|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
13.6.2011 20:07:04   
katka katy
večer punceuser posted image

no stvar je taka, vročina ji še vedno ni padlauser posted image , zjutraj smo bile pri zdravniku. pravi da ima vnetje ušek (na otip je ne boli), dala naju je še v laboratorij. izvidi so slabi. CRP ima povišan krepko čez 100 tolk da smo sedaj na antibiotikih in upam da bodo kmal parjel, ker  se men že počas trga.
dec še vedno prav da kompliciram, in da je to vse moja krivda ker sem ji baje prevečkrat čistila nosuser posted image  in da ima od tega vneta ušeska.
sedaj gre lahko samo na boljše in upam da kmalu.user posted image
lep večer vam želim

naši sončki prehitro rastejo

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 826
13.6.2011 22:03:34   
scarlett_
katka user posted image user posted image user posted image za Katarino!!
In ne verjamem, da je vnetje ušes od čiščenja noska. Ko bo zdrava, pusti vse 3 cel dan z atijem, pa bo potem vedno tiho in brez pripomb! user posted image

(odgovor članu katka katy)
Neposredna povezava do sporočila: 827
13.6.2011 23:03:51   
bambixxx
meni je pa P rekel, da ravno, če ne čistiš nosa, lahko user posted image  dobi od tega vnetje ušes. nos se mora čistit.
upam, da bo AB čim prej prijel. user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 828
14.6.2011 21:42:54   
katka katy

no takole. vročina je padla, cel popoldne smo že brez. tolk da mislim da je AB prijel. tudi nos se lepše čisti, in ga sedaj lahko dobro očistim.user posted image
decu pa itak ne morem dopovedat,da se vnetje ušesk dobi tudi zaradi zamašenega noska. ker ga je pa res mela tok zamašenga da ni šlo nič ven. sedaj sem kupila tudi operil, čeprav ni priporočljivo za tako majhne otroke, in sem naredila mešanico 10 kapljic operila in 20 kapljic fiziološke, dala pa sem ji zjutraj in zvečer pred spanjem, da lahko vsaj čez nosek diha.

tud če njemu pustim otroke, se on sploh ne obremenjuje s tem kdaj bodo jedli, tamala mu zaspi kar v naročju, in ko pridem domov, najprej fino znorim, ker imam pol jaz del, da jo nazaj na posteljico navadim. grrrr
on je šel sedaj na šiht, in sploh ne ve kolk je dela ponoč z otročkom, ki se ne zna sam pomagat,.
ampak sedaj gre lahk sam še na bolje.user posted image
lahko noč

< Sporočilo je popravil katka katy -- 14.6.2011 21:45:00 >

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 829
15.6.2011 16:27:11   
popek26
ojlauser posted image
katka upam, da je zdaj boljše z katarino user posted image
evo pa smo le vložile zahtevo za podaljšanje porodniško zdaj pa držimo pesti, da bo pozitivenuser posted image
no lep uživajte na tako lepem vremenuuser posted image user posted image

lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 830
16.6.2011 11:57:13   
bambixxx
popek26 držimo pesti, da tudi vam uspe s podaljšanjem user posted image .

mi smo imeli včeraj uvodno predavanje v vrtcu. poučno, ampak nekateri nasveti ne pridejo v poštev za vse otroke. saj niso vsi enaki in tudi vzgoja staršev ni povsod enaka. Na primer naj ne bi dajali otroka na kahlico do 2. leta, ker lahko ima potem pri 3-4. letih težave z lulanjem v hlače. Ali, da se mora odvadit dude in flaške pri 2. letih, ker ima potem deformirane zobe (odprtino med zobmi) in ne govori pravilno. Tudi jaz imam t.i. odprti griz, ker sem imela dolgo flaško kot otrok, pa govorim čisto normalno sičnike in šumnike. Pa glede hranjenja in uspavanja.... Svašta! user posted image

Naš palček pa ima že 6 zobkov user posted image . Danes imava tudi razvojno, me prav zanima kaj bo dr. rekla....

(odgovor članu popek26)
Neposredna povezava do sporočila: 831
16.6.2011 17:46:27   
Kiya
Mi imamo pa sestanek v vrtcu drug teden user posted image , bomo še videli kako bo user posted image

Imamo samo 2 zobka, čakamo še na ostale, ki bodo enkrat že prišli user posted image

Glede flaše pa ne vem, ok za pitje soka in čaja jo imam namen sedaj že naučiti, sem celo naročila doidy cup, da bo učenje steklo, samo večerno in jutranje mleko bo pa še vseeno na flašo user posted image

Razvojno imamo pa šele ko bo shodila, sem klicala prejšnji teden, pa je rekla da naj se naročimo ko shodi, da pogleda kako je kaj z govorom user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 832
16.6.2011 19:45:00   
bambixxx
no mi bomo pa zgleda še kar nekaj časa hodili v razvojno user posted image . mali ni v redu, ker ponavlja nepravilne vzorce pri posedanju oz. se hoče dvignit direkt s hrbta gor namesto iz boka. je rekla, da ga bo treba trdno prijet. problem bo nastal, ker gre z oktobrom v vrtec in še verjetno ne bo shodil do takrat user posted image .

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 833
16.6.2011 20:26:06   
scarlett_
Sploh se še nisem zahvalila za vse lepe želje. Sem smotana. Punce, najlepša hvala vsem!! Flora se je imela super v nedeljo z nama na morju, v soboto pa ima piknik s sorodniki in prijatleji.

Danes smo imeli posvetovalnico in ima 8600g in 71,5cm. Nekako za 1 kg zaostaja, ampak je sicer super, je rekla pediatrinja, da je vsaj po glasu orng babnica! user posted image Pa tudi je rekla, da je njej všeč, da ne gre v vrtec, ker bi sicer pričakovala skos bolehnost..
Pa zaključila nama je Ferum Lek.
Zdaj mora pa k zobarju, ima pa 6 zobekov in 2 prihajata (vedno vse dobi v paru).

Razvojno imamo tudi mi naslednjič šele, ko shodi, ker takrat pričakujejo, da bo nekaj čudno hodila..

Flaša in duda - dudo se ji zdaj trudiva vzet čez dan. Pri nas je hecno, da je sploh imela ni, samo za spat, pa še to ni nujno, pa se je navadila nanjo kasneje, z rastjo zob.
Flašo pa si zaenkrat sploh ne predstavljam, da ne bi imela svojega jutranjega in večernega obroka mleka po njej.. Čeprav vem, da ni ok, ampak bomo videli sčasoma..

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 834
16.6.2011 20:55:34   
Kiya
Kako pa je z zobozdravnikom? A to se gre k otroškemu ali je še kakšen za mlajše?

Mislim, da dokler ima jutranjo/večerno flašo ne gre drugače user posted image , sem pa zdej nazadnje v Mullerju vzela od Hippa večerno in jutranje mleko, ki imajo še nekaj dodano notri, da je bolj nasitno in predvsem kalorično user posted image , ker moram nekako "porediti" našo suhico user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 835
16.6.2011 21:07:33   
scarlett_
Pri nas v Mostah mislim, da je za vse isti (sem si samo telefonsko izpisala in jo bom naročila), drugače pa berem nekaj, da so ponekje eni do 3. leta, potem pa naprej.
Ampak jaz bom po pravici povedano mejčkn zavlekla, da mi bo šla tam nekje pri letu in pol. Zobozdravnik je edina stvar, kjer se res ne strinjam s sistemom, ker pač se mi zdi, da je pri letu še prekmalu. To je samo moje mnenje.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 836
16.6.2011 22:44:37   
katka katy

mi smo tudi imeli danes sestanek v vrtcu., in ko sem brala  tvojo objavo bambixxx se se kar mal nasmejala. s čim vse se ubadajo. moje mnenje zraven je takole:
kahlica: od nekje 1,5 leta satrosti počasa na vsake tolk časa probat dat na kahlico, in fino zaploskat ko se pojavi lužica ali kakec, fantki tako al pa tako kasneje pridejo ven iz plenic. najlažje pa je to narediti v poletnem času, ko so otroci zunaj, in jih  je treba večkrat vprašat če morajo lulat. moja fanta sem odvajala iz plenic pri 2,5l starosti, pri 3l sta bila brez čez dan, pri 3,5 pa brez ponoč. vse je šlo počasi in na izzi. drgač pa dobro opazujte otročke vam bodo sami pokazaliuser posted image
dude in flaške: velikokrat se naredi tako da v vrtcu na njih kar pozabijo, ker imajo tolk dela da se ven ne vidjo, in pozabijo nanjo tudi za spanje. moj tavečji sin je imel flaško za spanje do 4 leta starosti, pol pa če se prav spomnim se je cucelj uniču, in je zaspal tudi brez, ker mu jaz nisem kupila noveuser posted image , podobno je bilo z dudo pri ta srednjemu sinu, njemu pa se je uničla pri 2 letih, in je pol tud ni več rabu in jo je sam nesel v smeti. je pa baje tudi en trik za to. na koncu dude naredi majhno luknjico, pa je ne bo več maral.

bambixxx: srednji sin tudi ni hodil ko je šel v vrtec. je pogruntal da po kolenih hitreje pride na cilj. shodil je pri 15m. bil je 33t, sicer ni potreboval nevrofizioteraije, vendar upam da bosta vidva tudi hitro napredovala, pa potrpljenje, saj bo.user posted image

no zdaj sem napisala cele litanije, ne zamert. drgač pa nč silt odvajat dude, flaše oz. kahlice, ko bojo otroci pripravljeni bodo sami dali stran, majo pa še vedno dovolj časa.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 837
16.6.2011 23:04:55   
scarlett_
Se strinjam, da se ne forsira za nobeno stvar. Jst sm sicer kahljico zelo zgodi kupila, ampak sem takoj vidla, da midve očitno nimave lih tistga kontakta si pokazat kdaj, ali pa jst ne znam, pa sem jo pospravila in probam sam vsake tolk, pa še vedno misle, da je poganjalček, se ful veselo odriva in zleze dol, ko vidi, da to pa nikamor ne pele. user posted image

Meni je tudi danes rekla P, da otroci, ki so ful hitri na vseh 4ih, kasneje shodijo, ker nimajo potrebe. Tako mi je že prej rekla mami zame, ker sem shodila pri 13 mesecih, pa sem na rok. Ampak sem bila baje res tok hitra in zlezla sem kamor sem hotla, tako da mi sploh ni bilo za na 2 it. user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 838
19.6.2011 8:13:27   
popek26
Dobro jutro user posted image
Danes pa je naš velik dan saj naša Ula praznuje 1letouser posted image user posted image user posted image
Upam da nas ne bo vreme izdalo saj imamo piknik na odprtem, saj res da je streha ampak lepše je na sončkuuser posted image user posted image
no lepo se imejte z vašimi sončki user posted image
pa-pa

Neposredna povezava do sporočila: 839
19.6.2011 8:59:11   
bambixxx
Vse najboljše Ula, lepo praznujte! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu popek26)
Neposredna povezava do sporočila: 840
19.6.2011 10:24:18   
Kiya
Vse najboljše Ula user posted image

Upam, da boste imeli OK vreme, pri nas je že ponoči začel padati dež in še sedaj pada user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 841
19.6.2011 10:32:25   
pinkyneza
vse najboljše ula... Pika ima pa dopoldanski lepotni spanec, jaz pa "pospravljam"... Popoldan gremo pa na rojstni dan k mojemu atiju (še dobro da imajo velik balkon, da bomo vsaj malo na zraku)...

Drgač pa Katka - DESCI SO VSI ISTI... Men je moj reku d nej grem enkrat za vikend zdj na morje z babam... Pa ga vprašam kva bo Pika jedla in tko... TAKE JE VN METAL D MU JE NE PUSTIM DOKLER NE GRE V ŠOLO - haha... ENkrat sem šla v trgovino in mu rečem - tukaj je flaška, mal pred enajsto bo lačna. Pridm dam - flaška polna, ona mu pa spi v naročju... In on meni: ja sej mi je kr v naročju zaspala. Mogoče pa ni bla lačna... TAKAT JE BLA STARA 3 MESCE!!!!

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 842
19.6.2011 20:12:01   
scarlett_
Vse najboljše, Ula!! user posted image user posted image

(odgovor članu pinkyneza)
Neposredna povezava do sporočila: 843
19.6.2011 21:51:40   
katka katy

U L A vse, vse najboljše za tvoj prvi rojstni danuser posted image

pinkyneza: sem se ful nasemjala, in točno to se dogaja tud pri namuser posted image , za znort

Neposredna povezava do sporočila: 844
20.6.2011 9:00:38   
popek26
Pozdravljene punceuser posted image
Vsem hvala za voščilo imeli smo se super user posted image user posted image user posted image hvala bogu se je popoldne pri nas razjasnilo popolnoma modro nebo superuser posted image user posted image user posted image
no,uživajte in se slišimo še kaj papauser posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 845
22.6.2011 7:47:40   
popek26
Dobro jutro punceuser posted image
Kako smo kaj? mi smo super danes imamo pregled pa bomo videli kako in kaj user posted image
se moramo prav pohvalit, da je Ua včeraj naredili prve 3 korake jupiuser posted image user posted image user posted image user posted image
lep uživajte še naprej na tako lepem sončku user posted image user posted image user posted image

pa-pauser posted image

(odgovor članu popek26)
Neposredna povezava do sporočila: 846
22.6.2011 19:10:08   
bambixxx
user posted image user posted image user posted image  Ula

(odgovor članu popek26)
Neposredna povezava do sporočila: 847
22.6.2011 20:44:57   
pinkyneza
bRAVO ULA ZA MOČNE NOGICE... Kako pa je bilo na pregledu????

PUnce katere avtosedeže imate - mi smo razmišljali o maxi cosi pearl????

Drugače pa Katka - joj, kok mam štorij od mojga desca... Grem jaz na pilates in mu rečem, da nej se igra s Piko, ko pridem domov pa stari leži na kavču ona pa zraven njega v strop gleda... Pa on men - ja sej se ma gotov fajn... 

SUper punce da ste tkole pridne - in je zato tok lepo vreme, da sva lahko cel dan zunej... NO, samo v tisti najhujši vročini se skrijeva domov kuhat kosilo in ajat...

Še neki - avgusta gremo na morje, pa ne vem v čem naj jo namakam v morju... IMa katera izkušnjo s Fredovim obročem???

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 848
23.6.2011 8:24:35   
popek26
Živijouser posted image
Na pregledu je bilo super ula je bila zelo pohvaljena ne zaostaja za vrstniki  je vse okej saj je cela babe velika je 75cm
in težka 11200kg user posted image user posted image user posted image

Mi imamo od maxi cosi malo starejšo verzijo pearl star je tri leta in ti povem da je super stolček ga nebi zamenjala z nobenim je zelo dvignjen bolj kot drugi in se mi zdi tudi da je bolj kopmot meni je zelo všeš in tamali tudiuser posted image user posted image je vreden svoje ceneuser posted image

morje mi smo šli včeraj po fredov obroč mislim da je bolj varen kot rokavčki oz navaden šlauv saj v fredovem obroču je otrok zavezan in se vsede v hlačke tako da nemore zdrsnit ven user posted image no saj tudi jaz ga nisem še provala bomo videli kako to zgleda praktičnouser posted image

no lep dan vsem papauser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu pinkyneza)
Neposredna povezava do sporočila: 849
23.6.2011 9:48:53   
bambixxx
mi imamo römer safefix, ker imamo isofix v avtu in je bolj komot kot maxi cosi. moraš iti v trgovino s tamalo in jo probaj dat v vse sedeže in boš vidla, kateri ji najbolj odgovarja. naš se je v maxi cosiju jokal, ker mu je bil pretesen. drugače priporočam za nakup www.babyland.si 

glede obroča, mislim, da jo lahko daš v katerikoli obroč s hlačkami, ker nima kam past. mi smo ga kupili kar v sparu... drugače pa imajo fredov obroč tudi na zgornjem www naslovu user posted image .

Ula krasne mere user posted image

< Sporočilo je popravil bambixxx -- 23.6.2011 9:49:53 >

(odgovor članu popek26)
Neposredna povezava do sporočila: 850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  32 33 [34] 35 36   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
7 idej za izvirne božično-novoletne voščil...
Za te voščilnice ne boste potrebovali ne veliko ročnih spretnosti, ne veliko pripomočkov. Pa vendar boste nad rezultatom...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

nagradne igre
Lelly28 RR

Zanima me ali igrate oz. sodelujete v nagradnih igrah?

da / redno (17%)

ne / nikoli (22%)

občasno / odvisno od nagrad (61%)

Število vseh glasov: 23

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!