nagaja28
|
žlička, pri nas je bilo isto pri lukatu. pri 4,5 mesecih se je začel pritoževat in vedno manj je pojedel na obrok. na koncu niti zagrabit ni hotel več, če sem si pa mleko iztisnila, je pa normalno pojedel . tako sva se matrala 2 tedna, potem sem si samo še stiskala do pol leta in vsak teden zmanjševala število iztisov, da mi je šlo lepo nazaj in tako smo pri pol leta nehali z mojim mlekom . takrat ti je zelo hudo, vendar se mi je potem ko smo nehali kar odvalil kamen od srca. nič več mučenja, jaz sem bila boljše volje in luka tudi. tako, da sedaj sem rekla, dokler bo šlo, bo šlo. enako se mi dogaja pri domnu, vendar je razlika, da domen še kar nekako poje nekaj, drugače se pa krči in krega. bomo videli, kako bo šlo. trudili se bomo, vendar ko je enkrat otrok tečen cele dneve in se noče dojit, potem ne gre več tako naprej. vem, kako je, ko se cel dan ukvarjaš samo z dojenjem in misliš na to, nikamor se ne upaš it, itd. vem, da vsi zagovarjajo dojenje (saj ga tudi jaz), samo, če ne gre, pač ne gre. po mojem mnenju ni vredno sekirancije, neprespanih noči, ko bi se drugače lahko imela zelo fino. saj se trudiš nekaj časa, če pa ne gre več, žal ne gre. otrok je svoj del zaščite dobil in ne bo nič drugače, če bo od sedaj naprej na AM. jaz bi ti svetovala, da narediš, kot se tebi zdi. ne oziraj se na merila, druge ljudi, itd. če se ti zdi vredno vstrajati, vztrajaj, ko boš imela vsega dovolj, bo dovolj. upam, da sem ti vsaj malo pomagala. meni je bilo takrat zelo težko, ker so vse prijateljice okoli mene brez težav dojile do enega leta. no, so imele pa potem veliko težav z odstavljanjem. zdaj na primer mi bi bilo veliko lažje, ko vem, da se to dogaja tudi drugim mamicam. vso srečo uf, sem se razpisala
|