neka_noč
|
IZVIRNO SPOROČILO: Avica10 prvi samostojni preval s hrbta na trebušček! In ravno danes sva imela sistematiko in je pediatrinja vprašala če to počne... Ne moreš verjeti... Velik tega ni počel, je bil očitno preokrogel in pretežak. Zdaj lahko vidim kako to izgleda pri svojih otrocih. Joj, sem bila ponosna mama. neka noc... kot zgleda imava cisto podobno situacijo. Ns mali se tud ni hotu prevalit iz hrbta na trebuh. Zadnjic sm se pa ravn pogovarjala, da ne dela tega in da bo moral ocitno hodt na fizioterapijo, ker je ze sest mesecev star pa se nc od nc...ocitno je to mali slisu in se mal zamislu, pa je se isti dan naredu preval ...mami je pa skor s stola vrgl od presenecenja in veselja. Ful me jezi k se vsi neki skoz primerjajo in sprasujejo kok smo kej napredni, da njihovi dojencli pa ze skor hodjo pr sedmih mescih, da kako pa to da ns se nc ne dela in samo lezi in u luft bul, da to je pa ful cudn, da ga mormo na razvojno pelat in fizio, pa ne vem se kaj. Ful mi je treba tega prenasat.Predvsem nasvete pametnih mam.Jezna ko Ej, ne sekiraj se zaradi "pametnih" ljudi. Vem , da je to težje narediti, lažje reči... Meni grejo tudi na živce ljudje, ko rečejo, da je "konkreten" in če rad papa... Ha ha... Seveda. Stalno imam borbe s hranjenjem. Pa še na spodnji meji je - ima pač konkretna lička. Tudi Luka jih je imel, pa je sedaj tako zelo suh, da vse visi z njega. Skratka, še vedno mi gredo take pripombe ZELO na živce. Kar se tiče pa "muvinga" se pa itak ne sekiram (- tebi se tudi ni treba... ) , ker je bil prvi tak, da so delale le noge - vse ostalo je bil ko mumija. Itak, če je bil pa tako močen. (10 kg pri 5,5 mesecih!) Meni je zanimivo poslušati sedaj pametne nasvete kako ne delam prav, ker "hodim po prstih, govorim po tiho,... " ko ga dam spat, češ, da sem ga sama razvadla in je zato tako občutljiv. Po moje tudi ja - je bil prvi občutljiv, je drugi še bolj! Žal. In . Potem sem pa ravno dva dni nazaj govorila s kolegico, ki ima tudi sedaj drugega , češ, da prej ni nikoli razumela takih mam kot sem jaz, da so "komplicirale" glede spanja in jim je ona pametovala, kako jih je treba navadit na "šunder" ,.... No, sedaj pa ona hodi po prstih! Zdaj ima ona doma eno tako občutljivo dušo. Tako je to, vidiš. Mislim, da vsaka mama najbolj pozna svojega . Jaz jim navadno kar usta zaprem - si ne dovolim (več) pametovanja. Vedno sem odprta za nasvete, tudi rada kaj povem kako sem sama počela ,... potem naj se pa vsak zase odloči, poskusi in bo videl kako in kaj. Kak nasvet vedno prav pride, "pametovanje" mi je pa totalno mim. Drugače pa nam ni p nič rekla za razvojno. Je vse bp. Mi je edino pokazala prijem, da mu pomagam prevaliti se - da se bo sam naučil. To je to. Danes sem se pa razkurila! Res mi gre to na živce! Se vidi, ne?!!
|