|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarčki in januarčice 2009 II.del
10.11.2010 10:30:19   
Ploha
s temi cerezetami mam že 10 dni M, in nič ne kaže da bo kaj nehala tečt...user posted image user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3326
10.11.2010 10:32:26   
Ploha
user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3327
10.11.2010 10:36:02   
Najki
Smo doma user posted image . Hvala vsem za cestitke user posted image .

Pisem z eno roko. Porod je bil uber hiter, tja sem prisla odprta 3cm, se trd MV, mala visoko, popadki pa okoli 6min. Po CTGju so me klistirali okoli 8h, potem so me pustili 1 urco, da se popadki ojacajo pa za papirologijo itd. Cez eno uro sem bila v porodni so predrli mehur in dali nekaj za mehcanje MV, potem pa pocakali, da se mala spusti. Cez pol urce sem bila na 5cm, dobila umetne popadke, ki so me tako navili, da jih kmalu nisem uspela predihavat in je pupa ze hotla ven. Sledil je dolantin nevemzakaj, to me je cisto zadrogiralo in uspavalo ma je bil cas za pritisnit. Sem imela dolantin ksne 10 min pred porodom user posted image . No v treh popadih je bila Lien zunaj, sam js sm bla tko omoticna, da nisem vedela kje mam roke, noge, kako iztisnit, cista zmeda, babci pa ena cez drugo govorili, namesto da bi mi povedali postopek haha. No sej vn je prisla brez sivov, potem pa nisem vec sledila besedam, sem samo pupo gledala, ko so jo rihtali. Potem bi bila cas za porodit posteljico, ma ni sla ven, tako da so me vrgli pod narkozo in jo izlusciliz roko, ker je bila prirascena, cez 20min sem se ze zbudila in sta bila dragi in Lien ze pri meni. V treh urcah v porodni je mala ze pokazala, da bo sesalcica in tudi pridno vlece, JM namrec ni znal obdrzati bradavice in sva bila na nastavkih. Naslednje 3 dni je bila pa ziva muka s krcenjem maternice, ni me popustilo dva dni in eno noc, da sem morala par tablet vzet, da sem prisla skozi in sploh spala. Kot bi mela spet popadke. Med dojenjem pa se parkrat hujse... user posted image Drugorodke ste imele ve mocnejse bolecine za krcenje maternice pri drugem? Mende je to normalno, za tretjega bo pa se bolj bolelo user posted image . No to je slo mimo, pa je prisel naval mleka, Lien pa bi spala cel dan, ko sem jaz s svincenimi kroglami cakala, da jih sprazni, pa bradavice ze ozuljene. Zdej je tudi to mimo. Imela je malo zlatenice, pa ne za lucko, kolki so sumljivi ma nic konkretnega, samo kontrola cez 1m.

Jan Mai jo je ponosno sprejel, skos prileti gledat, ko je budna, dudo ji je ze dal sam v usta, klice jo Len, prav en ponosen nasmeh ima, ko jo vidi. Je pa ful hecno, k previjamo tamalo, ker je kakala, je on takoj zraven "Maj tudi kakal" in nas skor prosi, da ga previjemo. Prej smo ga morali pa mi prosit haha. Ga nisem videla 3 dni, ko pa sem ga pobrala v vrtcu, se mi je vrgel v narocje in js sm se kar zjokala, tak mocen zadovoljen objem mi je dal. Se mi pa kar naenkrat zdi ogromen fant, tezek, ma to tudi zaradi oslabljenih misic, ni vec mali otrocek izpred poroda. Pa ful ma spet novih besed. Kaj vse zamudis v treh dneh. Pa malo ga razganja zelja po pozornosti, ga je ze par dn nazaj zacela, bomo videli, ce se umiri. Sicer pa skace, se dere, igra, nori okoli tamale, ona pa spi kot polh. Je ne zbudis, dokler ne bi malo pomljaskala, vcasih se priklopi samo toliko, da se dobro pokaka, pa gre nazaj spat user posted image . Ker kaka pa prakticno ob vsakem podoju.

Mene pa daje kaselj, glavobol, zdej se malo grlo in desno uho, dragega tudi grlo daje, js imam se vedno krastico od herpesa, ne morem lupckat mulckov, ma bom kmalu nadoknadila user posted image . Spanje pa krpava, tamala je hotla jest ob 4h zjutraj samo zaradi kakanja, sicer pa se ne poznamo urnika, ker v P je bil itak cuden in smo sele doma res cel dan in celo noc skupaj.

Joj Ploha, zdej si me pa spomnila, da spet ne bom imela kaj oblect user posted image . Pred nosecnostjo sem si ravno kupila nekaj novih hlac, ki jih se nosit nisem uspela, zdaj pa je se trebuscek tukaj. Najbrz bom se malo na nosecniskih hlacah in trenirkah. Mi je pa hitreje splahnel trebuh kot prvic, najbrz zaradi tistih mocnih krcev. Ma ful je hecno, zda ko ga ni, sam hodim pa se vedno po nosecnisko, pa kriz me boli. Bo se malo trajalo, da se medenica sestavi skupaj pa da se spomnim, kako se normalno premikam in sklanjam ipd user posted image .

Ploha do rudnika prides po dolenjski cesti, pac gres do centra in po tivolski ali cez tunel na dolenjko, pa samo peljes do uvoza na avtocesto in zavijes desno. Lahko seveda prej zavijes pa po jurckovi vozis ma te nocem zmest.
IZVIRNO SPOROČILO: khurde
a ma kakšna zase komplet za v dež in kje ga je dobila? da ni ravno oranžen sct-jevski z odsevniki user posted image

Hofer jih je imel par tednov nazaj, jakno in hlace posebej, samo dvomim, da bo se kej, bojo bolj za zimo dajali zdej ven.

Rubica Sara je lusno ime, sem imela pa sosolko, ki smo jo klicali Sara, napisalo se je pa Sarah. Drugace je bilo meni Zara ful vsec, ma je zdejle zihr vec Zar kot Sar user posted image . Lahko je pa Zarja.

Drugace sva pa midva kar zadela z Lien, ker ima mala ravne crne laske in posevne ucke in z zlatenico je se malo rumena, kot da bi kitajcico posvojila user posted image . Bom dala pol slikco gor.

Grem nekaj pojest, pol pa pospravit, ce slucajno patronazka uleti. Moj v treh dne niti ene stvari ni premaknil z mesta user posted image . Mickena je pa ful pridna, ko se zbudi, nekaj casa kuka pa gleda rokice, potem zacne mljaskat, kasneje rokice lovit, sele ko jo sfrustrirajo, ker ne pridejo v usta, zacne malo stokat in se vedno imam par minut, predno zajoka, ful je potrpezljiva user posted image .

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3328
10.11.2010 10:42:38   
Najki
Tukaj sem vzela link, ki ga je oktobrka gor nalepila zame, ostale slikice so pa se na telefonu user posted image

user posted image

Ploha cel razred jih je so se imeli ful fajn zgleda user posted image

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3329
10.11.2010 10:46:39   
Ploha
wiiii najki, vesela zate, komaj čakam slikce user posted image user posted image

krčenje maternice...men se že kuj po porodu ni krčla, tako da so mi v porodni dal nekaj diret v žilo za krčenje...pa upam, da se je že s tem tolk skrčla, ker nism imela potem nobenih bolečin pri dojenju ko se maternica krči, pri meti sm pa kr obolevala od bolečin...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3330
10.11.2010 10:48:17   
Ploha
iiiiii tele okice user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3331
10.11.2010 10:49:09   
Ploha
iiii tele okice user posted image user posted image pa kako že zvedavo gleda user posted image

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3332
10.11.2010 12:17:29   
kiara24
Evo zdej mam mal časa da se vam oglasim, sem zmatrana k user posted image . Pa mojga imam doma pa ga pedenam, k je bil pri zdravniku in pazi to ima trebušno gripo, tako da ta teden midve ne greva nikamor, da ne bova slučajno kerga kaj ukužile, če se bomo pa zmenile da se kje dobimo drug teden pa bom vesela, če bom prej vedela da bom imela Klaro lepo doma, ne v vartsvu. Ja pa seveda če bova zdrave.

Jancci- te čisto razmemem kako je to z deci včasih je pri nas tudi tako kaj delam kao cel dan, če nič ni najrejenega, pa tudi če je.... to je pač zato ker mislil da si cel dan ležala in da če bi bil on doma da bibilo kao kaj več narjenega. Dianatal gel je pa baje bolj priporočljiv za prvo rodke, ker je to samo to kot kak lubikant, da lažje zdrsne ven da je bolj mokro.... in cena naj bi bila 100E. Kar je meni glih tako kot da bi vzel ultivo, pa imaš več od nje kot od gela.

Ploha- naša je v vartsvu pa se igra rada z otorci samo je pa baje ful individualsistka, se usede nekam vzame knjigico in jo bere ali pa vazme igračke in gre nekam kjer je bolj sama in se igra. Odvisno je od otork, tudi če bi bila v vrtcu bibilo lahko enkao. Vsi se nočejo igrat oz. nočejo skoz družo.  Ploa a nmaš že M?

Najki- joj super, sam porod ni bil težak je razvidno ko bereš, samo posteljica je bila potem problem. Saj pravijo da so tudi popadki bolj boleči kot pa v prvo, ali to drži? Je pa mala pravi cuker, upam, še na kako slikico.

Imena so mi všeč vsa k ste jih napisla razen Pavlina mi pa ni kul. Mi če bo fant že vemo kaj bo, če bo pa punca sem pa jaz ful v dilemi. Tako da za punco še nimava izbrano.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3333
10.11.2010 12:20:19   
marta82
Pa res ma lepe učke.user posted image  Lušna je.user posted image

BE NICE!
I could be your boss someday.

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3334
10.11.2010 12:24:38   
krtekxx
najki, čestitke za tole luštno punčko.user posted image

(odgovor članu marta82)
Neposredna povezava do sporočila: 3335
10.11.2010 12:45:24   
petra88
najki user posted image user posted image dobr sta nardila user posted image čestitke še od mene!

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 3336
10.11.2010 13:34:49   
Jancci
Najki ful imaš luštno punčko!! Tak mali cortek!!!!! user posted image user posted image

Tako drobcene ročice,
pa se za vse večne čase oklenejo naših src.
(P Brown)

(odgovor članu petra88)
Neposredna povezava do sporočila: 3337
10.11.2010 15:32:27   
farfala
najki, res srčkana mala punčkauser posted image user posted image

v drugo pri meni popadki niso bili močnejši, tud krčenje ni bilo bolj bolečeuser posted image

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 3338
10.11.2010 15:35:50   
farfala
IZVIRNO SPOROČILO: Jancci
user posted image user posted image Je rekel, da sem zato 8 ur doma, da naredim VSA gospodinjska opravila, rihtam otroka, šopingiram, ... pa sem mu lepo povedala, da bo po porodu on tut nekaj časa doma in da pričakujem, da bo v tistem času ves ta NIČ on počel. Jest bom mela pa dojenčka!! Ma joj spet bluzim.. sej vas ne zanima...... sori....

zakaj misliš, da nas ne? ni samo pri vaju takouser posted image user posted image user posted image , kaj češ, moški so pač iz marsauser posted image user posted image

(odgovor članu Jancci)
Neposredna povezava do sporočila: 3339
10.11.2010 16:36:06   
sonček33
Najki, luštna punčka. Zelo.

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 3340
10.11.2010 17:11:50   
Ploha
IZVIRNO SPOROČILO: farfala

user posted image user posted image Je rekel, da sem zato 8 ur doma, da naredim VSA gospodinjska opravila, rihtam otroka, šopingiram, ... pa sem mu lepo povedala, da bo po porodu on tut nekaj časa doma in da pričakujem, da bo v tistem času ves ta NIČ on počel. Jest bom mela pa dojenčka!! Ma joj spet bluzim.. sej vas ne zanima...... sori....

zakaj misliš, da nas ne? ni samo pri vaju takouser posted image user posted image user posted image , kaj češ, moški so pač iz marsauser posted image user posted image

user posted image user posted image farfala ti zmer najdeš taprav odgovor user posted image user posted image

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 3341
10.11.2010 17:56:46   
nina166
ploha napisala sem ti celo litanijo, vedno dam copy paste ravno zdajle pa nisem user posted image  user posted image  user posted image ...grem pisat še enkrat

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3342
10.11.2010 18:03:26   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: Ploha

s temi cerezetami mam že 10 dni M, in nič ne kaže da bo kaj nehala tečt...user posted image user posted image

Jaz sem imela te tablete po rojstvu Daše, ker so baje edine, ki ne vplivajo na dojenje in jih lahko ješ tudi ko dojiš. Začela sem jih jest približno 2 meseca po porodu in sem jih jedla skoraj eno leto. Najprej tako nisem imela m, ker sem dojila, potem pa sva se decembra nehale dojit in januarja sem dobila m. Najprej sem jo imela 14 dni, potem je blo 7 dni vredu, potem sem spet začela krvavet in sem krvavela 3-4 dni, potem sem bla spet par dni brez in sem spet par dni krvavela in spet par dni brez in tako se mi je vleklo 3 mesece. sem klicala g in mi je rekla, da je to zato, ker tako dolgo nisem imela m in da traja nekaj časa, da se ti cikel uredi. Ker ni blo nič boljše sem šla na pregled in mi je rekla, da je možno da tako krvavim tudi od teh tabletk in mi je dala druge. Potem je moj bral stranske učinke od teh drugih tabletk (ne spomnim se imena) in sva se na koncu skupaj odločila, da bom nekaj časa brez zaščite, pa ne bom kar naprej neke kemije jedla. ko sem nehala jemat cerazete so se mi krvavitve takoj nehale in od takrat naprej mam m na 28 dni in nič več teh krvavitev vsakih par dni. Sem pa zdaj trenutno brez zaščite....sva na metodi pazi...itak imava v planu še enega ali dva otročka....sicer potem ko bobo v novi hiši, če pa bi blo slučajno kaj prej, pa se tudi nebi svet podrl. Taka je moja izkušnja s temi tabletami...upam, da te nisem preveč prestrašila.

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Ploha)
Neposredna povezava do sporočila: 3343
10.11.2010 18:04:31   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: farfala

Se 100-odstotno strinjam user posted image  user posted image  user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu farfala)
Neposredna povezava do sporočila: 3344
10.11.2010 18:05:19   
nina166
IZVIRNO SPOROČILO: Najki

user posted image  

Res je lepotička user posted image

Domen - 16.6.2006
Daša - 21.1.2009

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3345
10.11.2010 20:52:39   
kiara24
čer,

sem rekla sam tolk da se vam malček oglasim, v gl. sem zmatrana ker to je too much, vse je na meni, zdej še pes.... mah nej gre nekam.

Klarika je na srčo pridna in mi ne dela težav, moj pa ničč jest pa ne vem tarnanje, tako da mah bo že.

Jutri imam pregled pa bomo vidlei kaj mi bo rekel G, pa ne vem če mi ne bo rekel, da moram že klicat za zadnji UZ. Nekje v decembru sem rač. da naj bi ga imela ne vem bomo videli.

Ploha- jaz nisem imela teh tabletk, je pa tako da je kar nekaj časa isto pri meni trajalo da se je M sploh uredila ko pa se je je bilo pa super, samo od kar imam tega partnerja tabletk ne poznam, smo pač merkali prej, ko nismo načrtovali otroka. kondomi so mi pa itaq bljak, mi sploh ni kul filing....

Grem noge v luft tiščat danes jih še nič nisem in imam posledično grozno zatečene.

(odgovor članu nina166)
Neposredna povezava do sporočila: 3346
11.11.2010 6:45:16   
krtekxx
Jancci, meni je moj zadnjič rekel, ko sem mu rekla, da če gre on sam za 1 teden na dopust, da potem grem tudi jaz sama...da kje sem že vidla, da bi baba isto okol hodila kt dedcuser posted image . Z Marsa, itak.

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 3347
11.11.2010 12:43:38   
Najki
Matr ga rr biksa te dni....

Hvala za komentarje na slikico user posted image . Danes je bila patronazka in je vse fino, tehtala bo v ponedeljek, mi je pa zabicala teden pocivanja v horizontali, da se vse vrne na mesto, sicer bojo posledice na starejsa leta. Jo bom delno ubogala, ceprav se pocutim enkratno, kot ze 9 mesecev ne user posted image . Vceraj sem sesala in pomivala tla, bi me najbrz klofnila, ce bi vedela user posted image .

Danes je bil moj v Hoferju ob devetih zjutraj in niso imeli nobene zimske bundice ali hlac vec user posted image , se za vzorec ne... Bojo pa v ponedeljek v akciji kompleti za 25 eur, bundice plus hlace, je rekel, da bo prvi v vrsti tokrat user posted image . Je pa kupil tisto pisi brisi magnetno tablo za 7eur al nekaj takega.

Ful imam casa, k je mala tako pridna, mirna in potrpezljiva. Samo je se malo zlatenicna, in kakor se zlatenica puca, tako ratuje bolj aktivna in budno opazuje, tako da najbrz ne bo vec dolgo miru user posted image .

(odgovor članu krtekxx)
Neposredna povezava do sporočila: 3348
11.11.2010 12:58:03   
sonček33
Danes je bil moj v Hoferju ob devetih zjutraj in niso imeli nobene zimske bundice ali hlac vec , se za vzorec ne... Bojo pa v ponedeljek v akciji kompleti za 25 eur, bundice plus hlace, je rekel, da bo prvi v vrsti tokrat . Je pa kupil tisto pisi brisi magnetno tablo za 7eur al nekaj takega.

najki, jaz imam 2 kompleta, 86-92 in 98-104 ... enega bom nesela nazaj. moram pa na Lovru probat. Kolk ima JM številko?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Najki)
Neposredna povezava do sporočila: 3349
11.11.2010 13:49:55   
Najki
Odvisno od modela. 86/92 bi mu morala bit cist prov, 98 tudi se, do 104 je pa verjetno ze veliko, sam 98/104 ni nujno prevelika.

RR me spravlja ob zivce danes...

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 3350
Stran:   <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  132 133 [134] 135 136   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Odlog vpisa v prvi razred
Starši lahko vložimo predlog za odlog vpisa v prvi razred tudi v primeru, ko za to odločitev ni zdravstvenih razlogov te...
13 predlogov za zabavne aktivnosti na prostem
Igre na prostem so lahko odlična zabava za otroke v vseh starostnih skupinah. To je 13 predlogov za otroške igre na pros...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.