Primavera1
|
Pozdravljene, punce! Že ves čas vas spremljam in končno sem se včlanila med decembrke. Najprej nekaj podatkov o meni: PDP: 25.12. pričakujemo , to je moja prva nosečnost starost: 38 (po moje sem najstarejša izmed vas). Na moje presenečenje je zanositev uspela v 4 mesecih brez IVF in 22.aprila svo ugledala željeni plusek), prihajam iz Ljubljane (če je katera iz Kodeljevega, se z veseljem dobim na kofetku) Moja nosečnost poteka brez težav, če odštejem slabosti in vsakodnevno bruhanje v prvih 4 mesecih, sicer nobenih krvavitev, zredila sem se do sedaj 4 kg (imam pa žal še zaloge od prej ) Za spol sva izvedela že na nuhalni, je Strahova zadela takoj, da bo punčka. Moj si je sicer bolj želel fantka, ker se z njimi da kao več počet in da ne ve, kako se bo on igral z barbikami , zdaj se je že navadil na t5o, da bomo imeli punčko. Me je pa razp..... moj tast, ki je novico, da bo punčka komentiral "aja, lepo, sem vesel. Pol pa kr hitr še enga nardit!(da bi kao bil fantek!) Čeprav bo to njegov prvi in morda edini vnuk (oba z mojim sva edinca). Me je kar malo prizedelo, saj je važno le to, da je otrok zdrav. Opravili smo tudi že amniocentezo, NS je bila ok, DHT pa mi je vse poslabšal pa starost tudi, na koncu je bilo razmerje 1:271. Amniocenteza je bila neprijetna, ne tolk sam vbod v trebuh ampak vbod v maternico, mine pa takoj na srečo. No, rezultat je prišel po 3 tedih in bilo je vse ok, Jasno, da sem mojega takoj usmerila v BC (da proslavimo ) in sva naročila voziček Mutsy, v katerega sem se zaljubila na prvi pogled. Vzela sva košaro in športni del, lupinico maxi cosi in isofix. Vse v vijolični barvi. Je še katera kupila Mutsya? Kot druga varianta mi je bil zelo všeč Mura 4 (ne vem firme), saj se navdušujem nad velikoimi napihljivimi kolesi. Imamo namreč psico doberman, s katero bo potrebno skoraj dnevno hoditi na Golovec in mora biti tudi voziček bolj terenc. Cena je kar zasoljena: z zimsko vrečo, senčničkom in nakupovalno košalo, prevleko za dež, je zneslo nekaj 1.065 EUR, so pa me klicali iz BC, da je po dveh tednih že prišel in ga greva jutri dvignit. Posteljice še nimava. verjetno bom vzela masivno Kristino 140x70 od Lip Poljčane, previjalne tudi še nimam, baje jo bo moj sam naredil, da bo dovolj velika. vse kolegice so mi jamrale, kako hitro noge bingljajo dol in da potem ko začne otrok skakat, ga vse previjajo na postelji. Me pa moti, ker je za punčke vse v roza barvi, zdi se mi prav dolgočasno. V petek sem si dala duška in se podala v BTC v H&M in nakupila za 125 EUR oblekic (nekaj bodijev, pižamic, majčk, toplo jpoico, jeans krilo, kavbojke, nekaj oblekic....celo vrečo sem pritrogala. Moj je rekel, da se mi je zmešalo, ampak kaj, ko je pa tak užitek nakupovat otroške oblekice ) Tudi morfologija je za nami, bolo je čist brez veze- 7 minut, povedal je, da je vse bp, dal slikce iz katerih se ne vidi nič. Sicer je moj ginekolog zelo v redu, dela tudi v porodnišnici V Trbovljah in ne skopari z UZ. Naroča me na 2-3 tedne in vsakih mi naredi tudi UZ od začetka nosečnosti dalje, včasih zelo n ahitro, samo da preveri srček. Nikoli mi ni meril beta HCG, je rekel, da je najbolj važno pogledat z UZ, je najbolj zanesljivo. Berem, da nekateri zelo skoparijo z UZ. V ponedeljek imam cuker test, naslednji petek pa sva se naročila k Strahovi na 3/4 D UZ, da končno vidimo, kako naša dečva izgleda pa tudi CD bi rada za spomin. Moram povedati, da se zeeeeelo bojim poroda, saj sploh ne prenašam nobene bolečine. Odločila sem se, da rodim v Postojni z EA. Upam, da me kaj ne preseneti. Zdi se mi sramotno, da v Ljubljanski porodnišnici ni 24 urna možnost za EA, naj si pa zaračunajo tistih 200 Eur. Sicer bi se odločila za LJ, saj živim 400 m od porodnišnice. Tako, nekaj sem spacala skupaj. sreča, da je vročine konec, sem mislila, da me bo pobralo in ko je bila vročina najhujša, sem se mirno hodila kopat v bazen na Kodeljevem. Morju sem se letos odpovedala,nisva našla varstva za psico. zanima me, katera od vas še ima psa v stanovanju (mi imamo še mačko v spodnjem nadstropju). Seveda ostane psica z nama v spalnici na svojem ležišču tudi potem ko bo dojenček, čeprav se nekateri čudijo: češ joj pes v stanovanju pa še dojenček. Pa se ne sekiram nič. Bo že. Bomo pa vsak dan pomivali tla. Lepo popoldne vsem. jaz se že ves dan martinčkam na terasi in prebiram Moj malček (kolk mi je hudo, a? )
|