|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
30.7.2010 12:05:51   
scarlett_
joj zdej bom izpadla res trapa, ampak a katera ve zakaj imajo nedonošenčki toliko težav s prebavo? mislim a je poseben razlog, kakšna okvara, nerazvitost ali je to pač tako? user posted image user posted image
kiya jaz imam z mojo tudi take probleme, sicer opazuje nič, ampak se pa vseeno vrti in se mi čisto okoli obrne, danes pa se mi skozi odkriva in ker je toliko mrzlo, razmišljam, da jo bom dala v spalno vrečo .. mislim, da bo to pomagalo tudi pri vrtenju .. user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 176
30.7.2010 12:39:14   
isabeaux
Živjo punce takole je z nedonošenčki in zahirančki...

Nedonošenček je otrok rojen pred 37 tednom ( še do 36 6/7) in otrok katerega porodna teža je manjša od 2500g....četudi je rojen na rok...
Zahiranček pa je otrok, čigar teže je manjša za vsaj 500g od povprečne porodne teže na datum poroda...( če je otrok rojen s 36 tedni in je za 500g lažji, kot bi bila njegova teža za 36 t. po povprečju po tabelah) je nedonošenček in zahiranček... če je rojen recimo ob terminu in tehta manj kot 3000g, bodo tudi naredili vse preiskave, ki jih nardijo nedonošenčkom ....in ga bodo tretirali kot zahirančka)...user posted image

Tako so meni povedali v razvojni...

Tako da moi...upravičeno so vojega Eliasa klicali nedonošenček in ima diagnozo zahirančka....user posted image Upam pa da bosta lepo napredovala in da bo vse ok...user posted image

Glede refluksa, ti pa lahko povem, da je naša prvorojenka imela zelo hudega, v bistvu je izbruhala vse kar je pojedla...hraniti smo jo mogli pokončno in na zelo male ter pogoste obroke...( pojedla je 50 ml na 1,5 ure - 2 uri)...to je trajalo vse dokler nismo začeli z gosto hrano...od mleka je pila takrat humano 9 ...je bila bolj gosta hrana in narejena prav za otroke z drisko in bruhanjem...no tudi gosto hrano je  velikokrat izbruhala, dokler ni dopolnila 2,5 let...potem se je stanje umirilo....

Pa še zakaj imajo nedonošenčki toliko težav s prebavo: ...prvi razlog so ventrikularne krvavitve...skoraj vsak nedonošenček jo ima...saj je posledica prezgodnjega poroda, možganovina je še zelo mehka, hkrati pa so tudi lamele na lobanji ( torej lobanjski šivi, mečava...) čisto prožne in se še zelo premikajo, niso še zahrustančene, in zato pride do prevelikega premika možhan in posledično žil, kapilar, hitro katera poči in nastane med drugim tudi venrikularna krvavitev...ker se mora krvavitev absorbirati ...se telo po porodu usmeri najprej v to delo in nekako "pozabi" na prebavo...s tem pa se peristaltika seveda nekako upočasni , blato se dlje časa zadržuje v telesu, hkrati oksidira, ker se v črevesju nabere zaradi toksičnosti veliko plinov in tukaj so vetrovi in težave z kakanjem...driske ali zaprtje...

Druga zadeva pa je ta, da se morate zavedat, da se v zadnjem mesecu v črevesju začne nabirati prvo blato mekonij...ki se nabira počasi...črevo ima čas da ga počasi pritiska proti debelemu črevesju in seveda  peristaltika se začne počasi in ne na " adhok"...čez noč...kar se mora zgoditi pri otrocih rojenih mesec ali več prezgodaj - torej nedonošenčkih...

Skratka vse skupa je zelo povezano in ena velika težava in skrb za naše male borce...

Hm...upam da sem kaj pomagala...

Naša malička...tudi veselo opazuje svoj vrtiljakec nad posteljo, čeprav ko je budna ni sama preveč rada, raje se žuli v naročju, ali pa opazuje okolico iz ležečega položaja zraven mene user posted image

Pa imamo tri lepe in zdrave sončke :-)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 177
30.7.2010 12:46:20   
bambixxx
bravo Julija user posted image .
proti vrtenju v posteljici pa poskusi s spalno vrečo, kot je predlagala scarlett ali pa jo fajn obloži z zvitki plenic povsod.

tudi mi imamo ta vrtiljak, ampak ne vem kam ga naj namontiram user posted image . za posteljo je brez veze, ker itak samo spi v postelji ponoči in ne bi imelo haska. čez dan je pa v zibki. mislila sem nas previjalno, če bi bil kaj bolj miren, pa še moram naštudirat kako to pritrditi na rob, ker je mišljeno bolj za posteljico.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 178
30.7.2010 12:54:36   
Katy78
IZVIRNO SPOROČILO: isabeaux

Živjo punce takole je z nedonošenčki in zahirančki...

Nedonošenček je otrok rojen pred 37 tednom ( še do 36 6/7) in otrok katerega porodna teža je manjša od 2500g....četudi je rojen na rok...
Zahiranček pa je otrok, čigar teže je manjša za vsaj 500g od povprečne porodne teže na datum poroda...( če je otrok rojen s 36 tedni in je za 500g lažji, kot bi bila njegova teža za 36 t. po povprečju po tabelah) je nedonošenček in zahiranček... če je rojen recimo ob terminu in tehta manj kot 3000g, bodo tudi naredili vse preiskave, ki jih nardijo nedonošenčkom ....in ga bodo tretirali kot zahirančka)...user posted image

Tako so meni povedali v razvojni...

Tako da moi...upravičeno so vojega Eliasa klicali nedonošenček in ima diagnozo zahirančka....user posted image Upam pa da bosta lepo napredovala in da bo vse ok...user posted image

Glede refluksa, ti pa lahko povem, da je naša prvorojenka imela zelo hudega, v bistvu je izbruhala vse kar je pojedla...hraniti smo jo mogli pokončno in na zelo male ter pogoste obroke...( pojedla je 50 ml na 1,5 ure - 2 uri)...to je trajalo vse dokler nismo začeli z gosto hrano...od mleka je pila takrat humano 9 ...je bila bolj gosta hrana in narejena prav za otroke z drisko in bruhanjem...no tudi gosto hrano je  velikokrat izbruhala, dokler ni dopolnila 2,5 let...potem se je stanje umirilo....

Pa še zakaj imajo nedonošenčki toliko težav s prebavo: ...prvi razlog so ventrikularne krvavitve...skoraj vsak nedonošenček jo ima...saj je posledica prezgodnjega poroda, možganovina je še zelo mehka, hkrati pa so tudi lamele na lobanji ( torej lobanjski šivi, mečava...) čisto prožne in se še zelo premikajo, niso še zahrustančene, in zato pride do prevelikega premika možhan in posledično žil, kapilar, hitro katera poči in nastane med drugim tudi venrikularna krvavitev...ker se mora krvavitev absorbirati ...se telo po porodu usmeri najprej v to delo in nekako "pozabi" na prebavo...s tem pa se peristaltika seveda nekako upočasni , blato se dlje časa zadržuje v telesu, hkrati oksidira, ker se v črevesju nabere zaradi toksičnosti veliko plinov in tukaj so vetrovi in težave z kakanjem...driske ali zaprtje...

Druga zadeva pa je ta, da se morate zavedat, da se v zadnjem mesecu v črevesju začne nabirati prvo blato mekonij...ki se nabira počasi...črevo ima čas da ga počasi pritiska proti debelemu črevesju in seveda  peristaltika se začne počasi in ne na " adhok"...čez noč...kar se mora zgoditi pri otrocih rojenih mesec ali več prezgodaj - torej nedonošenčkih...

Skratka vse skupa je zelo povezano in ena velika težava in skrb za naše male borce...

Hm...upam da sem kaj pomagala...

Naša malička...tudi veselo opazuje svoj vrtiljakec nad posteljo, čeprav ko je budna ni sama preveč rada, raje se žuli v naročju, ali pa opazuje okolico iz ležečega položaja zraven mene user posted image

Hvala za razlago o nedonošenček-zahiranček, tega pa res nisem vedela. user posted image

Kar se pa tiče možg. krvavitev - odvisno je, koliko prej je otrok rojen. Ko je mojemu na EINT dr. Mole naredila UZ glavice, mi je rekla, da ga naredijo vsakemu nedonošenčku, da preverijo, ali ni bilo kakšne krvavitve in da so najbolj ogroženi tisti pod 30. tedni, nad 30. tedni pa možg. krvavitve niso tako zelo pogoste.

Tukaj ni pravila, eni so lahko rojeni pod 30. tednom pa imajo manj težav kot tisti, rojeni po 30. tednu. Odvisno je predvsem od tega, zakaj se je moral roditi prej in kako se prilagodi življenju izvem maternice. Podobno je s prebavo - mi recimo nismo imeli nobenih težav.
Pa še nekaj je zanimivo - pediatrinja na EINT mi je rekla, da so punčke večje borke kot fantje. Npr. za Nika mi je rekla, da je možno, da ne bo imel sesalnega refleksa, ker da se le-ta razvije okoli 34. tedna in da ponavadi ga fantki res nimajo, veliko punčk pa ga ima že pred 34. tednom. No, ampak, naš fant je po dušici zgleda punčka, ker je začel takoj vleči, se je naredil vakuum na cuclju in se je sestra samo smejala. user posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 179
30.7.2010 13:19:13   
isabeaux
To glede fantkov in punčk so pa tudi meni rekli ja....samo je tako naš Maj je bil rojen v 33 t. ni dobil dexa in niso mi ustavljali popadkov, ampak so mi kar mehur predrli ...butli...no in imal je močan RDS, ter 2. stopnjo ventrikularne krvavitve...torej oživljali so ga...ker so se mu pljučka sesedla...nato pa je bil  še 10 dni v inkubatorju s kisikom in z infuzijami antibiotikov, ker niso vedeli kaj mu je...mislim, mene pa ni noben vprašal...dokler nisem povedala, da nisem imela nobene infekcije, da so mi mehur predrli na porodni postelji in da mi niso dali dexamethasona...no potem je bila zgodba drugačna in začeli so ga ustrezno zdraviti...

So mi pa povedali, da ventrikularno krvavitev ima vsak nedonošenček, vsaj 1. stopnjo ( ki jo telo samo absorbira in ni večjih posledic...načeloma) in da velikokrat tega staršem sploh ne povejo, da jih ne bi vznemirjali...mislimuser posted image user posted image user posted image no potem verjamete kako sem hitro zgubila zaupanje do neonatalnih pediatrov...user posted image Zato sva se z možem kar sama s pomočjo člankov in literature ( angl. in nemške seveda ker v slo. je bolj malo ) čez noč naučila ogromno osnovne neonatalne pediatrije...no potem so naju pa malo resneje jemali...sploh ko so naju začeli spraševat če sva v medicinskem poklico...mislim user posted image user posted image user posted image

No medtem ko pa je Naja( oz. jaz pri naji) dobila dexa... hkrati pa so nama ustavljali popadke s traktocilom...tri tedne...in ona ni imela nobenih drugih težav, razen 1. st. ventrikularno krvavitev, ki se je že sčistila sama...pa mi sploh povedali ne bi...če ne bi jaz sama rekla...kako je s tem...šele potem mi je na uz dohtarca rekla...veste ima samo 1. stpnjo, in to se navadno samo ščisti...pa ni nekih posledic in potem navadno staršem sploh ne povemo, da jih ne vznemirjamo....mislim...alo...no ta dohtarca jih je konkretno slišala od mene in o zaupanju sem ji zrecitirala celo štorijo...user posted image ...in potem mi je bilo lažjeuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Katy78)
Neposredna povezava do sporočila: 180
30.7.2010 13:33:08   
scarlett_
isabeaux user posted image user posted image user posted image hvala za razlago!!
pri meni je blo tako, da so nedonošenost popoloma ignorirali zaradi njene porodne teže (3220) .. in tudi tretji dan jo je pediater hotel dat domov, pa potem hvala bogu, da mene ginekolog ni dal, ker je ona 4. dan dobila lučko, saj je bla zlatenična .. drugače pa ni imela nobenega sesalnega refleksa (čeprou v 35. tednu naj bi že bil, ampak ni bil), jedla ni čisto nič, ker je samo spala, da je v enem dnevu padla za 50g in šele potem so začeli malo bolj gledat nanjo.. ker je prišla ena pediatrinja in vsem tam razložila, da samo zaradi teže je še ne smejo obravnavat kokr, da je donošena, ker ni .. mislim saj midve res nisva bli na eint in res vas spoštujem kaj vse ste ve prestale, ampak ona danes vseeno že vleče levo rokico skozi za sabo in s prebavo ima hude težave in mi ni všeč, da je nobeden malo bolj resno ne pogleda .. no, vse to pišem, ker je isabeaux že omenila odnos bolnice .. pri nas ji uz glavice niti nardil niso, seveda vse samo zarad teže .. user posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 181
30.7.2010 13:40:51   
isabeaux
Halooo...pa kaj se grejo....mislim...joj...uz ji pripada, kot nedonošenčku, to kar praviš , da je bila pač toliko težka...pa bi kvečemi lahko zanje bil en impulz, da nima kje vodeničnosti, kar se tudi rado pri nedonošenčkih zgodi...mislim , včasih bi človek šel k nekomo ( mislim kakega pediatra...ki nima pojma) pa ga tako natulil...njim je pa res vseeno ...nekaterim da ne bo pomote... očitno dokler nekaj ne zaser**jo...potem pa so starši krivi...joj...

Kaj pa zdaj pravi ped, na njeno rokico? A si že bila kje in to povedala...al kako?

No naša dva sta oba imela zelo močno zlatenico...oba pod lučko...kar nekaj dni...sedaj pa je ok...

glede sesalnega refleksa...pa ga je Maj imel..naja ga pa nima...in to je kar velik problem pri hranjenju...ker zelo malo poje...pa še to sploh ne sesa ...ampak samo golta...user posted image

< Sporočilo je popravil isabeaux -- 30.7.2010 13:42:28 >

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 182
30.7.2010 15:12:49   
Kiya
Sesalni refleks se je Juliji razvil šele okoli 35t GS pa še to je bolj kot ne sanjala zravn. Posledično se niti nisva nikoli dojili, sem 3,5mesece črpala zdej je pa dokončno zmanjkalo mleka cca 2 tedna nazaj.
Julija naj bi bila tudi malo zahirana in zaradi tega in moje preklamsije sem imela CR.

Scarlett a to si bila v Lj? Čudno, ker pri nas so vsakemu vsaj 2x naredili UZ glave, pa še preden smo šli na oddelek in še tam par dni preživeli dokler se ena na drugo nisva navadili.

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 183
30.7.2010 15:52:13   
3Sonček3
Kiya js mam flaško od Dr. Brown`s-a in pojeve obrok (130ml) v 5-10 minutah odvisno kolk vleče.
Pa mate res ful velik težav z zaprtjem, mi jih hvalabogu nimamo, ko smo se dojile je bla pokakana usaka plenička, ko sve prešaltale na AM je kakala 1x/dan, zdej ko mave še GH pa tut po 3x na dan, tko da me ne skrbi zaenkrat.

katy83 pri nas je z GH tko, zutrej ko se zbudi prvi obrok dobi 130ml mleka, naslednji obrok je riževa kašica z piškotom (iz 90ml mleka), kosilo mamo zelenjavo (od danes naprej tut polento) popoldanska malica je sadje, kar se mi pač zljubi nima neke določene hrane usak dan posebej. zvečer pa spet 130 ml mleka. Ponoči se je spet začela zbujat 2x in usakič dobi po 130 ml mleka. Tko se pr nas hranmo.

bambixxx js sm začela z gosto hrano 1 teden pred dopolnjenim 4. mesecem (kronološka starost) 1x na dan dokler nism k GH rabla več dodajat mleka da je biu poln obrok, ko je pojedla poln obrok, smo šle na 2 obroka GH /dan in tko naprej zdej smo na 3 obrokih.

Tut mi smo bli 27. v razvojni in je rekla da ne potrebujemo nobene njihove posebne pomoči, pokazala nam je handling da se nebo še bl zategvala glavica nazaj in nas prašala če smo prpravleni se pridt novembra spet pokazat da nam bo dala navodila za naprej kako jih z vajo spodbudit da lažje shodijo, pa bla bla bla... uglavnm smo veseli.

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 184
30.7.2010 15:52:19   
3Sonček3
  Nick       Ime   Datum rojstva (PDP)   Tedni Porodna teža/velikost

anajmad    Ula        ?.?.2005                    26T              940g/?cm

isabeaux   Maj     3.8.2008 (20.9.2008)                2460g/48cm

Katy78      Nik 26.11.2008 (18.1.2009) 32 4/7   1930g/45cm

Sulfinija       Val      8.6.2009                    31T         1600g/39cm

nina68      Tjaš  17.10.2009 (13.11.2009) 36T    2600g/48cm

tassika      Zoja 31.10.2009                     36T         2525g/49cm

somic        Patrik   6.1.2010 (11.2.10)   35 6/7T  2200g/46cm

Tjasa27    Urban 28.1.2010                     34 5/7T  2445g/46cm

valen   Valentina 20.2.2010                     36T          2620g/45cm

3sonček3 Sanja  23.2.2010 (26.3.10)   35 4/7T  2060g/43cm

mojca976 Lovro 10.3.2010 (11.4.2010)36 1/7  1720g/ 43cm 

katy83   Timotej 18.3.2010                     35 4/7T  2320g/47cm

Kiya          Julija  19.3.2010 (11.6.10)   28T            860g/35cm

DEJANMB Anej      9.4.2010                     26T            660g/33cm

Pikabu      Katja  11.4.2010                     36 2/7T  2380g/49cm

bambixxx Tibor   22.4.2010 (21.7.2010) 27 1/7T 1060g/34cm

isabeaux  Naja    23.4.2010 (25.5.2010                  2480g/46cm

scarlett_              12.6.2010 (17.7.2010) 35T        3220g/50cm

**tinkara** Živa                                       29T       1550g/40,5cm
Najaa            Nika                                      33T
INAYA                                                        35T        2120g/46cm
mojca976
Lovro 10.3.2010 (PDP 11.4.2010)  36 1/7  1720g/ 43cm                    
nax05           Tai                                        33T        1910g/44cm
koala

<center><embed src="http://www.widdlytinks.com/tickers/birthday/birthdayticker.swf" FlashVars="t1=I'm Having a Birthday!&t2=days until my birthday!&t3=Today is the day!&bckimg=17&y=2013&m=2&d=23&colorNumber=1&fonttype=Romantic" quality="high" w

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 185
1.8.2010 10:37:27   
DEJANMB
Lep pozdrav,malo da opišem malega našega fanta,zelo je priden in pridno dobiva na teži imamo že 3140 gr in 50 cm,v razvojni ambulanti samo dobbre besede,imamo pa že v četrtek 1.fizioterapijo.......popapamo že 100 na obrok tak da smo res pridni ....joj pa akamo že sami user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 186
1.8.2010 14:19:05   
bambixxx
naš pikec pa je zadnji teden začel polivati skoraj po vsakem obroku, pa kar trdo blato ima. a je možno, da je to od Aptamil Pre? ker je na tem že od začetka in nikoli do zdaj nismo imeli težav. tudi količinsko isto poje, tako da mu ne more biti preveč. zdaj smo prešli na Aptamil Pre iz Müllerja, ki je glede na energijske vrednosti precej manj hranljivo kot Aptamil iz lekarne. opažam tudi, da je prej lačen po tem iz Müllerja. A mu naj že začnem 1 zraven mešat? ima sicer že 3300g in glede na težo bi lahko, a ne?

(odgovor članu DEJANMB)
Neposredna povezava do sporočila: 187
1.8.2010 17:43:37   
scarlett_
dejanmb user posted image super ste user posted image
midve sva dans lenarili, zdej greva pa malo na sprehod .. user posted image drugače pa se že 2 dni poskušava samo dojit, ampak ker ni dost mleka ji moram dat potem še flaško .. no ja, vsaj pocrklja se! user posted image pa rada je v stolčku zraven mene in dogajanja v prostoru, sicer še nič ne opazuje, ampak posluša pa, se mi zdi .. user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 188
2.8.2010 10:27:34   
Kiya
Bambi pri tej teži smo po nasvetu pediatra počasi prešli na 1. Ne vem pa kakšn je PRE iz lekarna, sem od vsega začetka kupovala v Mullerju.

Midve imava spet probleme s kakanjem, včeraj po obroku se je konkretno pokakala, vender je bilo zeleno user posted image in zdej ugotavljam ali so jo kaj krči dajali ali je prehitro prebavila ali je kaj čisto drugega user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 189
2.8.2010 12:01:48   
isabeaux
bambixxx

Točno tako se je obnašala naša mala babika, ko sem ji dajala aptamil pre...no smo hitro menjali na bebo 1 ...ki je malo gostejša in prijetno sladkega okusa...pa je bilo takoj ok...če misliš 1 zraven mešat- da dodaš še eno merico na isto količino vode...tega ne počet...ker lahko otrok dehidrira...pa nič bolj dolgo ne bo sit...raje morda res menjaj mleko....če pa misliš da mešaš mleko aptamil 1 in pre...potem to lahko narediš....čeprav tudi ni nujno da bo bolj dolgo sit...

Pa vso srečo...

kiya

Če je blato zeleno...pomeni da je oksidiralo...kar pa pomeni, da je bilo dolgo v črevesju...ali da je v črevesju preveč plinov...in zatop oksidira in je zelene barve... ni pa nujno da otročka zato napenja...nekateri "prdece" spravijo ven brez mujeuser posted image in sploh ne vidimo, da so ppolni plinov...razen po napihnjenem trebuščku.....

< Sporočilo je popravil isabeaux -- 2.8.2010 12:06:42 >

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 190
2.8.2010 13:17:13   
Kiya
A je možno, da so za zaprtje krive lahko tudi D3 kapljice?
Ker ko smo prešaltali iz Pre na 1 smo začeli tudi dajati D3 kapljice saj AD3 niso bile dovolj user posted image

A potem ni nič narobe z zelenim kakcem? Ker včeri je 2x kakala zeleno, predvčerajšnjim pa spet cel dan nič. Sem pa opazila, da se napenja le ko kaka, vmes je nič ne matra, če je pa zelo kriza ji pa včasih kakšno kapljico sab simplex dam na dudo user posted image

Se opravičujem ker skos o enem in istem bluzim, se mi vidi da sem novopečena mamica in nimam pojma, kar sem pa najdla na forumih je bilo pa čudno ker eni pravjo da je to krivo nezrelo črevesje, kar se mi zdi da bi lahko bilo, drugi da prehitro prebavi tretji da je otrok lačen user posted image

Isabeaux hvala za vse nasvete user posted image kako sta pa kaj Naja in Maj preživela noč?
Julija je spala od 22h pa do 6h in sem jo potem kar zbudila, ker sem bila sama čisto polomljena saj že dolgo nisem tako dolgo spala user posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 191
2.8.2010 13:50:00   
scarlett_
user posted image isabeaux ti si res super, vse veš! kok sem vesela, da so ti forumi, jst se od vas toliko naučim, še bolje pa je, ker tukaj vprašam in ne delam po nepotrebnem panike ali pa klicarim okoli .. user posted image
moja ima odkar je zaprta skozi tako zeleno blato .. je pa pediatrinja rekla, da je ok .. zdaj sva nazadnje kakali v sredo in jo že orng napenja, pa za usak prdec se najprej malo pojoče .. boga je .. user posted image ampak luštkana kot ne vem kaj, že prou malo razvajena .. zjutraj po obroku noče zaspat v svoji posteljici, jo moj prinese k nama in potem se stisnemo in lepo spi .. user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 192
2.8.2010 20:58:20   
isabeaux
kiya...user posted image za zelen kakec res ni problema...tudi če je tekoč in zelen ni panike, dokler se ne bi zgodilo, da bi bil zelen in driska...driska pa je takrat ko dojenček aka čisto tekoče, in to po 3 x ali več na uro...in blato oz. kakec ni več nič drugega kot sluz in voda...oz. to vidiš, če je plenička zelene barve, vonj je po kakcu ni pa videt nič drugega kot le umazano pleničko in seveda težko...ker plenička popije drisko kot lulanje...in ostane samo barva...

dokler pa je to kakanje  do 4 x na dan...pačetudi bolj tekoče ...pa ni panike user posted image

Je pa možno da bi bile kapljice krive za zaprtje...ja...čeprav bolj ne kot ja...ampak možno je ker dojenčki različno reagirajo nanje...

He he ...hvala za vprašanje po tamalih dveh...vendar je tako...da je z Majem res več dela pa četudi je 2 leti star...no jutri bo user posted image user posted image user posted image ...kot pa z Najiko, ki je šele 3 mesece stara user posted image Maj nam ne pusti spati...še kar ga zgleda morijo sanje in "prdci"....in tuli vsake dve uri ali pa še bolj pogosto user posted image ...medtem ko Najika pa res od 22 ih do 7 - 8 ih zjutraj...no današnja noč je bila od 22.30 pa do 8.20 zjutraj...ne morem verjet, da to dete tako pridno spančka...in upam da ne hvalim prehitro...user posted image

Scarlett...no naša pa čez dan kvečemu za kakih 5 - 10 minut zadrema...drugače pa nič ne spi...radovedna in cartliva pa je tko...user posted image ...da je prav kjut user posted image ...glede šravfekov...pa je pri nas proti večeru naporno...jo vsak zmoti in tako milo zajoče...bogi so...ji pa res pomaga ...če jo zmasiram...je potem čisto zadovoljna in se že prav nasmeji....user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 193
2.8.2010 22:21:17   
bambixxx
isabeaux mešam 2 merici aptamil pre (da pač porabimo in ne mečemo stran) in 1 merico aptamil 1. so mi v bolnici svetovali, da ne smemo naenkrat prešaltat, ampak 2 tedna mešat, da se otrok navadi. sicer mu je danes uspelo 2 trdi kroglici ven spravit, ampak je res trdo in ga zelo matra. bošček bogi... upam, da bo jutri kaj boljše. pa tako lepo je šlo do sedaj, nobenih težav, celo 4x na dan je kakal.
sva pa imela danes kontrolo pri okulistu in je vse ok in ne rabimo več dajat kapljic atropina user posted image , ki je mimogrede strup. kaj vse moramo tlačit v te naše malčke user posted image

vse najboljše Maj za rojstni dan!user posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 194
2.8.2010 22:34:10   
isabeaux
bambixxx...to je super, da atropina več ne rabiteuser posted image user posted image user posted image in tako počasno prehajanje je super......ja pa hvala za čestitke...se Maj zahvaljuje user posted image user posted image

no Naja mi je tudi do 1,5 meseca akala vsaj 4 - 5 x na dan...potem pa se je to tanje čez noč ustavilo...in sedaj aka tam na 2-3 dni...ampak ko...takrat je zelena in lepljiva cela plenička...ji pa res...če že dva dni ne aka sama....dodajam k vsakemu obroku 20 % glukozo...približno 10-20 ml na obrok...namesto vode...in potem jo kar hitro...po dveh ali treh obrokih spuca user posted image user posted image tako da glukoza nam pomaga...laktoze pa nisem hotela  dodajat, ker se rada pojavi alergija na njo...

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 195
2.8.2010 22:59:43   
Kiya
A to glukozo se dobi na recept ali v lekarni? No sej zaenkrat če bo tako naprej lepo kakala bomo kar na Aptamil Comformil ostali. Trenutno še malo mešam z 1 ker je še pol škatle za porabit potem bomo pa čisto prešaltali. Saj pravijo, da itak rabimo cca 2 tedna da čisto prešaltamo in nekako toliko časa bo tudi trajalo user posted image

Vse najboljše Maju za 2 svečko user posted image , tudi sama sem levček ampak ko sem hodila v vrtec/šolo mi ni bilo všeč, da imam RD poleti ker nikoli nisem mogla s sošolci praznovati ker so bili vedno na morju user posted image

Sem se pa odločila, da bom sposojeno tehtnico vrnila, saj je bilo 3 mesece obsedenosti s težo dovolj in se bomo prepustili toku, čeprav zaužite ml bom pa vseeno pisala, sem se kar navadla in tako vsaj vem koliko poje, kdaj je kakala in kdaj sem kaj dodala v mleko. Naša je slabokrvna tako, da ferum lek dodajam 2x dnevno v mleko pa AD3 in D3 ter biogaio tako, da pametni pišejo user posted image

(odgovor članu isabeaux)
Neposredna povezava do sporočila: 196
3.8.2010 9:06:34   
pupa_b
Pozdravljene,

če smem in če me vzamete med sebe, bi sem vam tudi jaz pridružila. user posted image

Sem mamica mala Maje, ki bo 19.8.2010 upihnila prvo svečko. Rojena je bila z 31 tedni. Torej lani v takem času se še mi sanjalo ni, da jo bom tako kmalu že videla, saj smo jo pričakovali komaj oktobra.

V porodnišnici sva bili 4 tedne. Približno dva tedna je bila v inkubatorju, nato pa še v topli posteljici in ogrevani navadni, dokler nisva šli domov. Bila je na neonatologiji kar v porodnišnici (MB), jaz sem bila prav tako tam. Dojili se nikoli nisva prav, le cartali in črpala sem si mleko dobre tri mesece ... user posted image user posted image  Ker nama ni uspelo, sem še danes žalostna. Maja ni imela sesalnega refleksa sploh razvitega kar dolgo.
Ob rojstvu je imela 1925 g in 41 cm, OG 29 cm. Za gastacijsko starost kar velika ...

Danes je pa prava velkanka. Na posvetovalnici pri 9 mesecih je imela 76 cm in 10500 g. user posted image  Nimamo težav nobenih, vse je in pridno  je, le v gibalnem razvoju smo malo vzadaj. Zdaj čakamo, da se postavi na štiri in začne kobacati.

Pozdravček vsem

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 197
3.8.2010 12:30:24   
m_o_i
isabeaux ma ti si mi prava enciklopedija (se dobro, da pokukam tudi sem se kdaj, ceprav mi je ena rekla, da "ne spadam med vas". tudi ko gledam porodne mere vasih zakladkov, se mi zdi, da je bil nas ornk mali 2070 g in 45 cm/38t...)user posted image
no, kakorkoli-ravno te dni si razbijam glavo: je driska ali ni driskauser posted image  glede na tvoje znanje ni driska jipiiii; verjetno je to njegovo tekoce kakanje posledica pitja malo vec caja zadnje dneveuser posted image

nedonosencek ali ne-tudi mi imamo probleme s prebavo(mogoce tudi zaradi jemanja antibiotikov od tetjega tedna dalje), z zakrcenjem in potiskanjem glavice nazaj...mislim, da nama razvojna ambulanta ne uide; sicer pa so nama jo itak predlagali na pediatricni kliniki in moram opozorit pediatrinjo na napisano(zadnjic sva obe pozabli na to).
trenutno se uciva prijemat igracke z bolj kontroliranimi gibi; nekak noce prijet v dlan, tudi ce mu jo tja polozim...

huh, sirenauser posted image

Elias je pridrvel k nam 11.05.2010 ob 11.07
11.05.2010 - 2070 g 45 cm
07.10.2011 - 9960 g 80 cm

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 198
3.8.2010 12:34:21   
isabeaux
Kiya...glukozo lahko kupiš brez recepta...dajo ti jo v prahu in jo sama doma zmešaš s prekuhano vodouser posted image ...

Pupa_b ..dobrododšla....user posted image  ima pa tvoja Maja super težo in velika je tudiuser posted image user posted image za gibalni razvoj pa nič ne skrbi...čisto vse nadoknadijo....naš Maj je shodil šele s 15 meseci...pa mu to sedaj nikjer ne piše user posted image ...pa če zdaj zašprinta...ga jaz komaj ulovilm....spreten pa je tako....huh...da si misliti ne moreš...tako da brez skrbi...daj času čas in vse bo ok....pa lepo se cartajta user posted image

(odgovor članu pupa_b)
Neposredna povezava do sporočila: 199
3.8.2010 13:07:13   
3Sonček3
 Nick       Ime   Datum rojstva (PDP)   Tedni Porodna teža/velikost

anajmad    Ula        ?.?.2005                    26T              940g/?cm

isabeaux   Maj     3.8.2008 (20.9.2008)                2460g/48cm

Katy78      Nik 26.11.2008 (18.1.2009) 32 4/7T   1930g/45cm

Sulfinija    Val    8.6.2009                         31T         1600g/39cm

pupa_b      Maja 19.8.2009                          31T            1925g/41cm

nina68      Tjaš  17.10.2009 (13.11.2009) 36T    2600g/48cm

tassika      Zoja 31.10.2009                     36T         2525g/49cm

somic        Patrik   6.1.2010 (11.2.10)   35 6/7T  2200g/46cm

Tjasa27    Urban 28.1.2010                     34 5/7T  2445g/46cm

valen   Valentina 20.2.2010                     36T          2620g/45cm

3sonček3 Sanja  23.2.2010 (26.3.10)   35 4/7T  2060g/43cm

mojca976 Lovro 10.3.2010 (11.4.2010)36 1/7  1720g/ 43cm 

katy83   Timotej 18.3.2010                     35 4/7T  2320g/47cm

Kiya          Julija  19.3.2010 (11.6.10)   28T            860g/35cm

DEJANMB Anej      9.4.2010                     26T            660g/33cm

Pikabu      Katja  11.4.2010                     36 2/7T  2380g/49cm

bambixxx Tibor   22.4.2010 (21.7.2010) 27 1/7T 1060g/34cm

isabeaux  Naja    23.4.2010 (25.5.2010                  2480g/46cm

scarlett_              12.6.2010 (17.7.2010) 35T        3220g/50cm

**tinkara** Živa                                       29T       1550g/40,5cm
Najaa            Nika                                      33T
INAYA                                                        35T        2120g/46cm

nax05           Tai                                        33T        1910g/44cm
koala

[/quote]

(odgovor članu 3Sonček3)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?