benika
|
IZVIRNO SPOROČILO: Klemcy Inči - to o mravljinčenju rok in nog so nam v MŠ nekaj razlagali. To nekaj pomeni, pa sem pozabila kaj. Mislim pa, da je rekla, da v tem primeru, takoj obiskat P!!! Ne bi ti raje takoj zavrtela tel.št. svojga G in mu povedala kaj se ti dogaja??? To se ni za hecat! A dej no. Otroček pritiska na kak živec, zato tudi mravljinčaste roke in noge. Pa sej ni treba za vsako stvar panike zganjat. Meni se to dogaja konstantno preko cele nosečnosti, enako je bilo v prejšnjih dveh. In vse to je čudežno izvenelo po porodu. Pa še v nekaj bi se vtaknila. Sej vem, da nisi mislila nič slabega s tem, ampak moram vseeno komentirat... Zapomnite si, da bo dojenček prišel, ko bo pripravljen. Največje darilo, ki mu ga lahko daste, je, da sam izbere svoj rojstni dan. Žal nimamo vse sreče, da bi počakale, da se otroček odloči prit na svet. In taki komentarji, čeprav nič hudega mišljeni, znajo krepko usekat na psiho sploh prvorodkam. Meni je vseeno, ker vem, da se porod v vsakem primeru ne bo začel spontano. Ampak lahko pa v kateri izmed mamic sprožijo val slabe vesti in pretiranega razburjanja, češ da so slabe mame, ker se odločajo za sprožitev. Enako že vnaprej opozarjam za dojenje in komentarje o tem. Potrebno se je zavedati, da smo si mamice različne. Ene imajo mleka za izvoz, druge se borijo za vsak ml, tretje mleka sploh nimajo. In ne glede na to, ali bo otrok zrastel na materinem ali umetnem mleku, vsaka mamica je za svojega otročka naredila tako, kot ve, da je prav. Res upam, da mi katera ne bo zamerila teh mojih besed, ampak iz lastne izkušnje vam lahko povem, da je občutek krivde in nemoči, ki ti ga lahko sproži pranje možganov, neznosen. Po prvem porodu sem izgubila mleko po 14. dneh. In takrat me je neka RR uporabnica, ki je huda zagovornica dojenja, tako napsihirala s tem, da sem slaba mama, ker ne dojim, da sem padla v depresijo in...naprej raje ne povem, kaj mi je takrat švigalo po glavi IZVIRNO SPOROČILO: sanje2 hej tiste ki imate že dva ali več otrok: zanima me če so se vam pri vsaki popadki začeli isto, skoraj isto ali čist nič podobno???? Meni so ga 2x sprožili. Obakrat sem rodila izključno z umetnimi popadki, brez enega svojega. Je bil pa prvi porod dolgotrajen, medtem ko je bil drugi precej krajši in bolj intenziven. Lumpa... te razumem. Jaz sem tud ene par dni že čist fertih. Kdaj maš jutri pregled? Ma sej veš, držim pesti. Če se da, drži noge še mal skupi pa pridi nazaj v ponedeljek, da bova cimri Sončica, kava...ja komot. Tannya, ti tudi, a ne? Še katera mogoče? O bambinci ni duha ne sluha ne tu, ne na FB. Zdej ali ji je kaj crknilo ali pa leži v P.
|