khurde
|
oj, smo že nazaj. no, I je pri babi, ima danes dopust. oz. ga imata obe. ena od službe, druga od staršev x-y-z, ja naj bi bil fant. bomo pa videli. verjetno kmalu petra, dieta ni nič posebnega. pač, za sladkorne bolnike, sam da "ne smem" jest njihovih izdelkov, ampak raje "zdrave" sladkarije. jesti moram stvari, ki mi ne dvignejo glukoze v krvi. kar pomeni, da sem črtala predvsem zadeve iz bele moke, pa tudi polnozrnata pšenična in pirina mi v tej nosečnosti ne odgovarjata, v prvi sta pa mi. sladkarije, kak sladoled itd. kdaj pa kdaj jem. ni strogo prepovedano, lahko so prekrški, samo ne prepogosto. drugače pa polnovredni izdelki, oreški, suho sadje, zelenjava. ma, v bistvu nisem skoraj nič spremenila svoje običajne prehrane, razen črtanja pšenične in pirine moke + izdelkov iz njih. pa kao naj bi jedel zadeve z manj maščobami, jaz to delam občasno, ker si vsaj tu kile gor držim, pa itak dodajam oreške, semena in olje v vsak jogurt. in jesti nehaš preden si res sit, ko si še mal lačen, ker možgani itak sitost dojamejo pol ure kasneje kot želodec. in se ful pozna na glukozi, če se naješ, da skor dol padeš al pa če si malo "lačen" mah, avto v oči mi je padla ena 5 let stara zafira. na prvi uč super lepa, res. pa sem težila, da jo je treba dat na amzs pregledat, ko imajo tist komplet pregled z merjenjem debeline laka, čekiranjem podvozja, preverjanjem homologacije, servisne knjige, ujemanjem cifer, če je vozilo bilo ukradeno, testno vožnjo... in traja celo večnost - 2 uri in pol nekje. moj je bil neki proti, sam nisem odstopila, ker vseeno je to kar en lep denar... pa smo danes šli to delat. in ko stopiva v delavnico, nama mehanik na 20 metrov kao križ čez avto naredi. pol je pa začel... merilec laka pokazal, da je bil avto totalka... klepano in barvano VSE, razen havbe in strehe. ostalo niti en del avto nepopravljen. amortizerji fuč. optika totalno v k****. končniki tudi. pol pa ni več našteval, je rekel, da izvid pošljejo po pošti tistemu, ki plača. plačat bi mogla jaz, ker sem jaz naročila, pa je lastnik avta (ki sploh ni vedel, da so ga v avtohiši, kjer ga je lani kupil tko nategnil, je bil res čist paf ob vsem tem) rekel, da plača več kot pol on. tko da je na koncu še moj rekel, da je včas bolje mene poslušat - on bi kupil že dva tedna nazaj tko da me je vse minilo. dete pa še vedno zadovoljno brca in nič ne kaže, da bo nehal kampirat čeprav razmišljam, če ne bi I kar čez noč pri babi ostala, ker se zna kaj zgoditi. me na momente mal čudno uščipne IZVIRNO SPOROČILO: sonček33 meni je neverjetno, kok ma ta mali otrok komande pri starih starših kaj konkretno imaš v mislih? ej, veš, je prav "smešno" to gledat. npr. pri noni ji ni treba nič naredit, niti za sabo pospravit kar razmeče. pri meni sicer reče "NE!", ampak pol začne zlagat nazaj oz. ji jaz pomagam in sodeluje, pri noni reče "ne" in nadaljuje s svojim delom, pospravi na koncu nona. pol pri noni skoraj nikoli ne sliši besede "ne". vsako stvar ali pusti ali pa popusti ali pa reče "mami ne pusti" pri babi pa ni šans, da v miru je kosilo, se vrti kot vrtavka in ona meni "kako jo doma pripravita, da lepo je?", ja, kako... nikol si nisem mislila, da bom kao bolj stroga mat, hehe. ampak se je naučila, da jaz ne pustim knjig gledat med hranjenjem. pika. ne pustim televizije, računalnika, ništa. ko se je, se je. lepo v miru in pač debatiramo. sva imeli in občasno še imava borbe, ampak sem bolj trmasta kot ona in je to skapirala. če leze na mizo, pa sicer ve, da ne sme, jo parkrat opomnim in če ni bolje, se greva lepo umit in zaključimo z obrokom, pa naj tuli od jeze kolikor hoče. revije itd. pa gledava med npr. pitjem čaja/kakava/... babi se pa pregovarja (sem ju včeraj prav opazovala), jo prosi, se malo začne z njo igrat itd. in valda je na koncu tko kot si je zamislila I, ne babi pa kup takih stvari. pol mi obedve rečeta, da je še majhna sam kaj, naj začnem pri 15-ih vzgajat I pa zelo zelo dobro ve, kaj lahko pri kom počne in si dovoli. IZVIRNO SPOROČILO: mimi30 še tole vam povem, naša špela je en tak humorist ....prvi dan v vrtcu na uvajanju, jo je vzgojiteljica vprašala: o, zdravo, a ti si pa špela?...ona pa: ne, ejc faca je!