kajsica
|
Babike in kruce......hvala vam za te nasvete.....malo ste me potolažile......saj jaz ne bi take panike delala, če me ne bi ena P napsihirala in naju je takoj v bolnico poslala, ker se je zredila samo 150g in grožnja da bo šla pa na cevke. Sem kar sliko pred oči dobila kako je bilo pri meni in ko se skoraj premikat nisem smela, zdaj pa ti povej takšnemu otroku, da se ne sme premikat....GROZA!!!! Abra......ja si bom zapomnila da otroček včasih poje več včasih manj.....čaj ji pa dajem nesladkan in kuhan po receptih naših babic in brez kemikalij, se pravi janež, kumina, koper in kamilica v zelo blagi obliki. Dajem ji pa ga zaradi tega, ker jo je kar precej šraufalo in odvajanje blata je bilo precej trdo in se je napenjala. Vode prekuhane pa spije enako kot čaja, tako da naša malika je žejna. Čaj ji pa dajem po obroku in ji pomaga. Anci Banci......čestitke za lepe celice in naj ostanejo pri tebi, da boš dobila vsaj enega, če ne 2 taka sončka kot ga imaš že doma.... Kruce.....pa to ne moreš verjet, saj ponavadi je kaka banalnost, da jim ustrežeš. Pa smo poskusili tudi to varianto......pile mleko, ko je nehala podrle kupčka, flašo med tem v vročo vodo...par minut pavze in glej ga zlomka, naša malika je sedaj 2 obroka spraznila 140ml.....ne smem preveč hvalit....bom povedala čez par dni, če bo res efekt. Hvala pa za nasvet. Reby.....cucelj je dovolj velik, ker če ji dam večjega golta in sploh ne utegne požirat, potem je šele jok in odklenjanje hrane. Ne dojim pa ne, ker sem imela pljučno embolijo in sem bila malo več kot 14 dni v bolnici brez tamale in je tudi dojiti nisem smela, zaradi preiskav in zdravil in tramala, ki so mi ga brizgali direkt v žilo zaradi bolečin. Ker je pa bolezen in zdravljenje dolgotrajno...če bo vse po sreči, ga nekako zaključimo v februarju.....sem še vedno na tabletah, ki redčijo kri in tedenske kontrole krvi, bi pa škodovalo mali, če bi dojila in tako je mleko šlo v tri krasne. Poleg tega se morem pazit jaz da ne zakrvavim. Sem prve dneve črpala mleko in ga stran zlivala (sem delala konkurenco Ljubljanskim mlekarnam, saj sem na obrok načrpala tudi po 300ml ), vendar je bila vmes tudi moja kri, tako da...... biba007......ma ne vem če je alergija.....znakov nima nobenih, mleko drugače dobro prebavlja, pikic ni nikjer, samo malo je šraufanja...to je pa to....lačna.....kaj pa vem...se mi zdi da otrok nekako po 3-4 ure mora spiti določeno količino mleka....kaj pa vem...nisem dovolj pametna. V glavnem havala še enkrat za vse nasvete in tudi tebi Lana, sem si pa rekla, da se ne bom več toliko sekirala in dokler bo tamala pridobivala na teži pa čeprav minimum, je vse OK. Saj tudi mi ne pojemo vsi enako in vedni isto količino.