scorpiogirl
|
Uf, to pa je ena težka tema ... jst se glede živali strinjam z Meymey sicer pa mačke, ki so zunaj, itak niso od nikogar ... grejo k tistemu, ki jih hrani en kup bolezni znajo prenašat, tudi take, ki grejo na človeka (mikrosporija), tako da jst raje ne bi imela mačke kot da bi jo imela zunaj. Pa še nekej v razmislek - živali, ki so zunaj, so temu primerno umazane. Če bojo živali božali, boste vsako minutko letali umivat roke, da ne bodo slučajno rokice romale blizu ust? Meni osebno veliko manj higienično kot, če so živali doma Mi imamo psa in 2 (ja, DVE) mački, pa nam (žal) smrdi po plesni po živalih nikoli. Jih pa češemo in kopamo, nimajo zajedalcev, so cepljeni, kastrirani/sterilizirani itd. Zdravi, v glavnem, kar je pa itak najbolj pomembno tudi pri tistih živalih, ki so zunaj. Jst imam živali zelo rada in sem zelo trpela, ko sem bila otrok, ker doma nisem mogla imet živali, razen kakšnega kanarčka, pa še ta je moral biti v kletki. No, perjadi ne obožujem ravno najbolj , tako da imamo pri nas raje kaj kosmatega ... pa ribice in škorpijona, kar ima pa pri meni enak status kot rože - je lepo za pogledat, kakšne druge "koristi" pa ni Meni je sicer vseeno, kje imate oziroma tudi, če imate živali ... kar se pa tiče nekaterih neprimernih komentarjev, pa ... vse se da povedat na normalen način; vsekakor pa komentar pove več o tistem, ki ga piše/govori, kot o drugih. Sicer smo pa mi krasno, že drugo noč je krasno prespal pa upam, da to pomeni, da je ugotovil, da se je ponoči brezveze zbujat sanja svinja kukuruz, ne čakamo četrti zobek, ki že nekaj časa kar nagaja, pa ga še kar ni ... danes ponoči se je sicer zbudil okrog 5h, ker je imel zabasan nos, smo sčistili, popil je skor celo flaško vode in zaspal nazaj sicer sem bila jst kot čuk celo noč, ker sploh ne znam več spat ponoči Še če so vaši bolni/prehlajeni, jih kopate? pri nas imamo ful vlage in je skoz kar hladen občutek - tudi, če termometer kaže 24 stopinj (sicer ornh dvomim v ta termometer, treba nabavit drugega, ampak ok), je kar hladno, ker je tolk vlage - tudi okrog 80%. Naš mali je imel pa prejšnji teden vročino, zdaj pa še precej kašlja pa smrka in mi kar ni ga kopat. Po drugi strani pa tolk uživa v vodi, da bi ga že zaradi tega rada spet mal kopala (umijem ga z vlažno krpico, da se ne bo katera bala, da je mali umazanček ), ampak ga kar ne upam, da ne bi še bolj zbolel. Sploh, ker se mi počasi meša doma, bi rada spet šla dopoldne mal kam pohajat, vsaj na kakšno kavico pa to ... no, dokler jst tud kašljam, kakšne kavice sicer odpadejo, ampak vseen ... no, tolk od mene lepo se imejte, lepo noč pa se beremo