buškolinka
|
rozinca33 - ravno včeraj sem spraševala patronažno glede dojenja in morebitnega pomanjkanja mleka - je rekla, da se včasih lahko zgodi, da imaš kak dan ali dva premalo mleka, ampak, da takrat še ni potrebno dodajati AM, če pa otrok še tretji dan ne bi dobil dovolj, je pa priporočljivo dodati AM (za preverjanje teže pa si lahko tudi izposodiš tehtnico)...če prehitro začneš dodajati, naj bi se ti počasneje tvorilo mleko in zato ga sčasoma popolnoma izgubiš (saj veš zakon "ponudba-povpraševanje")...moja patronažna pravi, da se je bolje nekoliko potrudit in dojiti "v prazno" polivanje - tudi naša občasno poliva, občasno pa tudi izbruhne ogromno količino mleka (razlog je slabše razvita zaklopka pri novorojenčkih nasploh)...pa je tudi patronažna rekla, da ni potrebno skrbeti, dokler pridobiva na teži - in naša v povprečju pridobi 40g/dan nočne dogodivščine - mi imamo Valentinino posteljico trenutno v spalnici (zaradi lažjega vstajanja zaradi šivov) pod njo pa imamo skrito solno lučko, ki ponoči oddaja prijetno rdečkasto svetlobo, tako da lahko vidim, da je pravilno pristavljena in da ji moja ziza ne prekriva noseka po dojenju in podrtem kupčku (v kolikor nama uspe) pa jo takoj položim v posteljico in hitro ugasnem lučko. Občasno imamo tudi trenutke "neposlušnosti" in se pritožujemo nad nevemčim, ampak jo (po tem, ko vem, da je sita in ima čisto ritko) kar pustim v posteljici in se natanko 3x fajn zjoka (tako, da se ji že kar bradica trese) po cca 1 minuto in potem trdno spi 3 ure skupaj brez piska ...mogoče se sliši malo kruto, ampak vidim, da ji ni nič hudega in potem lepo panča, kot da se ni nič zgodilo kopanje - mi smo se tudi včeraj prvič kopali in je naša pupa več kot uživala - kot prava rakica danes pa se bo kopala drugič, tokrat v rokah še nespretne mamice in očka, pa bomo videli, kako ji bo všeč oblačenje - punce, povejte mi, kako oblečete vaše malčke v tem ohlajenem vremenu...mi smo šli na sprehod ob cca 18ih in sva jo imela v košari oblečeno v bodi z dolgimi rokavi in žabice pa pokrito z oddejico...pa nisem čist prepričana al bi ji morala obleči še kako jopico?! kiha mi itak skos, ker se ji baje še čisti sluznica, tako, da niti ne bi vedla, če bi se prehladila sem pa v košarci preverjela, pa je imela nosek malček hladen, nogice pa ne - v P so mi pa rekli, da imajo novorojenčki lahko hladen nosek in rokice, da pa moram biti pozorna samo na nogice, medtem ko je patronažna rekla, da sta tudi nosek ali pa rokice merilo za to, ali je otroku hladno - po čem se ve ravnate?
|