|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moja in taščina ignoranca
9.8.2010 9:33:21   
mebesa
Podajam svojo zadnjo izkušnjo z mojo taščo. ignorirava se tri tedne. zakaj? k nam prihaja na obisk načeloma enkrat tedensko, včasih večkrat. že v začetku smo se dogovorili, da ne nosi ničesar s seboj za otroke, ker imamo vsega preveč. ko pa gredo otroci k njdej, pa ima sama red in se ne vtikam. to je vglavnem nekaj časa upoštevala, nato pa je začela vsak teden nositi čokoladice (jih imamo res že celo polico, jih ne uspemo pojesti, pa jih razdajam drugim,...), pa štrudel, pa plenice,... pa sproti govori, koliko je vse drago, pa ima nizko pokojnino. Pa sproti ji z možem govoriva, ne nosit. ona pa naju zabije s 'tiši!'. Ja, tak je njen način komuniciranja. Midva jo poslušama, se pogovarjama prijazno z njo, ona pa nas po domače 'zabiva'. In seveda se je starejša punčka, stara tri leta navadila, da ko pride ta babi na obisk, da prinese čokolado. Ker nisva uspela tega zaustaviti, sva požirala in raje bila tiho. Zdaj pa k bistvu. Pred tremi tedni je ravno tako prišla na obisk in ni nič prinesla , hčerka jo je vprašala, če je prinesla čokolado, ji je povedala, da ne, jaz sem bila tiho in sem kuhala kosilo. potem sem šla v dnevno k njej in jo je hčerka spet vprašala, a si prinesla čokolado. v tem mi je tašča rekla, vidiš, kako me sprašuje, ker nisem nič prinesla. in v tistem sem ji rekla, saj si jo ti tako naučila, če zmeri nosiš čokolade. jaz bi rada, da te bo imela rada tako kot si in ne zaradi materiala, ki ga prineseš. in to je bila pika na i. še en čas je bila z nami, meni se ni zdelo nič narobe, kar sem ji rekla, čez deset minut je odšla objokana iz hiše. sama sem jo še normalno pozdravile, ona tudi je odzdravila. mož mi je povedal, da je jokala. takoj sem šla na mobi jo poklicat, da se pogovoriva, imela je zaseden. čez čas sem jo spet poklicala, a po petih klicih mi je prekinila. povedala sem možu, da se ne javi, on pa mi je šele rekel, kaj jo kličem, saj sem ji samo prav povedala. sama sem nekonfliktna in vse odnose imam rešene, tudi tu sem želela spet jo poklicat, a mi mož ni dovolil, češ da naj ne misli, da bo na tak način izsiljevala in delala z njim (sinom), kot je s pokojnim možem. No, tako je ostalo, da ni ne duha ne sluha od nje in ne od mene. Kaj boste na to rekle/i?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: moja in taščina ignoranca
9.8.2010 9:37:51   
ajsek
Da ima tvoj mož prav.

Pri vzgoji otrok se stalno poudarja, da je treba ignorirat poskuse izsiljevanja in vztrajat pri svojem. Tu je podobno, samo da otroci vreščijo in se mečejo po tleh, starejši pa izvajajo silent treatment.
Mož očitno pozna taščino taktiko, da v joku odvihra, potem se pusti nekaj časa prosit, na koncu pa izvoli spet vzpostavit normalne stike. Ne ji omogočit takšnega početja, drugače bo to postal vzorec za naprej in take scene se bodo kar ponavljale.
Mimogrede, tudi meni se zdi, da si ji čisto lepo odgovorila, brez nesramnosti in da v bistvu ni razloga za tako užaljenost.

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 2
9.8.2010 9:44:53   
zvezdica_1
poslušaj moža. jo bolje pozna od tebe

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
9.8.2010 9:59:19   
mamamajča
A nisi te tem že odprlauser posted image

(odgovor članu zvezdica_1)
Neposredna povezava do sporočila: 4
9.8.2010 9:59:59   
Anonimen
Daj tašči čas da se pomiri. Verjetn je res brezveze da jo klicariš,sej maš čist kulturen odnos do nje. Še prov dobre živce mašuser posted image . Maš pa srečo,da je tvoj mož na tvoji strani in ti še on ne dela težav.

(odgovor članu mebesa)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
9.8.2010 10:47:12   
Isabellabina
Nikar ne imej slabe vesti oz.da si karkoli rekla narobe tašči.Mož ima prav,ko se bo tašča pomirila,bo že spet prišla na obisk....daj ji čas.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
9.8.2010 11:49:57   
Sanjela
Se strinjam z vsemi predhodnicami,ker je to res izsiljevanje.Naj jo imajo otroci radi,tudi brez čokoladic.Ti pa res nisi bila nesramna,ampak si ji lepo povedala kaj si misliš o tem,da jo tamala sprašuje,zakaj ni prinesla nič tokrat.Ja res tvoj mož jo pozna in hvala bogu,da je na tvoji strani.Pusti jo naj kuha mulo,saj se bo ohladila pa dolgčas po vas ji bo postalouser posted image pa bo zopet prišla.Ne kliči je,če bo se zopet kdaj tako namulila.

Sanjela
Dokler imamo spomine, obstaja preteklost.

Dokler imamo upanje, nas čaka prihodnost.

Dokler imamo prijatelje, je lepa SEDANJOST!

(odgovor članu Isabellabina)
Neposredna povezava do sporočila: 7
9.8.2010 12:39:29   
Čebel@
se strinjam s predhodnicami in bodi vesela da je mož na tvoji straniuser posted image user posted image user posted image ......tašča bo pa še prehitro prišla nazaj in boš vidla da se bo delala bogo in bo vse po staremuser posted image

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 8
9.8.2010 13:14:44   
liliana
Kaj boste na to rekle/i?

Delanje iz muhe slona oz. ustvarjanje brezveznih problemov......

Pa kaj, če tašča prinese vsakokrat (enkrat na teden), ko pride na obisk kako čokoladico ali štrudl......če tako sama želi, naj nosi.....zaradi tiste čokolade na teden deca ne bodo razvajena in je ne bodo imela rade zgolj zaradi tega, ker nosi čokolado.....

Jaz sem od svoje babice dobila VEDNO, pa res VEDNO, ko je šla v trgovino (pa nekaj časa smo celo skupaj živeli) eno čokolado Životinjsko carstvo......kasneje, ko pa sem bila že v srednji šoli pa mi je vedno kupila čokolado Duplo......pa je nisem imela rada zgolj zaradi teh čokoladic......

Mislim, kake omejitve ene postavljate taščam oz. babicam.....in si potem delate probleme in se živcirate, ker so tašče užaljene, ko jim ve zdirigirate te svoje omejitve, kaj lahko nosijo, kaj ne smejo, kaj lahko otroku govorijo, kaj ne smejo.......

(odgovor članu mebesa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.8.2010 13:23:20   
Sanjela
IZVIRNO SPOROČILO: liliana

Kaj boste na to rekle/i?

Pa kaj, če tašča prinese vsakokrat (enkrat na teden), ko pride na obisk kako čokoladico ali štrudl......če tako sama želi, naj nosi.....zaradi tiste čokolade na teden deca ne bodo razvajena in je ne bodo imela rade zgolj zaradi tega, ker nosi čokolado.....

Jaz sem od svoje babice dobila VEDNO, pa res VEDNO, ko je šla v trgovino (pa nekaj časa smo celo skupaj živeli) eno čokolado Životinjsko carstvo......kasneje, ko pa sem bila že v srednji šoli pa mi je vedno kupila čokolado Duplo......pa je nisem imela rada zgolj zaradi teh čokoladic......

Mislim, kake omejitve ene postavljate taščam oz. babicam.....in si potem delate probleme in se živcirate, ker so tašče užaljene, ko jim ve zdirigirate te svoje omejitve, kaj lahko nosijo, kaj ne smejo, kaj lahko otroku govorijo, kaj ne smejo.......

Nisi dobro prebralauser posted image Preberi še enkrat pa boš vidla,da nista postavljala omejitev.Pol pa ko pridejo k njej tud morajo dobiti čokoladico ne pa samo takrat,ko ona pride na obiskuser posted image

Sanjela

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.8.2010 13:23:57   
_sanja_*

Kaj boste na to rekle/i?

Se podpišem.

Čist vedno mu nekaj prinesejo, pa me ne moti. Pač naj mu, če mu hočejo.

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.8.2010 13:29:18   
liliana
IZVIRNO SPOROČILO: Sanjela

Nisi dobro prebralauser posted image Preberi še enkrat pa boš vidla,da nista postavljala omejitev.Pol pa ko pridejo k njej tud morajo dobiti čokoladico ne pa samo takrat,ko ona pride na obiskuser posted image

Dobro sem prebrala.....samo mogoče sem razumela malo drugače kot ti.....user posted image

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
9.8.2010 13:33:01   
Sanjela

Dobro sem prebrala.....samo mogoče sem razumela malo drugače kot ti.....user posted image

Sto ljudi sto čudiuser posted image
Verjetno ja kako kdo vzame sem še enkrat boljš prebrala (beri:počasiuser posted image )

Sanjela

(odgovor članu liliana)
Neposredna povezava do sporočila: 13
9.8.2010 14:07:07   
ajsek
Saj ni babici nihče prepovedal nosit čokolad (vsaj jaz tega nisem razbrala). Enkrat je prišla brez, pa je vnukinja začela težit, kje je njena čokolada. In na snahino pojasnilo, zakaj tamala sitnari, je babica planila v jok in odvihrala, zdaj se pa ne oglaša na telefon. Neka...

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 14
9.8.2010 14:13:35   
*miska.mcc*
kaj pa porecete na to?

neka oseba, ki je zelo blizu 9 mesecnemu otroku se spomni, da mu da čokoladni kornet iz hoferja. tamala se je še uvajala na GH.(takrat pri 9-ih m)

in recem, da sladoleda ne pustim. da se ga bo že še prevec najedla pred drugim rojstnim dnevom.

zenska pa zacne tamali....ja bogica mala. nesramna mamica, ti ne privosci sladoledauser posted image   se nekaj casa bla bla bla in moji argumenti zakaj se ne pustim sladoleda in sladkarij, nakar rece: MA KDO JO BO PA POSLUSAL!!!! vstane gre v skrinjo po sladoled in navali narode!user posted image

....v glavnem.....komaj čakam poletje!!!!!!

(odgovor članu ajsek)
Neposredna povezava do sporočila: 15
9.8.2010 14:17:01   
*miska.mcc*
a, se neki....sj vem da smetim.

tadej je praznoval RD. in se ponudi prababica, da za otroke spece torto. vse lepo in prav. pihajo svecke, postrezem mulariji torto. (bili so samo 4-je)

cez 10 minut pa.....omg!!!!!domen in prijatelj ponorita-....pleseta, pojeta, rezala sta se ko 2 pecena mačka!!!! totalno alkoholizirano obnasanje.
probam torto, v njej pa po mojem pol litra ruma!user posted image

(odgovor članu *miska.mcc*)
Neposredna povezava do sporočila: 16
9.8.2010 14:17:51   
Sanjela
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

kaj pa porecete na to?

neka oseba, ki je zelo blizu 9 mesecnemu otroku se spomni, da mu da čokoladni kornet iz hoferja. tamala se je še uvajala na GH.(takrat pri 9-ih m)

in recem, da sladoleda ne pustim. da se ga bo že še prevec najedla pred drugim rojstnim dnevom.

zenska pa zacne tamali....ja bogica mala. nesramna mamica, ti ne privosci sladoledauser posted image   se nekaj casa bla bla bla in moji argumenti zakaj se ne pustim sladoleda in sladkarij, nakar rece: MA KDO JO BO PA POSLUSAL!!!! vstane gre v skrinjo po sladoled in navali narode!user posted image

Touser posted image user posted image user posted image nimam besed no.
Prinekaterih pač ....eh

Sanjela

Neposredna povezava do sporočila: 17
9.8.2010 14:19:40   
Sanjela
IZVIRNO SPOROČILO: *miska.mcc*

a, se neki....sj vem da smetim.

tadej je praznoval RD. in se ponudi prababica, da za otroke spece torto. vse lepo in prav. pihajo svecke, postrezem mulariji torto. (bili so samo 4-je)

cez 10 minut pa.....omg!!!!!domen in prijatelj ponorita-....pleseta, pojeta, rezala sta se ko 2 pecena mačka!!!! totalno alkoholizirano obnasanje.
probam torto, v njej pa po mojem pol litra ruma!user posted image

Ja prababica je mislila,da to nič ne škodi otrokomuser posted image user posted image

Sanjela

Neposredna povezava do sporočila: 18
9.8.2010 14:22:33   
*miska.mcc*
samo, a je mozno da sta se s torto natankala? alkohola ni bilo nic nikjer. tudi za odrasle ne, ker sem bila samo jaz in moji starsi takrat. pac taka tini mini zabavica.

ampak stavim, da sta bila pijana, ker se jima je totalno odpulilo. jaz sina se nisem videla takegauser posted image

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 19
9.8.2010 14:28:56   
vesna_b
kaj pa porecete na to?

zenska pa zacne tamali....ja bogica mala. nesramna mamica, ti ne privosci sladoleda se nekaj casa bla bla bla in moji argumenti zakaj se ne pustim sladoleda in sladkarij, nakar rece: MA KDO JO BO PA POSLUSAL!!!! vstane gre v skrinjo po sladoled in navali narode!

ej, tole pa pri meni ne bi šlo čez. bi popokala tamalo, pa rekla ti ti teta/babica/kdorkoli, že sedaj te sili jest, kar ne smeš, pa popokala tamalo in šla. saj naša bi tud skoraj pri 8 mesecih dobila za jest ocvrte lignje, pa sem ustavla, pa čeprav je bila vilica pred usti. sam je bla babi pol užaljena. pa kaj pol...

< Sporočilo je popravil vesna_b -- 9.8.2010 14:31:02 >

Neposredna povezava do sporočila: 20
9.8.2010 14:29:41   
vesna_b
samo, a je mozno da sta se s torto natankala?

ja, absolutno je možno. že videno...

Neposredna povezava do sporočila: 21
9.8.2010 14:29:47   
Sanjela
Ja nevem kaj ti nisli okusla ruma,da bi ga blo preveč?
<mislim da je možno

Sanjela

Neposredna povezava do sporočila: 22
9.8.2010 14:31:03   
*miska.mcc*

Ja nevem kaj ti nisli okusla ruma,da bi ga blo preveč?
<mislim da je možno

ja sem ga ja. mami moja je celo izpljunila tisti kos.

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 23
9.8.2010 14:32:45   
Sanjela
user posted image ja pol sta pa bla pijana seveda od tortice.
pa kaj praviš,da sta se stepla z prijatlom?

Sanjela

Neposredna povezava do sporočila: 24
9.8.2010 14:34:02   
*miska.mcc*
nista se stepla. rezala sta se pa afnala, pa skakala, pakr neki....totalen odklop. user posted image

(odgovor članu Sanjela)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2 3   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?