Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 20.2.2013 16:03:39
|
|
|
|
andreja83
|
Pozdravljene, moje pikice ni več . Sm bila danes na uz in je ni več . Prejšn tedn sem v ponedeljek zvečer zakrvavela, ker pa naslednji dan ni bilo več krvavitve mi je bilo naročeno naj pridem normalno na uz na današnji dan. Na žalost pa je bila tista krvavitev SS, tako da sva spet dana na čakalno listo
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 20.2.2013 17:19:13
|
|
|
|
rozica86
|
Jagodka80 hvala za informacije. Jaz mam izvide od spolno prenosljivih od prejsnjega meseca,tudi hormone imam izvid od sredine januarja,,pravtako moj partner ima izvid od spb. Drugace pa pri resu poteka vse s tako hitrostjo,,da vcasih imas obcutek kot da si stroj ne pa clovek. Zato sva se midva po neuspelem prestavla. Kaj pa je misljeno pod preiskavo genetika in kdaj imas prvi uz,,ali ze na razgovoru ali kasneje. Ali partner,ki seveda mora met napotnico,opravi spermiogram na dan razgovora ali kdaj drugic. Jaz sem klicala k resu za izvide krvi in bojo baje poslal. Coala ali imas ti od resa tudi izvide od postopkov in spermiograma?? Kar se tice pa cakanja,pa mislim,da se vse splaca in je poplacano z bebico. Vsem,ki cakate na+++++ ,drzim tudi jaz pesti za vas. Lp
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 21.2.2013 7:10:13
|
|
|
|
talika81
|
andreja, sej ne morem verjet. jočem s tabo. pa tako dobro je kazalo. drži se.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 21.2.2013 9:48:33
|
|
|
|
limonca*
|
andreja, Žal mi je.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 21.2.2013 19:04:00
|
|
|
|
coala
|
Ja jaz sem od Reša nesla sabo tiste papirje,ki jih dobiš za vsak postopek,kakšna je bila terapija in pol so gor tiste slikce katere zarodke ti vstavijo.Mi je sedaj v MB rekel,da glede na mojo starost sem lepo produktivna in pol ko je gledal slikce je rekel da so tudi zarodki lepi in pravilni,tak da, mogoče je pa res vse v tem da je časovno usklajeno ,ne vem.Spermiograma nisva imela mpak se mi zdi da kljub temu če ga imaš ga oni sami ponovno naredijo se mi zdi da sem neklje zasledila.Vseeno pa le nesi vse zraven kar imaš.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 21.2.2013 19:06:01
|
|
|
|
coala
|
Andreja 83 en velik zate,sem bila prepričana da ti je uspelo sem se zelo razveselila,ko sem videla da je tvoj test pozitiven.Kateri tvoj postopek pa je bil tole?
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 21.2.2013 21:22:51
|
|
|
|
ninocka26
|
Andreja žal mi je
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.2.2013 13:30:48
|
|
|
|
mijateja
|
Evo, prišla iz Maribora. Komaj sva prišla gor, pridelala 8 celic. Pri prvem postopku samo 5, Čez 5 dni imam transfer. Punkcijo mi je tko lepo naredil, da nisem prav nič krvavela. Čakam na transfer. Držim fige za preostale pikice, ki čakajo, da se primejo. Lep zasneženi pozdrav, pri nas je 90 cm snega.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 25.2.2013 8:42:27
|
|
|
|
talika81
|
mijateja, za punkcijo. a pol maš v petek ET? držim pesti, da se bodo vse lepo oplodile in da vaju bodo čakali lepi zarodki in tudi kakšni pingnvinčki. no, jaz imam nov ETZ v četrtek. tako da bomo spet greli. tokrat upamo, da bo več sreče. če pa ne, pa bomo šli dalje. a ne?
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 25.2.2013 9:51:31
|
|
|
|
latka
|
Punce, srečno na ET in ETZ!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 27.2.2013 8:41:11
|
|
|
|
pikovit
|
Punce mene pa zanima ali je sestra Jasna na dopustu,ker mi ne odgovarja na mail.Hvala in srečno vam želim.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 27.2.2013 9:15:49
|
|
|
|
talika81
|
mogoče. najbolje, pikovit, da pokličeš v ambulanto. kaj pa si vprašala, če ni skrivnost?
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.2.2013 14:06:53
|
|
|
|
iris1978
|
Andreja
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 28.2.2013 14:08:29
|
|
|
|
iris1978
|
Mijateja- držim pesti in pošiljam .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.3.2013 9:31:11
|
|
|
|
talika81
|
jaz spet grejem enega pingvinčka, za katerega močno upam, da se bo lepo usidral pri meni.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.3.2013 11:24:55
|
|
|
|
mijateja
|
Hvala. Tudi sama grejem dve pikici. Če bo vse tako kot mora biti, bom imela še najmanj 3 pingvinčke. Kdaj lahko delam test, če sem imela punkcijo 23. 2.? Držim pesti za vse, ki grejete pikice .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 1.3.2013 12:42:36
|
|
|
|
talika81
|
mijateja, močno držim pesti za naju obe. za test mora preteči več kot 14 dni od stopke, da ne bo slučajno zaradi hormonov lažen pozitiven test. najbolj realen rezultat je, če delaš test 10. dan po ET. takrat že lahko rečeš, da je realno, če se pokaže + ali -. prej ti ne svetujem delat testa.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 2.3.2013 13:18:38
|
|
|
|
mijateja
|
Ha, težka bo. Stopko sem imela 21. 2., punkcijo 23. 2., transfer pa 28. 2. ... 10. bom delala test, čeprav se mi zdi, da ce bo šlo naprej, bom menstruacijo dobila že v soboto, nedeljo.Moj revež je zbolel. Če bi bilo po moje, bi ga izselila k tašči pa noče. Tudi mene mal boli grlo in upam, da ne bom zakuhala. Pa ti, kdaj bo dan d? Včasih ste več pisale. Se Latka mi je prijazno delila nasvete.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 2.3.2013 16:27:35
|
|
|
|
iris1978
|
Mijateja- a ti tudi jemlješ Dabroston. Jaz sem prvič v postopku in so mi punce, ki so bile z mao na transferju rekle, da zaradi Dabrostona ne začnejo krvavet, ampak jih prej test pokaže negativno. A je to res? Jaz sem pal mislila, da če se ne izide, da začneš kar krvavet in tako pač že prej zveš, da ni šlo. Ne bi se rada veselila, potem pa na krvnem zvedela, da kljub izostanku krvavitve nisem noseča .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 2.3.2013 17:46:20
|
|
|
|
mijateja
|
Da, tudi sama jemljem dabreston.Sestra Lucija nam je razložila, da slednji vsebuje sintetični progesteron, ultrogestan se daje pa lokalno in vsebuje naravni progesteron. Sama sem šele v drugem postopku in ti ne znam odg. v prvem postopku sem jemala utrugestan in sem po planu dobila menstruacijo, nekaj dni pred krvnim testom. Drugače bom pa uporabila CB, Kdaj si imela punkcijo?
< Sporočilo je popravil mijateja -- 2.3.2013 17:47:15 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.3.2013 13:22:02
|
|
|
|
iris1978
|
Ojla mijateja, hvala za odgovor. Bomo pač morali počakati na test. Stop injekcija je bila 18.2 , punkcija 20.2.2013, prenos pa 25.2. - blastocista. Upam na najboljše. Kdaj pa ti delaš test?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.3.2013 21:49:07
|
|
|
|
mijateja
|
Hm, sama sem mislila 14 dni po stop injekciji. Kdaj naj bi midve delala test, če sem imela stopko 21 .2.? Prosim za pomoč, da ne bom spet prezgodaj videla plus. Bolijo me prsa, spodaj me tišči, če preveč migam .... Kako pa ostale prenašate?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.3.2013 22:10:21
|
|
|
|
iris1978
|
Nam je sestra po transferju rekla, da sicer 10-14 dni po stop injekciji njen vpliv na test že izzveni, ampak je lahko nivo hormona še vedno lahko prenizek in test ne bo pokazal . Dosti je pa tudi odvisno od tega ali si imela transfer na 2-3 dan ali pa peti dan. A si že kdaj prehitro delala test in je bil "lažno" pozitiven? Jaz sem se odločila, da testa pred krvnim 11.3. ne bom delala. če se bo le dalo- če bom zdržala. Drugače pa so znaki tudi meni- boleče prsi (baje od Dabrostona), tiščanje kot pred . Imam občutek kot, da se bo vsak čas vlila. In pa 2x sem imela malo rjavega na WC papirju, ko sem šla lulat. Najprej en dan po transferju, drugič pa 5, dan po transferju. Nimam pojma kaj naj si mislim .
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.3.2013 22:29:25
|
|
|
|
mijateja
|
Kako vpliva datum transferja? Imela sem ga 5. dan. Pri enemu zarodku se že vidijo zametki glavice, trupa, nogic ... Prejšnjič sem dobila menstruacijo 3, 4 dni pred testom. Test sem delala ene 2 dni pred menstruacijo. Izcedka nimam pa prav nič. Kar pomeni, da se ni nič zgodilo. Tudi dol me tudi sam neprijetno tišči, sam ne kot pred menstruacijo.
< Sporočilo je popravil mijateja -- 3.3.2013 22:32:10 >
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 3.3.2013 22:38:31
|
|
|
|
iris1978
|
Meni je bilo to tako obrazloženo: Če se vstavi zarodek 5. dan po punkciji je potrebno 1-2 dni, da se vgnezdi v maternici in začne se tvoriti nosečniški hormon.Pri zarodku, ki je vstavljen 2-3 dan, se to zamakne še za kakšen dan ali dva, torej se tudi nosečniški hormon začen kasneje izločati in ga testi še ne zaznajo tako hitro, ker ga je bilo premalo. Tudi punce,ki so bile isti dan na transferju in so jim vstavili zarodke 3, dan po punkciji imajo krvni test kasneje kot jaz, ki so mi vstavili blastocisto- 5. dan. Znaki so pa pri vsaki ženski in pri vsakem postopku drugačni. Ker je to najin prvi postopek nimam niti s čem primerjat, da bi videla razliko in približno vedela kaj pričakovati. A te zametke glavice, trupa,... si videla na sliki, a ti je to zdravnik pokazal? Meni ni nič rekel, samo da je zarodek 1A- šolski primer zarodka in ko sem potem šla malo gledat slikice po internetu, sem videla, da je blastocista takšna kot mora bit. Mi je pa potem sestra po transferju pokazala iz česa se razvije posteljica in iz česa plod, nisem pa nikjer videla kakšnih zametkov glavice, rok,... Držimo pesti za en velik plus.
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Brrrr...
пеперутка16
Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......