Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 14.11.2012 19:57:53
|
|
|
|
pikachu
|
pozdravljene, že dolgo se nisem oglasila ampak polek naše pupe enostavno nenajdem dovolj časa za vse, pa še počutje v tej nosečnosti je slabo. skoz neke težave, bolečine... sem šla zdaj malo pofirbcat pa vidim da je DB že rodila pupo? kako sta je vse ok? če je katera v kontaktu z njo naj jima zaželi veliko sreče predvsem pa za punčko koš pikapok. vsem ostalim ki so v postopku veliko energije in pozitivnih testkov.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 9:20:03
|
|
|
|
LittleSun
|
Pozdravljene imam eno vprašanje. Partner je že imel spermiogram in izvide, jaz imam branje izvodov naslednji teden, sedaj me pa zanima ali morava oba na ta pregled naslednji teden, ali lahko grem sama?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 9:54:41
|
|
|
|
curly
|
Midva sva šla oba. Če se boste dogovarjali za IVF je fajn, da sta oba, ker lahko gresta dat kri za spolno-prenosljive bolezni, kar pomeni, da ko pridejo izvidi, lahko gredo papirji na obravnavo na konzilij.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 10:05:32
|
|
|
|
LittleSun
|
Problem je v tem, ker ima takrat ravno neko službeno zadevo. Misliš, da bo fejst narobe, če grem sama? Za laboratorij, pa tako lahko greva drug dan.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 10:58:44
|
|
|
|
*viva*
|
Hej LS. midva imava danes pregled po klomifenu. In greva oba. Nekako tako bi naj bilo, da na kontrolne preglede prideta oba saj se skupaj dogovarjate za nadaljnje postopanje. Sem prebrala, da je podobno kot pri nama. Tudi moj ima prvake. moji hormoni so bili na prvem laboratoriju slabi, predvsem jek azalo na odsotnost ovulacije, drugič pa so bili v mejah normale. Klomifen zanekrat ni pokazal, da bi bilo kaj učinka, prvi krog sem reagirala, ampak zelo slabo. Pojma nimam kaj bodo predlagali danes. Vsekakor pa je najbrž dobro da gresta oba, čeprav bi zaradi službene zadržanosti njabrž ne bil problem, če bi šla sama. Poročam popoldan kaj bo dogajalo. Lp Ž
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 12:55:35
|
|
|
|
curly
|
IZVIRNO SPOROČILO: LittleSun Problem je v tem, ker ima takrat ravno neko službeno zadevo. Misliš, da bo fejst narobe, če grem sama? Za laboratorij, pa tako lahko greva drug dan. Predlagam ti, da napišeš en mail in vprašaš, če bo kaj narobe.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 16:07:43
|
|
|
|
latka
|
Prejšnji teden v sredo sem zaradi IMN dobila injekcijo za končanje nosečnosti, vse je bilo ok do ponedeljka, ko so se začele hude bolečine v trebuhu, zvečer so me urgentno peljali v bolnico v MB, naslednje jutro pa sem že bila operirana, saj sem imela notranje krvavitve, odstranili so mi vso kri iz trebuha, levi jajcevod, desnega pa so tudi zaradi okvar zašili. Včeraj so me odpustili iz bolnice. Ne morem vam opisati, kako hudo nam je! Hvala vsem, ki ste mislile name!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 16:30:15
|
|
|
|
*viva*
|
latka in da se bodo srčne rade čim prej zacelile, telesne niso tako hude. Mislim nate in ti želim vse najboljše ob okrevanju. Vzami si čas zase, ta je najboljši zdravnik. Drži se!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 21:17:04
|
|
|
|
curly
|
Latka, pošiljam ...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 22:26:03
|
|
|
|
witch
|
latka drži se LS jaz sem šla sama. Na vsa branja izvidov. Pa nikoli ni bilo nič narobe.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 16.11.2012 22:40:40
|
|
|
|
ninocka26
|
Latka res mi je hudo, da se je tako končalo. Držite se
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 17.11.2012 8:30:44
|
|
|
|
andreja83
|
Latka zelo mi je hudo
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.11.2012 8:02:09
|
|
|
|
talika81
|
Latka, zelo, zelo mi je hudo, da se je tako končalo pri tebi. želim ti čimprejšnje okrevanje.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.11.2012 12:23:21
|
|
|
|
LittleSun
|
Latka drži se!!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.11.2012 17:04:31
|
|
|
|
Anonimen
|
A bi bila katera tako prijazna in bi povedala, kaj vse naju čaka na prvem pregledu v MB?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.11.2012 17:27:00
|
|
|
|
curly
|
Pozdravljena anonimna. Prvič, ko prideš na neplodnostno te čaka razgovor s tvojo zdravnico/zdravnikom, ki te bo potem obravnaval. Vprašal-a te bo o tvojih letih, teži, menstruaciji, ovulaciji, spolnih odnosih, če imata kaj otrok, če si že bila kdaj noseča, koliko časa se trudita ipd. Dobila bosta en kup napotnic, tvoj za oddajo semena (2x) in ti za kri in UZ. Določili boste tudi, kdaj bosta prišla po izvide, tvoj bo moral k andrologu po rezultate (ti lahko greš zraven, če mu paše - jaz sem šla), potem bosta še enkrat prišla skupaj, da vama povedo še zate oz. za oba. Takrat se boste tudi dogovorili za nadaljno zdravljenje: operacije, hormonske terapije, inseminacija ali umetna oploditev... Toliko na kratko! Srečno!
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.11.2012 21:15:23
|
|
|
|
Anonimen
|
Sliši se dokaj zapleteno. Kakšen pa je pribiližen časovni razpon od prvega razgovora do naslednjega skupnega razgovora za zdravljenje? Na prvem obisku torej ni še nobenih pregledov?
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 19.11.2012 21:35:04
|
|
|
|
curly
|
Ah, ni zapleteno. Midva sva imela prvi razgovor junija, branje izvidov pa v novembru. Je pa odvisno menda, pri kom si, kakšna gužva je trenutno na kliniki ipd. več dejavnikov je... Načeloma ni pregledov pri prvem obisku, se je pa tudi že zgodilo, če si pač takrat tisti dan cikla, ko delajo ali UZ ali vzemejo kri za hormone, ker je to točno določeno (ne spomnim se več, katere dneve).
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 20.11.2012 7:54:16
|
|
|
|
LittleSun
|
anonimna midva sva imela prvi pregled septembra, vse preglede na katere sva bila napotena: jaz laboratorij v oktobru in UZ tudi, lubi spermiogram en v septembru, en čez 2 meseca v novembru in tudi branje izvidov 2 dni kasneje, v petek pa imam še jaz branje izvidov.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 21.11.2012 8:23:03
|
|
|
|
baby1978
|
Latka- res si nisi tega zasluzila. upam, da bo cimprej vse spet normalno. Jaz pa sem imela vceraj pregled. rastemo, rastemo. Veliki smo ze 1.92mm in na uz smo veselo mahali.Jaz sem na bolniski, saj se ne pocutim najbolje. vsem ki zacenjate in ste v postopku zelim vse vse pozitivno.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 21.11.2012 9:31:06
|
|
|
|
talika81
|
baby, super, da je vse ok. kar tako naprej. še malo, pa bomo tudi mi šli po eskimčka.
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.11.2012 20:20:53
|
|
|
|
LittleSun
|
Čer. Imam eno vprašanje. Z dr. sva se dogovorili, da mi da napotnico za THL, ampak na napotnici mi piše HS. Ali HS ne pomeni histeroskopija? To sem namreč že imela A je možno, da se je zmotila, ali HS lahko pomeni tudi THL??
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.11.2012 22:01:06
|
|
|
|
womanpolice
|
Še nekaj dni imate časa, da ujamete na prodajnih policah novembersko številko revije Mama. V njej je moja zgodba objavljena na treh straneh - Privilegij je biti mami... Je anonimna iz preprostega razloga, ker spoštujem to željo moža, drugače meni ni problem to deliti z drugimi. S to zgodbo sem želela vsaj nekoliko vliti upanja tistim, ki jim še ni uspelo, pa vem, da nekega dne jim bo. Le verjeti je treba. p.s. vesela bom vsakega vtisa ob prebrani zgodbi. Lp.
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 23.11.2012 22:05:13
|
|
|
|
womanpolice
|
Latka.. zelo mi je žal, da si morala skozi to. V mislih sem s teboj! Pocajtaj se...
|
|
|
|
RE: Ambulanta MB - 2. del 24.11.2012 11:34:01
|
|
|
|
*viva*
|
LS si dobila napotnico za domov? Pokliči najboljše v ponedeljek ali pa počakaj da dobiš ambulantni karton domov.... Jaz sem dobila samo spodnji del napotnice s številko napotnice in telefonom na katerega javljam menstruacijo. Tudi jaz grem na THL in ne ne histero. Toliko sm odebatirali razlike pa sam postopek da je zgleda že Dr bila cela zmedena :). Kdaj začneš javljat menstruacijo? Jaz bi naj še en mesec jemala klomifen ampak razmišljam če bi ga res...očitno zelo vpliva na moje počutje, glavoboli med jemanjem, znova se mi pojavljajo čudni izcedki pred in potem še hujši krči kot prej . Za kdaj so ti pa dali termin kontrole? marca?
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki Kako čim prej zanositi?Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Zadnje s foruma
Nosečnica z dojenčkom v prometu.пеперутка16Kako ste zadovoljne z ravnanjem voznikov do nosečnic pešk in žensk z vozički?Zelo zadovoljna. (
100%)
Zadovoljna. (
0%)
Število vseh glasov: 1Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!