|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: ajnRE: Julijske mamice 2010
5.10.2010 12:45:24   
pikapolonica20
midve z niko sva ravno prišli od zdravnika. pri 2. mesecih imamo 5750g velika pa je 60,5cm

(odgovor članu đanika)
Neposredna povezava do sporočila: 801
5.10.2010 13:14:08   
anajrim
U imate pa res konkretne otročke...pa sem jaz mislila da je Tadej velik ko je imel pri 2 mesecih 62cm in 5640g user posted image user posted image user posted image

Danes ponoči je pa Tadej super spal...se je zbudil in jedel samo enkrat...lepo bi bilo če bi še nik spal pa na žalost ni...sem pa vesela za Tadeja!!!user posted image user posted image user posted image

Jutri upam da pridem ker danes Nik ni šel v vrtec...je ponoči zelo slabo spal ...pa smo spet na ventolinu...sedaj je pri tašči...user posted image

Če ima katera kaj LEgo Spar nelepk in jih ne potrebuje več jih bi jaz še ene 15 potrebovala...če lahko naj mi jih jutri prenese če pride!user posted image

Joj kako sem to grdo mapisala...eh grem malo počivat dokler ni nika in tadej spi...

čau

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu pikapolonica20)
Neposredna povezava do sporočila: 802
5.10.2010 14:05:02   
oton
dannnn

ko se glih o kilaži pogovarjate, smo tudi mi imeli prejšnji teden posvetovalnico in je naša korenjakinja imela pri dveh mesecih kar 6140g in 58 cm user posted image   je izgleda med ta težjimi user posted image  

drugače smo zdravi, da pridno je se ji vidi na kilaži, se še vedno samo dojimo. Ima pa že kak teden navado da se okoli 5h zjutraj zbudi, jo podojim, in jo začne napenjat in se skoraj vedno pokaka...ob 5h, mislim halllloooouser posted image   upam da jo hitro mine, ker potem se totalno prebudi in potrebuje kako uro da zaspi nazaj, no takrat je pa že ta večja pokonci in jo je že potrebno za v vrtec urejat...no hočem povedat da je mojega spanja konec user posted image

tudi čez dan spi zelo malo, v kosu samo kako uro, včasih tudi manj...

anarjim jaz imam nekaj lego nalepk, ti pa jih lahko pošljem po pošti, ker sem predaleč da se vam bi pridružila.

jutri uživajte in še kakšno tortico za mene pohrustajte user posted image

lep dan

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 803
5.10.2010 14:19:34   
nagaja28
ne vem, kaj je bilo danes ponoči, ampak naše2 sta tudi super spala. domen je celo noč prespal (do pol sedmih), sem se že kar malo ustrašila user posted image . luka pa odkar v vrtec hodi spi do osmih, tako, da ga moram budit. prej lump je vstajal pa že ob pol sedmih.

anajrim, škoda, ker nisi prej rekla, da zbirate. jaz nikoli ne vzamem nalepk, pa vedno v šparu kupujemo.
candy, a si ti  na srečanje nosečk prinesla fotoaparat? a bi ga lahko tudi sedaj? pa vama bo oproščena zamuda (če se oskar spet pokaka)user posted image user posted image user posted image . seveda pa lahko tudi kakšna druga prinese. naš je na žalost prevelik in pretežak(skoraj še en domen zravenuser posted image ), drugače bi ga jaz prinesla.

nič šibam jaz po lukca v vrtec

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 804
5.10.2010 14:44:07   
tinca10
oj!

mi2 sva šle pa danes prvič na telovadbo - pilates, no mami je migala, Lana pa je zraven ležala in opazovala. No zdej me pa vse boli, jutri bo verjetno še hujše, potem pa bom spet v formi počasi.
Mene pa glede moje kilaže kar malo skrbi. Se je že skoraj ustavlo in sem celo spet nekaj malega pridobila... no zdaj mi je pa začela spet full padati, tako da sem trenutno na -5kg in me prav jezi že, ker so mi vse hlače prevelike ratale. No sicer se prav hudo ne pritožujem, ampak počasi pa naj se le ustavi.
Lana je pa res prava suhica v primerjavi z vašimi korenjaki. Pri dveh mesecih je imela 60,5cm in 4770g, jutri pa imamo pregled pri 3. mesecih, tako da bomo vidli če sva se kaj poredile. Zrastla je full, vidim po cotkah. Se pa tudi cepimo jutri, upam, da ne bo nič reakcije.

Anajrim: če uspeva pridt na srečanje, dobiš nalepke.

(odgovor članu nagaja28)
Neposredna povezava do sporočila: 805
5.10.2010 14:50:03   
extra
Ojla!!
Naša mala pa je imela v petek na pregledu se pravi pri 3 mesecih 61oog in velika je 61 cm. Rastejo ni kej in se redijo naši sončki.
Sej tako je prav.
Drugače je ponoči pridna, spi  čez dan pa le v vozku in v avtu. Danes je tak dan ko ne moremo ven, kar pomeni,da ne more zaspat... pol je pa tečna.
Punce zanima me koliko vi kaj uporabljate baby handling? Mene je zadnjič opozorila, da ga premalo, ker tamala ful glavico nazaj tišči Premalo jo dvigne.
Ko paseva kravce razutra, vendar ko jo pa želim dvigniti s hrbta za rokice pa ji kar nazaj pade. Kako ste vi kajj napredni pri teh motorikah?
LP

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 806
5.10.2010 16:17:27   
spelchy
Ojla,

evo, sem logistično splanirala, da se jutri vidimo.user posted image

Joj, komaj čakam user posted image . Marca in junija mi ni uspelo, tokrat izgleda da bo šlo :)

Cau cau.

Simon 11.07.2010

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 807
5.10.2010 19:53:36   
buškolinka
IZVIRNO SPOROČILO: extra
Punce zanima me koliko vi kaj uporabljate baby handling? Mene je zadnjič opozorila, da ga premalo, ker tamala ful glavico nazaj tišči Premalo jo dvigne.
Ko paseva kravce razutra, vendar ko jo pa želim dvigniti s hrbta za rokice pa ji kar nazaj pade. Kako ste vi kajj napredni pri teh motorikah?
LP

Ravno danes sem na telovadbi zvedela, da je največja NAM (staršem) prirojena "napaka" ta, da ko otroka dvigujemo, mu vedno podpremo glavico, ker se otrok tako navadi, da je za vstajanje vedno potrebna neka opora glavice...in ko pediater preverja gibčnost naših sončkov, mu ne podpre glavice in otroček se kar naenkrat ustraši, ker ne ve kaj narest ko nima opore pri glavici. Najbolj pravilno dvigovanje otroka s podlage naj bi bilo tako, da ga najprej obrneš na bok (oz. malenkost že skoraj na trebuh - toliko da mu rokica prevaga naprej in mu ne pada nazaj na hrbet) in ga potem dvigneš brez podpiranja glavice - mu pač glavica visi vstran in si tako krepi vratne mišice.

zdaj pa alarm kliče...se vidimo jutri pod emporuimom.

(odgovor članu extra)
Neposredna povezava do sporočila: 808
5.10.2010 19:57:24   
anajrim

IZVIRNO SPOROČILO: oton

dannnn

anarjim jaz imam nekaj lego nalepk, ti pa jih lahko pošljem po pošti, ker sem predaleč da se vam bi pridružila.

lep dan

Hvala, če jih bom še potrebovala ti sporočim...nekaj sem jih že dobila!!! Hvala

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 809
5.10.2010 20:17:19   
petrca2507
Jutri se bom na srečanju le na hitro oglasila, ker je prišlo nekaj vmes. Morm it zrihtat dokumentacijo za preklop iz gradbene na gospodinjsko elektriko.

anajrim...ti prinesem nalepke, kolikor jih pač imam.

Mere naše Nike pri 2. mesecih so bile: 58cm in 4.825g. Glede na to, da je na AM, se je menda v zadnjem mesecu premalo zredila (le 600g). Bomo vidl, kako bo ta mesec. 20. imava pregled in prvo cepljenje.

www.petrca.net

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 810
5.10.2010 21:21:34   
DanijelaNeli
IZVIRNO SPOROČILO: buškolinka

Najbolj pravilno dvigovanje otroka s podlage naj bi bilo tako, da ga najprej obrneš na bok (oz. malenkost že skoraj na trebuh - toliko da mu rokica prevaga naprej in mu ne pada nazaj na hrbet) in ga potem dvigneš brez podpiranja glavice - mu pač glavica visi vstran in si tako krepi vratne mišice.

To je res glede dvigovanja.
Jaz dvigujem Noemi vedno tako,ali iz vozička,koška,lupinice,...
To mi je ostalo še iz prakse v šoli...user posted image

Glede srečanja...ja,upam,da nam rata tudi nam,Primorkam kdaj prilest v Ljubljano.user posted image
Ve uživajte in napapcajte odličnih tortic...

Danes sem bila pri ginek. in se odločila glede zaščite...dobila sem recept Mirene.

(odgovor članu buškolinka)
Neposredna povezava do sporočila: 811
5.10.2010 21:55:31   
eelyy
čer!

Punce sori jst na žalost jutri nemorem pridti popudne smo dobili klic da pridejo okna menjat,tko da moram počakat jim dati ključ in iti k mami,pa že tko bom celo popudne pospravljala....pe še sinko je imel v vrtcu cel dan drisko in še doma dvakrat ima pa celo ritko opečeno tko da če nebo do zjutraj bolje bo ostal doma......lepo se imejte na srečanju s evam drugič pridružim.
nočko

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 812
5.10.2010 22:23:48   
Srčekgirll
Hej!

Ena zgubljena dušca se vam po dolgem času spet javljam. Pr nas smo super, Žan je živahen 100/h, zdrav tud. Danes smo mel posvetovalnico, težek je 6410g in velik 60,5cm ( ni zrastel sam 1,5 cm od zadnjega pregleda), sam ga m. sestra ni prou zmerla (neka nova) pa tud ni bil pr miru, skoz se ji je smejal in premikal. Moram ga šeenkrat sama zmerit. Bil je tudi cepljen, boščak je jokal, sam se je kmalu potolažil. Še vedno se dojiva, dodajam mu tud mal dodatka ker mam švoh mleko, bl je vodeno (k sem spet pre hitro z vozičkom šla na predolge sprehode, namesto da bi več počivala, zato pa probam zdej več počivat). Po noči spi, 1x se dojiva. Časa imam dost, sam ne da se mi kaj preveč na računalniku viset, se raj z Žanom igram in počivam, kadar je možno (ko spi). Sm se pa vam že enkrat perej hotla javit, ko pa sem napisala malo manj skor cel roman in ko sm pritisnila potrdi mi je napisalo error, pol se mi ni dalo pa spet pisat. Tko, lepo bodite, pobožajte svoje sončke in se še kaj javim. NOČ

ponosna mamica treh fantov maj 2008, julij 2010 & oktober 2012

(odgovor članu eelyy)
Neposredna povezava do sporočila: 813
6.10.2010 8:03:47   
Kiwa
user posted image Napisala sem cel roman, pa ga ni objavilo user posted image

Na kratko, naju z Gajo ne bo, je bila celo noč zelo boga. Predvidevam, da zaradi cepljenja, ker drugače prespi celo noč. Izgledalo je kot da jo zvija. Ful je bila revčka user posted image . Sedaj spi, zaspala je ob 5.30!

Pri 3 mesecih in enem tednu ima 5660g in 61 cm. Vse ok, samo glavice menda ne drži dovolj oziroma je šibka v ramenih. Če ne bo bolje, bomo morali 23.11. v RA. Ko jo imam pokonci čisto drži glavico in ne opleta z njo, je pa res, da ko jo dam v položaj pasenje kravic, se začne kmalu pritoževat. Dobili smo navodila - večkrat na dan pasenje kravic. Mi je pa čudno, ker recimo kolegici, ki ima enako starega fantka, pediater pravi naj ga sploh ne daje v ta položaj, ker kao ni dobro za hrbtenico. Potem pa vedi user posted image

Punce, uživajte na srečanju! Jaz si danes res ne upam nikamor, ker ne vem, kako bo.

(odgovor članu Srčekgirll)
Neposredna povezava do sporočila: 814
6.10.2010 8:28:34   
oton
jutro

jaz pa prehlajena user posted image   peče grlo, curi iz nosa, in glavobol........

DanijelaNeli hočem izčrpno poročilo o Mireni ker jaz jo bi tudi, ti jo je že vstavila ali moraš čakat na prvi dan m. in potem it k njej ko se konča, se kaj plača ali krije dodatno zavarovanje?

Punce lepo se imejte danes in kaj pomislite na nas, seveda ko se boste sladkale s torticami user posted image

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 815
6.10.2010 8:46:49   
anajrim
Joj evelly in kiwa - škoda da vaju ne bomo spznale...pa naseldnjič...lepo uštimajte svoje otrokeuser posted image

jaz pa čakam da se mali zbudi in šibava na srečanje...lep pozdrav vsem ki bi se rade pridružile pa niste iz LJ!!!user posted image

Nik 24.10.2007
Tadej 14.7.2010

(odgovor članu oton)
Neposredna povezava do sporočila: 816
6.10.2010 8:56:13   
tinca10
jutro!

mi smo pa imeli zdele cepljenje in je bil cel hudič... a ste nas slišali do Ljubljane??? Takšen vik in krik je bil... se mi je tako smilila Lana. No potem pa samo, da sem jo oblekla je padla v komo, tako da zdej spi in bova počakale doma, da se zbudi, da se zrihtava. Če se zbudi pravočasno prideva na srečanje, lahko se pa zgodi tudi da naju ne bo. Bomo vidli.
Imamo pa pri treh mesecih 62cm in 5300g. Še vedno je suhica, ampak baje v mejah normale, čeprav pri spodnjih.

(odgovor članu anajrim)
Neposredna povezava do sporočila: 817
6.10.2010 9:03:07   
tinca10
kiwa: nam je pediater pasenje kravic skoraj prepovedal. Je vprašal, kdo mi je rekel, da naj jo tako obračam. Baje je položaj primeren po 4 mesecu. Rekel je, da jo lahko največ za kakšno minutko obrnem (čeprav sm jo do sedaj že kar redno obračala na trebušček) in potem lepo nazaj na hrbet. Zdaj pa vedi... ali pravijo tako, drugi drugače.

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 818
6.10.2010 9:04:33   
candy24
Jutro!

nagaja prinesem fotoaparat!

Kiwa, tinca in še od katere - bogi vaši otročki, ki niso najbolje prestali cepljenja. Mi smo ga imeli včeraj. Oskar se je smejal, niti trznil ni, ko ga je pičila. Ne morem verjet... user posted image

Pa še mere našega težkokategornika user posted image pri 3 mesecih in enem tednu; 68 cm in 7.230 kg!

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 819
6.10.2010 9:09:25   
tinca10
candy: pa ti imaš res... ma sej nimam besed... hude mere imate user posted image  

naša Lana se prebuja iz kome, če bo dobre volje, jo napakiram in priletiva

(odgovor članu candy24)
Neposredna povezava do sporočila: 820
6.10.2010 10:33:35   
Kiwa
Mogoče celo jaz pridem, samo bom verjetno malo zamudila. Gaja danes izgleda čisto ok, celo zaspala je malo prej sama, ko sem se šla jaz tuširat.

Tinca, mene je sram povedat, ampak jaz nisem šla včeraj z Gajo k pediatru, ampak je šel fant. Razlog - ko je imela drugi pregled, je tako jokala kot še nikoli in jaz tega ne morem slišat. Itak sem se tudi jaz jokala, kaj je pediatrinja govorila, sploh ne vem. V glavnem, pri nas k pediatru hodita Gaja in njen oči. Saj vem, da sem grozna, ampak meni je bilo takrat tako hudo. Ko je bila cepljena je sicer jokala, ampak bolj zaradi prisilnega položaja kot zaradi vboda. Tako je rekel njen oči, jaz pač ne vem, ker me ni bilo zraven.

Glede pasenja kravic res več ne vem. Ker meni se zdi, da super drži glavico. Mah..

Candy, madoniš kakšne mere! user posted image Kako ga prenašaš? Mene že pri 5,5kg križ boli ko user posted image .

Če se Gaja v naslednjih 20 minutah zbudi, prideva..

(odgovor članu tinca10)
Neposredna povezava do sporočila: 821
6.10.2010 11:23:27   
tix
Da se še jaz malo pohvalim user posted image naš fantič ima 64cm in 7100g user posted image ga pa npr. z lupinico komaj nesem user posted image

Vidim, da vas ima kar nekaj problemov s tole glavico, mene je tudi malo začelo skrbeti se mi zdi na glavice nič kaj dobro ne drži, drugače si mislim, da se otroci itak različno razvijajo samo potem pa prideš k pediatru, ki se pa kar držijo "kaj bi moral že naresti" in te zasikirajo. Bomo videli, jaz imam drugo posvetovalnico šele novembra (??) bomo že

Upam, da se imate dobro na kavici

(odgovor članu Kiwa)
Neposredna povezava do sporočila: 822
6.10.2010 11:44:33   
DanijelaNeli
Kje ste tortice?user posted image ...

Ve kar uživajte na srečanju,ter izkoristite lep sonček...A je v Lj. sonce? Pri nas je prekrasno.
Jaz bi šla ven,a sem Noemi skopala,ker je bila potrebna...tako,da zdaj spimo.

Jaz pa kuham...telečji rozbif z gobicami v pečici ter krompirček...njamiii+motovilc.

OTON...glede Mirene pa takole...jaz sem se odločila na podlagi tega,ker nisem za neke tabletke,malo zaradi pozabljivosti,malo zaradi stranskih učinkov...
Vstavili mi bodo čez 14 dni.Ker menstruacije še nimam mi bodo kar tako.Če ne naj bi prvi dan mens.
Dobiš recept pri ginekolohu,nato greš v lekarnjo po to veliko škatlo,kjer je vse zapakirano-sterilno.To pa prineseš k ginekologu ob naročenem datumu.Krije zavarovanje.Če ne je bilo let nazaj za plačat cca. 30.000 SIT
Iz meseca v mesec sploh nimaš ali pa bore malo izcedka ob ciklusu,tako da ni niti predmenstrualnih bolečin.Skratka menstruacija te ne more presenetit,da bi se ti kje ulila.

Toliko...

Naši otročki pa imajo kar lepe mere,ne...user posted image  Tisti ki imajo manj,ali pa na spodnji meji..Nič,se sekrat....glih tako so zdravi in bodo zrastli...še vsak je,ne? Če so dobrevolje in zadovoljni nimamo kaj paničarit.

Nas pa še čaka cepjenje...mislim,da imam komaj 3.11.

Candy ...Vaš pa je itak cel težkokategornik.

< Sporočilo je popravil DanijelaNeli -- 6.10.2010 11:45:50 >

(odgovor članu tix)
Neposredna povezava do sporočila: 823
6.10.2010 12:25:07   
sarazan
Hej!

Se bolj poredko javljam, malo več vas pa berem...

Moja Maša je tudi pridna. Naslednji teden imava pregled ob treh mesecih in cepljenje. Pričakujem okoli 6 kg in kakšen cm čez 60. Vse namdobro laufa. Ponoči se dojiva enkrat, drugače pa veliko dneva tudi prespi. Popoldne je malo več pokonci, ko je doma tudi starejša sestrica in je manj miru.

Oglašam se predvsem zaradi Mirene. Jaz sem jo vstavila takoj po šestih tednih po porodu. Na pregledu pri G sem se dogovorila in čez tri dni prišla na vstavitev. Mirena se dobi na zelen recept (brez plačila), vstavi jo G (jaz prve M še nisem imela). Po vstavitvi se pričakuje nekaj časa rjav izcedek. Ampak jaz ga imam še vedno - 5 tednov po vstavitvi. Ta teden bom poklicala G in vprašala, kaj je s tem.
Sicer se mi pa zdi ta vrsta zaščite (če ne planiraš otroka v naslednjih petih letih) nekaj najboljšega.

Lp, Sarazan

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu DanijelaNeli)
Neposredna povezava do sporočila: 824
6.10.2010 13:16:14   
nagaja28
živjo
sva z domnom ravno nazaj prišla iz srečanja, pa moram že na forum user posted image user posted image user posted image .
uglavnem imele smo se fino, tortic jim je skoraj zmanjkalo user posted image user posted image . sej ne, se malo hecam.  nas je bilo kar nekaj in res škoda za tiste, ki se niste mogle udeležit.
zdej se je pa sirena vklopila, pa nimam časa kaj več napisat

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?