spelchy
|
Ojla punce ... nisem pozabila na vas, je pa z malčkom zlo zlo malo časa za računalnik, pa še namenoma se mu poskušam izogibat ... sem zadnjič mela eno reč za službo za narest, in sem se zalotla, da kar še delam in delam, čeprav mi mali že ene 5 minut joka ... enostavno sem tok padla not ... in sem rekla, da se tega ne grem več, kakšna mama pa sem. Pri nas vse ok, mali je sicer prejšnji teden od očkata pobral prehlad, ampak ni hudega, nosek ma poln in malo kašlja, vročine k sreči nima. Ko že govorite o slingih in kengurujčkih ... js sem dobila Hotslings sling od sodelavk, preden sem šla na porodniško, in ga uporabljam od drugega tedna vsak dan. Kljub temu, da je Simon že zlo velik (pri dveh mesecih je imel 62cm in 6.120g), mu še vedno odgovarja biti v slingu leže. Mi skoraj vedno zaspi not. Pa rad se nosi. Js sem čez dan brez avta, tako da vedno, ko greva z vozičkom ven, vzamem še sling. Košare itak ne mara več, ker hoče gledat ven, za športni del je še malo premajhen, tako da zdaj prakticiram kar lupinico na ogrodje od vozička ... in je ful zadovoljen, vidi ven, zaspi tudi dokaj kmalu, ga pa vsake pol urce ven vzamem, da se malo pretegne. Imam pa zdaj dva slinga, ker se mi je prvi vseeno zdel malo majhen, in sem šla kupit blago, pa mi je mami zašila še enega malo večjega po istem kroju, in je super. Te vešče stare ki jih srečam po mestu in ki se obračajo za nama, mi pa ne pridejo do živega ... vsak ko pogleda, pa naj bo očitujoče, kao kaj matram otroka, al pa kako drugač, js se sam nasmehnem, pa nej si mislejo kar jim paše. Otrok ponavadi spi not, zgleda čisto pomirjen in blažen, verjetno mu nekaj zlo hudega ni ane. Nam bo pa ta stara šola zmeri pred očmi, nimamo kej. Sej ne rečem, določene moderne zadeve so preserancija, in jih res ne rabmo za vsako ceno, in se tudi stvari naših mam in babic čist dobro obnesejo. Mi smo mame našim malim sončkom in same najboljš vemo, mene so od začetka bombardiral z vseh strani z vsemi mogočimi nasveti, pa sem se še nekaj sekirala, ker pol že nisem vedla kaj in kako, zdj pa nrdim, tko kot mislim, da je najbolje za Simona, pa imam mir. Vsakemu, tudi svoji mami povem, da hvala za nasvet, in naredim po svoje. In je počasi obupala, da bom še kaj po njeno naredila. Ne gre drugače zgleda. Tko da punce, ne se sekirat in preveč dat na te izjave ... vse smo dobre, če ne kar super mamice, porodiško imamo zato, da uživamo s svojimi malčki, in to je to. Nimam časa, da bi šla gledat nazaj .... evo mali spet joka .... kdaj in kje se srečate? lp