khurde
|
farfala, brez jajc sem delala, sam: 1. preveč solila, 2. preveč bučk dala (nimam vage) tko da je bil output preslan in prevoden moram še 1x probat, tokrat z vago, ker so ocene tok dobre kot redkokje punce, hvala za skrb. s temi kilami je tko, da je za prva dva tromesečja fajn tko kot je bilo, za zadnje pa moram več pridobivat. in sva z G govorili, da je to najbolj zarad stresa, ker mi včasih res nič ne paše in komaj kaj vase spravim, pa zarad tega, ker mi sladkor najbolj dvigne pšenica in se je totalno izogibam, tko da ne jem niti tistih nezdravih stvari, k sem jih včasih jedla - pica in burek, pa sirove štručke. oz. zelo zelo malo, da se (kalorično) sploh ne pozna. ker pazim pri hrani niti ne. jem kot običajno, isto kot prvič, samo da sem pri njej bila noseča čez zimo in sem si včasih lazanjo privoščila, poleti pa meni nikol nič ne paše, VSAKO poletje izgubim do 5 kil, ki jih jeseni in pozimi nazaj dobim. sem mislila, da mi vsaj v nosečnosti bo kaj pasalo, pa očitno ne deluje. tko da moram res zavestno se bolj kalorično hranit. no, danes sem že en burek pojedla, cukr je bil nad mejo, samo mi je rekla, naj goljufam dvakrat tedensko pa en dan si bom kos torte privoščila, pa porcijo sladoleda naslednji teden. očitno si moram res plan naredit če se v naslednjih dveh tednih zredim za kilo, bo idealno, tko nekak je rekla... ker v bistvu se ne gre za otročka, mati narava itak poskrbi, da črpa iz mojih zalog, ampak zame, da ne bom po porodu čist hin - tko mi je razložila. pa še problem je, ker v tej nosečnosti mi zvečer nič ne paše, če jem, me zgaga nenormalno peče, prav tako po mastnih stvareh, me je tudi danes po bureku in pol me ta vsa hrana prav odbija... v glavnem, mal moram neupoštevat diabetologinjo in njihove nasvete, pa imet ne tri obroke in dve malici dnevno kot imam, ampak kar pet konkretnih obrokov...