Najki
|
Smo doma . Hvala vsem za cestitke . Pisem z eno roko. Porod je bil uber hiter, tja sem prisla odprta 3cm, se trd MV, mala visoko, popadki pa okoli 6min. Po CTGju so me klistirali okoli 8h, potem so me pustili 1 urco, da se popadki ojacajo pa za papirologijo itd. Cez eno uro sem bila v porodni so predrli mehur in dali nekaj za mehcanje MV, potem pa pocakali, da se mala spusti. Cez pol urce sem bila na 5cm, dobila umetne popadke, ki so me tako navili, da jih kmalu nisem uspela predihavat in je pupa ze hotla ven. Sledil je dolantin nevemzakaj, to me je cisto zadrogiralo in uspavalo ma je bil cas za pritisnit. Sem imela dolantin ksne 10 min pred porodom . No v treh popadih je bila Lien zunaj, sam js sm bla tko omoticna, da nisem vedela kje mam roke, noge, kako iztisnit, cista zmeda, babci pa ena cez drugo govorili, namesto da bi mi povedali postopek haha. No sej vn je prisla brez sivov, potem pa nisem vec sledila besedam, sem samo pupo gledala, ko so jo rihtali. Potem bi bila cas za porodit posteljico, ma ni sla ven, tako da so me vrgli pod narkozo in jo izlusciliz roko, ker je bila prirascena, cez 20min sem se ze zbudila in sta bila dragi in Lien ze pri meni. V treh urcah v porodni je mala ze pokazala, da bo sesalcica in tudi pridno vlece, JM namrec ni znal obdrzati bradavice in sva bila na nastavkih. Naslednje 3 dni je bila pa ziva muka s krcenjem maternice, ni me popustilo dva dni in eno noc, da sem morala par tablet vzet, da sem prisla skozi in sploh spala. Kot bi mela spet popadke. Med dojenjem pa se parkrat hujse... Drugorodke ste imele ve mocnejse bolecine za krcenje maternice pri drugem? Mende je to normalno, za tretjega bo pa se bolj bolelo . No to je slo mimo, pa je prisel naval mleka, Lien pa bi spala cel dan, ko sem jaz s svincenimi kroglami cakala, da jih sprazni, pa bradavice ze ozuljene. Zdej je tudi to mimo. Imela je malo zlatenice, pa ne za lucko, kolki so sumljivi ma nic konkretnega, samo kontrola cez 1m. Jan Mai jo je ponosno sprejel, skos prileti gledat, ko je budna, dudo ji je ze dal sam v usta, klice jo Len, prav en ponosen nasmeh ima, ko jo vidi. Je pa ful hecno, k previjamo tamalo, ker je kakala, je on takoj zraven "Maj tudi kakal" in nas skor prosi, da ga previjemo. Prej smo ga morali pa mi prosit haha. Ga nisem videla 3 dni, ko pa sem ga pobrala v vrtcu, se mi je vrgel v narocje in js sm se kar zjokala, tak mocen zadovoljen objem mi je dal. Se mi pa kar naenkrat zdi ogromen fant, tezek, ma to tudi zaradi oslabljenih misic, ni vec mali otrocek izpred poroda. Pa ful ma spet novih besed. Kaj vse zamudis v treh dneh. Pa malo ga razganja zelja po pozornosti, ga je ze par dn nazaj zacela, bomo videli, ce se umiri. Sicer pa skace, se dere, igra, nori okoli tamale, ona pa spi kot polh. Je ne zbudis, dokler ne bi malo pomljaskala, vcasih se priklopi samo toliko, da se dobro pokaka, pa gre nazaj spat . Ker kaka pa prakticno ob vsakem podoju. Mene pa daje kaselj, glavobol, zdej se malo grlo in desno uho, dragega tudi grlo daje, js imam se vedno krastico od herpesa, ne morem lupckat mulckov, ma bom kmalu nadoknadila . Spanje pa krpava, tamala je hotla jest ob 4h zjutraj samo zaradi kakanja, sicer pa se ne poznamo urnika, ker v P je bil itak cuden in smo sele doma res cel dan in celo noc skupaj. Joj Ploha, zdej si me pa spomnila, da spet ne bom imela kaj oblect . Pred nosecnostjo sem si ravno kupila nekaj novih hlac, ki jih se nosit nisem uspela, zdaj pa je se trebuscek tukaj. Najbrz bom se malo na nosecniskih hlacah in trenirkah. Mi je pa hitreje splahnel trebuh kot prvic, najbrz zaradi tistih mocnih krcev. Ma ful je hecno, zda ko ga ni, sam hodim pa se vedno po nosecnisko, pa kriz me boli. Bo se malo trajalo, da se medenica sestavi skupaj pa da se spomnim, kako se normalno premikam in sklanjam ipd . Ploha do rudnika prides po dolenjski cesti, pac gres do centra in po tivolski ali cez tunel na dolenjko, pa samo peljes do uvoza na avtocesto in zavijes desno. Lahko seveda prej zavijes pa po jurckovi vozis ma te nocem zmest. IZVIRNO SPOROČILO: khurde a ma kakšna zase komplet za v dež in kje ga je dobila? da ni ravno oranžen sct-jevski z odsevniki Hofer jih je imel par tednov nazaj, jakno in hlace posebej, samo dvomim, da bo se kej, bojo bolj za zimo dajali zdej ven. Rubica Sara je lusno ime, sem imela pa sosolko, ki smo jo klicali Sara, napisalo se je pa Sarah. Drugace je bilo meni Zara ful vsec, ma je zdejle zihr vec Zar kot Sar . Lahko je pa Zarja. Drugace sva pa midva kar zadela z Lien, ker ima mala ravne crne laske in posevne ucke in z zlatenico je se malo rumena, kot da bi kitajcico posvojila . Bom dala pol slikco gor. Grem nekaj pojest, pol pa pospravit, ce slucajno patronazka uleti. Moj v treh dne niti ene stvari ni premaknil z mesta . Mickena je pa ful pridna, ko se zbudi, nekaj casa kuka pa gleda rokice, potem zacne mljaskat, kasneje rokice lovit, sele ko jo sfrustrirajo, ker ne pridejo v usta, zacne malo stokat in se vedno imam par minut, predno zajoka, ful je potrpezljiva .
|