljanje ljudi, je to počela, a jst sem držala vse zase. nikoli ji nisva prepovedovala karkoli nositi na obisk, le povedala sva, da naj pride praznih rok in dobre volje, da spijemo kafe in se mamo lepo. Zdaj pa me je malo ta njen odziv presenetil. Mož pravi, da je zdaj pokazala svoj pravi obraz - po sedmih letihuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 27
9.8.2010 18:11:43   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: mebesa

Hvala za vsa vaša razmišljanja in predvsem potrditve, da prav ravnam glede njenega izsiljevanja. Kar se mi zdi bolj žalostno user posted image je to, da doslej nisva nikoli imele kakršnegakoli spora, vse sva se pogovorile, veliko stvari mi je govorila, tožarila čez druge,... Jst sem jo tolažila, razumela, pomirila,... Tko, da je večkrat rekla, da določenih stvari ne sme njeni hčeri povedat, ker bi jo nadrla, je raje meni zaupala. Jst ji nisem težila, vedno sem se vživela vanjo, poskušala razumeti. To mi je kar jemalo energijo, ampak sem potrpela tiste dve uri na teden, da se je 'spraznila', čeprav ve, da sama nisem za opravljanje ljudi, je to počela, a jst sem držala vse zase. nikoli ji nisva prepovedovala karkoli nositi na obisk, le povedala sva, da naj pride praznih rok in dobre volje, da spijemo kafe in se mamo lepo. Zdaj pa me je malo ta njen odziv presenetil. Mož pravi, da je zdaj pokazala svoj pravi obraz - po sedmih letihuser posted image

Hudica.... 
Tvoja interpretacija otroskega obnasanja je katastrofalna. In potem se se cudis kaj je narobe?
Ko ti v trgovini otrok tezi, da mu nekaj kupis zte ima rad samo ce zadevo dobi? Tebe tudi nimajo radi, ce ne izpolnis njihova pricakovanja?

Ce bi tebi tvoja snaha ali zet povedala, da te otroci imajo radi samo in zgolj zaradi cokoladic, ki jih prinasas bi se tudi ti, ce si kolickaj normalna, zjokala....

Otroci radi dobijo; hitro se navadijo kdo jih razvaja; otroci so egoisticni in zahtevni, marsikdaj razvajeni, je pa nekaj hudo narobe (ne z otroci), ce imajo babico radi samo zaradi cokoladic.

Kar se pa tvojega moza tice, morda je prav on sam pokazal svoj pravi obraz.

http://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM&feature=related

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 28
9.8.2010 18:27:22   
Anonimen
Prinašala vam je tisto, za kar je menila, da nimate preveč - jedi, ker se pojedo, plenice, ker se polulajo in pokakajo in čokolado, ker jo otrok poje. Kaj pa naj mu prinese, če ima vsega preveč? Oblek ne, igrač ne, gajbe krompirja mu ne more, lizike so slaba izbira, čokolada pa ostane.

In je dala, od svoje male penzije (praviš da je mala), tisto, za kar je menila, da ne bo postalo odveč in tisto, kar najbrž finančno zmore.

Na napačnega človeka si se obrnila.
Edini pravi naslov za vzgojo v tem primeru ni ona, ampak hčerka. Na njo bi se lahko obrnila in ji povedala, da se je babica tokrat prišla samo igrat z njo in jo pocrkljat, ker jo ima rada in da bo čokoladica mogoče spet kdaj drugič, danes pa ne. Jaz verjamem, da je tašča užaljena.

(odgovor članu mebesa)
  Neposredna povezava do sporočila: 29
9.8.2010 19:21:27   
*miska.mcc*
no, se na vprasanje odgovor...

pri nas je malo obrnjeno. fanta gresta vsak petek prespat k babi in dediju do sobote. in vsak petek po sluzbi prinese dedi domov iz trgovine 1,5 l multi sole, 1,5 l ledenega caja, 2 avio & apollo sladoleda in se kaksno skatlo piskotov. tamala 2 se, ko pride domov zapodita v vrecko.
pa kaj. cez teden itak ponavadi ne dobivata sladkarij. in ne vidim razloga, da bi to prepovedala.
pa imata dedija cisto oh in sploh rada.
tudi če kdaj pridemo nenapovedano in ne prinese sladkarij.
razumeta

jaz bi pustila. veselje babice in hcerke

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 30
9.8.2010 21:21:52   
Kepica83
miska.mcc... najlepša hvala za ta post o torti. Z možem sma se nasmejala do solz. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Zakon si user posted image .

Uh naš dedi ( moj oče) že od vsega začetka hoče malemu dajat kravje mleko in gris. Pa midva ne dovoliva. Na zadnje sta ga za najinim hrbtom filala z paradižnikom, kljub temu da je malček bil samo na mleku in še GH ni poskusil. Da sta mu dala paradižnik se je mama zarekla drgač tak nebi nihče povedal. Pa sem rekla, da jima danes zadnjič na lep način povem, da od zdaj naprej naj več nič ne dajata brez najine vednosti. Pa sem takoj bila najslabša... kaj si jaz mislim, da koliko otrok pa sem že vzgojila da sme tako pametna. Včeraj sta mu pri 4 mesecih htela dati pire krompir z smetano in maslom in malo preveč solen je bil. Pa nisem dovolila... pa spet ogenj v strehi.. Ko mu je dedi sladkal adaptirano mleko in sem popenla spet ni blo vredu... Vedno ko kam gremo pa totalno znorim, ko mi rečeta da jajčke ni potrebno v avtu pripasatuser posted image user posted image user posted image user posted image  nevem kak moj to vse skupaj tak zlahka prenaša... samo dolgo verjetno nebo večuser posted image

Najin sonček je privekal:
28.3.2010 ob 17:41 uri. Težek 3410g in velik 50cm.

1.Mesec: 4620g in 54.5cm
2.Mesec: 5690g
3.Mesec: 6400g in 63cm
5.Mesec: 7860g

Neposredna povezava do sporočila: 31
9.8.2010 23:31:55   
Vijoličarka
Meni se to prinašanje stvari, ki jih snaha in sin ne želita, prijazno odklanjata, pa še jamranje o nizki pokojnini povrh, ne zdi prav nič 'veselje'. Prej komanda in kontrola. Kar potrjujeje odziv 'prijazne' babice, ko jo lepo prosijo, naj ne nosi vsega, brez potrebe: 'tiš..'

In rekla bi, da jo njen lastni sin še najbolje pozna.

When you stand before God, you cannot say "but I was told by others to do thus" or that "virtue was not convenient at the time."

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 32
10.8.2010 22:09:10   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Meni se to prinašanje stvari, ki jih snaha in sin ne želita, prijazno odklanjata, pa še jamranje o nizki pokojnini povrh, ne zdi prav nič 'veselje'.

Ne delujeta mi prijazno, prej oholo in vzvišeno.
Kao ne rabita plenic, ne jesta štrudla in otrok ne mara čokolade. Ma ne me basat. Grdi ste, vsega imate dovolj in ženski ne pustite niti štrudel veselja.

Mebesa, počlji babico k nam, iga mamo vsi radi user posted image .

(odgovor članu Vijoličarka)
  Neposredna povezava do sporočila: 33
11.8.2010 14:45:12   
ajsek

IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

Grdi ste, vsega imate dovolj in ženski ne pustite niti štrudel veselja.

jaz sicer tudi ne razumem, kaj mora biti s človekom narobe, da zavrne štrudel user posted image , ampak tu se pa ne strinjam s teboj.
Poznam preveč ljudi, ki navzven delujejo, kot da žeiijo samo pomagat in ustreči, v resnici ima pa vsaka njihova usluga zraven priloženo še krivdo. Kaj vse oni naredijo in se žrtvujejo, zdaj jih je treba pa cenit in jim do konca življenja hvalo pet, ker se tako razdajajo. Pa jih sploh nihče ne prosi!
Če ob vsakem darilu izveš, da ti ga je nekdo dal kljub temu, da je brez denarja, jih res raje začneš hvaležno odklanjat. Ni vredno.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 34
11.8.2010 20:21:23   
mebesa
Ja, ajsek, prav me razumeš. ob vsakem 'darilu' poslušama, da je bila utrujena in je vseeno spekla, pa da nima denarja in vseeno prinaša stvari,...
res je, da jaz sama zelo rada pečem in to brez muk in prisile ob dveh navihankah, pa imamo zmeri za jest, pa skupaj s taščo pojemo, popijemo kavo, potem 'mora' še štrudel tam stati. tko da včasih je res vsega preveč.
pa še to, kar je dejstvo, bolj namenjeno milijonarki, ki naju grdo obtožuje. sama izhajam iz kmečke bolj uboge družine in od vedno so nas učil skromnosti in da se je treba za vse trdo potruditi, delati, prigarati... Nič nam ni bilo šenkano, s štipendijo sem si vse plačevala in doštudirala in postštudiram. imam dobro službo, ki mi pobere ogromno energije in me denar ni prevzel. vedno so mi bili pomembni, in so mi, dobri čisti odnosi z ljudmi, tako da nimam konfliktov. to zdaj se je prvič zgodilo, a še vedno se sama nisem spremenila, od vedno sem preprosta,... še sama tašča in svakinja sta mi govorili, da bi se mogla bolj držati, ker sem na najvišjem položaju, pa ne vem kako izobražena,.... pa sem vedno rekla, sem kar sem, v osnovi kmetica in taka bom ostala
moževa družina pa je drugačna, materialno usmerjena, važno jim je zaslužek, denar, kaj jim kdo da, kako se bodo oni izkazali,... mož je sicer odpadnik od te družine od skozi, je drugačen, in mogoče naju tudi to združuje, imava zelo podoben vrednostni sistem. Zdaj pa bi oni radi, da bova živela po njihovo, da naju bodo z denarjem kupili... ma kje, saj sva že prestara za se učit teh otročarij.
pa še nekaj, vedela sem, da se bo iz tega molka razvila drama in danes se je začela razvijati: moževa sestra je poklicala moža in mu težila milijon stvari, da kakšna sva,... torej, druga značilnost tašče, skvantala in napihnila je vsem naokoli, kako uboga je..., jaz sama nisem za kvantanje in do včeraj (ker mi je moja mama nekaj o tem namignila in sem ugotovila, da je že prišlo do nje) sem bila tiho. zdaj sva povedala pa še midva svojo realno plat zgodbe, brez dodajanja.
in kar mi je še vedno najbolj važno, ko se bo (če se bo) tašča pojavila, jo bom normalno lepo sprejela, kot vselej in se z njo o tem iskreno pogovorila. samo z njo, ker je to najina stvar. ampak za iskren pogovor sta potrebna dva odkrita sogovornika. hvala, če to prebirate, neznani ljudje, vem pa da bom vse mogla sama rešit. če pa sem vam že tečna, pa preklopite drugamuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 35
11.8.2010 20:50:51   
liliana
torej, druga značilnost tašče, skvantala in napihnila je vsem naokoli, kako uboga je..., jaz sama nisem za kvantanje

Ti si pa na forumu napihnila.....v bistvu je tvoj prejšnji post lastno poudarjanje tvoje večvrednosti v stilu kako dobra si in zaradi tega si uboga, ker te tašča ne razume in ne govori s tabo.....v bistvu nisi nič drugačna od tašče.....

In nikar ne misli, da je tvoja plat zgodbe realna.....je zgolj tvoja plat zgodbe.....realna zgodba pa je nekje vmes, med tvojo in taščino.....user posted image

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 36
11.8.2010 20:54:25   
mebesa
ja, liliana, zadela si bistvo, nasprotja se privlačijo, enakosti pa odbijajo. obe sma glih, zato je tak k je.
in hvala za tvoj konstrukt nevemžečesauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 37
11.8.2010 21:29:50   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: milijonarka

IZVIRNO SPOROČILO: Vijoličarka

Meni se to prinašanje stvari, ki jih snaha in sin ne želita, prijazno odklanjata, pa še jamranje o nizki pokojnini povrh, ne zdi prav nič 'veselje'.

Ne delujeta mi prijazno, prej oholo in vzvišeno.
Kao ne rabita plenic, ne jesta štrudla in otrok ne mara čokolade. Ma ne me basat. Grdi ste, vsega imate dovolj in ženski ne pustite niti štrudel veselja.

Mebesa, počlji babico k nam, iga mamo vsi radi user posted image .

Tocno tako! Se kar pofockam zraven.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 38
11.8.2010 22:19:10   
Anonimen
torej, druga značilnost tašče, skvantala in napihnila je vsem naokoli, kako uboga je..., jaz sama nisem za kvantanje

Nisi za kvantanje user posted image user posted image ?

Le kako je prišlo do tebe, kaj vse govori naokoli?

Aja, najbrž planeti in vreme.

(odgovor članu liliana)
  Neposredna povezava do sporočila: 39
12.8.2010 14:51:47   
mebesa
milijonarka, do mene - kvantarce - je pršlo tk, da je svakinja napiz. moža (nimata nič s konkretnim konfliktom) in moja mama mi je namigovala, da sem takoj pokapirala, da ve iz ust tašče. sama o tem nisem z nikomer govorila tri tedne, po tem pa ja, moji mami sm povedla svojo plat zgodbe, samo stavek, ki sem ga tašči izrekla in kako jo je ven odneslo. in še vedno sm taka budala, da ne bom govorila grdo o tašči (no, v resnici sem se na tem RR spucala in šinfala, že molim za odpuščanje grehov) ljudem in še vedno se z njo želim pogovoriti. edino kar me zdaj bremza so grde besede, ki jih je svakinja izrekla možu. kaj misliš, milijonarka, naj pokličem taščo in predlagam pogovor? krona mi z glave ne bo padla, k je ne nosim, čeprav je zgornji moj prispevek se bral res napihnjeno, nadutouser posted image user posted image  i hate it.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 40
12.8.2010 19:53:57   
Misek

milijonarka, do mene - kvantarce - je pršlo tk, da je svakinja napiz. moža (nimata nič s konkretnim konfliktom) in moja mama mi je namigovala, da sem takoj pokapirala, da ve iz ust tašče. sama o tem nisem z nikomer govorila tri tedne, po tem pa ja, moji mami sm povedla svojo plat zgodbe, samo stavek, ki sem ga tašči izrekla in kako jo je ven odneslo. in še vedno sm taka budala, da ne bom govorila grdo o tašči (no, v resnici sem se na tem RR spucala in šinfala, že molim za odpuščanje grehov) ljudem in še vedno se z njo želim pogovoriti. edino kar me zdaj bremza so grde besede, ki jih je svakinja izrekla možu. kaj misliš, milijonarka, naj pokličem taščo in predlagam pogovor? krona mi z glave ne bo padla, k je ne nosim, čeprav je zgornji moj prispevek se bral res napihnjeno, nadutouser posted image user posted image  i hate it.

Lepo bi bilo, ce bi poklicala tasco in pametno bi bilo, da pozabis na svakinjine grde besede. IMO tesko bi rekli, da si jih nisi prisluzila.
Svetujem pa ti, da se prvo sama s seboj pogovoris ali drzi to kar si tasci rekla (vidiš, kako me sprašuje, ker nisem nič prinesla. in v tistem sem ji rekla, saj si jo ti tako naučila, če zmeri nosiš čokolade. jaz bi rada, da te bo imela rada tako kot si in ne zaradi materiala, ki ga prineseš. ) oz. ali res mislis, da otroci nimajo radi babice, ker jim je te vedno nekaj prinasajo?

Tasca je naredila kot si zelela. iskala je ( v povprasevanju vnukinje) potrdilo, da ni nic narobe ce kaj prinese. nato pa dobi trditev, da jo vnukinja nima rada ker ji nosi cokolade? Ali velja to analogno.... ce mi moz redno s sluzbenih poti prinasa darila - ga nimam rada zaradi njega ampak zaradi daril? ker ga vsak dan ( moza namrec pa tudi sina) castim s skuhanim kosilom - me nimata rada zaradi mene temvec zaradi kosila?

Skratka naredila si problem tam kjer ga ni. Povrhu se trdis, da nimas nic s tem.

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 41
12.8.2010 20:18:08   
mebesa
mišek, to pa ne bo držalo, da nimam jst nič s problemom. kje to trdim???seveda mam, jst in tašča in noben drug in midve boma to uredile, če bo volja na obeh straneh.

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 42
12.8.2010 20:48:03   
Andromeda

mišek, to pa ne bo držalo, da nimam jst nič s problemom. kje to trdim???seveda mam, jst in tašča in noben drug in midve boma to uredile, če bo volja na obeh straneh.

Točno tako! To marata vidve uredit! In najbolje brez "pametnih" sugeriranj RR-jevk, ki so nekatere pametne kot Hubblov teleskop.

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 43
12.8.2010 20:55:52   
mebesa
E, hvala andromeda, prav si napisala in amen! hubblov teleskop, ja. Lp, uživaj

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 44
12.8.2010 21:25:52   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: Andromeda

Točno tako! To marata vidve uredit! In najbolje brez "pametnih" sugeriranj RR-jevk, ki so nekatere pametne kot Hubblov teleskop.

Tisti, ki se pa spomni na RR-u poiskati nasvet od pametnih kot Hubblov teleskop je pa pameten kot ... ... ...??user posted image

(odgovor članu Andromeda)
Neposredna povezava do sporočila: 45
12.8.2010 21:31:20   
*miska.mcc*
IZVIRNO SPOROČILO: Misek

Tisti, ki se pa spomni na RR-u poiskati nasvet od pametnih kot Hubblov teleskop je pa pameten kot ... ... ...??user posted image

... ... ... MIŠ!!user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 46
12.8.2010 21:32:27   
Anonimen
Aha, mebesa, takle imate v vašem sorodstvu.

Če mene vprašaš (saj vem, da me ne user posted image ), je to dober znak, da sorodniki veste, kaj se v familiji dogaja. Bolje to, kot po vasi govorit.

Ti kar pojdi do tašče. Mogoče ji še neseš kakšno malenkost, tako, za pis bradr, nekaj kar ima rada, pa si ne "privošči", ker je sama (če sem prav razumela).

(odgovor članu mebesa)
  Neposredna povezava do sporočila: 47
12.8.2010 21:33:01   
Misek

user posted image  Saj ne rabis trdit, se pa se vedno prebere. Ce strnemo ti si iskrena in imas vse najbolj prav, ona pa zdraharica, ki ne ves sicer zakaj, ne more razumeti, da nima kaj svojim lastnim vnukinjam nosit cokoladice, saj ji bos pa prijazno in iskreno zatrdila, da jo imajo vnukinje rade samo zaradi cokoladic in se bos iskreno cudila kaj ima tasca sploh biti uzaljena. Bukovo.
Tebe imajo otroci radi ker si taksna kakrsna si. ne zaradi kosila, ne zaradi majck, ne zaradi dopusta, ki jima ga "prineses" "na mizo". Pa nosis vsak dan na mizo, v hladilnik...
zakaj mislis, da otroci ne premorejo imeti babico radi ker je njihova babica , a ne zato ker nekaj "nosi na mizo" ?

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 48
12.8.2010 21:35:56   
Misek
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

IZVIRNO SPOROČILO: Misek

... ... ... MIŠ!!user posted image

Imas prav. Pametna si kot Hubblov teleskop user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 49
12.8.2010 21:37:03   
*miska.mcc*

Imas prav. Pametna si kot Hubblov teleskop user posted image

tnx!
vzeto kot kompliment!user posted image

(odgovor članu Misek)
Neposredna povezava do sporočila: 50
Stran:   <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2] 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......