ronja -> RE: Mama, kje si? (9.7.2010 12:37:42)
|
Hm, sama vidim še eno precej dolgočasno možnost. Meni se zdi pa čudno nekaj drugega: glede na to, da sta vidva z možem skup z njim delala, da ne bi že kdaj prej omenil, če bi si res tako zelo močno želel najt mamo. Mislim, take stvari omeniš sodelavcem - vsaj če koga iščeš, no... povešvsem mogočim, ljudem, ki jih vidiš vsak dan, pa sploh! Mogoče je novinarka malo napihnila to njegovo silno željo - da je on sicer rekel, da si jo želi spoznat in to - ni si pa mogoče želel se it detektiva in mogoče sploh ni pripravljen na to, da jo najde. (moraš upoštevat, da smo v času kislih kumaric - vse novice se napihnejo, ker jih ni veliko...) V člansku se sprašuje, če ni bila ona tista edina, ki ga je imela rada (kar mi je žalostno, če praviš, da živi s punco - zanjo torej ni ziher?[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]), zdaj se pa mogoče boji, da če jo bo našel, se bo njegovo upanje razblinilo - navsezadnje si je Đovana mogoče uspela sestavit svoje življenje (upam, da ja) in čeprav ga gotovo ni pozabila, od nje ne bo dobil tiste ljubezni, kot jo išče... Ker otroštvo je eno, težko ti v odraslosti nekdo to nadomesti, sploh pa zelo star starš, s katerim mogoče niti ne bo mogel normalno komunicirat, glede na to, da je bila gluhonema. Seveda se mi zdi super, da bi se našla in bila vesela, da sta se našla, vendar ne vem, če bi to kar ozdravilo vse traume... Mogoče se tega megleno zaveda tudi Marko, zato pa se je umaknil. Dvomim, da bi mu kdo grozil, saj ne vem, če lahko koga prav resno ogroža to, da najde svojo že ostarelo mati, ki verjetno očeta ne bo tožila, ne glede na to, kako je ta otrok nastal... Vsak najde svoje področje delovanja: tebi je všeč iskanje ljudi in super, če lahko tako komu pomagaš. Meni se zdi še bolj važno pomagat takim zapuščenim otrokom, da se ne bi počutili prikrajšane: da bi bili enostavno ljubljeni in da niti ne bi rabili nujno spoznat svojih bioloških staršev. jasno, da vsakega zanima - ampak je razlika, ali te zanima ali pa brez tega enostavno ne znaš živeti. Če te samo zanima, potem se ne boš z vsemi štirimi vrgel v družinsko drevo, če pa ti je to osnova, na kateri gradiš, pa to rabiš. Vprašanje, če je Marko tu enak kot ti...
|
|
|
|