RE: Mama, kje si? (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

Zamima -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 18:31:10)

pa je znano kdo so bili rejniki v Negasternu?

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 18:33:02)

Ja, je. Mislim, da je Mauro/Marko dobil ta podatek na CSD-ju. Ampak ga še vedno ne uspem priklicati... 

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 18:44:25)

Mogoče pa starša Džovane nista zavrgla... mogoče je pa ušla. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley24.gif[/image]

marijaa -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 18:49:54)

pri 6 letih? Hm, zelo malo verjetno.

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 18:58:12)

Glede na to, da so ji v SLO določili rojstni datum 15.06.1962, naj bi bila stara torej cca. 9 let...

Javi se mi na kerensarr@gmail.com, Marijaa...

Tanja55 -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:04:07)

tudi meni kot lingvistki tisti tekst s kartice zveni makedonsko in ker se je na Jesenice v 70-ih precej preseljevalo prav iz Makedonije (in Bosne) je mozno, da jo kdo od Makedoncev pozna. Te skupnosti so kar povezane in morda bi ti pomagali na jeseniskem Radiju Triglav s kaksno objavo, ali intervjujem tega Marka...ne vem, razmisljam. Itak pa ce bo na Preverjeno pol je po vsej Sloveniji...ampak razmisljam, ce je kaksna gospa na CSD Jesenice to vodila v 70ih in ce je bla takrat stara 30 pol je dons blizu 70ih, lahko celo 80ih in prej radio Triglav poslusa kot Preverjeno gleda ali cajtnge bere (vsaj moja babi je taka).

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:06:59)

Imam odprtih 5 strani na Mozzili - Gmail, FB, RR in dva portala za iskanje ljudi... vse mi štrajka. Lahko kdo pokuka, od kdaj dalje obstaja zavarovalnica Triglav?

Tanja55 -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:20:28)

http://www.triglav.si/stran.asp?id=67

tule je napisana zgodovina zavarovalnice Triglav...

pelin -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:24:19)

Zavarovalnica Triglav naj bi  se kolikor je meni znano razvila iz ene velike , ki se je ustanovila nekje v začetku prejšnjega stoletja...Sredi sedemdesetih prejšnjega stoletja, pa se je nekako začela pojavljati tudi pod imenom Zavarovalnica Triglav...Točnih datumov ne vem, vendar ima moja babica zavarovalno polico iz leta 1978 in je sklenjena z  Zavarovalnico Triglav. Sori, ne vem če sem ti kaj pomagala...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:26:26)

Na zavarovalnice se čisto nič ne spoznam, ampak obvezno zdravstveno zavarovanje ima "od nekdaj" ZZZS... al' ne?

Zamima -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:41:57)

če bi zbežala/se izgubila, bi jo starši zagotovo iskali, in po moje je ne bi bilo težko najti, saj piše, da je takrat to bilo pogosto, da so dali otroka na vlak in čao Pero [sm=smiley24.gif]

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:45:03)

Saj obstaja verjetnost (čeprav majhna), da so JO iskali, ne pa tudi našli...

Jaz se bolj nagibam k možnosti, da jo je pogrešal oz. da jo morda še išče kdo iz njenega domačega kraja, ki jo je poznal...

Zamima -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:48:59)

me pa tudi bega dejstvo, da pri 9 letih, ali koliko je bila takrat stara ni znala povedati /napisati kako je ime njenim staršem, od kod prihaja, in da so jo naši kar obdržali v Sloveniji in ji dali kar nek emšo in slov. državljanstvo, čeprav je v državi iz katere prihaja že imela državljanstvo... vse skupaj je kar nekaj no [sm=zmeden.gif]

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 19:59:38)

IZVIRNO SPOROČILO: Zamima
me pa tudi bega dejstvo, da pri 9 letih, ali koliko je bila takrat stara ni znala povedati /napisati kako je ime njenim staršem, od kod prihaja

Bila naj bi gluhonema oz. slušno in/ali govorno prizadeta.
in da so jo naši kar obdržali v Sloveniji in ji dali kar nek emšo in slov. državljanstvo, čeprav je v državi iz katere prihaja že imela državljanstvo... vse skupaj je kar nekaj no [sm=zmeden.gif]

Ne vemo, ali je imela državljanstvo nekje drugje. V 60-ih letih prejšnjega stoletja in na balkanskih vaseh se je še vedno rojevalo doma. In če se je punčka rodila bolna/prizadeta, jih je bilo morda sram prijaviti jo v evidenco državljanov. Tega je bilo včasih neverjetno veliko. Že 4 leta brskam po takšnih podatkih (iskala sem že prijateljevo družino, pa tudi svojo) in sem prebrala toliko neverjetnih in žalostnih zgodb, da... ah.

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 20:37:36)

http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=66&ved=0CDgQFjAFODw&url=http%3A%2F%2Fwww.novosti.rs%2Fvesti%2Fnaslovna%2Faktuelno.69.html%3A240751-Majka-trazi-oprostaj-od-Velinke&ei=9hg2TKeAOtGdOL_OpbIE&usg=AFQjCNH_bWS-NK4o_42vX4pthwIM-elZvw&sig2=ni2m41bsT-YsOqtPCR5zEQ

Zaradi takšnih in podobnih zgodb verjamem v srečne konce/razplete...

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 20:55:15)

http://www.google.si/url?sa=t&source=web&cd=1&ved=0CBQQIDAA&url=http%3A%2F%2Fwebcache.googleusercontent.com%2Fsearch%3Fq%3Dcache%3AOVdvj97dfykJ%3Awww.trazimo.info%2Fread.asp%253Fkat%253D1%2526id%253D9538%2Btra%25C5%25BEim%2Bsestru%2Bdzovanu%26cd%3D1%26hl%3Dsl%26ct%3Dclnk%26gl%3Dsi&ei=jB42TOu6BsOHOOiLxbsE&usg=AFQjCNGCftKwDurXkKJ3mUxGRwgn-IVrCw&sig2=4seCsG5mhH-MWEV9M4aRpQ

Onasiss -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 21:16:19)

A si sigurna, da se je Đovana oz, da se še vedno piše enako???? Da ni mogoče poročena....

mala maja -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 21:22:18)

če katera kaj bolje zna angleško lahko proba objavit še tukaj

http://www.theyaremissed.org/ncma/gallery/ncmalistview.php?wstr=Adult&alpha=A

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 21:31:49)

Sicer mi ni popolnoma nič jasno, pa vendar...

Mauro/Marko je bil moj sodelavec in tudi sodlavec mojega g. Moža. Ena od naših skupnih bivših sodelavk, ki se mi ne želi predstaviti, pa trenutno trdi, da je včeraj govorila z Maurom/Markom po telefonu in da ji je on zanikal, da bi kdajkoli govoril z mano glede svoje mame, še najmanj pa predvčerajšnjim.
Jaz nisem imela Maurove/Markov nove telefonske številke, zato je novinarka članka v Oni mojo posredovala njemu in me je on sam poklical. Priča pogovoru je bil tudi moj g. Mož. Mauro/Marko me je prosil, naj dam vse skupaj na FB in po možnosti tudi objavim Džovanino fotografijo (ne morem - skener zafrkava).

Sedaj pa naj bi trdil, da to vse skupaj sploh ni res...

Nič mi ni jasno, ampak to je morda razlog, da se mi od včeraj ne javlja na telefon, niti ne odgovarja na SMSe. Zato sem mu pravkar poslala SMS, da naj mi, če ne želi več, da mu pomagam najti mamo, to sporoči, pa bom takoj prenehala. Če odgovora ne dobim do jutri zvečer, potem dvignem roke od vsega skupaj. Proti tuji volji ne bom delala ničesar.

Ampak RES ne vem, kaj se zdaj to dogaja...

Lilu23 -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 22:06:01)

IZVIRNO SPOROČILO: sara.

Iz naše pošte  neizročljive  pošiljke  pošiljajo v Ljubljano, tam enkrat mesečno odpirajo tako pošto,
če iz vsebine ugotovijo pošiljatelja,  mu jo vrnejo...več bi se dalo zvedeti na sedežu pošte v Mb.... tam imajo centralni arhiv.

če ni mogoče določit pošiljatelja grejo pisma po šestih mesecih komisijsko na uničenje

Zamima -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 22:11:21)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

Mauro/Marko je bil moj sodelavec in tudi sodlavec mojega g. Moža. Ena od naših skupnih bivših sodelavk, ki se mi ne želi predstaviti, pa trenutno trdi, da je včeraj govorila z Maurom/Markom po telefonu in da ji je on zanikal, da bi kdajkoli govoril z mano glede svoje mame, še najmanj pa predvčerajšnjim.
Jaz nisem imela Maurove/Markov nove telefonske številke, zato je novinarka članka v Oni mojo posredovala njemu in me je on sam poklical. Priča pogovoru je bil tudi moj g. Mož. Mauro/Marko me je prosil, naj dam vse skupaj na FB in po možnosti tudi objavim Džovanino fotografijo (ne morem - skener zafrkava).

Nič mi ni jasno, ampak to je morda razlog, da se mi od včeraj ne javlja na telefon, niti ne odgovarja na SMSe. Zato sem mu pravkar poslala SMS, da naj mi, če ne želi več, da mu pomagam najti mamo, to sporoči, pa bom takoj prenehala. Če odgovora ne dobim do jutri zvečer, potem dvignem roke od vsega skupaj. Proti tuji volji ne bom delala ničesar.

halo??? [sm=zmeden.gif] [sm=smiley24.gif]

Zamima -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 22:21:32)

zakaj pa ti je potem dal tudi sliko, pa vse? nič jasno res ne,... in zakaj se ti ona noče predstavit? [sm=smiley13.gif] nekaj smrdi tule [sm=jezicek.gif]

thaiss -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 22:23:35)

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image] zakaj zdej to??

mala maja -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 22:28:12)

IZVIRNO SPOROČILO: thaiss

[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image][image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley25.gif[/image] zakaj zdej to??

nepričakovano preveli medijski pomp[sm=zmeden.gif] fant se je dobil preveč informacij na enkrat in se je vsega ustrašil.[sm=smiley19.gif] Po moje ni bil pripravljen na vse to

Kerensa* -> RE: Mama, kje si? (8.7.2010 22:30:20)

Ne vem, zakaj se mi ženska ne želi predstavit', ampak sedaj pravi, da obstaja verjetnost, da je NJO en drug sodelavec nasral z nečim v zvezi s tem... Menda me bo jutri obvestila, za kaj je šlo.

Mauro/Marko pa še vedno ne odgovarja na klice in ne odpisuje na SMS-e... Resno - če se mi do jutri ne javi, se tega ne grem več. Too much.

Stran: <<   < Prejšnja stran  4 5 [6] 7 8   Naslednja stran >   >>