Bonnie_RR
|
Pa poskusimo srečo. Tud mene večkrat ven vrže, čeprav se v zadnjem času k raznim romanom niti nisem spravljala, ker mi je vse skupaj že prej zaštekalo. Sem se pa vseeno navadila kopirat. Torej, mi smo ok. Mali ima sicer malo krize, ker je bil kar dolgo doma in zdaj ni nekega navdušenja nad vrtcem, ampak bomo že našli spet veselje... Vita je pa itak naša mala princeska, tak vriskajoč dobrovoljček... Če malo pokomentiram: GH... Do sedaj je že poskusila: - od sadja: jabolko, banano, hruško, slivo, ananas - od zelenjave: korenček, bučko, cvetačo, špinačo, grah, krompir - riž, suhe slive, rozine, rižev vafelj (čist navaden), bebi piškot, pa verjetno še kaj.. Vsak dan več poje. Danes sem ji za dopoldansko malico recimo dala v kompotu kuhano jabolko, suhe slive in nekaj rozin, pa je ful pojedla in ji nisem dala še joške (kot ponavadi). Naslednji obrok je bil čez 3 ure. To se je zgodilo prvič. Bomo videli, kako bo v prihodnje... špinača... Ravno včeraj smo jedli špinačo, pire in hrenovke (tamali gospod si je zaželel še jajčke - kot v vrtcu ) in je Vita prvič jedla "enako" kosilo kot mi. Samo malo drugače je bilo narejeno, ker sem špinačo samo postrgala stran (zmrznjeno) in zagrela, krompir pa samo pretlačila in dodala par kapljic mojega mleka. Je lepo jedla, ji je bilo očitno všeč. kaša... Js za naju s tamalim delam tako, da najprej zavrem malo vode,dam noter kašo, malo pokuham in dodam mleko in malo soli (včasih še malo vanili sladkorja). Za malo je pa še nisem delala, ko bom, bom pa pač malo priredila postopek (skuhala samo na vodi, ali pa dodala AM). Če pa pomaga pri izpadanju las pa ne vem. Nisem opazila kake drastične spremembe... sol/sladkor... Kako stvar čist malo solim (recimo krompir), kako stvar ne, sladkam pa sploh ne. Ene 2x sem ji dala samo sladkane kamilice za pit (ker ni kakala 6 dni), ampak to z namenom, da ji pospeši prebavo, ne izboljša okus. olje... Ga še nisem dodajala. vozičkanje... Zaenkrat je rada v vozičku. Nikoli pa je nisem jemala ven, niti ko je kdaj kaj jokala. Sem pač malo pospešila, da sva bili hitreje doma. Predvsem je bil takrat problem lakota in kot nalašč ni bilo nikjer prostora za posedet. No, sicer pa se rada vozi v njem. Včasih gleda naokrog, včasih zaspi, včasih se zamoti s kako igračo in jo obdela z vseh strani... lasje... Ne izpadajo več toliko, ampak še vedno ni ok. Sem se pa vmes precej postrigla (z dolžine od sredine hrbta na malo daljši paž) in je že s tega vidika malo bolje. TV... Včasih ujame kakšno minutko, sicer pa ne pustimo gledat. Je vedno obrnjena stran ali pa je stran od TV-ja, da ga sploh nima v vidnem polju (če je prižgan). Bo še dovolj časa in priložnosti za te zadeve... ponoči... Zbujanje 1-2x. Sem navajena in v 5 minutah sem spet nazaj v topli postelji. Mi gre pa na živce tisto šumenje babyphona, ko se začne prebujat in preden vstanem, postane že nestrpna. sedenje... Jo še fejst meče naokog, se pa fejst trudi. Če bi bilo po njenem, bi menda skoz sedela (s pomočjo, seveda)... Drugače pa Aljaž! obračanje... Še ne gre, poskuša pa. Tud Viti roka nagaja... gajka... Imaš pa res prava cukrčka. NIč, pozno postaja... Grem počasi gor. Pa tako se mi ne da prestavljat... Mala je zgleda nekaj nemirna danes, ker se babyphone skoz nekaj vklaplja... Bomovideli, kakšna noč nas čaka... Lp Jah, itak me je ven vrglo. No, zdej bo pa brez smajlijev, nimam več časa niti volje - predstavljajte si jih!