RE: Mama, kje si? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

sara. -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 19:30:39)

Naj mi kdo napiše klicno št. za Španijo!

Lilu23 -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 19:58:44)

IZVIRNO SPOROČILO: sara.

Naj mi kdo napiše klicno št. za Španijo!

0034...

sara. -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 20:29:54)

Kerensa, to naj bi bila tel. št. 971 322 347?
kličem oo34 971 322 347... poskusila sem tudi brez 9-ke
vedno signal "zasedeno"[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] 

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 20:30:49)

Sorry, zunaj sem bila na večerji.

Ne vem... telefonska številka je objavljena v imeniku Formentere. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

sara. -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 20:44:26)

Morda manjka klicna št. za Formentero? ne vem...

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 20:46:45)

Očitno ne...

http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBkQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.odklop.com%2Findex.php%3Fst%3Dibz%26kam%3DIBZ&ei=nb84TM_XFZCAOIPg0KwL&usg=AFQjCNFW5oVp2ChtEq_LmsYlwSXCa52WDQ

Mogoče pač priključek ni več aktiven...

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 21:01:19)

Jaz sem kontaktirala kar SLO veleposlaništvo v Španiji... in Europol.

BabyKitty -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 21:55:13)

Kerensa* glede na to, da nekatere pljuvajo bi ti samo rada povedala, da če bi bilo več takih kot si ti, bi bil svet mnogo lepši... Slovenčki smo preveč egoistični in bohnedej, da bi pomagal nekomu, ker nihče nikoli nima časa in vsi toliko svojih problemov... in raje gledajo kakšne bedne humoristične nadaljevanke, kakor da bi si ta čas prihranili za pomoč nekomu in mu s tem mogoče polepšali samo dan... kaj šele življenje...

Tako, da svaka ti čast... žal mi je, da ti ne morem kaj veliko pomagati [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Zamima -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 22:05:21)

Sem prišla firbcat.... kaj je novega? [sm=smiley36.gif] Nisem mela časa sledit, ker sem cel dan pucala po bajti in okol nje, večino časa sem se pa zadrževala v kuhinji med lonci [sm=smiley29.gif]
[sm=smiley36.gif]

sara. -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 22:19:07)

Poskusila bom še v ponedeljek, morda imajo čez vikend izklopljeno...kaj vem
Če ga dobim, z Brunotom bi se že razumela... malo špansko ... malo italijansko (sej si je podobno) 

maniac -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 22:28:01)

Ma daj, Kerensa in ostale, ki "pomagate", kakšna pomoč neki? Komu že? Ste prebrale že vse trač revije in vam je dolgčas?

sara. -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 23:20:54)

maniac, ravnopravi nick si si nadel! paše ti.

petra2a -> RE: Mama, kje si? (10.7.2010 23:33:19)

IZVIRNO SPOROČILO: maniac

Ma daj, Kerensa in ostale, ki "pomagate", kakšna pomoč neki? Komu že? Ste prebrale že vse trač revije in vam je dolgčas?

...Pojdi počivat...bo bolj zaleglo, kot da pišeš neumnosti.

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 7:26:44)

IZVIRNO SPOROČILO: maniac

Si ti prebral-a članek, kdo je javno prosil za pomoč? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

Ostalim pa dobro jutro...

Načeloma nič novega, razen tega, da si mi je na e-mail javila neka gospa, ki menda pozna kar nekaj ljudi, ki vedo, kje in kako iskati (ne konkretno Džovane, temveč ljudi na splošno) pogrešane osebe.

bons -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 14:01:40)

vsem pozdrav, tebi Kerensa pa, ne se obremenjevati z določenimi ki so samo škodoželjni.

Sam te popolnoma razumem zakaj ne odnehaš, če bi sam intenzivno 10 dni delal samo na tem primeru (kot ti), tudi nebi po 10 dneh vrgu puške v koruzo.

Če ti kej pomaga osebno gledam na zadevo takole:

1. pustmo marka, in ostale podatke (čilj ti je najti mamo), edino očeta še nebi pustu, ker če je Džovana bolje poznala očeta, je možno da ga je tudi kasneje kontaktirala (sicer dvomim v to)

2. Kot vsi ljudje poznamo velkiko drugih, stavim glavo, da je moral tudi Džovano kdo poznati- tukaj je sicer po mojem INTERNET zelo slab za iskanje morebitnih ljudi, ki so jo poznali, saj vemo da starejši ljudje zelo slabo sodelujejo preko spleta, zelo radi pa gledajo naprimer Nacionalno televizijo in podobno. Tako da če že, potem je potrebno slike objaviti tam, kjer verjamemo da jo kdo prepozna (na FB zelo dvomim- razn če ga Džuvana preko njega ne najde- zato ni nič odveč)

3. Da se vrnem nazaj- Ker je imela potni list, tudi če je spreminjala ime in priimek, je to vseskupaj nekje zavedeno (če je to počela v tojini, potem verjetno tam), tko da Interpol bi jo pomoje z lahkoto najdu, samo verjetno nemore noben to zahtevat (varovanje osebnih podatkov itd.)

MIslil pa sem, če je bila na Ibizi oz. kejrkoli že, in če je bila npr. hudo bolna, so jo v tamkajšni bolnišnici, v primeru oskrbe sigurno popisali- torej so preverili njeno identiteto s potnim listom, tudi če je bila več časa tam, se je verjetno prijavila- spet je to možno samo z nekim osebnim dokumentom
(torej je zelo velika verjetnost da je njeno popolno ime in priimek nekje zabeležen)

Edini problem je, da ti kot pomočnica Marku, ne boš zdej zaradi tega letala na Ibizo in spraševala. Že če se slučajno boš spuščala v to, bi jest osebno pisal tamkajšni bolnišnici in oz. komerkoli, pri katerem obstaja možnost da je morala s potnim listom izkazovati identiteto, ali je tam res bila in KDAJ TOČNO.

Tako bi izvedela kdaj je bila na ibizi, kje je bila, in če je bila pri nekomu, kam gre sled naprej.

Ker pa vem da ne znaš Špansko, pa če se že boš spuščala v to, bi ti svetoval da poiščeš kako učiteljico španščine in ti tista pisma prevede- pomoje jih nekdo v pomoč zagotovo bo.

Osebno bi torej začel iskati na Ibizi, oz. tam, kjer so jo nazadnje videli oz. njeno identiteto zabeležili. Sigurno pa so njeno identiteto večkrat identificerali, ker glede na to da je imela potni list, dvomim da je ilegalno hodila po svetu- slejkotprej moraš identiteto nekje izkazat- tudi pri zdravniku.

Drugače pa če je možno dobit kake info od INTERPOLA, pomoje imajo oni vse info na dlani. In pa njeno otroštvo- do 18ga leta je bila v SLO, zato jo more marsikdo poznati!

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 15:49:04)

Hvala za razmišljanje, Bons.

1.) O Maurovem/Markovem očetu zaenkrat nihče ne ve nič, razen Džovane same, koliko pa ona ve, pa spet ne vemo. Tako, da sta definitivno samo dve varianti: a) najprej najti Džovano in jo potem, če je še živa, povprašati o Maurovem/Markovem očeru, in/ali b) upati, da se bo javil sam (če je bil takrat, ko je naredil Maura/Marka, polnoleten, lahko to možnost kar zanemarimo).

2.) O tem sem že razmišljala tudi sama, vendar ni v moji pristojnosti dajati zgodbe na TV. Tudi v časopis jo je dal Mauro/Marko sam. Jaz sicer lahko pošljem samo zgodbo na TV postaje (poslala sem jo npr. v redakcijo oddaje "Sve za ljubav" na TV Pink - morda pa celo najdemo Džovanine starše), vendar morajo potem odgovorni za dovoljenje vprašati Maura/Marka.

3.) Ne vemo, ali je imela potni list ali ne. Zaenkrat še nisem uspela stopiti v kontakt z nikomer, ki bi to lahko preveril. Prav tako ne vemo, ali je odšla iz SLO (v takratni YU) legalno ali ilegalno in kam je sploh odšla. Vse, kar vemo, je to, da je bila najmanj 1x na Ibizi. Sem pa kontaktirala SLO veleposlaništvo v Španiji in pa Europol (evropska "verzija" Interpola).

4.) Hvala za idejo za bolnišnico na Ibizi. Kdorkoli je že tam zaposlen, ima izobrazbo, zato 99%-no zna angleško, torej ne bo težav z e-mailom, katerega bom poslala v angleščini. Težava bo morda kvečjemu v tem, da mi bolnšnica ni dolžna dati nobenih podatkov o njej, saj nisva v sorodu. Prednost je pa to, da je Mauro/Marko sedaj Džovano na SLO policiji prijavil za pogrešano, kar pomeni, da lahko od bolnišnice zahtevamo, da podatke, če jih ima, posreduje SLO policiji, le ta pa Mauru/Marku.

5.) Res je - ne grem na Ibizo, razen, če se najde kakšen "financ-minister", ki bi financiral "raziskovalne počitnice" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Pa še to težko, ker imam letošnji dopust že splaniran. No, od septembra dalje bi šlo. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

lotty4 -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 15:50:05)

Kerensa si mogoče pomislila nato da je Marku kdo zagrozil da se ne smeta več slišati, ker mogoče ti malo preveč veš in da se bo tebi kaj zgodilo, če bosta še naprej na vezi. In se Marko zaradi tega noče več javljati oz. je rekel da se stabo sploh ni slišal ker te hoče zavarovati.
To je samo moje mnenje.

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 15:56:37)

Ne, nisem pomislila na to. Se ti ne zdi preveč filmsko? Poleg tega pa sta to, da sva jaz in Mauro/Marko govorila po telefonu, do objave na forumu vedela samo dva - novinarka članka iz One in moj g. Mož.

Zdajle sem še pogledala na začetek te teme... 7.7. ob 12:31 sem napisala "z Maurom/Markom bova govorila še danes"... govorila sva isti dan ob 12:54 in potem nikoli več, do zdajle... Ne vem, kdo brska po Internetu in bere, kar napišem, je pa moj e-mail javen in me lahko kontaktira kdorkoli, komur kaj ni jasno. Samo vpraša naj, pa bo izvedel takorekoč vse, razen Maurovih/Markovih kontaktov (teh ne dajem naprej brez njegovega dovoljenja).

lotty4 -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 16:08:59)

Jaz pa mislim če si nekomu trn v peti, ni težko reči "utišaj jo, drugače jo bom jaz".  Pa ne mislim fantazirati ali razmišljati filmsko, ker se take stvari vsepreveč dogajajo v resničnem življenu.

sara. -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 18:37:59)

lotty4... ne delim tvoje mnenje! Mauro/Marko še naprej vztrajno išče mamo... dokaz je članek v včerajšnjih Slovenskih! Zakaj se ne oglaša Kerensi ve samo on. Menim, da ni nobena grožnja vmes. Enako tako bi lahko grozili Vladimiru Jermanu!
Se ti ne zdi?

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 20:37:27)

IZVIRNO SPOROČILO: sara.
Mauro/Marko še naprej vztrajno išče mamo... dokaz je članek v včerajšnjih Slovenskih!

To ni 100%-no (je pa možno). Časopisi imajo določene zgodbe pripravljene za tisk za več dni naprej, objavijo jih pa v 1. prostem "terminu" in na 1. prostem "prostoru". Ni vedno tako (v kolikor ne gre za aktualno dogajanje), da danes narediš intervju, jutri je pa objavljen. Sploh v tem primeru, saj sta priloga "Ona" in časopis "Slovenske novice" proizvoda iste časopisne hiše.

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 20:40:03)

IZVIRNO SPOROČILO: lotty4
Jaz pa mislim če si nekomu trn v peti, ni težko reči "utišaj jo, drugače jo bom jaz".  Pa ne mislim fantazirati ali razmišljati filmsko, ker se take stvari vsepreveč dogajajo v resničnem življenu.

V tem primeru bi (po mojem mnenju) poskus utišanja prišel v poštev samo v primeru, da bi bilo s preveč vztrajnim brskanjem možno odkritje pedofila. Kolikor mi je znano, za dejanje pedofilije obstaja zastaralni rok, torej potencialni "utiševalec" danes za dejanje pred 33-imi leti ne bi bil več kaznovan. No, bi pa bil ožigosan s strani okolice, to pa drži. Ampak vse to je spet samo domneva. Ne vemo, koliko je bil star Maurov/Markov oče pred 33-leti.

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (11.7.2010 21:53:11)

This is an automatically generated Delivery Status Notification
THIS IS A WARNING MESSAGE ONLY.
YOU DO NOT NEED TO RESEND YOUR MESSAGE.
Delivery to the following recipient has been delayed:
   info@europol.eu.int
Message will be retried for 2 more day(s)

Tole sem pravkar dobila na e-mail (katerega sem poslala včeraj). WTF? [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

krokos -> RE: Mama, kje si? (12.7.2010 7:09:26)

Mogoče so vsi na dopustu - počakaj še dva dni, potem pa boš videla, kakšno sporočilo boš takrat dobila.

mojamura -> RE: Mama, kje si? (12.7.2010 8:12:00)

jutro....dvomim da so v europolu vsi na dopustu. to kerensa kar si pa dobila je samo avtomatski odgovor nazaj, čez nekaj dni boš 100% dobila odgovor na svoj mail.

Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>