|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Ambulanta MB - 2. del
20.6.2013 8:14:22   
iris1978

IZVIRNO SPOROČILO: Radenska_

Hoj punce.
Jaz pa še manj kot mesec dni, pa imava prvi posvet.

Dajte mi malo povedat: Ali spermiogrami od drugod (Reš) pri njih kaj veljajo?
Koliko časa po prvem posvetu (okvirno) lahko pričakujem vključitev v postopek (IUI ali drug...), če imam za seboj že histeroskopijo, laparoskopijo in pregledane hormone, pa tudi terapijo s klomifenom?
Partner ima slab spermiogram, a ne katastrofalen jaz pa PCOS oz. lene jajčnike.

Radenska, mislim, da ti bodo hormone še enkrat pregledali, ker se stanje nenehno spreminja, prav tako možev spermiogram. Boš videla, da boš zelo zadovoljna. Jaz vem, da ne bi menjala. Nama je v prvem postopku uspelo in zdaj veselo pričakujemo. Tudi veju nekje čaka vajina štručka.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 4151
20.6.2013 8:47:15   
Radenska_
Iris, kaj pa je pri vama bilo narobe?
Koliko časa sta čakala od posveta do postopka in kaj vse ste vmes opravila?

Drugače pa fuuul čestitke :)

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 4152
20.6.2013 9:04:48   
iris1978
Ojla,

ker je pri nama moj partner imel težave, sva potrebovala darovalca in ti zato težko odgovorim, kako dolgo traja od posveta od postopka. Ker midva sva na darovalca čakala 5 let. So pa pri meni pred vključitev v postopek ponovno opravili vse hormonske teste in teste za SPB. Ko pa enkrat dobiš zeleno luč za začetek postopka , pa ful hitro mine.

Neposredna povezava do sporočila: 4153
20.6.2013 9:26:58   
Radenska_
O hvala za odgovor. Drugače lahko odgovorite tudi ostale, koliko časa ste čakale.

O, neverjetno...5 let? Ob takšnem čakanju je pa moj podpis popolnoma na mestu...

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 4154
20.6.2013 10:08:49   
_tamika_
coala.....hja res se moramo hladit po svojih najboljših močeh user posted image
joj skoda da ti ni ostal vsaj en eskimcek. v katerem postopku pa si, in ali si v MB? kaksen problem pa imata s partnerjem in koliko sta stara (mladauser posted image )? (upam da nisem prevec radovedna)

ce je katera bila v postopku z zamrznjencki se pa le naj malo oglasi user posted image

lep dan

Neposredna povezava do sporočila: 4155
20.6.2013 10:44:14   
talika81
_tamika_, jaz sem bila, kaj te zanima?

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu _tamika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4156
20.6.2013 11:24:30   
_tamika_
pozdravljena talika81

najprej cestitke.ce sem prav prebrala si ze srecka nosecka user posted image

vbistvu sem zelela samo vprasat koliko dni si delala test ovulacije preden je bil pozitiven in cez koliko casa po pozitivnem testu si imela transfer? ali si dobila kaksne injekcije oz. tablete?
aja pa se to....stara sem 23 let in so mi v prvem postopku vstavli 1 zarodek.kako je drugic? gledajo na leta ali kvaliteto?

hvala za odgovor...user posted image

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 4157
20.6.2013 14:24:26   
iris1978
Radenska- tvoj podpis je res na mestu :-). Midva sva skoraj že obupala, se zamotila s hobiji, ko sva dobila pošto :-).
Tamika- glede zarodkov: jaz sem stara - mlada 34 let :-) in so mi vstavili samo en zarodek, ker je bil ta kvaliteten (zelo lepa blastocista, ki zdaj že brca v bušiju), pa še mlajša sem od 35 let. Mislim, da gledajo kar na oboje- leta in kakovost zarodkov.

(odgovor članu _tamika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4158
20.6.2013 14:42:29   
_tamika_
iris1978 ja sej nekako tako si predstavljam vse skupaj. ti pa iz srca cestitam in zelim vse lepo user posted image user posted image
v katerem postopku pa ti je uspelo?

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 4159
20.6.2013 16:59:04   
BB09
iris1978 čestitke user posted image user posted image
tamika zate pa držim pesti da bo tokrat uspešno user posted image

(odgovor članu _tamika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4160
20.6.2013 20:18:18   
talika81
iris, user posted image

_tamika_, čissto odvisno je glede testa. ponavadi si naročena nekje 8. dan ciklusa na prvi UZ - odvisno kako dolge cikluse imaš. potem vidijo glede na velikost foliklov, kako in kaj. jaz sem ponavadi naredila nekje 3 teste do pozitivnega (3. je bil +). transfer ponavadi naredijo 6. dan po plusu na ovulacijskem testu.
ne, jaz nisem jemala nobenih tablet, nekatere jih jemljejo. ob transferju dobiš samo innjekcijo za podporo rumenemu telescu, to je pa tudi vse.

koliko ti vstavijo? te vprašajo, seveda. vsaj naju so. ali enega ali dva. ampak ker že imava enega sončeka doma, sva vedno dala vstavit samo enega. tako kot je rekla iris, pa je odvisno tudi od kvalitete.

drugače pa je nama ratalo pri 4. ETZZ - ko sem že mislila, da nama ne bo uspelo z zamrzjenčki. pa je le ratalo. prvi UZ je tuzdi že za nama, sedaj čakam na UZ pri svoji ginekologinji.

14.1.2011 sva te prvič stisnila k sebi ... dobrodošla med nami, najina draga Brina. :-)

Zmagovalec ni tisti, ki je brez poraza, ampak tisti, ki po vsakem porazu vstane in nadaljuje!

(odgovor članu BB09)
Neposredna povezava do sporočila: 4161
21.6.2013 7:26:04   
iris1978
Dobro jutro,
ste se lahko kaj naspale v tej pasji vročini?

Hvala za čestitke in lepe želje. LČestitke tudi tebi Talika user posted image .

Tamika - nama je uspelo v prvem postopku user posted image .
Glede števila pa naju niso nič vprašali, ampak so mi kar povedali, da glede na to, da sem stara <35 let in da je to moj prvi postopek, mi bodo vstavili samo enega. Verjetno pa bi mi dali dva, če mi bili zarodki slabše kvalitete. Je pa bila zraven na ET ena punca - dosti mlajša od mene, ki so ji vstavili kar tri.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 4162
21.6.2013 11:39:42   
_tamika_
hey

hvala za odgovor punci. mam se eno vprasanje,predvsem zate talika81.danes zjutraj se mi je druga crtica na spodnji strani obarvala temno,na zgornji pa malo majn.to se ni cisto pozitivno ne?sicer moras dobro pogledat da vidis razliko ampak....
sej nevem ce samo jaz glede tega tako kompliciram in si delam probleme....user posted image

talika81 in iris1978 kako se drugace pocutita?v katerem tednu sta? vse lepo vama zelim...user posted image

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 4163
21.6.2013 11:41:47   
_tamika_
BB09 hvala user posted image

(odgovor članu _tamika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4164
21.6.2013 11:53:37   
talika81
_tamika_, jaz bi rekla, da je to pozitivno. v kolikor ni skoraj nič razlike med eno in drugo črtico. če si v dvomu, test ponovi še zvečer. tako ali tako boš jutri ponovno naredila test in če bo jutri drugače - da ne bo več pozitiven, boš lahko kar po mailu sporočila, da je bil test pozitiven in te bodo v ponedeljek klicali, kako in kaj.

jaz sem drugače v 8t, počutim se vredu. prisotne so slabosti čez cel dan (tudi ponoči včasih) - to je razlika od 1. nosečnosti, zelo sem utrujena, samo spala bi ... vročina me zdeluje. ampak na splošno vredu.

(odgovor članu _tamika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4165
21.6.2013 12:41:02   
iris1978
Jaz sem že v 20. tednu user posted image , slabosti skoraj ni več, počutje je ok. Sem pa na dieti zaradi nosečniške sladkorne user posted image .
Me pa vročina zdeluje.

IZVIRNO SPOROČILO: _tamika_

hey

hvala za odgovor punci. mam se eno vprasanje,predvsem zate talika81.danes zjutraj se mi je druga crtica na spodnji strani obarvala temno,na zgornji pa malo majn.to se ni cisto pozitivno ne?sicer moras dobro pogledat da vidis razliko ampak....
sej nevem ce samo jaz glede tega tako kompliciram in si delam probleme....user posted image

talika81 in iris1978 kako se drugace pocutita?v katerem tednu sta? vse lepo vama zelim...user posted image

(odgovor članu _tamika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4166
23.6.2013 11:44:22   
_tamika_
hey.

iiiii sem zelo vesela za vaju. lepo in mirno se naprej user posted image user posted image user posted image

drugace pa imam spet eno vprasanje.namrec diplomirala bom pocasi user posted image zanima me koliko dni ti ovulacijski test kaze pozitivno (koliko jaz vem nekje 12ur) in ali je pozitiven dan po tem ko ima zenska najvec ovulacijske sluzi?
namrec danes zjutraj sem nardila spet ta test in se je pokazala mocna crtica. torej sem jih mogla naret 5 (testov).
sej je nekako tako da ce je cikel dolg 29 dni,je potem ovulacija 14 dan....ali?
okoli tega delam taksno znanost ker nevem ce je lahko kaj narobe ce se zmotis v dnevu ovulacije oz. si v zmedi...

no upam da vas ne morim prevec s temi vprasanjiuser posted image sicer bom pa jutri poklicala v bolnico in mi bojo ze povedali kako in kaj.

lepo se imejte in se tipkamo....caw caw

(odgovor članu iris1978)
Neposredna povezava do sporočila: 4167
24.6.2013 20:22:21   
Pommaranca
radenska sem ti odgovorila na uni temi, pa vendar še tukaj; za nama so 3 neuspešni postopki pri Rešu, ker sva bila nad njegovo strokovnostjo in predanostjo (sam odnos, ki ni vreden niti psa, naju sploh ni motil) popolnoma razočarana in nisva imela niti najmanjšega zaupanja vanj, sva se marca po zadnjem postopku pri njem naročila v MB, pišla na vrsto za posvet 20.junija in imava že datum 3.10.2013 za posvet ko bomo začeli postopek. Naredila sva že isti dan vse preiskave krvi. Mož mora dati še zamrzniti seme, jaz pa opraviti UZ v mesecu juliju po menstri, ko se vrneva z dopusta. Terapijo je dr. Reljič že določil. Problem je pri nama obeh; mož skoraj nič semenčic, jaz pa zmanjšano ovarijsko rezervo (povišan FSH in znižan AMH), pa nanju je dr.Reljič kljub izvidom, ki sva jih do zadnjega vse prinesla od Reša, pomiril in nama dal vzpodbudo ter dejal da je pač treba samo večkrat probat in da se bo sigurno enkrat poklopilo.

Boš videla, zelo boš presenečena že nad samim odnosom tako sester kot zdravnikov. Srečno ti želim! Tebi in vsem drugim!user posted image user posted image

(odgovor članu _tamika_)
Neposredna povezava do sporočila: 4168
24.6.2013 21:00:01   
Radenska_
ooo, kako dobro je to brati :)
Imam pa tudi jaz Dr. Reljiča :)
Že komaj čakam sredino julija, da vidim kaj bodo storili z nama.
Jaz imam hormone OK, ampak dolge cikluse jajčnike stalno polne cist, partner pa slab spermiogram. Bomo videli, kako se bo odvijalo.
Tudi tebi jaz želim srečo, po posvcetu bom pa tudi jaz poročala kako in kaj.
Kako pa to da si ravno takrat lahko opravila krvne preiskave, si bila ravno tak del ciklusa?Kot vem je potrebno opraviti krvne točno določen dan, pa ne vem več kateri.

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 4169
24.6.2013 21:14:09   
aspera
Midva sva se tudi že odločila, da če nama naslednjič predlagajo IVF/ICSI, da greva iz LJ v MB. Sem prebrala ogromno pozitivnih komentarjev o MB pa tudi to, da se lahko odločiš za narkozo za punkcijo, me ful pomirja. Res mi je grozna že sama misel, da mi nekdo notranje organe na živo prebada z iglo user posted image . Pa tudi nama ni všeč odnos v LJ, imam občutek, da naju sploh ne obravnavajo individualno, ampak kar tako, po nekem "protokolu". Pa tud prijazni niso kaj preveč.

Mene samo zanima, kako ste to prešaltale, ali ste prejšnjemu zdravniku kaj razlagale, da ste se odločile, da greste drugam, ali ste samo šle po vse dosedanje izvide in z se z novo napotnico naročile v MB, al kako to gre? Midva imava spet posvet avgusta in ne vem kako naj potem to izpeljem, če nama bo rekel, da naju bi dal v postopek IVF/ICSI.

Neposredna povezava do sporočila: 4170
24.6.2013 22:09:42   
Pommaranca
radenska tudi jaz sem vedno dala kri za FSH drugi dan menstruacije, ampak sedaj nisem imela menstruacije pa mi je vseeno dal 4 napotnice za kri, kaj želi da pregledajo in možu 1.
aspera ko sva midva odhajala od Reša v Mb, je mož poklical sestro, ji dejal da se seliva na drugo kliniko in ni nič spraševala zakaj samo malo nejevoljno je dejala, da jih bo takoj dala na pošto in res sva jih naslednji dan dobila. Jaz bi na tvojem mestu povedala, da se pač selita še drugam na drugo kliniko poiskusit srečo in niti ne bi čakala na razgovor, ker itak bo IVF oz. ICSI, saj drugega ne morejo, razen IUI če je spermiogram super. Ne sme te biti nič strah, zdravje je samo tvoje in imaš pravico sama izbirat kdo bo posegal vanj!

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 4171
25.6.2013 9:36:39   
aspera
Hvala za odgovor, Pommaranca.

Pri nama je problem ravno slab spermiogram, pa so nama v LJ kljub slabim možnostim dali najprej en IUI (samo en poizkus) in naju potem takoj naročili na posvet konec avgusta. Tako da ne vem ali bi sploh čakala na ta posvet, ker predvidevam, da nama bojo predlagali IVF/ICSI ali bi že zdaj šla k ginekologinji po novo napotnico in se naročila kar v MB, če imava itak namen it tja. Kaj misliš?

Držim tačke zate, da bosta v MB prišla do svojega bejbija user posted image .

(odgovor članu Pommaranca)
Neposredna povezava do sporočila: 4172
25.6.2013 10:01:06   
talika81
_tamika_, jaz imam cikluse dolge nekje 25 dni in imam ovulacijo 9-10. dan ciklusa. tako da če imaš cikluse dolge 29 dni, potem je res verejtno, da imaš ovulacijo nekje 14. dan.

(odgovor članu aspera)
Neposredna povezava do sporočila: 4173
25.6.2013 19:34:21   
BB09
Pommaranca super, potem boš v postopku že letos user posted image . Kaj oktobra imaš tudi branje izvidov in posvet za postopek? Moj je že vse dal skozi, jaz sem dala že kri, UZ imam pa naslednji teden in potem čakamo na branje izvidov. Sem mislila, da mi bo šel čas med preiskavami in do postopka bolj počasi, vendar mi odgovarja, ker se mora telo od zadnjega postopka malo odpočit in očistit, tako da zdaj pridno telovadim in sem na dieti, da moje hormone malo uredim, da bom pripravljena za nov postopek, pri Rešu gre vse tako na hitro da nisem uspela med enim in drugim postopkom niti zadihat. Kar pa zadeva Reša pa se popolnoma strinjam s Pommaranco, sam odnos me ni tako motil (ampak že ta je katastrofa), ampak s strokovnostjo je pri naju še posebej pri možu kar malo usekal mimo, tako da je mož tako navdušen nad zdravniki nad njihovo strokovnostjo in predanostjo v Mb da o Rešu niti slišati noče.

(odgovor članu talika81)
Neposredna povezava do sporočila: 4174
25.6.2013 19:41:59   
BB09
Aspera če nisi zadovoljna z LJ potem pojdi po novo napotnico za MB. Meni je osebni G bal brez problemov novo za MB tudi če stara še ni potekla. Jaz sicer nisem bila v LJ, ampak sedaj ko sem od Reša prišla v MB, mi je žal zakaj se že takoj nisva odločila za MB, ampak zdaj nimam kaj jokat za tem kaj je bilo gremo v nove boje v MB.

(odgovor članu BB09)
Neposredna povezava do sporočila: 4175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  165 166 [167] 168 169   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?