|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
3.8.2010 13:14:14   
3Sonček3
Kiya sab simplex daj kr 15 kapljic/flašo nebo nč narobe, kr ne pridejo v kri in grejo do naslednjega hranjenja vn iz telesa. Mi smo te kapljice dajali skor 4 mesece. AD3 in D3 istočasno??? Pa je to uredu???

zelen kakec nč ni narobe če je zelen, glavno da je :) mi smo meli eno obdobje krčkou k smo 14 dni zeleno kakali pa ni blo nikol nč narobe.

scarlett_ mate pa res "razvajeno" punčko k se tkole crkla pri vama. naša noče spat pri nas v postli kar mi je po eni strani kr ušeč

pupa_b tebe oz. tvoje pikice sm pa zelo vesela, k ma na isti dan rojstni dan k js sm da sm js 20 let starejša od nje, mi lahko še uro rojstva zaupaš, sej ni tko pomembno sm mi je pa zanimivo, kr je ona prva oseba k jo poznam da ma na isti dan RJ kot js user posted image user posted image user posted image

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 201
3.8.2010 13:48:39   
Kiya
Sonček3 AD3 so ji dajali že v porodnišnici in sva nadaljevali tudi doma. Je pa v razvojni ambulanti pediatrinja predpisala še dodatni 2 kapljici D3 ker so neke kosti na glavici še premehke. Jemala naj bi jih do naslednjega pregleda, ki je septembra.

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 202
3.8.2010 13:51:54   
3Sonček3
Zanimivo. Me smo mele AD3 pa so bli krči pa smo nehale pa smo drug mesec spet dobile AD3 pa so bli spet krči, zdej sm dobila pa D3 in je uredu ko porabmo te D3 mormo pa na AD3 prešaltat. Sm baje da ni nujno da dobijo 7 kapljic AD3-ja odenkrat lahko si jih razporedimo naprimr 4 zutrej 3 zvečer pa bi mogli krči skorajda 100% zgint. 

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 203
3.8.2010 14:06:26   
pupa_b
IZVIRNO SPOROČILO: 3Sonček3

pupa_b tebe oz. tvoje pikice sm pa zelo vesela, k ma na isti dan rojstni dan k js sm da sm js 20 let starejša od nje, mi lahko še uro rojstva zaupaš, sej ni tko pomembno sm mi je pa zanimivo, kr je ona prva oseba k jo poznam da ma na isti dan RJ kot js user posted image user posted image user posted image

3Sonček3 - Moja Maja se je rodila 1.14 zjutraj. :o) Veš, to so dobri ljudje, rojeni na ta dan, po numerologiji (če verjameš v njo) je številka 19 v datumu rojstva zelo pozitivna. Bravo! user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 204
3.8.2010 20:04:32   
bambixxx
pupa_b in Maja dobrodošli!

no ker smo se že tretji dan matrali z nekakanjem, sem preizkusila varianto z naoljeno baby palčko v ritko in je takoj funkcioniralo, potem pa spet celo popoldne nič in zdaj je dobil pol glicerinske svečke (Anita ful ti hvala!). Plenica čez 2 uri polna za vse tri dni skupaj! user posted image  zdaj pa upam, da ga je spucalo in da bo šlo spet normalno naprej. pa normalne barve, nič zeleno. in naš fant se kar boljše počuti.
od ostalih zdravil pa so nam še ostale AD3 kapljice (3 na dan) in Legofer za slabokrvnost. Upam, da se tudi tega čimprej rešimo.

isabeaux ti ko skoraj vse veš - a se tudi te svečke dobijo brez recepta? bi jih kupila, da jih imam pri roki za vsak slučaj, če spet zašteka.

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 205
3.8.2010 20:53:42   
DEJANMB
me veseli da je Tiborju svečka pomagala in naoljena baby palčka. naš malček je tudi danes akal s pomočjo na oljene palčke in to ful pomaga.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 206
3.8.2010 21:22:21   
pupa_b
Saj ne vem, če ste že kaj pisale o tem, zakaj ste prezgodaj rodile? No, jaz sem imela spontan razpok mehurja in ne vedo, zakaj je prišlo do prezgodnjega poroda user posted image

HB, da je vse ok danesuser posted image

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 207
4.8.2010 8:40:11   
Tjasa27
oj!

pupa men je isto voda odtekla, naj bi bilo zarad okužbe, ker sem imela zelo povečano vrednost crp.

Drugače se je pa urban končno obrnil iz hrbta na trebuh user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  in fizioterapevtka je rekla da je v redu z malim. konec mesca nas čaka že tretjič razvojna pa bomo videli kako pa kaj.

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 208
4.8.2010 8:54:45   
3Sonček3
Tjaša user posted image  user posted image  user posted image bravo za Urbana.

Men se je pa čep odlušču pa popadke sm mela k sm pršla v P sm bla že 6 prstov odprta tko da nismo mogli več čakat.

A sm vam že povedala da ma naša bejbi že svojo kartico za v knjižnico user posted image user posted image user posted image user posted image Ma mami tolk veselja s knjigami user posted image user posted image user posted image

Učerej sm si sposodila knjigo Igriva vadba za dojenčka, super knjiga in jo priporočam usm

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 209
4.8.2010 10:30:54   
scarlett_
user posted image živjo, pupa_b in maja!
naša se je tudi včeraj pokakala, tokrat sama od sebe, brez termometra v ritko ali kakih tekočin za popit! user posted image user posted image user posted image sva jo pa mogla z atijem pol kar v banjo nest user posted image user posted image hihi
v ponedeljek smo bili zunaj, v enem lokalčku kjer se zbirajo več ali manj samo družinice, v senčki, skoraj v gozdu, mela je samo bodi (tko kot ostali otročki tam) .. pa je vseeno čisto zakuhala .. sem začela razmišljat, če nima alergije na sonce, ker jst jo namreč imam .. in se slabo počutim zaradi tega tudi v senci .. ne vem, mogoče je pa dedno .. user posted image
jst sm rodila, ker sem imela majhen razpok mehurja, tako da mi je plodovnica odtekala okrog 10 dni, potem pa zadnjih 48 ur aktivno in ker mi je moj ginekolog zagotavljal, da to ni to, sem šla v soboto v porodnišnico (ker druge dni bi me tako k njemu poslal), kjer so me takoj poslali rodit, ker skor ni blo več vode .. je pa bila tudi že spuščena, tako da nisem mogla na carski rez in sem začela rojevat odprta 4,5cm .. vsaj meni so rekli, da cr ni mogoč, ampak ne vem, če bi jim čisto verjela .. je pa zdaj tako že vse pozabljeno, grem gledat moj zakladek, je prej polivala, pa se še vedno malo slabo počuti .. user posted image

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 210
4.8.2010 11:28:46   
bambixxx
Tjaša bravo za Urbana user posted image  in scarlett bravo za tvojo pupo user posted image (mimogrede - kako pa ji je ime, ker ni na seznamu napisano?).

mi od včerajšnje svečke še nismo uspeli kakat, ima pa danes krče za znoret. tudi po kapljicah....

ja sem rodila brez razloga prezgodaj, G je rekla tiho popuščanje MV user posted image  po prvem ustavljanju popadkov, sem jih dobila spontano čez 1 teden in ni več šlo ustavljat, ker sem bila že 5 cm odprta.

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 211
4.8.2010 12:34:11   
scarlett_
bambixxx upam, da bo čimprej bolje! user posted image
a drugače kaj slinge uporabljate? za po stanovanju, ko so krčki, za ven? jst razmišljam, da bi si ga umislila ..
sicer pa je moja mala flora megi .. user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 212
4.8.2010 14:37:00   
Tjasa27
oj!

jz nisem imela slinga, sem malega mela kr skoz po rokah. ja prve tri mesece so bili hudi krči, pol pa kr čez noč konec - točno pri treh mesecih in enemu tednu. pa ne me vprašat kako sem zraven kej naredila ker nisem nič.... bolj ali manj samo njega po rokah. pa so mi vsi govoril da ga bom scrkljala pa naš gospod sedaj ko je star pol leta sploh ne zdrži dolg po rokah - po 10 minutah ima zadost!

lp

Opazujem te kako mirno spiš, te pobožam in ti že stotič preštejem vse prstke...In šele, ko tvoja dlan leži v moji, opazim, kako zares majhen si. Tako majhen si-pomeniš pa mi ves svet!

Neposredna povezava do sporočila: 213
4.8.2010 14:37:51   
Tjasa27
scarlet - zanimivo ime ima tvoja bejbi user posted image  

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 214
4.8.2010 19:14:40   
bambixxx
fizioterapevti slinge, rute, kengurujčke in nahrbtnike odsvetujejo, ker dojenčku nogice prosto bingljajo in je to lahko težavno pri razvoju, hoji itd.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 215
4.8.2010 21:25:47   
pupa_b
Tudi naša pupa ni želela biti v slingu, čeprav bi jo jaz imela noter ... -  v tem ji niso bingljale nogice, medtem ko ji v kenguruju so, kjer je bila zelo rada. Pripravjen imamo tudi nahrbtnik, kjer pa še ni bila. Še nismo uspeli ga sprobati user posted image

Jaz mislim, da če so notri kratek čas, ne more nič bit. user posted image Ne vem, no, saj niso dolgo časa ...

Zanima me tudi - mamice malo starejših nedonošenčkov - kdaj so se vaši malčki začeli kobacati, kdaj so shodili, se obrnili? Naša Maja je bila stara 9 mesecev (kor. 7), ko se je prvič obrnila, zdaj, ko bo kmalu stara 1 leto, se trudi postaviti na vse štiri, sedi pa tudi že od 9.-10. meseca samostojno. user posted image  

Hodiva pa tudi že od treh mesecev vsak teden na fizioterapijo, kamor naju je napotila razvojna pediatrinja.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 216
5.8.2010 9:40:54   
Tjasa27
oj!

urban se je prvič obrnil pri korigiranih 4,5 mesecih. naprej pa še nismo user posted image  hodimo pa tudi mi že kakšne tri mesece enkrat na teden na fizio, prej smo jo pa imeli enkrat na 14 dni. že od prvega meseca smo v razvojni in na fizio.

pupa - iz kje pa si ti? iz lj?

lp

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 217
5.8.2010 10:08:46   
Kiya
V knjižici, ki sem jo dobila pri pediatru o pravilnem pestovanju je tudi sling user posted image
Jaz imam ring sling in ko je mala tečna jo imam včasih kakšnih 10 minut notri.

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 218
5.8.2010 12:28:09   
scarlett_
živjo user posted image
mene je dans zjutrej zbudil tak histeričen jok, nisem je sploh še slišala tako jokat .. no in ker sem se prestrašla in skočila iz postelje, da sem letela v njeno sobo, me je ušipnilo v hrbtu in zdej se tud premikat ne morem .. sem pa k ena stara mama, še malo komaj dvignem .. user posted image je bilo pa vse ok takoj, ko sem jo stisnila k sebi .. verjetno se ji je kej sanjalo, ker potem je spala naprej še 4 ure ..  user posted image
jaz sem gledala en sling v pikapolonici, no sej niti ne vem, če je tisto sling, ker nič noge ne bingljajo .. je kokr una mreža za ležat, ki se napne med dve palci .. (moja kmečka razlaga user posted image ) .. tega sem gledala, ker je malo cenejši, ker ostali so take cene, da je že za pou našega vozička .. bi pa imela sling tudi za na hitro letet po kakem opravku, recimo če grem gor v lekarno ali pa na pošto kaj .. mojega itak nikoli ni, da bi šel, meni se pa tudi ne ljubi male za 5m v vozek tlačt in ga vlečt vn iz bloka ..

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 219
5.8.2010 14:57:57   
Kiya
V pikapolonci so pestunje mini monkey user posted image , sem tud že sama gledala ampak mi je potem sestra sešila sling user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 220
5.8.2010 19:43:54   
pupa_b
IZVIRNO SPOROČILO: Tjasa27

pupa - iz kje pa si ti? iz lj?

Sem iz Maribora! Kaj pa druge mamice?user posted image

(odgovor članu Tjasa27)
Neposredna povezava do sporočila: 221
7.8.2010 12:24:59   
bambixxx
pozdrav vsem,

mi smo končno včeraj spet napolnili plenico in to 2x user posted image user posted image  - prvič po svečki, potem pa še sam. je že zeleno blato. zdaj pa ne vem kaj je pomagalo: kapljice bio gaia, aptamil comfort, sladkan čaj, masaža ali kombinacija vsega? sem opazila, da mu ta comfort bolj paše in tudi manj poliva in ima manj krčev.

vprašanje: a vi svoje user posted image  široko povijate? nam so sicer kolke ocenili z 1a, ampak imamo čez 2 tedna še kontrolo. jaz ga ne povijam široko, ker je vroče, pa itak je plenica dovolj široka med nogami.

greva počasi v trgovino po sestavine za filano papriko. dober tek!

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 222
7.8.2010 17:27:57   
scarlett_
živjo user posted image
mi smo tudi v četrtek dvakrat kakali in to po samo 2 dneh .. sej sva z mojim kr komi verjela! user posted image sicer je pa danes stara 8 tednov (korigirano 3) in je bila zdajle budna celih 5 ur .. pa seveda kar malo tečna, tako da sva se okol nosili .. sem še jedla z njo v naročju .. user posted image ne zaznava še predmetov in ljudi, tako da ne pomagata ne ležalnik, ne vrtiljak in ostale igračke .. je pa meni ati obljubil tisti sling, tako da se že veselim .. user posted image
aja mi smo pa iz ljubljane .. lep vikend vsem! user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 223
7.8.2010 21:57:33   
Kiya
Mi smo tudi iz Ljubljane user posted image
naša je tudi 2x danes kakala, včeraj nič user posted image ampak bomo počasi prešaltali na Hipp1, ker se mi zdi da je po Comformilu bolj lačna user posted image
mi že zaznavamo okolico, zato smo šli prejšnji teden v Baby Center po vrtiljak (smo dobili veliko bonov), na vozičku ima pa tudi en lok od Tiny Love in ga je danes veselo rukala z rokami :D
Ležalnik tudi imamo ampak se ne poleže tako, da trenutno ne uporabljamo, bom jo pa začela bolj pogosto dajati v igralni center. Vse te stvari so bile darilo, da ne bo kdo mislil koliko preveč krame sem nakupila user posted image

Jaz ne povijam široko, ker smo imeli 1a kolke in v Lj. ne prakticirajo širokega povijanja, no vsaj nihče ni omenjaj. Kontrolo smo pa tudi že imeli in je bilo vse ok.

Neposredna povezava do sporočila: 224
9.8.2010 17:02:34   
bambixxx
mi smo pa iz Mb.

danes je sam kakal user posted image . smo že čisto obsedeni s tem kakanjem. ima pa zadnje par dni tako močne vetrove, pa tak smrdi, da se mi kar oči zasolzijo user posted image .

drugače smo kar pridni in imamo že 3,5 kg.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

ime otroka
N5ra

Z možem izbirava ime za sina.Katero ti je najlepše?

Zak (12%)

Lian (26%)

Zan (24%)

Val (38%)

Število vseh glasov: 310

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!