|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Otročki po IVF/ICSI 2.del
4.1.2011 16:34:46   
Urshy78
Petyyy, dobrodošla user posted image user posted image

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1601
4.1.2011 17:03:29   
biba007
Ajsi & Mismis, sem šla že žicat G za še eno "posvetovalno" napotnico. No, ko pravim žicat ... eno ZELO LEPO e-poštico sem ji poslalauser posted image . Če ne rata, grem žicat še mojo Z, ni vrag ... Je pa res sila trapasto ... če jim ne dostavim napotnice NEMUDOMA in čakam, da zaključim ETZ, padem v leto 2012. Pa saj bom res še konzervica pri takšnem sistemu. Aja, potem mi bo pa še kdo zabrusil, kaj da smo tako dolgo čakaliuser posted image

Urši, nič panike glede spanja, boste že pogruntal sistem. Naš je npr. v mami-silno-ljubki retro zibki spal vsega skupaj cca 3 urice. Je BibonGrande rekel, da se mu je za vso uporabo še s podstrehe ne bi splačalo prinestiuser posted image

(odgovor članu Urshy78)
Neposredna povezava do sporočila: 1602
4.1.2011 17:31:11   
Petyyyy
Joj drage moje ce bi vam povedala celo zgodbo o zmaju,bi  morale odpreti 3.del. Cisto na kratko, moja tasca je visoko izobrazena gospa,z koncanimi 3 faksi, sedaj ze v penzijLjudo ceni glede na njihovo izobrazbo in ce nima koncanega vsaj enega faksa je zanjo popoln bedak. Dobro, to smo postimali. Siccer se nikoli ni vtikala in se danes se ne, neposredno pa vsem greni zivljenje. Ze ob samem prihodu iz porodnisnice nas je pricakala na sopnicah v bloku in mi lupinico iztrgala iz rok, ces  da bo ona nesla otroka v stanovanje, ne da bi pomislila da morda bi pa zelel to novopeceni ocka. Pa sem pozrla in se naredila da nisem nic videla,si nadela filmski nasmesek in to je to. Potem se je spravila na mojo mamo,ces da je vsak dan pri meni in da ona zato ne more prit in da ji ona ze nebo ukazovala da mora namesto mene v trgovino in da naj mi kaj skuha ker pac rabim pomoc. Moja mama je doma na primorskem, tasca 500 m stran od nas.  Tasca ima tezave z mero pri alkoholu in neko popoldne je moz rekel da naj preneha z pitjem, ce misli malo pocartati fantka, ne boste verjele kaj je rekla!!!!!!!!!!!!!!!!! Alkohol mu ne skodi, cigaretni dim pa ja. Spet sem se naredila da nisem slisala. Naslednji dan je pocilo,ko je prisla in videla da je pri meni mama, je odigrala vlogo kako jo moti cigaretni dim in uzaljeno odvihrala. Moj dragi se je takrat zdrl na mojo mamo in ji ocital da ukazuje njegovi mami, ostala sem brez besed. Tasca je obrnila besede in uspesno zmanipulirala sina da ji je verjel. seveda je bila nasa uzaljena, mene pa je tako prizadelo vse skupaj, da sem cez noc ostala brez mleka. Ze tako sem imela tezave in sem si mleko crpala, potem pa tole. Gospa zeli da se jo vsakodnevno poklice in prosi da pride pogledat svojega vnuka, ob rojstvu mu ni ne kupila ne prinesla nicesar, ker je pac se premajhen da bi vedel da je to od nje. Z mano je hotela na prvi pregled, sama hoce otroka peljat ven ko snezi in ima Rok nekaj tednov,pestovala bi ga vso popoldne ko je na obisku in ker sem se ji postavila po robu ni hotela vec prihajat ko sem bila sama ampak le ce je bil moj doma. Pa je spet nekaj casa ni in ne poklice pa jo poklice dragi in mu ona v pijanem stanju rece da ne bo prihajala ker je nezazeljena in ker je moja mama pri meni in da ji je itak rekel da MORA prej poklicati ce lahko pride. Uglavnem,adijo pamet!!!!!! Moja svakinja je rodila en mesec za mano in njej pocne enako celo iztrgala ji je malo iz rok ko jo je se dojila, svakinja je dobila zivcni zlom. Pri njej si celo drzne vzeti pivo kar sama iz hladilnika in ne odide prej kot po stirih urah. Rekla sem nakratko in se razpisala na veliko pa nisem napisala niti tretine dozivetega. Za piko na I, je za bozicne praznike na voscilnico napisala le sinovo in mozevo ime ter voscilo, zorej po njeno otrok nima mame in sin ne partnerice.

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 1603
4.1.2011 17:57:15   
Reby
Starši pozor! Calpol vsebuje nekatere sestavine, ki so prepovedane v Avstriji, Franciji, Norveški, Švedski, Japonski, ZDA in Avstraliji!

http://www.foodsmatter.com/natural_medicine_comp_therapies/homeopathy/articles/alternatives_to_calpol.html

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1604
4.1.2011 18:03:15   
Reby
Ah Petyyyy draga, to pa so tašče. Vsaka izmed nas lahko pove o tem na tisoče zgodb (razen Bibona, njena tašča je cuker, no mogoče se tam najde tut kakšna cvetka user posted image ).
Jaz sem se toliko presekirala zarad tašče, zadnje čase pa mi enostavno gre pri enem ušesu notr in drugem ven, mi sploh ne more priti do živega, nekako dobiš trdo kožo, čeprav mi včasih še vedno grejo kr lasje pokonci. Vedno, ko pride na obisk, najprej pogleda, na koliko imamo termostat, na koliko imamo radiatorje, pove, da piha pri vratih notr, da ji v dnevni sobi piha in od nekod vleče, da ima T v sobi totalen mraz itd. In jaz se samo smejim in gledam, niti komentirat se mi ne da user posted image  
Polagam ti na srce, vidva imata sedaj svojo družinico in ne pusti, da kdorkoli kvari to vašo srečo.

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1605
4.1.2011 20:11:37   
nokes
drage moje ivf mamice, vsem želim lepo leto 2011.

hvala, kimsy, za odgovor na moje vprašanje.

reby: veš, čimprej bi se rada odločila, kaj narediti, ker mene malo leta bašejo, če bi/bo ratalo, naj se zgodi letos. kasneje bom v penzionu user posted image

biba, jaz sem z obema hodila k omenjeni FT. kaj točno te zanima? imela sicer na napotnico, torej zastonj, kolikor vem, zdaj le še samoplačniško. ona super strokovna, z občutkom, opazila stvari, ki sem jih sama slutila in bila zelo korektna. skratka, super. mislim, da jo vsi zelo priporočajo. to rabi LB?

vsem novopečenim mamicam, dobrodošle!

vse moje bivše soborke, ki se podajate v nove boje: naj bodo izbojevane zmage, brez milosti! držim pesti za vsako in trepetam za vsako. se vidimo na sosednji temi!user posted image user posted image

nokes

(odgovor članu Reby)
Neposredna povezava do sporočila: 1606
4.1.2011 20:26:00   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: jona klara

ledenka- jaz nisem samo na dojenju, ker se zelo borim za mleko, ki ga je zelooo malo, žal....tako, da skozi dodajam AM, pa se mi zdi, da že ima prov podbradek

Jona
- nikar ne obupaj glede mleka. Tudi pri meni ga je bilo zelo malo, pa nisem obupala. Če imaš možnost, naj ti zdravnik predpiše tabletke tamitil za vzpodbujanje nastajanja mleka, do takrat pa je meni pomagal koprivin čaj. Zdaj ga imam ravno dosti, ne preveč, ampak ravno prav, pa tudi zdaj mi včasih zmanjka mleka.

Sem tudi jaz dodajala do 4  tedna, potem pa sem si sposodila vago in sem ga vagala, tako da sem bila prepirčana koliko mi poje. Jaz sem se prav hudo borilo z nastajanjem mleka. Sem si ga tudi veliko črpala, tako da sem vzpodbudila nastajanje (ker če sem tamalga pristavila vsako uro na joško, je itak zaspal in nič povlekel, in to ni pravo povpraševanje ). Ti kar veliko pij in veliko jej, pa G ali pa svojega splošnega zdravnika prosi za recept TAMITIL, meni je ful pomagalo. Jedla sem ga par dni, in potem je bilo ok.

(odgovor članu jona klara)
Neposredna povezava do sporočila: 1607
4.1.2011 20:35:35   
biba007

IZVIRNO SPOROČILO: nokes

biba, jaz sem z obema hodila k omenjeni FT. kaj točno te zanima? imela sicer na napotnico, torej zastonj, kolikor vem, zdaj le še samoplačniško. ona super strokovna, z občutkom, opazila stvari, ki sem jih sama slutila in bila zelo korektna. skratka, super. mislim, da jo vsi zelo priporočajo. to rabi LB?

I, hvala. LBjček je sicer super, en mičken pa pušča levo rokico zadaj. P pravi, da sicer ni panike, da se to sčasoma vse porihta, da pa bi mu kakšen FT šnelkurz lahko še eno malček pomagal. Pa da je samoplačniško edina varianta, ker bi ga morala ona, da bi sploh lahko prišel do FT, najprej poslati na razvojno, za tja pa očitno da ni. Da imamo pač takšno trapasto sistemsko shemo. No, in evo, bi se šli kam podučit ....

Pety, ah ja, veš kaj si jaz ponavljam kot mantro? Mi3jesmoprvi, mi3jesmoprviuser posted image user posted image .user posted image . In ja, ima Rebiček čisto prav, moja taščica je, vsaj odkar je v pokoju, pravi cuker, imam pa namesto tega starše, ki so vredni svojega dnarja. No, naprimer ene 10 tvojih taščic, če smo konkretniuser posted image

(odgovor članu nokes)
Neposredna povezava do sporočila: 1608
4.1.2011 22:27:17   
jona klara
mojškra- jaz sem te tablete dobivala v bolnici dva dni, niso pomagale, malo pa je kriv cr, da se mi po njem ni vzpostavilo dojenje, imam pa še ta problem, da ga na eni joški sploh ni več nič, na drugi pa nekaj, pač že zelo razlika v velikosti, kot, da nispo obe moje, že grozn zgleda, pijem kr, jem res malo manj, ker nimam več apetitaa po tej hrani, ki je za dojenje, zuelo slab izbor, ćeprav še vedno dovolj, da bi bil mlekec, pa tiudi stiskam si 3 krat na dan, na eni joški mi mali splh noče več vleči, se kr joče, tako, da tam je konecuser posted image user posted image , no upanje še ostaja,ker taale AM, se mi zdi prava kemija smrdeča.Kako si ti in Gal??

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 1609
4.1.2011 22:29:09   
jona klara
petyyy- welcome here!!!glede tašče pa nimam komentarja, res so grozne, jaz sem doživljala z mojo žive travme v času preden nam je uspelouser posted image , pa preden sva šla v postopek, ker se ni nić ozirala in samo nakladala o drugem vnukecu in užitkih ki jih ima z njim, jaz pa tršpela za umretuser posted image user posted image

miklavž je imel malo zamude in nas obdaril z fantkom !!!presrečna sva

Neposredna povezava do sporočila: 1610
5.1.2011 5:30:27   
araz
Punce pozdravljene. Jest sem sicer nova v vaši temi (sodelujem na sosednjih temah).
Doma imam13 mesecev staro punčko spočeto po ICSI in sedaj sem v pričakovanu dvojčkov (zamrznjenčki), PDP imam 20.08.

Zanima me, če je še katera tukaj, ki pričakuje dvojčke in ima doma že enega navihančka starega približno eno leto.
Namreč mene je tako strah, kako bo vse skupaj potekalo, da vam sploh ne znam povedat. Tole z dvojčki je bil zame tak šok, da sploh ne pridem k sebi.
Za prvo sva se matrala 6 let (dala skozi 10 postopkov). Sedaj pa je ratalo v prvo in to še dvojno z zamrznjenčki. Tega res ni pričakoval niti dr., ker drugače bi se odločili, da mi vstavijo samo enega.
Vglavnem trenutno se sploh ne morem veseliti nosečnosti, ker imam same strahove v sebi.

Neposredna povezava do sporočila: 1611
5.1.2011 7:58:12   
gapii27
araz user posted image vidim, da imaš res strahove, da že zjutraj ob pol šestih pišeš user posted image user posted image user posted image   mal heca

jes imam sicer sam dvojčka tako da takih izkušenj nimam. vem pa, da je meni bilo lažje z dvema kot marsikateri z enim. nič bat, dva sta kot eden,se uskladita, potrpežljivo počakata, da sta na vrsti... res se nič bat...

mi bomo še tudi šli v postopek (upam, da letosuser posted image )  pa ne študiram kako bom, bom žeuser posted image

sicer pa ima barbiG  sedaj dvojčici in še od prej 2 otročka (se mi zdiuser posted image )

pogumno glej v prihodostuser posted image

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1612
5.1.2011 8:20:21   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Punce pozdravljene. Jest sem sicer nova v vaši temi (sodelujem na sosednjih temah).
Doma imam13 mesecev staro punčko spočeto po ICSI in sedaj sem v pričakovanu dvojčkov (zamrznjenčki), PDP imam 20.08.

Zanima me, če je še katera tukaj, ki pričakuje dvojčke in ima doma že enega navihančka starega približno eno leto.
Namreč mene je tako strah, kako bo vse skupaj potekalo, da vam sploh ne znam povedat. Tole z dvojčki je bil zame tak šok, da sploh ne pridem k sebi.
Za prvo sva se matrala 6 let (dala skozi 10 postopkov). Sedaj pa je ratalo v prvo in to še dvojno z zamrznjenčki. Tega res ni pričakoval niti dr., ker drugače bi se odločili, da mi vstavijo samo enega.
Vglavnem trenutno se sploh ne morem veseliti nosečnosti, ker imam same strahove v sebi.

araz- jaz nimam takih izkušenj, ampak, še vsaki je uspelo, verjamem da bo tudi tebi.  Boste že kako, saj druga ti ne preostane. Če pogledam nazaj,  moj mož je enojajčni dvojček, ampak ima še 4 brate, tako da če pomislim, kako je zmogla njegova mama-jooooojjjj

(odgovor članu araz)
Neposredna povezava do sporočila: 1613
5.1.2011 8:54:51   
Urshy78
Petyyy, uf, nič kar prijetna ni tale situacija s taščo. Jaz bi ji že povedala svoje, dolgo časa tega sigurno ne bi prenašala!
Imam pa to srečo, da imam zlato taščo in da s tem hvala bogu nimam problemov. upam da boste poštimal situacijo.

TIAN 05.11.2010

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1614
5.1.2011 9:33:17   
biba007
IZVIRNO SPOROČILO: araz

Araz, gledam naše double mamice, pa jim gre super-duper od rok. Še več, porihtajo dva, pa zgleda, kot da je vse spotoma. Kar poglej našo Gapiuser posted image

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1615
5.1.2011 11:44:44   
anci banci
pety..dobrodošla...na taščo pa pozabi, ene znajo biti extra zmaji...glej na sebe in na svojo družino, saj ste vi 3 na prvem mestu
jaz imam sicer dobro taščo, pomaga in stoji ob strani, sam mi je tud ene parkrat dvignila živc...

araz...sprosti se in uživaj v nosečnosti, pravijo sicer da se vse samo porihta, če je več otrok, ker ne kompliciraš ...

biba...ja še tega bi manjkalo da me obdržijo notr....mislim da je bilo dovolj 2x da sem preživela v bolnici po par dni....

(odgovor članu biba007)
Neposredna povezava do sporočila: 1616
5.1.2011 12:17:28   
gapii27
ooooo bibonuser posted image    I blush  user posted image user posted image

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 1617
5.1.2011 13:49:04   
Petyyyy
Saj vem, na eno uho not na drugega ven, ampak vcasih ni tako preprosto saj obraca besede sebi v prid in nam v skodo. Jutri se ekselenca vrne z Maldivov, ni prisla pogledat vnuka EN MESEC, me je kar groza kaj se bo zdaj spomnila in gotovo bomo spet mi krivi ker je nismo exstra poklicali in povabili, ampak mi je cisto vseeno, njen problem,ker je ne mislim klicatuser posted image .

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 1618
5.1.2011 16:50:25   
mojškra
Jona Klara- ja jesti pa moraš, jaz skoraj vse jem, razen solat in zelja, ostalo pa kar. Jaz sem tablete jemala 14 dni, šele takrat se mi je vzpostavilo, tako, da če želiš dojiti, poskusi.

Nikar ne obupaj, mleko bo prišlo nazaj, boš videla, le če boš vztrajala, in če boš jedla. Če pa ne, bo pa otroček ravno tako zrasel, nič se ne sekiraj preveč.  Aja kar se pa črpanja tiče, jaz sem si lahko načrpala le z ročno (imela dve črpalki -električni doma, pa z nobeno ni šlo, le z ročno). No zdaj pa gre tudi z električno.

Malce še poskusi, ne obupaj prehitro. Če pa ne bo šlo, boš pa vsaj vedela da si se trudila. Otroci ravno tako rastejo. Ti pa kar jej lepo riž, mesek, krompir itd., to pa imaš valjda rada, razen če si vegiuser posted image user posted image user posted image user posted image -mal heca.

Ja midva z Galom sva ok-zaenkrat. Mal imamo krče, vendar imam ene take posebne sladkorne bombončke, ki mu jih dam-vendar le kadar je res hudo, in ful pomagajo. Kuham pa mu tudi čajek in kumine in janeža.

(odgovor članu Petyyyy)
Neposredna povezava do sporočila: 1619
5.1.2011 20:12:46   
špica84
Kdaj lahko začnemo kožo dojenčka mazat z oljčkom in kremicami,mi je totalno ušlo iz glave.Se je Žani čisto razpokala koža na nogicah user posted image

(odgovor članu mojškra)
Neposredna povezava do sporočila: 1620
5.1.2011 20:20:32   
gapii27
jes sem mazala z mandljevim oljem iz lekarne že od prvega kopanja dalje... pa nogice sem mazala prej, ker mu je tus pokala koža-to se še čistiuser posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1621
5.1.2011 20:25:25   
špica84
ooo gapi najlepša hvala :)

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 1622
5.1.2011 20:35:44   
gapii27
you'r welcomeuser posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1623
5.1.2011 21:11:12   
mojškra
IZVIRNO SPOROČILO: špica84

Kdaj lahko začnemo kožo dojenčka mazat z oljčkom in kremicami,mi je totalno ušlo iz glave.Se je Žani čisto razpokala koža na nogicah user posted image

jaz mažem  tudi od prvega kopanja dalje, če pa je razpokala, pa uporabi kar hladilno mazilo tisto ki jo imaš za ritko.

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1624
6.1.2011 8:53:20   
Reby
IZVIRNO SPOROČILO: špica84

Ribodermin je zakon user posted image

(odgovor članu špica84)
Neposredna povezava do sporočila: 1625
Stran:   <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  63 64 [65] 66 67   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.