|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
1.12.2010 16:43:31   
extra
Punce!
Glede spanja....jaz sem sedaj prebrala knjigo SPI DETE SPI (jedrnat vodnik po metodi dr. Eduarda Estivilla). Tam je opisana neka metoda kako navadiš malčka mirno spati.
Zanimivo.
Včerej sva začele s to metodo in mi je danes čez dan že 2 krat zaspala sama v svoji posteljici, ponoči pa enkrat tudi s to metodo. Priporočam!!!!!
Tukaj povdarja da je spanje ravno tako rutina, kot npr. hranjenje otroka. Tudi se ga mora priučiti.
Spročim še kako se bo metoda obnesla naprej!!

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1326
1.12.2010 18:11:11   
tinca10
o buškolinka in šunkica kako sem se našla v vajinem postu... sicer je naš user posted image  res priden doma, ampak kakšen dan je pa čist tko kukr sta napisale.
problem je, da naši user posted image  zahtevajo vse več energije od nas: se je treba igrat, kuhat za nas, kuhat njihove zvarke GH, potem hranjenje in zraven animacija, da odpira usta... pa je treba tud kej pomit, posesat, zlikat,... no pa da ne govorim, da se je treba potem ko damo user posted image  spat, ukvarjat še z user posted image ... joj kaj stokam, sej tolk hudo spet ni... en dan mi je pa res zavrel, sm mojmu postokala, da ne zmorem cele bajte rihtat, zraven se pa še s tamalo ukvarjat in je pač pripomnil, da če mi gre tko slabo nej pa rečem pa bo zrihtov eno pomočnico... sej sliši se res lepo, da smo cele dneve doma... ampak nekak ni čist tko

no važno je, da je vsaj velika večina dni kontra od tegale kar sem napisala...

našo Laniko pa še vedno kuha. Če bi bilo od cepljenja bi ji verjetno vročina že padla (cepili smo se včeraj zjutraj ob 7:00). Še vedno je sitka, vročino ima od 38 - 38,5. Calpol pomaga kratkoročno, kakšne pol urce se razpoloženje izboljša, potem se pa spet začnejo vije vaje. Ja bom klicala pediatra, če se do jutra ne izboljša.
Je pa edina stvar, ki jo je danes papcala kaki in to s takim navdušenjem... ni šla v usta ne riževa kašica, ne mleko, ne brokoli, ne krompir... pol ji dam pa kaki za poskusit in me je čist presenetla... zmazala je že enega in pol, upam da ne bo kej narobe

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 1327
1.12.2010 19:49:41   
nagaja28
živjo
o DEBATI: punce, če ste same za vse, ne priporočam še enega otroka user posted image user posted image user posted image user posted image . malo šale user posted image . moj dragi je prava perla proti vašim očitno user posted image . ko pride iz službe je avtomatsko luka pod njegovim nadzorom. on ga tudi zrihta zvečer (skopa, umije, nahrani, preobleče) in ga da spat. seveda to ne pomeni, da ga jaz tud pogledam ne, samo se user posted image z njim več ukvarja kot jaz.  ko ga da pa spat pa ponavadi pospravi kuhinjo in včasih še pomete, tako, da se res nimam kaj za pritoževat user posted image user posted image  user posted image . tv-ja pa tudi nimamo, tako, da se pred njega ne more zleknit user posted image user posted image user posted image . je pa res, da ko sva imela samo lukata, sem zanj skrbela skoraj sama in je imel mož veliko manj dela. ampak za to sem bila očitno sama kriva, tako, da punce, kar zaposlit moške, pa bouser posted image .

čez dan pa jaz kaj postorim, ko domen spi, včasih ga dam na tla ali v ležalnik, pa se tam malo zamoti. za enkrat nam kar ratuje vse sprotne stvari naredit, smo pa daleč od zglancanega stanovanja in generalnih čiščenj. pač malo znižaš standarde, pa je user posted image .

problem je takrat, če sta ta male2 bolna. domen je ravno danes tečen kot nevem kaj, ker ima ves čas nos zamašen in tudi če zaspi, se takoj zbudi, ker mu nos nagaja. luka pa je tudi že taka sera, ker je že kar nekaj dni samo notri(ker ima vneta ušesa) in ima tudi že vsega zadosti, tako, da sva midva z možem izmučena zaradi njune tečnobe in neprespanih noči seveda.

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 1328
1.12.2010 21:37:52   
Kiwa
extra, lahko deliš kakšen nasvet glede spanja ali je pač potrebno knjigo prebrat? Ko bom zdrava, si jo grem v knjižnico iskat. Jaz imam knjigo Sladko spanje, brez joka v sanje in se mi tudi zdi super, samo nisem še cele prebrala pa morala bi si pisat dnevnik Gajinega spanja. Se mi, odkrito rečeno, ne da. Če bi Gaja ful jokala pred spanjem ali pa, da bi potrebovala veliko časa, da bi zaspala, bi se verjetno bolj poglobila v projekt uspavanje 

mandarine, jaz jih jem. V bistvu jem vse, nič ne pazim, je pa res, da Gaja nikoli ni imela kakih krčev oz. večjih težav s prebavo.

cepljenje - popoldan sem želela napisat, da se bomo šli kar vsak dan cepit, če bo imela Gaja takšno reakcijo user posted image Bila je nenormalno pridna oz. sama se je zaposlila za neverjetno dolg čas. Sem jo dala na tla, okoli nje igrače in je uživala, se pogovarjala. Potem pa kar naenkrat užaljen obraz in jokec (pa ni bilo zato, ker se ne bi zmenila zanjo, sva bila oba vsake toliko časa pri njej). Sem ji izmerila temp. in je imela 37,5. Očitno se ni prav dobro počutila. Potem sva jo malo pocrkljala pa je bilo ok. V kopanju je uživala bolj kot kdajkoli prej, luža na tleh je bila temu primerno velika user posted image
Upam, da bo ponoči vse ok, zaspala je zelo lepo, sem ji parkrat zapela nina nana pa je zaprla učke in zaspala user posted image . Sem se bala, če bo slučajno jok, ker je šel fant na trening, jaz pa se še vedno počutim user posted image , me kuha, zebe,... Tako da, hvala moja Gajča, ker si lepo zaspala user posted image Biti bolan in se ukvarjati z dojenčkom res ni fino...

debata user posted image . Midva sva imela kar hud spor enkrat v začetku oktobra, sem tri dni jokala... Potem pa je fant predlagal, da gremo na morje, da bomo sami in da se pogovoriva, kakšne so moje in njegove želje. Smo šli še tisti dan in res sva se pogovorila. Od  takrat skoraj nimam pritožb. On mi je pač rekel, da sam določenih stvari, ki jih je potrebno  naredit, ne vidi in naj mu enostavno rečem in bo naredil. Sem mu rekla, da nočem bit tečna baba, ki ukazuje pa je rekel, da on tega ne jemlje tako. Torej sedaj ukazujem, on pa dela user posted image user posted image . Hec, samo res, če mu rečem, posoda je za pomit, smeti so polne, itd, to naredi. Ker, kadar je cel dan doma, vidi, da biti na porodniškem dopustu niso počitnice. Sem ga enkrat vprašala, če bi se mu zmešalo, če bi bil en teden večinoma sam z Gajo. Je rekel, da to sicer ne, ampak da fino mu pa tudi ne bi bilo.
Mene je motil občutek, da on vse lahko, jaz pa nič ne morem, ker sem pač "privezana" na Gajo. Sva se dogovorila, da si tudi sama privoščim čas zase, samo povedat mu moram, kdaj in bo on imel Gajo. Ta moj čas sicer še ni bil ne vem kako izkoriščen, ampak že to, da vem, da imam to  možnost je veliko. Ponavadi, ko gre sam na sprehod z Gajo, jaz pospravljam stanovanje, muzika do konca na glas, zraven plešem, pojem user posted image . Pač to me sprosti. Potem si recimo naredim "nego obraza" z raznimi maskami, pilingi, dooooolgo tuširanje itd...  user posted image To je približno enkrat na teden. Ne vem, to mi ful pomeni. Ko prideta nazaj, sem obeh zelo vesela in se drugače počutim, pa čeprav ta "moj čas" traja samo 3 ure. Ko bo vreme lepše, bom pa spet začela s tekom in to bo tudi "moj čas" user posted image
Včeraj in danes, ko nisem ravno zdrava, mi pa streže od spredaj in zadaj. Je pa res, da je pri nas zaenkrat situacija takšna, da je fant, če se tako odloči(va) lahko doma. Je pač manj denarja in diploma bo zato kasneje končana, samo smo pa zato lahko skupaj. Ta teden je ves čas doma, samo 2x je bil zvečer na treningu. Saj sem včasih ful jezna, ko ne gre delat za diplomo (takrat, ko se sam odloči, da bo doma user posted image ), samo hitro pozabim.
Drugače pa Gajo vedno kopa on (vsak večer), če sva oba doma, jo večinoma on previja, samo igrat se pa ne zna z njo. Mi gre tako na živce, ko se kao nekaj igrata, pa ona začne renčat, ker ji pač ne paše in kar ne neha user posted image . To pa popiz.user posted image . Zato, ker vem, da lahko mine cel dan brez joka, ko sva sami doma.
Pa še nekaj, odkar več ne zanemarjam "zakonskih obveznosti" (odkar sem nehala jest konc.tabletke - mi namreč povzročajo tudi rahlo depresijo), je stanje nasploh boljše user posted image

Uf, sem napisala... Kot da pišem dnevnik se počutim user posted image

Aja, pa še to. Moja velika zahvala za boljše počutje gre tebi, buškolinka! user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Kiwa -- 1.12.2010 21:49:24 >

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 1329
1.12.2010 21:38:49   
Kiwa
Še dobro, da sem dala copy, preden sem pritisnila potrdi! user posted image
Moram še smajlije dodat, da ne bo preveč boring.

Aja, nagaja, kako to, da nimate tvja? Midva ga nisva imela 4 leta, pa je bilo to vsem čudno in nemogoče. Torej še obstaja kdo, ki mu to ni nenormalno user posted image
Mi ga sedaj sicer imamo (2 meseca), pa bi včasih raje videla, da ga ne bi bilo. Prej se je user posted image lahko namontiral le pred računalnik, sedaj pa je tu še tv. Sem pozabila kaj napisat o tem v debati user posted image . Pa se mi ne da...
Sem pa mnenja, da so odnosi sigurno boljši, če ni tvja. Ker po mojem je za dobro razumevanje v družini najbolj pomemben pogovor.

Oh, nabijam, nabijam user posted image

Lahko noč!

< Sporočilo je popravil Kiwa -- 1.12.2010 21:56:14 >

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1330
1.12.2010 22:27:58   
nagaja28
evo, še na hitro odgovorim, potem pa spat. mi fizično res nimamo tv-ja, imamo pa tv kartico na računalniku, kar je skoraj isto, samo vseeno ne gledamo veliko. pa še to smo šele letos montirali. mogoče jaz zvečer prižgem in kaj malega pogledam, samo sigurno zraven še kaj drugega delam, tako, da bolj samo poslušamuser posted image . trenutno recimo vsak dan ''poslušam'' big brother in istočasno uspavam domna user posted image .
drugače pa sploh ni problem brez tv-ja bit. sva bila do letos 3 leta brez. včasih sem hotela lukata zamotit z risanko, pa ne pali. zdrži vsega 1 minuto mogočeuser posted image user posted image . tudi pri njegovih dveh bratih so brez. en ima 4 otroke, drugi 2 in pač nimajo tv-ja. saj tudi časa nimajo, ko se pa s tolikimi drugimi stvarmi ukvarjajo. pogledajo pa včasih kakšen film ali risanko na računalniku.

Kiwa, to sem pa tudi jaz ugotovila in sva imela z mojim user posted image  že velikokrat debato, da je treba moškim samo rečt. niso leni, samo ne vidijo dela, pripravljeni so pa marsikaj naredit. jaz sem mu isto rekla, kot ti, da nočem ukozovat in mu težit kot ena mama, pa je rekel, da on ne vidi, kaj je za narest, da hoče, da mu povem in bo z veseljem naredil. no, zdaj so mu nekatera dela ratala že rutina in ni treba več govorit user posted image  imam pa tudi izjemno srečo, da ima tako službo, da vem, da bo vsak dan doma ob 4-ih. poleti je začenjal že ob 7-ih in je bil doma že ob 3-h. se pravi nobenih popoldanskih, nočnih in podobnih user posted image user posted image . je res, da kdaj kaj doma naredi, ampak to je 15-30 minutk, da samo kaj preveri.

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1331
1.12.2010 22:34:19   
DanijelaNeli
Čer...

Končno mal pred računalnik...

Danes oziroma že včeraj se nam je obrnilo to spanje...In sicer,mala missica se je domislila,da ne bi šla spančkat takoj po 19.uri,kot nam je v navadi bilo že en lep čas.Res je bilo super,kakor za njo-kot zame.
No,prej smo bili v Trstu in v Kopru in nekako smo zafrknili ritem,vsakodnevno rutino s spanjem.
Tako,da mi je šla spat šele ob 21h.
Čez dan nimamo problemov..spimo tudi po več ur v kosu.
Nakako imamo nek ritem....
Smo pa neizmerno veseli,"govorimo"-"pojemo" AaAAAaaaa....za crknit od smeha,ko se spravi Nelica pred njo in ji kaj govori ali pa se igra z njo,kot,da je njena mama.
Res super odnos imata!!!
...
Aja,sem bogatejša za novo pridobitev...Aventov soparnik in mašalnik...
...
Grem še do konca pospravit kuhno,ker sem prej pustila vse v luftu ko smo šli stran...
...
Bom tudi jaz podebatirala o naši debari...ne bo mi ušel!

(smeškoti ušli,ker je bil copy paste?

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 1.12.2010 22:35:00 >

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1332
2.12.2010 10:07:25   
pilotina
DanijelaNeli...moram še prebrati kako je z mesom v soparniku...vdim, da si ga že kupila user posted image

extra...zanimivo, predvsem to, da zaspi v svoji posteljici user posted image ...maš kak hiter nasvet...seveda pa se zavedam, da gre to postopoma in kar se tiče mene obvezno brez jokanja...bom knjigo verjetno tudi jaz kupila

šunkica najprej ti, pol debata...žal mi je, da tvoj tako gleda..."saj si na porodniški"... user posted image uf tukaj bi bilo za debatirati okoli tega, pa še nebi bilo konca...ne vem, kar sem jaz razbrala iz tvojega posta je največja težava v tem, da si tvoj mož nikakor ne predstavlja kako je biti samo en dan in noč z dojenčkom - sam ter da so vse tekoče stvari doma poštimane, kaj šele mesece...pa še to, da dojenček pri vsem tem ne joče ampak je zadovoljen in se smejčka...po mojem bi pri vama najprej to moral izkusit, da bi se lahko naprej pogovorila...no tu se začne kako je pri nas...moj dragi mi šeenkrat ni vrgel pod nos, saj si na porodniški, dobro ve, da dam vse od sebe, pri tem pa je še najin mali nasmejan, kosilo skuhano, pospravljeno kar se le da, saj sem mali picajzel in sem morala krepko spustiti svoja merila, da sem sedaj zadovoljna s pospravljenim user posted image ...ti pa šunkica iskreno povem, da bi mi samo enkrat rekel kaj takega...isti moment bi mu dala malega in šla kam za kako urco ali več...on to dobro ve...pa ga ne teroriziram, nasprotno cartam ga, ko pride iz službe in veš zakaj, ker on to pol tako ceni, da je meni njegov spoštljiv odnos čisto zadosti, da mi rata vse...in najpomembneje mi je to, da bilo kaj ga vprašam naredi...dejstvo je, da večina moških ne vidi vsega tega kar mi vidimo in jim je treba povedati kar včasih zaradi preutrujenosti ne gre pa pride do malih kratkih stkov...včasih se je treba malo pokregat user posted image user posted image ...ampak bistvo vsega je spoštovanje, ostalo pa je odvisno od vsakega posameznika kako se odloči...bistvo user posted image ...jaz moja dva fanta cartam, saj tudi ona dva mene

jupi user posted image , sem kopirala user posted image

(odgovor članu šunkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1333
2.12.2010 10:23:37   
pilotina
a ja pa še nekaj okoli tega...moški tudi če ne povejo, se počutijo zapostavljene, saj nam otročki vzamejo veliko časa ter energije in je tudi to eden od razlogov zakaj lahko pride do nesporazumov...tu pa pol nastopi moč ženske, da uskladi vse in smo vsi zadovoljni, čeprav smo pol na koncu izčrpane...tako pač je...vsak mora zase vedeti kaj potrebuje...meni je dovolj spoštovanje in sem srečna

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1334
2.12.2010 10:25:39   
pilotina
še nekaj user posted image
glede RR, ki nagaja...tudi, če pozabite kopirat je ena fora, ki pri meni pali...ko zapiše error, daš desni klik in klikneš nazaj in se spet bedesilo prikaže, ga kopiraš, se ponovno prijaviš in gre user posted image

grem, lakotaaaa

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1335
2.12.2010 10:46:49   
balem
Tinca jst sem poskusila s sirupom Daleron, pa je vročino zbilo iz 39,1 v pol urce, pa je potem niti ni več dobila. Bo pa baje še velelo pri tretjem cepljenu.
Nagaja, jst sem tudi mela tako močno, da adijo pamet.. Pa dobila sem jo takoj, čeprav sva se na začetku samo dojile.
GH: zelenjava: korenček, koleraba, buče, bučke, krompir, koruza (je sploh ne mara), grah, špinača, cvetača, brokoli (mislim, da nisem česa pozabla) pa seveda žitarice in razne kaše, čeprav to ji pa lih ne gre v rito
sadje: jabolka, hruške, banane, ananas, kaki, grozdje.
Dodam ji še malenkost oljčnega olja.
Včeri sem imela prvi pregled, vse ok, bejbi je že 2,44 cm velik, PDP 4. 7., 4 dni pred Nežo.
Je pa Neža že tudi imela prvi obisk pri frizerju (mami z mašinco) pa se ni nč razburjala
Debata: joj mam srečo
Sicer je čez tedn bolj moja ker se zbuja ob 5h, ampak ko pride iz službe mata potem svoje momente
Tud dela skor vse (razn likanja ne mara, pa če je le mogoče se izogne pomivanju posode), čez vikend pa se ponavad tud ponoč zbudi in spidena malo, pa zju3 se una2 lepo ustaneta in data mami mir, da se mal naspi. Poleg tega imam 1x na tedn večer samo zase, pa še pošlje ma na kakšno nego al pa me kr on mal zmasira. Po 20h mava čas zase.
Likanje in te zadeve, 1x na tedn si vzamem čas zvečer pred TV pa porihtam, sesam itak skor vsak drugi dan, čez vikend si pa mal razdeliva delo in poštimama tako kot je treba. Pa vsak dan kuhanje, to mi je pa v veselje, bi blo pa itak mal lažje, če bi tud mala mal več spala. Tak kot je že ena napisala, spi tam cca 15.30 min, če pa kdaj več potegne, sm pa tak v šoku, da ni nč iz mene.
Sem ji pa začela pravljice brat, pa tud očitno nekot deluje pa jo mal uspava. Je pa kr težava jo pripravit do počitka, ponavad najbolj deluje, d ako vidim da jo matra, d jo položim v posteljico, dam dudo in jo pustim. Sicer ponavadi neki stoka ene 10 min, po pa zaaspi. Ponavad je že tok utrujena, da nič več ne more, sam spat pa tud za boga ne

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 1336
2.12.2010 11:24:32   
extra
Knjiga je drugače zelo kratka jaz sem jo prebrala v dveh dnevih, recimo dvakrat po eno uro.
Lahko na kratko napišem kako in kaj vendar vseeno bi jo bilo fino prebrati.

S to metodo lahko naučiš spati 6 mesečnika ali 4 letnika.
Fora je ta, da ima dojenček obešenko - mi imamo za to vrtiljak, potem nek mesec ali lunco, nanico in dudo. To ga vse asociira na spanje in bo nadomesil nas. Seveda je za to potreben čas. Tam primerja kot so nas učili npr smučati, nismo bili na začetku sami smo imeli vedno nekoga zraven tako je tudi pri spanju.
NO in res pa je da moraš verjeti v to metodo drugače ne bo nič.
Otroka položimo v posteljo in mu zrecitiramo naslenji stavek:
"Lubček, očka in mamica te bosta naučila spati čisto sam. Od danes naprej boš spal tu, v svoji posteljici, skupaj z mesecem na zidu, obešanko in Jako" tako tam piše seveda stavek lahko prikrojiš.
IN odideš iz sobe....potem se po določenih intervalih vračaš, v knjigi so napisane prav minute na koliko časa.
Ko se vrneš, mu vedno zrecitiraš ta stavek.
To je v grobem, sej pravim splača se prebrati knjigo.

No meni seje danes zubudila ob ponoči sem ji to 3 kerat povedala pa presledkih in potem je zaspala. Ob 3 se je zbudila in jedla ter spala do jutra. Že zelo dolgo je tega kar sva ponoči jedle samo 1krat.

ZDej tudi spi, na to foro. Ima dopoldanski spanček, Me prav zanima koliko časa bo trajalo.

Sposodite si knjigo v knjižnici, ne bo vam žal res!!!!!

Papa

joj pilotina hvala rešila si mi post, ker to pa nebi še enkrat pisala hvala hvala

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1337
2.12.2010 11:24:50   
pilotina

IZVIRNO SPOROČILO: balem

Včeri sem imela prvi pregled, vse ok, bejbi je že 2,44 cm velik, PDP 4. 7., 4 dni pred Nežo.

user posted image ...a greš na nuhalno?
joj sem uživala na pregledih, pa srčka poslušala user posted image
kako se počutiš?

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1338
2.12.2010 11:27:42   
pilotina
IZVIRNO SPOROČILO: extra

joj pilotina hvala rešila si mi post, ker to pa nebi še enkrat pisala hvala hvala

user posted image sem vesela, da tudi pri tebi pali

punce, poskusite tudi vi z desnim klikom

in hvala, si bom kupila knjigo ali sposodila

< Sporočilo je popravil pilotina -- 2.12.2010 11:29:21 >

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 1339
2.12.2010 11:40:10   
balem
IZVIRNO SPOROČILO: pilotina

[
user posted image ...a greš na nuhalno?
joj sem uživala na pregledih, pa srčka poslušala user posted image
kako se počutiš?

Ja bova šla, sej se že prav veselim, včeri sem samo vidla srček, ni dala nič na zvočnik.
Počutje je malo bolše, slabosti so začele pojemat, mi je sam ene 3x na dan še slabo (kr v valovih pride) sam pol mal počijem pa je.user posted image
Pa hvala za nasvet, pri nas tud deluje s klikanjem user posted image

(odgovor članu pilotina)
Neposredna povezava do sporočila: 1340
2.12.2010 11:49:43   
pupika
DN user posted image  za  aventov soparnik in mešalnik. Pa poročaj če si  z njim zadovoljna, saj z atako ceno je verjetno res 1A.

Debata tudi pri nas je moj enkrat rekel, da sem na porodniški, ker je to slišal od sodelavca, ko je rodila par mesecev pred mano, pa sem mu takoj svoje povedala. Se spomnim sem bila pri Galu veliko bolj utrujena in izmozgana ker skoraj nič ni spal, ponočim se mi je zbujal na uro in jedel celo uro dokler sem ga dojila to pa je bilo malo vč kot 8 mesecev. Tokrat je malo lažje, pri nas je tako pošlihtano, da če se jaz ukvarjam z Galom ima on Gajo, če pa Gal gleda TV pa imam jaz Gajo in je še vse razmetano, ker slučajno nisem uspela pospravit, pa s emoj sam spravi pospravit kuhinjo, potem pa mi reče da se moram mal k sebi vzet, pa mu pač rečem, da mi ni uspelo.Ker sem si tudi čas zase vzela. Sem pa tudi šla še sama z Galom po trgovinah in naju to soboto ni bilo 5 ur, pa je imel sam Gajo, naštimala sem mu kaj ji naj da za jest, pa je bil mir. Jaz vedno pravim, saj sva oba starša, pa je tudi že probal kako je, ko je bil sam z obema, tako da ve da ni lahko. Pa ko sem hodila še v službo, sem mu tudi lepo rekla, če jaz skuham in tisti ko prej poje ali pa če jaz kaj drugega potem delam, da naj on pospravi, saj to ni delo z apol ure ampak za 5 minut, posodo dat v pomivalca in pobrisat mizo in pult.

Je pa imel moj v septembru vso gospodinjstvo čez razen kuhanja, pa previjanje pri Gaji, ker sem imela jaz operacijo in sem imela strogo ležanje 3 tedne, da mi ne poči maternica, pa je takrat tudi videl kaj vse naredim in da ni tako lahko.

(odgovor članu balem)
Neposredna povezava do sporočila: 1341
2.12.2010 11:51:52   
pupika
balem  za prvi pregled pri G. Pa poročaj kako bo na NS.Pazi nase in na malo pikico v tebi.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1342
2.12.2010 14:32:09   
kenya
Živjo

Evo, mi2 sva nazaj z nočnega penziona na pediatriji, izvidi so kar o.k., tako da zaenkrat kontrola ni potrebna. Še vedno malo po svoje diha ampak ni sile. Sem pa že krepko naveličana tele pediatrije, čeprav so vsi zelo zelo prijazni, jih moram spet pohvalit user posted image . Naša težkokategornica jih je spet presenetila s svojo pojavo...ima 8700g, 66cm pri 4muser posted image Mene že vse boli, ker tudi naša se ne zna nič sama zamotit in jo je treba ves čas nosit, pa animirat. Spi 2x na dan po pol urce, razen v vozičku, kjer spi ves čas.

Seveda moram pristavit piskrček k debati....

IZVIRNO SPOROČILO: nagaja28

. moj dragi je prava perla proti vašim očitno . ko pride iz službe je avtomatsko luka pod njegovim nadzorom. on ga tudi zrihta zvečer (skopa, umije, nahrani, preobleče) in ga da spat. seveda to ne pomeni, da ga jaz tud pogledam ne, samo se z njim več ukvarja kot jaz. ko ga da pa spat pa ponavadi pospravi kuhinjo in včasih še pomete, tako, da se res nimam kaj za pritoževat . tv-ja pa tudi nimamo, tako, da se pred njega ne more zleknit .

Tudi moj je tak user posted image . Takoj ko pride iz službe zvečer se začne ukvarjat s ta malimi...tudi večerna rutina je njegova...si razdeliva eden ima Kim, drugi pa večji dve. Ker je bil že večkrat sam doma z vsemi tremi, točno ve kaj lahko postoriš v tem času. Nasplošno pa mi ni nikoli težil če ni bilo pospravljeno, če mu kaj ni bilo všeč je pač naredil sam. Hvala bogu vidi sam , pa spotoma še kaj okusnega skuha user posted image , še posebej vikendi zjutraj ko vsi vstanejo, ponavadi pečejo palačinke, jaz pa še za kakšno urico potegnem ...no, saj potem kak vikend pa on malo poleži...
Joj, če bi meni rekel naj se k sebi vzamem, da bo kaj pospravljeno in zrihtano, bi čist popuser posted image

Extra, mi smo tudi poizkusili s to foro za spanje pri večjih dveh....ampak na žalost ni bilo učinka oz. sva prej obupala user posted image , potem sta pa pri 1,5 letih le začeli spat...ena dolga pravljica in očke so se same zaprle

Tinca user posted image , za Lano...glede na to da ji Calpol nič ne prime...da ni kako vnetje ušes al kej drugega bakterijskega...ne vem...samo ugibam...

Balem za pregled. Uživaj v , kolikor ti bo čas dopuščal

Zdaj sem pa že itak preveč napisala....

Lp

Nobody promised you easy life.

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 1343
2.12.2010 14:56:26   
buškolinka

IZVIRNO SPOROČILO: Kiwa

Aja, pa še to. Moja velika zahvala za boljše počutje gre tebi, buškolinka! user posted image user posted image

Uuuuuuser posted image user posted image user posted image , me veseli, da sem tud jst kaj dobrega naredila, ampak kaj pa?

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1344
2.12.2010 17:30:16   
DanijelaNeli
Mi tudi,mi tudi..bomo kupili tole knjigo.Sem slišala,da je res dobra...
Pri Noemi nam še vedno ratuje lepo zaspat,ko jo nesem v sobo,jo šuknem v vrečo,dam ljubčka in položim v košek,pol pa prižgem tisto lunico s svetilko in melodijo.
Ampak mislim,da jo bo treba kaj kmalu zamenjat,ker se jo je že naveličala....ampak predstavlja del vsakodneven rutine.
Čaz dan mi spi v dnevni ali pa na postelji od Neli,...tako,da hodimo v spalnico spat samo za nočko.
Večje probleme,če bi lahko tako jim rekla,je spanje za Neli.Kakšen krat gre sama,kakšen krat pa noče in noče v sobo...in ja,še vedno je navajena pridet k nam...tam enkrat proti jutru.Ali pa tudi ne pride,takrat ko spi res kot polhec.
...Upam,da se bo popravilo in mislim,da se bo ko bo še Noemi v njeni sobi.Njo pa nemeravam dat,ko bomo prešli na postljico iz košeka,in seveda ko bomo spali celo noč.
...
Aja,glede soparnika..lahko povem prvi vtis,da je fenomenalen...kje so bili prej?!?user posted image Na primer danes je tretji dan uvajanja z bučkami,in ko sem poiskusila bučke narejene v Aventu al pa tiste včeraj iz kozičke je že po okusu vse drugo.Bolj okusno tudi.

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 2.12.2010 17:40:58 >

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 1345
2.12.2010 19:22:22   
šunkica
Tale Aventov soparnik izgleda fantastičen user posted image . Ampa cena je pa žalostna user posted image .

A se ga da kje dobiti ceneje?

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1346
2.12.2010 19:27:40   
arruba
No, da se malo vključim v trenutno odprte debate:

spanje: meni se zdi, da sta metodi po knjigah Spi, dete, Spi in Otroško spanje - brez joka v sanje diametralno nasprotni - npr. Pantleyeva priporoča, da naj otrok obvezno zaspi brez dude (pri nas to ni možno sploooh), po drugi metodi pa naj jo otrok ima, da jo povezuje s spanjem.. pa Pantleyeva ni šans da bi pustila otroka jokat, pri Estivillu pa ni to nič kaj takega ipd. Pol pa naj človek ve, kako je najboljše user posted image  Jaz delam kar po navdihu - včasih zaspi sam, večinoma pa med dojenjem ali ko mu tiščim dudo v usta in kaj pojem, enkrat bo že ratalo, da bo začel sam spati...

Debata: moj user posted image  je pa nekje vmes med obema skrajnostima, ki ste jih opisale. Se je kar sprijaznil s tem, da nimamo več pospravljeno in da ga ne čaka kosilo, pa tudi kar sam kaj poštima po stanovanju (posesa, odnese smeti ipd.). Je pa težava v tem, da ima megazahtevno službo in pride vsak dan domov šele zvečer, tako da bejbija večinoma poštimam sama in si tudi ne morem vzeti kakih uric samo zase, ker itak pride domov prepozno, da bi se mi po celem dnevu ukvajanja z malim še kam dalo..Pa tudi sicer bi bilo to težko, ker se še polno dojiva in je vedno uganka, koliko je časa od enega do drugega hranjenja - tako da sem tudi jaz kar dobro privezana doma user posted image  

Ampak punce saj bo boljše, vsak dan so večji! Čez par let se nam bo vsem kolcalo po tehle dnevih..

(odgovor članu šunkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1347
2.12.2010 20:30:12   
DanijelaNeli

IZVIRNO SPOROČILO: šunkica

Tale Aventov soparnik izgleda fantastičen user posted image . Ampa cena je pa žalostna user posted image .

A se ga da kje dobiti ceneje?

Res je drag...če mi mogla dat 135€,bi malo kolebala...da ali ne.Tako sem dala samo 44,5 € s tem BC bonom in popustom.
...
Tudi za čiščenje je prva liga.

Joj,dovolj imam celega dneva...tako se mi spi...in bi kar šla. Ampak morem se posvetit še malo moji Nelici,zdaj ko je šla Noemi
ninčkat.

(odgovor članu šunkica)
Neposredna povezava do sporočila: 1348
2.12.2010 21:07:07   
Kiwa
Buškolinka, kako ne veš kaj? user posted image Ker se ne sprehajam sama in ker si dobra družba! user posted image

Arruba
, meni je knjiga Otroško spanje, brez joka v sanje všeč, druge še nisem brala. Če piše, da pustiš otroka jokat, mi to ni ok. Je pa res, da sigurno lahko malo prilagajaš svojemu otroku. To z dudo npr. Gaja je ne mara in tudi, če bi jo uspavala po kateri od metod, kjer uporabiš dudo, je pač ne bi, vse ostalo bi pa poskušala delat po napisanem. Ampak se zaenkrat (in upam, da se mi tudi ne bo treba) ne bom ukvarjala s tem, ker Gaja zaspi brez joka in kar hitro. Je pa res, da rabi malo pomoči. Z nekaj izjemami user posted image Danes je 2x! zaspala sama v stolčku user posted image . Jaz sem kuhala, fant je bil na kavču, normalno glasno sva se pogovarjala, ona pa je kar zaspala v stolčku in to obakrat za eno uro user posted image Očitno ji je zajček, s katerim se je pred tem igrala,  postal dolgočasen ali pa ji je  ves čas pel  uspavanko user posted image .

Da vam povem, kaj mi je fant včeraj rekel user posted image . "A tak se jaz kot si ti zdej 2 dni?" user posted image Ker sem imela vročino, sem bolj ležala oziroma visela za računalnikom. Sem vesela, da je opazil razliko user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Kiwa -- 2.12.2010 21:09:29 >

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 1349
2.12.2010 22:30:30   
candy24
Hej hej!

Sploh se ne spomnim več kdaj sem nazadnje pisala tukaj... user posted image Sem mislila, da ne bom nikoli več. Ampak nikoli ne reči nikoli ali kako že pravijo. user posted image V glavnem - mi še živimo. user posted image No, moj v.d. mož malo manj, ker je ravnokar "umrl" tukaj zraven na kavču. user posted image Jaz pa se odpravljam likat in ker se mi ne da najbolj sem prišla sem pogledat.

Zdaj pa k Oskarju. Ta fante takooo zelo raste, da dohiteva in prehiteva 7 in 8 mesečnike. Bi napisala mere, ampak novih ne vem, ker je preteklo že precej časa od zadnjega pregleda pri pediatru. Lepo je rejen, če vam te besede kaj pomenijo. user posted image Nekaj sva že poskusila uvajati GH (riževo kašico, hruško, korenček) ampak joška je še vedno zakon. user posted image Ponoči lepo spi - od 20.00 pa vsaj do 4.00 (občasno tudi do 6.00 user posted image ), poje "nočni" obrok in spi naprej. Vstajamo pa med 8.00 in 10.00. **Občasno (beri: ko je polna luna user posted image ) pa se hrani tudi še ponoči. Ponavadi ga takrat začne nositi okrog dveh zjutraj. user posted image **

Na tleh se kar znajde - že dober mesec se lepo obrača iz hrbta na trebušček, nazaj mu gre težje in zato rabi mojo pomoč. Kar rad pase kravice in mislim, da se bo počaaaasiiii začel plaziti (ne kobacati!). Je dobrovoljček, ki zahteva včasih več drugič manj pozornosti. Summa summarum: Oskar = povprečen dojenček. user posted image Aja, zob pa še nima!!

To je to - zaenkrat. Upam, da se danes nisem zadnjič javila. user posted image

Komentirala ne bom vsake posebej, ker potem lahko sedim za računalnikom do petih zjutraj. Lepo vas je bilo prebrati. Aja, samo na kratko par besed glede "debate" - pri nas je tako, da si z user posted image poskušava čim več del razdeliti - kuhanje, sesanje, pospravljanje itd. Moram reči, da mi veliko pomaga (kolikor pač lahko) ampak včasih moram prej ****i, da "opazi" kaj je treba naredit... user posted image Po "prepiru" se potem par minut grdo gledava ampak več kot 10 minut pa itak ne moreva biti jezna eden na drugega. user posted image

Vsem (novim) user posted image želim lepo in zdravo nosečnost. Vsem otročkom, ki so bolani pa želim, da se (vam) čimprej pozdravijo!!! user posted image user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil candy24 -- 2.12.2010 22:33:23 >

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 1350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  52 53 [54] 55 56   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?