khurde
|
najki, fajn luštna punca drugače pa je bil A tudi tak super "priden", miren in oh in sploh otrok, ko je bil še malo zlateničen in ko še ni imel dveh tednov zdej pa nič več ne presliši raznega cviljenja, kričanja in skakanja svoje sestre, nič več ne spi mirno sam v postelji in na sploh je postal bolj aktivno dete, ki bi verjetno kar laufalo za I, če bi lahko tko da uživaj v teh mirnih tednih, ki še ostanejo oz. dnevih, najverjetneje bodo minili sonček, ploha, fajn vama gre s tole organizacijo kiara, ultra pridna si s peko, uno kokosovo zadevo moram en dan sprobat. tko k zvezdica, sem tudi jaz fan kokosa hijacinta, so fajn knjige, a ne drugače imajo učila ta mesec in naslednji akcijo za medo jaka, se mi zdi, da je zvezdica spraševala. dve knjigi od njega sta znižani, poglejte na www.felix.si, pa običajno se jih po isti ceni kot na netu dobi tudi v knjigarnah dzs. jaz skos te knjigarne iščem in pregledujem. in sem najdla tut eno knjigarno v hali a, btc, kjer imajo ful poceni knjige od založbe karantanija in verjetno še kakšne druge. še nisem bila tam, edino po netu sem cene pregledovala. jancci, moj je nekje vmes. on v bistvu vidi večinoma vse, samo ali se mu ne da naredit oz. pozabi tisti trenutek, ko opazi ali pa vmes, ko pospravlja, sitnari (sam pri sebi ene komentarje spušča), ker očitno bi morala jaz to naredit v bistvu pa on vsak dan pometa, ker ga vsaka drobtinica zmoti. za pospravljanje kuhinje (pultov) si večkrat on čas vzame (ga hitreje zmoti oz. ima večkrat proste roke za to, ker običajno imam jaz nekoga na rokah, drug mi pa v naročju sedi in knjige gleda ), pomiva po tleh on (običajno gremo ostali takrat na sprehod ali obisk k kakšni babici/stari mami ipd.), cunje obešava dost enakovredno, pobirava tudi, zlagam jih največkrat jaz oz. vsaj v omare jih pospravim, ker če jih on, je vedno vse pomešano, tko da mi je nazadnje rekel, naj kar na police napišem kam kaj paše prat jaz dajem, se je pa naučil vsaj tok posortirati, da lahko v stroj zloži smeti bolj on odnaša, on kopa I, spat jo je on dajal, zdaj jo jaz, ker ima mal "krize" zaradi vrtca (je bolj občutljiva, ji manjkam in hoče, da se midve crkljava), zajtrke in večerje dela tisti, ki ima več časa oz. je v nekem trenutku manj zaposlen, kosila so na meni, edino, če ni pice, potem on dela. se pa jaz več s tamalima ukvarjam. v bistvu naredi kar nekaj, samo mene nenormalno jezi, ker vmes komentira kot da bi jaz morala vse to narediti in kot da je ne vem kak revež zaradi tega sej se je mal unesel glede tega, samo še nismo čisto na cilju ma, glede tega si greva midva dost v kontra smer. mene nenormalno moti, če stvari nimajo svojega stalnega mesta, pa vseeno mi je, če ni vse tipi topi ne pogled. njega pa nenormalno moti, če ne izgleda pospravljeno, pa čeprav pol pol ure išče eno "pospravljeno" zadevo. jaz mam raje kreativni nered se znajdem ful, vse je na svojem mestu, pa tudi, če je eno čez drugo on ima raje vse poskrito, samo jaz pol nič ne najdem (on pa še manj) kok mu je treba rečt... on komentira (zdaj manj, ampak zame vseeno prevečkrat) v smislu: "kakšen bi lah to pa to naredu" (ta "kakšen" se, seveda, nanaša name ), jaz nazaj rečem, kaj v smislu "če te moti, pospravi, drugač pa mir daj" in pol na pol užaljeno rihta stvari, pa si neki v brk mrmra meni pa to mrmranje pritisk dviguje tale rr šteka zadnje čase aja, ploha... meta pomoje ni nedružabna, ampak ni navajena družbe in se ne zna vključit. pa mogoče je malo zadržan karakter (taka je I, bolj moj karakter, dokler ne pozna, je tiho in mirna, pol pa čist kontra). ker I se v vrtcu bolj na strani drži, sem se z vzgojiteljico pogovarjala. je bolj zase, bolj opazuje, kot da ocenjuje, kok je okolje nevarno zanjo (besede vzgojiteljice), se še ne vključuje toliko sama od sebe, čeprav ima dve punčki, katerima se zdaj rada pridruži. jo imajo pa na sumu (spet vzgojiteljici rekli), da ko se bo navadila in vživela, da bo ena glavnih gavnarjev zdej pa hit kopi pejst pritisnit, ker me je vmes 100% ven vrglo