|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 7:30:45   
tinca10
tudi mi smo dobili rojstni list šele v petek, tri tedni so potrebovali, da so naprintali en papir... noro

ooo kaj je bil grozen dan včeraj. Lana je bila sitna kot user posted image . Drugače je res pridna, včeraj je pa cel dan na meni visela, popoldan skoraj na pol ure, ni hotla nič spat, jedla je kot, da ima luknjo v trebuščku in tudi zvečer smo imeli vije vaje, da se je umirila. Samo upala sem, da bova ponoči kaj spale, ker sem bila že pošteno utrujena od celega dneva... in presenečenje... spala je v enem kosu od 10ih do pol 5ih zjutri, potem sva se pa nahranli in zdaj še kar spi. Upam, da bo danes boljše.

Končno pa pride danes patronaža, da jo bomo skopali. Ne vem kaj je rabla tako dolgo.


(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 126
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 8:45:44   
Kiwa
Tinca10, mogoče pa na Lano polna luna vpliva... Gaja pa je bila čez dan pridna, je vedno, zvečer pa ne in ne zaspat. Vsak večer je budna vsaj do polnoči. Ampak jaz jo nahranim okoli 22h, potem pa jo ima oči, jaz grem pa spat. Potem je jedla ob 3.30, ob 6.20, sedaj pa še spi. Mah, pa saj to niti ni tako slabo. Samo, če bi jo imela pa jaz cel večer, bi bila pa verjetno pošteno izmučena. Se bodo že navadili naši dojenčki, da se ponoči spi user posted image

Sedaj pa nahranim malo in gremo k frizerju. Jupiii! Mi pred porodom ni uspelo it user posted image

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 127
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 9:51:48   
tix
Živ - žav

Upam, da imam sedaj par minutk časa, da prečekiram internet, obesim perilo in pospravim dnevno.
Včeraj smo imeli krst in je bilo krasno, smo ga pred mašo napitali user posted image in je lepo cel obred prespal z polivanjem vred user posted image

Vrjetno gremo danes po el. varuško, eno od Tomy-ja, se moram še malo pozanimati katera je dobra, se mi zdi pomembno, da bo dobro lovila nadstropje nižje in okoli hiše, ker če sem v istem štuku je itak ne rabim.

Smo se že zredili za kg od najnižje teže in zrasli za 3 cm . Sem mu oblekla bodi 56 pa so mu rokava še malo prevelika drugače je pa vreduuser posted image

Tinca10 - nora je misel, da bi naše dete spalo tako dolgo user posted image še pride naš čas user posted image

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 128
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 11:17:45   
pupika
Kiwa  ko sem prebrala tvopje sporočilo, je kot da bi opisala našo Gajo, tudi naša okoli 12 ali 1 zaspi, potem samo je in spi do ene sedmih zvečer, potem pa je pokonci do polnoči. Jaz sem že itak kot en zombi, mi pa uspe malo zaspat popoldan. Tudi naša je včeraj kar velkiko jedla. Pa ni šans, da mi zaspi v posteljici, jo moramo nosit in potem naša princeska zaspi, pa moramo kar malo časa počakat da res trdno zaspi in jo potem položim v posteljico, potem pa mi še parkrat zajoka in zopet na roke. Ponoči se doji ene 4-5 krat, na začetku kar prespi 3 ure skupaj, potem pa se kar velikokrat zbuja in malo poje, pa zopet zaspi, se mi zdi da prehitro zaspipri dojenju in se ne naje do konca.Pa še krči jo mučijo.

Vauu tinca vaša Lana pa je bila pridna ponoči ko vam je prespala skoraj celo noč.

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 129
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 12:05:07   
tinca10
ja je mogla bit tolk utrujena od včeraj, da je spala tako dolgo skupaj v kosu. Včeraj ni spala od 12ih in nato je bila budna do 10ih zvečer (vmes je dvakrat zakinkala za 10min, to je pa to). Danes je pa tudi bila pridna zjutraj, tako da sem lahko vse presesala, zlikala in pomila. Se kar malo bolše počutim zdaj ko sem malo uredila po hiši, ker je bilo že skoraj kot bi padla bomba.
Sej mi je všeč, da vsaj ponoči spi... čez dan naj bo pa zbujena. Boljše tako, kot pa da bi bilo obratno.
Zdaj smo pa spet zbujeni... nič se greva malo zabavat

Zdaj se nam bodo pa počasi začeli pregledi pri enem mesecu. Sem gledala seznamček pri junijkah in imajo full lepo urejeno. Tko da bo verjetno tudi pri nas treba kaj uredit user posted image  da bomo vidle kako napredujejo naše štručke

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 130
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 12:13:12   
pilotina
punce...samo, da vas pozdravim na htrco, da me ne pozabite user posted image ...mi trije se imamo dobro in uživamo skupaj... me ni na pcju, bom se pa oglasila, da še jaz napišem mojo porodno zgodbo in še vse ostalo...imamo malček težav in hodmo na razne preglede krvi, ampak upam, da ne bo nič hujšega

lepo se cartajte

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 131
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 19:40:06   
tinca10
Sporočilo kenye:
Od danes naprej smo kompletni. Pridružila se nam je še zamudnica Kim, 3300g in 51cm. Lp, kenya

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 132
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 20:03:18   
anajrim
Bravo Kenya!!!

_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 133
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 21:07:11   
DanijelaNeli
Pozdravljene,...
 
Na hitrco se Vam javim...ZAHVALJUJEM SE VAM ZA ČESTITKE!!!
Danes sva prišli z Noemi domov...Počutimo se vredu...

Bom kaj več napisala ko bom lahko,namreč ob gledanju monitorja od računalnika me učke bolijo...Moram počivat...

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 134
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 21:38:18   
balem
Ojla!
Mi smo pa imeli celo štalo ta tedn, tak da smo po novem še na dodatkuuser posted image
Mala ni spala skor nič, ne čez dan in ne čaz noč. Dojenje ja zadnjih neki dni zgledal približno pol ure na eni, pol ure na drugi joški, max ura spanja in cca 2 uri joka po tem, ker je hotla zizat, pa pač ni blo dovolj mleka user posted image
Pa še hujšat je začela, tak da smo danes dodal 2 obroka aptamila in bomo vidl, če bo kej pomagalo, upam, da bo.
Čestitke vsem novim mamicac in seveda čimveč prespanih noči user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 135
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 22:03:38   
soncekray
Cao punce..

Vidim da tudi tukaj pridno cvekate.

Mi smo ok. Pridno papamo in spimo. Dojimo se priblizno na 3-4 ure. Ponoci je treba celo zbudit naso babiko.

Smo pa bili danes pri pediatru, ker sem zagnala paniko. Vceraj in danes je namrec bruhala in trebusceka je imela ful napihnjenega. No pediatrinja pravi da je vse okey. Ker imam ful mleka, zgeda da prevec popije in pol to ven zbruha. Nas je pa pohvalila, da lepo pridobivamo na tezi in se lepo razvijamo. Tak da sem vesela, da smo sli, ker mi je prav odleglo.

Moji so sli v petek domov, tak da smo ostali sami stirje. Moram priznat, da mi je blo prvic ful hudo ko so nasi odhajali. Po eni strani je fajn imet svoj mir, po drugi pa me je prav panika zgrabila, da bomo ostali sami, pa se vsi prijatli so na pocitnicah.. No ampak zdaj sem ze boljse.

Lep vecer vsem, pa lepo spanckajte.


(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 136
   RE: Julijske mamice 2010
26.7.2010 23:02:08   
rozinca33
Pozdravljene mamice!
Čestitke vsem user posted image user posted image user posted image  novim mamicam in vse dobro vam želim z vašimi dojenčki.

Mi smo doma od torka in se še prilagajamo - Evinim potrebam user posted image . Berem vas dokaj redno, vendar sem šele danes zbrala voljo, da tudi kaj napišem.
Imamo podobne izzive kot Kiwa - dojimo se na pol ure do 4 ure - pri čemer so tiste urne polovičke večinoma ponoči, podnevi pa punca spi ko velika. Navadno mi na zizi zaspi že nekje po slabih 5 minutah, vendar dalje vleče po pol ure ali celo več.
Tinca10 - kako pa je tvoje user posted image  preživela ta popoldan budnosti? Naša namreč precej hitro začne "komandirat" in zahtevat svoje, tako da bi jo težko pustili cel popoldan budno. So že v porodnišnici sredi noči sestre točno vedele, da naša vpije, saj je vedno začenjala z visokim C user posted image  - ta se je zdaj mal umiril.
V porodnišnici nisem imela dovolj mleka - mleziva, tako da so ji dodajali ponoči, ker sva bili skoraj ves čas priklopljeni. Doma se je stanje glede mleka izboljšalo, saj je 2 dni po odpustu iz porodnišnice že pridobila zraven 70g. Pretekli vikend pa ponovno manjko... tako je včeraj po flaški spila 60ml Aptamila. Malo me bega vse skupaj, saj sem prvo hčero dojila leto in pol. Vem, da sem imela precej dolgo razpokane bradavice zaradi nepravilnega pristavljanja, tega sedaj po dobrem tednu skoraj nimam več. Ne spomnim pa se, da bi mi mleka kdaj primanjkovalo, prej nasprotno - zize so bile celo preveč polne. Res je bil ta drugi porod čisto druga zgodba kot prvi -  ampak o tem napišem več drugič.
Tiste, ki dodajate AM, vas prosim za nasvet kako dodajate - nadomestite celoten obrok, da se vam lahko vmes zize bolj napolnijo, al podojite koliko je, nato pa dodate "manjko" še po flaški?
Še eno vprašanje - Imate ponoči kakšno manj svetlo lučko prižgano? V porodnišnici je skoz ena gorela, so sestre rekle, da mora. Zdaj pa opažam, da če prideva s svetlobe v temo, da začne kr svetlo gledat, kaj se dogaja, tudi če je prej že skoraj spala.
Kljub temu, da sem drugič mamica, je še veliko vprašanj, ki se pojavljajo sedaj, v prvo pa ne user posted image . Če ima katera od vas kakšen odgovor zame oz. lastno izkušnjo, ki je pomagala, vam bom zelo hvaležna.
Lepo se cartajte in želim vam čim več prespanih nočnih uric.

(odgovor članu soncekray)
Neposredna povezava do sporočila: 137
   RE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 7:48:19   
tinca10
rozinca: včeraj nam je patronaža podrla ves ritem... jo je prišla ob 1ih skopat in je bila potem user posted image  tako utrujena, da je padla v takšno komo kot je še nisem vidla. In je spala do 17ih, nato sva se nahranle in je padla nazaj v komo do 21ih. Potem pa sem jo naštimala za spat... in smo spali do 3eh, potem se je pa končalo. Sej jo razumem, da ne more tolk spat naenkrat. Tko, da sva se pestvale in premetavale po rokah do zdele. Trenutno pa kaže, da bo treba spet počasi jit malo spat user posted image
Upam, da bo danes boljše, ko se bova zvečer kopali in naj potem pade v komo za celo noč. A tiste, ki kopate svoje škratke že dlje časa... a to kaj pomaga, da potem lažje zaspijo?

Jo je patronaža pa še stehtala in me zelo pohvalila. Smo v točno treh tednih na +750g in se izključno samo dojiva.

DN: ti se kar spočij, potem pa nam enkrat pridi povedat to tvojo ekspresno zgodbo.

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 138
   RE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 7:53:51   
tinca10
mi ponoči spimo v temi, tudi dojiva se kar v postelji, ker Lana spi med nama (bom mogla to slej ali prej ukint, drugače bo vedno težje, samo je tako luštno user posted image )... tko da ne prižigam nobene luči. Čez dan jo imam pa v košku v dnevni in je normalno svetlo, prav tako pa imam vedno še prižgano TV ali pa muziko... skos nekaj ropota zraven. Sklepam, da malo že loči med dnevom in nočjo, ker smo do zdej (z izjemo dveh noči) vse lepo prespali.

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 139
   ajnRE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 8:36:49   
zlicka
jutro :)

sicer bolj takšno, nismo kaj dost spali user posted image  so jo zgleda začeli krčeki matrat. Pa celo popoldan mi je nekam dosti polivalauser posted image  al se je preveč najdela, al so ji to krčeki ven potisnili ne vemuser posted image

No mi smo včeraj obiskali P zaradi rdečih pikic po vsem telesu, in modrenogice od poroda....pa je bla P tako prijazna pa je kar cel sistematski pregled naredila, čeprav smo komaj danes strai 3 tedne :)user posted image user posted image

Na teži pridobiva fajnuser posted image user posted image  zrasli smo tudi za 2 cmuser posted image ...tako da ostalo je vse ok :) Kapljic d3 je rekla da še ne rabimo dajat, čeprav smo jih že dobile ob odpustu iz bolnice. Je rekla naj se do meseca počaka :)

TAko upam da krčeki nebodo prehudi, ker sem ko zombi, sem pokonci do polnoči, pol pa se je že ob 1 zbudla ...pa se malo najedla, vmes je polivala in bla nemirna, je pa vsaj duda bla dobrodošlauser posted image  nato sma jedle spet ob pol4 in zjutraj ob 7.

Zdaj spančka v miru brez dude in krčekovuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pupika.......si bla včeraj ti tud na pregledu???

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 140
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 9:25:14   
anajrim
Rozinca - jaz imam prižgano eno mini lučko ko se mali zbudi...vendar ne sveti direktno...iz mojih izkušenj pa vem da to ni ravno najbolje ker otrok takoj postane firbčen in zvedav.... smo stari komaj 14 dni in zato še imam potem pa slej ko prej ukinem...

_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu zlicka)
Neposredna povezava do sporočila: 141
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 9:51:07   
tix
Rozinca - imam tako stikalo ko lahko reguliraš moč svetlobe in potem prižgem ravno toliko, da vidim kaj se dogaja v njegovi posteljici.

Pa še grede AM. Jaz sem ga prve 14 dni hranila - na zizi, svojga izčrpanega potem pa še AM, je bil zaspanček in nezainteresiran za vlečt. PA se je zdej vse popravilo in ga samo dojim, no včasih se ga še izčrpam pa po flaši.

zlicka - srečno s krčki. Sem mislila da jih naš tudi ima, ampak zgleda so samo kakšne mini prebavne težave, prdne pa je dobro user posted image

Zdej gremo pa na sprehot k je tko lepo ne vroče vreme user posted image



(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 142
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 11:53:19   
buškolinka
user posted image
 
user posted image

DEČEK & DEKLICA 
PDP, NICK - starost,KRAJ,Nos. user posted image ,Porodnišnica,Že imamouser posted image  user posted image /,Pričakujemo user posted image /user posted image /user posted image
user posted image (22.6 - 22.7.)



01.07.2010
user posted image  Ninchy (PDP 28.06.10) - 25 let/1user posted image /Kranj - EVA (2.7.)
user posted image  Keri (PDP 29.06 ali 01.07.)- 33 let/2user posted image /MB oz Ptuj
/user posted image / user posted image
- LARISA (26.6.)
user posted image  Srčekgirll
- 27 let / 2.user posted image / PO / user posted image / user posted image - ŽAN (01.07.)
user posted image   tinca10 (PDP po NS 28.6.)-22 let/ok.Lj.(Dragomer)/1user posted image /Lj/user posted image  LANA (5.7.)

02.07.2010
user posted image  mala biba - 27 let/Celje/2user posted image /Ce/ user posted image - NEJC (16.6.)
user posted image  polhec - 25 let/1user posted image /PO,Lj /user posted image - BENJAMIN (25.6.)

03.07.2010
user posted image  extra - 28 let/3user posted image /Jesenice - NAOMI (28.6.)
user posted image   candy24 - 24 let/Lj/2user posted image /Lj/user posted image - OSKAR (25.6.)

04.07.2010
user posted image  Kiwa - 26 let/Lj/1user posted image /Lj/user posted image  - GAJA (28.6.)
user posted image   BAMI - 29 let/MS/2user posted image /user posted image /user posted image  - LILU (5.7.)
user posted image   binzi  - 29 let/Kamnik/1user posted imageuser posted image - INTI (2.7.)

05.07.2010
user posted image  pilotina - 30 let/ok.Portoroža/3user posted image /Izola - DAVID (9.7.)
user posted image  Kat09 - 31 let/1user posted image /Lj/user posted image - BLAŽ (5.7.)
user posted image   chihuahua -32 let/Lj/ 1user posted image /user posted image   - ČRT (11.5.)

06.07.2010
07.07.2010
user posted image  samy30 - 30 let/Lj/1user posted image /Rakičan - ŽIGA (27.6.)

08.07.2010
user posted image  anajrim - 28 let/Lj/2user posted image /Lj/user posted image /
user posted image - TADEJ (14.7.)
user posted image  balem - 29 let/1user posted image /Ce/user posted image - NEŽA (19.6.)

user posted image  TandJ - 24 let/1user posted image / - ZALA (30.6.)
user posted image  spelchy - 24 let/1user posted image /ok.Lj/user posted image - SIMON (11.7.)

09.07.2010 
user posted image  Tringi - 26 let/1user posted image /Lj/user posted image - PATRIK (4.7.)

10.07.2010
user posted image  kammy - 30 let/ok Lj/1user posted image /Lj/user posted image - KIARA (2.7.)

user posted image  Fargesia - 27 let/ok. Lj/user posted image /Lj/ user posted image - ANDRAŽ (7.7.)
user posted image   krasevka - 29 let/3user posted image /Kras/user posted image user posted image /user posted image
user posted image   mami2b - 28 let/1user posted image /user posted image - FILIP (6.7.)

11.07.2010
user posted image  Hančika - 26 let/1user posted image /Kr/ user posted image   
user posted image  Zveezdica - 29 let/3user posted image /Lj,Kr,Jesenice /
user posted image

12.07.2010 
user posted image  Pikica5 - 22 let/3user posted image /Mb/user posted image
- LANA (1.7.)
user posted image  cebelica_ - 28 let/1user posted image /PO / user posted image - TADEJ (9.7.)
user posted image  Bina 83 - 26 let/1user posted image / Lj oz NM/user posted image - ŽIVA (8.7.)
user posted image   šipek - 30 let/1user posted image /Lj /user posted image - ALJAŽ (15.7.)
user posted image   činela - 25 let/Lj/1 /Lj/user posted image  - TAJA (6.7.)

13.07.2010 
user posted image   Srecka010 - 29 let/1 /Lj/

14.07.2010

user posted image  niky31 - 31 let/1user posted image /ok NG/
 user posted image - KRIS (24.6.)
user posted image  rozinca33 - 33 let/Ljutomer/2user posted image /Rakičan/user posted image - EVA (17.7.)

user posted image   .tojeto. - 30 let/1user posted image /Lj/user posted image

15.07.2010  
user posted image   lillygmail - 31let/2user posted image /user posted image
 
16.07.2010

user posted image  buškolinka - 30 let/Lj/1user posted image /Lj/ user posted image - VALENTINA (9.7.)
user posted image  Mishan - 28 let/ok. Radovljice/1user posted image /Lj,Kr,Jesenice/user posted image
user posted image   tea213 - 30 let/1user posted image /Lj/user posted image - LILI (21.7.)

17.07.2010
user posted image   tix - 21 let/1 /Kr /
JAKOB (29.6.)
user posted image  špelka - 32 let/Radovljica/2user posted image /user posted image /Jesenice NECA (1.7.)
user posted image   myaa - 22let/1user posted image /Lj/user posted image

user posted image   Naomi1 - user posted image - TIM (14.7.)

18.07.2010  
user posted image  pupika - 33 let/4user posted image /Mb/user posted image /
user posted image GAJA (8.7.)
user posted image  oton - 33 let/4user posted image /Lj/
 user posted image
user posted image  soncekray - 28 let/1user posted image /user posted image - SARA LISA (16.7.)
user posted image  too sweet - 28 let/Mb/1user posted image /Mb/ user posted image - EMA (4.7.)

19.07.2010
user posted image   soncnica2010 - 25 let/Medvode/1 /Lj, Kr/ - ERIK (16.7.)

20.07.2010

user posted image  Mareli - 28 let/Ce/1user posted image /Ce user posted image  

user posted image   strelka84 -  25 let/Hrastnik/1user posted image /user posted image

21.07.2010
user posted image  đanika - 27 let/2user posted image /Ce/user posted image / user posted image

user posted image  samy1 - 35 let/1user posted image
user posted image   Martinčka - 23 let/1  /Sg / user posted image - VALENTINA (23.7.)
user posted image   zlicka - ALINA (6.7.)

22.07.2010
user posted image  srursa - 29 let/ok.Lj/2user posted image /
user posted image   oži - 34 let/6user posted image /
user posted image user posted image /user posted image - BRINA (3.7.)


user posted image (23.7. - 23.8.)

23.07.2010
user posted image  nagaja28 - 28 let/2user posted image /Lj /user posted image /user posted image - DOMEN (14.7.)

24.07.2010
user posted image  arruba - 31 let/Lj/1user posted image /Lj /user posted image

user posted image   pikapolonica20 
user posted image  kenya - 36 let/4user posted image /Lj/ user posted image user posted image / user posted image - KIM (26.7.)

25.07.2010
user posted image  kajčy - 24 let/1user posted image /NM/user posted image
user posted image   Joie - 31 let/ok.Celja/2user posted image /Ce/
 user posted image /user posted image
user posted image  petrca2507 - 29let/1user posted image /Lj - NIKA (19.7.)
user posted image  TopsiT - 27 let/Litija/2user posted image /  user posted image - NEŽA (12.7.)
user posted image  nicolina - 34 let/Bela krajina(Semič)/2user posted image /NM/user posted image

26.07.2010
user posted image  Pink Baby -31 let /ok Lj/1user posted image /Lj/ user posted image

27.07.2010
user posted image   kate - 2user posted image /user posted image - DAVID (23.7.)

28.07.2010

user posted image  pa&ga - 30 let /2user posted image /Kranj/ user posted image - PATRICIJA (20.7.)
user posted image  micla - 32let/2user posted image /Šempeter pri Gorici/user posted image /user posted image
user posted image  DanijelaNeli - 26 let/ok. Kopra/2user posted image /PO/user posted imageuser posted image - NOEMI (22.7.)
user posted image  gasilka - 26 let/1user posted image  z dvojčki/Trbovlje

29.07.2010
user posted image   mišu - 25 let/ok. Lendave/1user posted image /Rakičan/user posted image - CARIN (20.6.)
user posted image   julij10 - 30 let/2user posted image /Sg/user posted image /user posted image  
 
30.07.2010

user posted image   naja7 - 21let/1user posted image /Črna na Koroškem/user posted image
user posted image    eelyy - 22let/2user posted image /Ljubljana

31.07.2010 

število JULIJK = 73
SKUPAJ PRIČAKUJEMO 20user posted image 20user posted image IN  33 user posted image user posted image

_user posted image ŠT.PUNČK =   20  user posted image ŠT.FANTKOV=20
                        user posted image ŠT.PRESENEČENJ= 33


 user posted image



SONČKI 2010



         datum                                                   ime
        rojstva        nickname        PDP          otroka    teža    dolžina
user posted image   11.5.2010   Chihuahua  05.07.2010     Črt         1490 g  41 cm
user posted image  16.6.2010   Mala Biba    02.07.2010     Nejc       2900 g  48 cm
user posted image  19.6.2010   Balem          08.07.2010    Neža      3410 g  51 cm

user posted image  20.6.2010   mišu            29.07.2010    Carin      1800 g  43 cm
user posted image   24.6.2010   Niky31        14.07.2010     Kris        2120 g  44 cm
user posted image  25.6.2010   Candy24     03.07.2010    Oskar     4170 g  54 cm

user posted image  25.6.2010   polhec         02.07.2010   Benjamin 3280 g  50 cm
user posted image   26.06.2010   Keri          01.07.2010    Larisa    2765 g  48,5 cm
user posted image    27.06.2010  samy30     07.07.2010    Žiga       3740g   51cm
user posted image   28.6.2010   Kiwa            04.07.2010    Gaja       3080 g  51 cm
user posted image  28.6.2010   Extra           04.07.2010    Naomi     3400 g  53 cm
user posted image  29.6.2010.   Tix               17.07.2010    Jakob      3100 g  49 cm
user posted image  30.6.2010   TandJ          08.07.2010    Zala        3100 g  48 cm
user posted image   01.07.2010 Srčekgirll     01.07.2010    Žan        3640 g  53 cm
user posted image   01.07.2010  Špelka        17.07.2010     Neca      3300 g  52 cm
user posted image   01.07.2010  Pikica5       12.07.2010     Lana       3420 g  50 cm
user posted image   02.07.2010  Ninchy        01.07.2010     Eva        3480 g  52 cm
user posted image   02.07.2010  Binzi           04.07.2010     Inti         3750 g  52 cm
user posted image   02.07.2010  kammy       10.07.2010     Kiara      3200 g  51 cm
user posted image   03.07.2010  oži             22.07.2010      Brina     2900 g  50 cm
user posted image   04.07.2010  too sweet 18.07.2010      Ema    2650 g  47,5 cm
user posted image   05.07.2010  Kat09         05.07.2010     Blaž       2950 g  48 cm
user posted image   05.07.2010  Tinca10      28.06.2010      Lana     3190 g  50 cm
user posted image    05.07.2010   BAMI         04.07.2010      Lilu        3210 g  51 cm
user posted image    06.07.2010   činela        12.07.2010     Taja       3550 g  53 cm
user posted image    06.07.2010   zlicka        21.07.2010      Alina      3350 g  52 cm
user posted image    06.07.2010  mami2b     10.07.2010       Filip        3790 g  54 cm
user posted image   07.07.2010  Fargesia    10.07.2010      Andraž  3200 g  50 cm
user posted image   08.07.2010  Bina83       12.07.2010      Živa      3660 g  50 cm
user posted image    08.07.2010  pupika       18.07.2010      Gaja      3400 g 50 cm 
user posted image    09.07.2010 buškolinka  16.07.2010  Valentina  3000 g  49 cm  
user posted image   09.07.2010  pilotina       05.07.2010     David     2755 g  49 cm
user posted image    09.07.2010  cebelica_    12.07.2010      Tadej    4170 g  55 cm
user posted image    11.07.2010   spelchy      08.07.2010    Simon     3940 g  54 cm    
user posted image    12.07.2010   TopsiT       25.07.2010     Neža

user posted image    13.07.2010   sarazan    ?.07.2010        Maša    3530 g 53 cm
user posted image    14.07.2010  anajrim      08.07.2010    Tadej     3550 g  54 cm     
user posted image    14.07.2010  nagaja28  23.07.2010     Domen   3190 g  51 cm  

user posted image    14.07.2010  Naomi1     17.07.2010      Tim        
user posted image    15.07.2010  Šipek        12.07.2010      Aljaž       3950 g             
user posted image    16.07.2010   soncekray 18.07.2010    Sara Lisa 3360 g 52 cm
user posted image    16.07.2010 sončnica2010 19.07.2010  Erik       2890 g  49 cm
user posted image    17.07.2010 Tringi           09.07.2010     Patrik     4460 g 57 cm
user posted image    17.07.2010   Rozinca33 14.07.2010     Eva         3190 g 49 cm

user posted image    19.07.2010  Petrca2507 25.07.2010    Nika        3440 g 50 cm
user posted image    20.07.2010  pa&ga         28.07.2010  Patricija    3600 g 49 cm
user posted image    21.07.2010  tea213        16.07.2010     Lili         3910 g 52 cm
user posted image    22.07.2010  DanijelaNeli 28.07.2010   Noemi     3000 g 49 cm
user posted image    23.07.2010  kate             27.07.2010   David      3725 g 52 cm
user posted image    23.07.2010  Martinčka     21.07.2010 Valentina  3410 g 51 cm
user posted image    26.07.2010  kenya          24.07.2010      Kim       3300 g 51 cm





user posted image  = 21   user posted image  = 30

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 143
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 15:07:15   
buškolinka
rozinca33 - ravno včeraj sem spraševala patronažno glede dojenja in morebitnega pomanjkanja mleka - je rekla, da se včasih lahko zgodi, da imaš kak dan ali dva premalo mleka, ampak, da takrat še ni potrebno dodajati AM, če pa otrok še tretji dan ne bi dobil dovolj, je pa priporočljivo dodati AM (za preverjanje teže pa si lahko tudi izposodiš tehtnico)...če prehitro začneš dodajati, naj bi se ti počasneje tvorilo mleko in zato ga sčasoma popolnoma izgubiš (saj veš zakon "ponudba-povpraševanje")...moja patronažna pravi, da se je bolje nekoliko potrudit in dojiti "v prazno"user posted image

polivanje - tudi naša občasno poliva, občasno pa tudi izbruhne ogromno količino mleka (razlog je slabše razvita zaklopka pri novorojenčkih nasploh)...pa je tudi patronažna rekla, da ni potrebno skrbeti, dokler pridobiva na teži - in naša v povprečju pridobi 40g/dan

nočne dogodivščine - mi imamo Valentinino posteljico trenutno v spalnici (zaradi lažjega vstajanja zaradi šivov) pod njo pa imamo skrito solno lučko, ki ponoči oddaja prijetno rdečkasto svetlobo, tako da lahko vidim, da je pravilno pristavljena in da ji moja ziza ne prekriva noseka user posted image  po dojenju in podrtem kupčku (v kolikor nama uspe) pa jo takoj položim v posteljico in hitro ugasnem lučko. Občasno imamo tudi trenutke "neposlušnosti" user posted image  in se pritožujemo nad nevemčim, ampak jo (po tem, ko vem, da je sita in ima čisto ritko) kar pustim v posteljici in se natanko 3x fajn zjoka (tako, da se ji že kar bradica trese) po cca 1 minuto in potem trdno spi 3 ure skupaj brez piska user posted image ...mogoče se sliši malo kruto, ampak vidim, da ji ni nič hudega in potem lepo panča, kot da se ni nič zgodilo

kopanje - mi smo se tudi včeraj prvič kopali in je naša pupa več kot uživala - kot prava rakica user posted image
danes pa se bo kopala drugič, tokrat v rokah še nespretne mamice in očka, pa bomo videli, kako ji bo všeč user posted image  

oblačenje - punce, povejte mi, kako oblečete vaše malčke v tem ohlajenem vremenu...mi smo šli na sprehod ob cca 18ih in sva jo imela v košari oblečeno v bodi z dolgimi rokavi in žabice pa pokrito z oddejico...pa nisem čist prepričana al bi ji morala obleči še kako jopico?! kiha mi itak skos, ker se ji baje še čisti sluznica, tako, da niti ne bi vedla, če bi se prehladila user posted image  sem pa v košarci preverjela, pa je imela nosek malček hladen, nogice pa ne - v P so mi pa rekli, da imajo novorojenčki lahko hladen nosek in rokice, da pa moram biti pozorna samo na nogice, medtem ko je patronažna rekla, da sta tudi nosek ali pa rokice merilo za to, ali je otroku hladno - po čem se ve ravnate?

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 144
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 17:18:43   
DanijelaNeli
Pozdravljene Julijke...
 
Še tukaj čestitam vsem novopečenim mamicam...
 
Kako je lepo brat vaše zgodbe in skratka vse o naših malih user posted image ...
 
Zdaj sem glih kar zaključila z mojim prvim počitkom,danes...
Sej tudi včeraj nisem nič počivala,ko sem prišla iz porodnišnice...kot,da ne bi rodila...a si ne bom več dovolila tega...
 
Sem pa vesela,ker imam mamo doma in mi pomaga

Drugače midve sva OK... Noemi lepo spi...nekaj jo muči prebava,a sem že spila ene sladke kamilice...da tudi njo malo prežene...

Se lepo dojimo..v bistvu imam še preveč mleka in si ga črpam... Do zdaj si ga nisem shranjevala,sem ga kar zlivala stran...
Imam ga ogromno...Ali si črpam ko podojim Noemi,ali pa vmes ker se mi tako napolnijo prsa,da se morem pazit,da ne dobim mastitisa.

Danes je bila tudi patronažna...malo je obrisala popek,dala navodila kaj in kako in to bi bilo to...

glede oblačenja..pa smo mi v dveh rokavih...preklana majčka in bodi dolg rokav ali pajac.

Oblačim pa št.56,manjšega tudi nimam...in ne mislim kupovat...

Porodno zgodbo pa še napišen v kratkem,...



(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 145
   RE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 20:11:56   
balem
IZVIRNO SPOROČILO: rozinca33


Tiste, ki dodajate AM, vas prosim za nasvet kako dodajate - nadomestite celoten obrok, da se vam lahko vmes zize bolj napolnijo, al podojite koliko je, nato pa dodate "manjko" še po flaški?



jst ji dajemkr cel obrok AM, sicer mava lih 2x ali 3x Am, ostalo se pa še dojima, ji ne diši flaška najbolj. Upam, da se bo počas vseeno dojenje uneslo, ampak glede na to, da je začela zgubljat na teži mi  ni preostalo nič druga :(

(odgovor članu rozinca33)
Neposredna povezava do sporočila: 146
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
27.7.2010 20:16:12   
Kiwa
Buškolinka, meni vsi rečejo, da je treba paziti, da imajo tople nogice, rokice in nosek so lahko hladni. Jaz jo imam tudi sedaj zunaj v bodiju z dolgimi rokavi in hlačkah ter pokrito z dekico. Pa bi prej rekla, da ji je vroče kot da jo zebe.

Rozinca, Gaja tudi vedno ful odpre učke, ko pride iz svetlobe na temno. Očitno jo moti svetloba. Ponoči pa prižgem luč v drugi sobi, ravno toliko, da se lahko dojiva.

Upam, da bomo danes ponoči spaliiiii user posted image

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 147
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
28.7.2010 7:20:32   
tinca10
Sporočilo micle (prišlo je včeraj zvečer, samo mi ni zneslo prit sem gor):
Danes ob 16:32 smo postali kompletni. Pridružil se nam je ALAN, 4560 težek in 58 dolg. Mamica in tatko ne moreta verjet njegovim meram in sta presrečna. mama Micla

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 148
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
28.7.2010 7:59:15   
anajrim
Uau Micla...tole je pa šok...kakšen korenjak...bravo, res čestitke!!!!user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010


(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 149
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
28.7.2010 9:39:08   
tinca10
sporočilo đanike:
včeraj ob 17:45 uri se je rodil nas JAKA 3950g in 51cm. srečni ati, mami in sestrica Lana. đanika

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?