|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
5.6.2011 22:05:22   
katka katy
večer punce

KIYA: mi smo bili tudi na tej strani, kjer so pekli čevapčiče,  prišli smo pa ravno tako ob pol enih in šli ob štirih. jaz sem se kar dost okul šetala, ker sem iskala še ene par drugih, sotrpink, in sem jih tudi našla. je bilo pa res super videt naše malčke kako se razvijajo.user posted image

naša punca še vendno piska, in sploh ne vem več kaj čem še naredit. najbolj čudno pa se mi zdi, da ko spi sploh ni nič slišat. spi mirno in število vdihov je čisto normalno, samo kadar je pokonc, se pa orng sliš.user posted image
no bomo vidli kaj bo jutri, lep večer vam želim

naši sončki prehitro rastejo

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 801
6.6.2011 9:29:59   
pinkyneza
zdj sm pa sama nase jezna glede piknika...

(odgovor članu katka katy)
Neposredna povezava do sporočila: 802
6.6.2011 9:50:59   
Kiya
Katka a za podaljšanje si že vložila?

Pinkyneza sej mi tudi nismo vedeli kako bo z vremenom ampak smo vseeno šli user posted image

(odgovor članu pinkyneza)
Neposredna povezava do sporočila: 803
6.6.2011 10:16:34   
majko
Kiya,
moja napreduje s težo zelo, zelo počasi tako da mi je njena pediatrinja celo zagrozila z rastnimi hormoni, če ne bo do 2 let ujela vsaj spodnje krivulje(razmmerje med težo in višino), ker ima pri 19, 5 mesecih starosti le 73 cm in 7600g in je še 400g pod težo. Saj drugače je pa pravi "požerušček", vendar se ji nič ne pozna. V pol leta se zredi tudi samo za 1 kg. Vendar so v RA zelo zadovoljni z njo, saj je pri 19 mesecih končno shodila in so nam ukinili fizioterapijo.

LP

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 804
6.6.2011 20:45:42   
Kiya
Majko kaj tako hitro že hočejo dati rastni hormon? Sem mislila, da dajo to šele kasneje.

Moja tudi bolj počasi napreduje s težo, samo zaenkrat še ni panike, ker smo le malo pod mejo. Ji pa obvezno dodajam maslo, olivno olje, kislo smetano in sladko smetano v hrano, da je ja vse bolj kalorično.

(odgovor članu majko)
Neposredna povezava do sporočila: 805
7.6.2011 11:23:28   
katka katy
ojla punce

kiya: ja za podaljšanje porodniške sem vložila prejšnji teden in čakam na odgovor. držte pesti.
majko: jaz imam včasih občutek, da so naši pediatri sploh ne vedo kako naj obravnavajo nedonošenčkeuser posted image . ti otroci rabijo veliko več potrpljena in pozornosti. in če so v razvojni zadovoljni z njenim napredkom se mi zdi trapasto komplicirat. saj sama vidiš če lepo je, in poje zadostno količino hrane, potem te nima kaj skrbet drugo je če bi mogla vsako žličko zrint v usta in če ne bi marala jest. drgač pa imajo čas da ujamejo donošene otroke tudi do vtopa v šolo in še dlje.

me s katarino še vedno piskamo in hropemo, jaz spoloh nimam več energije in volje mi kar zmanjkuje. ne vem kdaj se bo to uštimalo. danes imamo sistematiko pa bomo vidli. komaj sem sprosila za napotnico za pulmologa. tolk da čakam na termin upam da bo kmal.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 806
7.6.2011 16:15:36   
pinkyneza
kaj pa delate da je tak dež in naju je na sprehodu nascalo???? Še dobro, da ima voziček od Pike dežno prevleko in ni bilo krize zanjo... Jaz pa...

Nekaj me zanima - Kateri zdravniki so bili zadolženi za vaše sončke na EINT - Pikin zdravnik je bil dr. Gaber in še ena zdravnica - žal ne vem imena, samo opišem jo lahko ker sem bila takrat še v porodnišnici Kranj in so drugi kontaktirali z njo. Naj bi bila taka - mlajša, črna, visoka, kot da bi bila lezbijka (opis moje mamice), pa me zanima, če jo kakšna pozna oz. njeno ime...

MAJKO - kar se tiče rastnih hormonov oz. pediatra - sej odrasli tudi nismo vsi enako veliki, majhni, suhi, debeli... Pa recimo enemu suhemu odraslemu noben ne reče da naj gre na čokolado, ko pride ven iz ambulante....

Pri nas je pa v soboto tko začelo deževat - ravno ko smo se hoteli vsesti v avto in odpeljati do Mosteca... Pa sem jo potem kar doma dala spat in smo šli popoldan spet ven, ko se je vreme zrihtalo... Sej drugo leto pa pridemo - bomo mi tudi že na igralih Piko loviliuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 807
8.6.2011 11:04:26   
katka katy
jutro punceuser posted image

kaj delate s tem vremenom, dajte ga že mal uštimat, al tud ven ne mormo it.user posted image  not je pa itak za znort, ker se nič ne dogaja. in naši je strašno dolgčas in ne ve kaj bi delala.user posted image
pinkyneza: moja je bila pri dr. Babniku, jaz sem bila z njim kar zadovoljna, čeprav je pri njemu vedno vse hitro, že način govora je hiter, me je pa vedno potolažil, in kakršno koli vprašanje sem imela si je vzel čas in odgovoril nanj.user posted image
kako je pa ime tisti zdravnici se pa tudi jaz ne spomnim točno, ne vem al je dr Cerar, sam men se zdi da ma dva priimka.
no me smo imele včeraj sistematiko pri enem letu. blo je super, tamala se je zabavala 100 na uro,user posted image težka je 9300g, velika 74cm, obseg glavice pa ima44cmuser posted image . tolk da vse super, sam še njena pljučka je treba uštimat, pa tud to bo. cepljena pa ni bila, ker še vedno piska in hrope, tolk da jo bo naslednjič.

Neposredna povezava do sporočila: 808
8.6.2011 21:37:29   
Kiya
Naša je bila pri dr. Štucinovi, dr. Cerar je pa malo starejša, ne bi jo označila ravno za mlado user posted image

Tudi jaz obupujem nad tem vremenom user posted image , ampak naj bi bilo konec tedna spet sončno user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 809
9.6.2011 21:32:12   
hijenca
Dan dan!

Jaz ravno ne spadam med nedonošenčke 2010, imamo pa doma dvojčka, rojena v 35 2/7. Jakob je imel 50cm, 2640 g, Filip je bil pa še zraven zelo zahiran in je imel 39cm in 1280g. Sedaj sta stara že več kot 1 mesec in lepo napredujeta. Rada bi vas pa vprašala, kdaj se otroke napoti v razvojno in kaj se tam dogaja.

Pa če nimate nič proti, bi rada kdaj malo z vami poklepetala.

LP H.

Sonček Vid ( 8.5.2008 ob 10.36)
Sonček Jakob (4.5.2011 ob 10.43)
Sonček Filip (4.5.2011 ob 10.44)

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 810
9.6.2011 22:11:49   
katka katy
ojla punce
ooo hijenca, kako lepa imena imata tvoja dvojčka, Filip in Jakob, krasni imeni.user posted image
za razvojno pa ti da napotnico pediatrinja, in potem pokličeš in se enostavno naročiš. tam ti otroka pregleda na malo bolj podroben način ko na sistematskem pregledu, pogleda reflekse, napredek... nato pa še fizioterapevt pogleda če je vse ok in nato ti povedo kako naprej, moja punca prav obožuje te preglede, ker imajo tam ogromno ogledalo in naša kot naša je najraj pred špeglom in se ogleduje.user posted image

pri nas je pa nekaj novega. user posted image DOBILA SEM PODALJŠANO PORODNIŠKO jupiiiiiiiiiiii, user posted image sem bla popoldne kar presenečena, ko me je iz CSD-ja poklicala in mi povedala, sedaj pa sam še na šiht nesem potrdit, in naprej uživam v poletju.
pa dajte prosim kaj vreme zrihtat, nam se bo not zmešalouser posted image

(odgovor članu hijenca)
Neposredna povezava do sporočila: 811
10.6.2011 10:02:30   
Kiya
Hijenca pozdravljena user posted image

Mi smo pri prvem pregledu pri pediatru že dobili napotnico za pregled in potem kmalu imeli tudi RA. Če ne drugega, bi morala vsaj zaradi Filipa in njegove zahiranosti dobiti napotnico.

Kako pa sta drugače fanta? Se še opazi razliko v teži in velikosti?

V RA mi je vedno povdarjala, da je treba striktno izvajati handling, saj je zelo pripomogel pri asimetriji.

Katka čestitam za podaljšek, no sej pri vseh bronhiolitisih ste si zaslužili še dodatne 3 mesece skupaj user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 812
10.6.2011 10:24:34   
bambixxx
Hijenca dobrodošla!

Katka čestitam user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 813
10.6.2011 11:28:16   
pinkyneza
hijenca živjo in dobrodošla... Kar se tiče razvojne - ne skrbi - to ni noben bav bav (to sem jaz mislila), ampak je prov fajn ustanova in Pika gre vedno rada tja, ker uživa v tem, da jo nekdo ČUDNO pestva in dobesedno VALJA po rokah...

Bravo za podaljšanje porodniške...

Midve sva šle pa danes do trga, da sva nakupili malo zelenjave za Piko... JI bom pa sedaj prvič dala tudi meska - upam, da ji bo všeč... Glede na to, da je pa požerušček pa že vem kakšna bo reakcija... AM, AM, AM, AM...

Sve bile včeraj na obisku pri prijateljici, ki je rodila zahirančka (2150g, 45 cm), in to 9 dni pred rokom... PA JE RES TOK MEJČKEN... Sploh si ne predstavljam, da je bila Pika kdaj tako mini... Sej ga ne upam pestvat!!! Jaz imam kar občutek, da je bila Pika že skos tako velika, da se skos tako obrača in kotali po stanovanju, da že od nekdaj čiča v vozičku... Sedaj se spomnem samo tega, da ji dajem novo hrano vsake nekaj dni...

Bi tudi jaz rekla, da tista Pikina zdravnica ni dr. Cerar (sem jo mojmu kazala po tv pa je rekel da to ni ona).

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 814
10.6.2011 15:49:02   
popek26
Pozdravljene vse skupaj user posted image
Pozdravljena hijenca in čestitke za dva angelčkauser posted image
Čestitam pa tudi katki za podaljšan porodniški user posted image user posted image user posted image
Mi pa smo danes končno pohajali na sončku in je bilo super user posted image user posted image user posted image

Glede podaljšanja porodniškega kakšen postopek je jaz moram kaj napisati ali mi samo zdravnica napiše in kopira izvide in koliko prej je treba vložiti prošnjouser posted image user posted image user posted image

lep dan še naprejuser posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 815
10.6.2011 16:48:37   
Kiya
Jaz sem na pregledu v RA rekla, da moram vložiti za podaljšanje in je napisala bolj podroben izvid.

Vloži se ponavadi vsaj 1 mesec pred iztekom porodniške, papirje dobiš na CSD ali pa na internetu. Priložiš pa potem zraven vso zdravstveno dokumentacijo, jaz sem dala vse, tudi odpustnico iz porodnišnice.

Te pa potem obvestijo po telefonu, ker moraš ob odobritvi še obvestiti delodajalca o podaljšanju user posted image

(odgovor članu popek26)
Neposredna povezava do sporočila: 816
10.6.2011 20:36:32   
katka katy
čer punce

popek26 : postopek za podaljšanje porodniške je točno tak kot ga je napisala Kiya., mene so obvestili že prej kot v štirinajstih dneh.

jaz sem prav vesela da bom še mal doma., sem bla pa danes mal v firmi in vam povem da me je kar mal parjelo da bi šla nazaj delat. je glih tako zgledalo kot da ne bi nikoli šla.user posted image

tudi me smo danes  že cel dan zunaj, not smo šle samo jest in spat. smo prav uživale. ni bilo ne prevroče, ne prehladno.

uživajte  še naprej.

< Sporočilo je popravil katka katy -- 10.6.2011 20:37:05 >

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 817
11.6.2011 9:31:04   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Te pa potem obvestijo po telefonu, ker moraš ob odobritvi še obvestiti delodajalca o podaljšanju user posted image

v MB te nič po telefonu ne obvestijo, ampak dobiš samo pisno odločbo na dom, prav tako delodajalec dobi pisno na sedež firme.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 818
11.6.2011 11:23:12   
Kiya
V Lj. se odda vlogo za podaljšanje, brez priloge s-1, to ti delodajalec izpolni ko imaš odobreno in šele potem prejmeš odločbo.
Podaljšanje je treba porabiti do dopolnjenega 18m otrokove starosti, včasih se zgodi da kakšna mamica vloži že po preteku porodniške in gre potem spet.

Danes smo prešaltali v avtosedež, ker se nama je včeri v lupini obrnila na bok user posted image , pojma nimam kako ji je to ratalo, je pa ful visoko kar ji je zelo všeč, samo še poštudirat morava kako se da stol v ležeči položaj user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 819
11.6.2011 22:51:50   
scarlett_
Moja punčka pa jutri praznuje 1. rojstni dan!! Kako čas beži!!
Sem presrečna, da je zdrava in zadovoljna, nagajiva in vse kar paše zraven! Še bolj pa, ko mi zjutraj da svojega mokrega poljubčka!!! user posted image user posted image

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 820
12.6.2011 0:43:23   
bambixxx
vse najboljše Flora za prvo svečko user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 821
12.6.2011 15:57:07   
popek26
VSE NAJBOLJŠE FLORAuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 822
12.6.2011 20:22:33   
katka katy
čer punceuser posted image
čestitke Flora, pa si tudi ti enoletnicauser posted image

zunaj sije sonček, že cel vikend je ful lepouser posted image , me pa že dva dni ležimo noter z visoko vročino, ki sploh ne pade. konstantno jo ima nad 38,5, pa tja do 39,8, in ji popolnoma nič ne pomaga, sem že vse probala,. kar naprej jo kopam v materini dušici, z njo mažem tudi podpladke, dajem ji kisove obkladke na gležnja, na štiri ure svečko, pa ne pomaga nič. sem bla tud pri dežurnemu, pa pravi da v pljučih ni nič slišat, edin grlo ima pordelo, pa mal mandeljne otečene. nos ima tako zamašen da ji ga tud spucat ne morem. ne vem več kako naj ji pomagam. upam da noč kolkr tolk mirna, jutri zjutraj pa takoj dohtrju, ker je men to vse skupaj ful sumljivo.user posted image  moj pa prav da so itak zobje in da se preveč sekiram.user posted image

lep večer vam želim.

(odgovor članu popek26)
Neposredna povezava do sporočila: 823
13.6.2011 8:23:17   
pinkyneza
hepi brzdej FLORA!!!!!

Katka - upam, da je tvoja Mini ok???

Neposredna povezava do sporočila: 824
13.6.2011 9:42:13   
bambixxx
user posted image user posted image user posted image  za Katarino!

Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Stari običaji: Ste že slišali za tepežni dan?
Tepežni dan pri nas praznujemo 28. decembra, imenujemo ga lahko tudi: pametiva, tepežnica ali tudi dan nedolžnih otročič...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......