|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Nedonošenčki 2010
9.2.2011 7:46:01   
Kiya
Žal se nismo srečale, ker smo bili mi takrat že doma user posted image

Sva bili pa od 19.3 pa do 12.5, potem pa še en teden na oddelku in domov user posted image

Sem pa vidla, da si na mami spraševala o Patriciji. Vidla sem njo in Joži na polletnem pregledu in je takrat mala imela že 8kg, ko je naša bila šele pri 6kg+

Midve sva pa zelo pozno začeli z GH, interesov ni kazala in sem potem dr. Zavrlovo spraševala kdaj sploh začeti, tako da sva šele pri 7,5 (kor. 4,5) in je nekako šlo. Zdej smo na 3 obrokih, najraje pa ima itak sadje user posted image

(odgovor članu katka katy)
Neposredna povezava do sporočila: 576
9.2.2011 7:47:46   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: Kiya

Se je pa začela vleči po tleh kot kakšni komandosti, ko se po vseh štirih vlečejo, tako da moramo sedaj še pod nogami gledati user posted image

user posted image user posted image user posted image  sedi že sama?

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 577
9.2.2011 9:40:03   
Kiya
Ne, ker se prekucne user posted image kot kakšen pijanc user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 578
9.2.2011 11:34:32   
katka katy
večkrata se sprašujem kako gre Patriciji in njeni mamici, pa Kristjanu, Kevin Marku....user posted image Patricija je kamalu sicer šla na oddelek vendar so imele še kar nekaj časa težve, Kristjan mislim da je ostal še na eint ko sem jaz že bila na oddelku, z Maybelin smo se pa itak vsak dan srečevale saj smo bile na istem oddelku, vendar sem jaz že odšla domov, onadva pa sta še ostala. Pomalem kar pogrešam tiste čase ko smo se srečevali ali v laktariju al na eint in si vedno povedali kako gre našim malčkom.user posted image user posted image

Katarina je sedaj prav navdušena ko se lahko obrne sedaj že obvlada in ji rata tudi iz trebuha nazaj na hrbet,

jemo pa tudi zadnjih štirinajst dni malo bolje in lepše in brez joka ampak s pravim veseljem. zgleda da je res prehitro pri 6 meseceh saj naši malčki niso takrat še dozoreli za gosto hrano. meni je tudi pediatrinja predlagala naj za en teden preneham tolk da mala pozabi na žlico in ta pavza ji je očitno nucalauser posted image

dones imamo končno tretje cepljenje. upam da bo vse ok.user posted image

naši sončki prehitro rastejo

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 579
9.2.2011 13:48:07   
scarlett_
katka katy - Maybeline ima tudi facebook, se mi zdi ..

Neposredna povezava do sporočila: 580
9.2.2011 17:28:56   
Kiya
Katka katy Z Maybeline smo bile skupaj že na E, saj je prišla ravno takrat ko sem jaz že zgoraj ležala user posted image , potem smo bili pa še "cimri" v enki user posted image , od Joži imam telefonsko če jo želiš, samo mi moraš poslati ZS. Nimam pa z nobeno kontakta, saj smo mi potem kmalu šli naprej po sobah in sem bolj navezala stike z drugimi.

Danes smo se ravno dobile in smo uživale na sončku user posted image

A je katera od vas mogoče oddala za dodatek za nego?

(odgovor članu scarlett_)
Neposredna povezava do sporočila: 581
9.2.2011 20:19:39   
bambixxx

A je katera od vas mogoče oddala za dodatek za nego?

jaz, pa so mi zavrnili, ker otrok nima nobene bolezni iz njihovega seznama (hujša prizadetost itd.). samo zato, ker je nedonošen ti ne dajo...

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 582
9.2.2011 20:47:48   
Kiya
Smo se ravno danes pogovarjale in so mi rekle naj oddam. Ne vem no, skoraj 1 leto bo stara in če bi bili upravičeni do dodatka se mi zdi, da bi že kdo kaj omenil. A se vam ne zdi?

Dve iz EINT hodita s svojima user posted image 2x tedensko na fizioterapijo in bosta sedaj začeli še z delovno terapijo in ti dve imata dodatek, se mi pa zdi da z našo ni nič hujšega zaenkrat da bi bili upravičeni user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 583
9.2.2011 21:55:03   
katka katy
saj smo z Maybelin povezane prek fb, vendar ona ni nič gor, na vsake tolk časa ji pošljem sporočilo vendar redko dobim odgovor, škoda saj smo bile tudi me dolgo časa cimri, Kevin je pa tak cukrček, da bi mu samo ljubčke dajal.user posted image

jaz sem tudi oddala dodatek za nego družinskega člana vendar je bilo zavrjeno, z razlogom da je primirno razvita korigirani starostiuser posted image , zdaj bom pa oddala še za podaljšanje porodniške, pa bomo videl kaj bo. za ta dodatek ti ne bo nihče povedal edino morda v razvojni samo če sama ne boš rekla ne bo nič. jaz sem razmišljala da bi ponovno oddala vlogo glede nato da je decembra imela Rsv in se nama je tisti mesecec čisto izgubil , tolk da smo tud z razvojem šle za dva koraka nazaj.user posted image

danes smo imele končno tretje cepljenje zaenkrat je dobro prenesla bom vidla kaj bo ponoči.

pri 8 mesecih in 7 dneh sva težki 7380g in veliki 66 cm.user posted image v treh mesecih je pridobila ravno en kilogram. s tem da je v bolnici njena teža padla iz 6360 na 5900.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 584
9.2.2011 22:09:35   
scarlett_
katka katy a to pomeni, da se dodatek za nego dodeli glede na razvoj korigirane starosti? Ker moja je 1 mesec prekmalu, razvojno pa zaostaja 3 mesece. To nama vedno znova povejo, ampak nimam pa napisano na nobenem izvidu.
Porodniška se pa meni itak nič ne podaljša, niti toliko kolikor sem prej rodila, ker nisem zaposlena.

Neposredna povezava do sporočila: 585
9.2.2011 22:32:48   
katka katy
ta dodatek dobiš takrat kadar otrok vidno zaostaja v razvoju, kadar otrok potrebuje nevrofizioterapijo,  za vsak mesec starosti imajo določene razvojne meljnike ki jih mora otrok doseči. (glede na korigirano starost) naprimer, kdaj se je obrnil, kdaj je začel ogledovati rokice, jih dajati v usta, kdaj se začne zanimati za okolico, se obrne za glasom......
ne vem ali sta bila v razvojni al ne, pa tud to ne vem ali se tvoj otrok smatra kot nedonošen to pomeni če si dobila potrdilo iz porodnišnice da je otrok nedonošen. ti prosi ponovno za napotnico v razvojno in če nič drugega in otrok res zaostaja v razvoju probaj oddati saj vlogo za nego družinskega člana, ampak mora iti to vse preko razvoje.

kar se pa tiče podaljšanja porodniške ti pa res ne pripada, vendar se tudi nam podaljša samo za toliko kolikor je nosečnost krajša od 260 dni kar bi pri tebi prineslo samo 7 dni ker je rojen v 35 tednu

Neposredna povezava do sporočila: 586
9.2.2011 22:52:52   
scarlett_
Seveda hodimo v razvojno, kjer nam je bilo tudi rečeno, da zaostaja 3 mesece. In tudi potrdilo za nedonošenost imamo.

Neposredna povezava do sporočila: 587
10.2.2011 7:45:52   
bambixxx
scarlett, kiya - vlogo oddata na csd in ji priložita vse izvide otroka. jaz sem priložila odpustnico iz bolnice, izvide od razvojne, eeg, okulista in navedba, da 1x tedensko obiskujemo ft. pa so mi zavrnili tudi pritožbo, z obrazložitvijo, da otrok nima obolenja, zaradi katerega bi bil upravičen do dodatka za nego otroka ter po mnenju komisije nima kroničnega obolenja s seznama hudih bolezni.

sicer pa poskusita - več kot zavrnit vaju ne morejo...

Neposredna povezava do sporočila: 588
10.2.2011 9:49:22   
Kiya
Bambi a to si izpolnila tale obrazec?
http://www.csd-lj-siska.si/pdf/obrazec-N-1.pdf

Par dni nazaj sem ravno oddala vlogo za otroški, saj nam konec meseca poteče, pomoje bom še tole oddala, saj za izgubiti nimam nič, edino čas ko bom kopirala izvide user posted image

Pri nas je zdele malo joka v posteljici, samo kaj naj ko pa se je sredi igranja vlegla na tla in hotela spati, zdej je pa v postelji in ji ni prav user posted image

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 589
10.2.2011 9:52:40   
Kiya
strokovno mnenje na podlagi predpisa o usmerjanju otrok s posebnimi potrebami

mi tegale nimamo, edino kar imam so izvidi iz RA, odpustnica in od kardiologa.

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 590
10.2.2011 10:02:56   
scarlett_
IZVIRNO SPOROČILO: bambixxx

scarlett, kiya - vlogo oddata na csd in ji priložita vse izvide otroka. jaz sem priložila odpustnico iz bolnice, izvide od razvojne, eeg, okulista in navedba, da 1x tedensko obiskujemo ft. pa so mi zavrnili tudi pritožbo, z obrazložitvijo, da otrok nima obolenja, zaradi katerega bi bil upravičen do dodatka za nego otroka ter po mnenju komisije nima kroničnega obolenja s seznama hudih bolezni.

sicer pa poskusita - več kot zavrnit vaju ne morejo...

Hvala, bambixxx. Jaz ne bom oddajala.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 591
10.2.2011 10:04:33   
scarlett_
Aja, še eno vprašanje. A so se vaši malčki navadli pit iz cucljev za višjo starost? Mi še vedno pijemo iz cuclja do 3 mesece, ker gre vse ostalo mimo. No, saj ne, da je to kak problem, samo tako iz firbca vas vprašam, če so se vaši navadili.

Neposredna povezava do sporočila: 592
10.2.2011 11:25:53   
Kiya
Mi imamo še 2 in 3. 2 je za čaj, ker je bolj redek in hitreje teče, 3 pa za mleko.

3 vem da je 6+, ker potem je samo še X, ki ima ful veliko zarezo, da gre bolj gosto mimo.

Sem se trudila, da bi jo navadila na ustnik, ki je kot pri magičnem lončku ampak ni šlo, tako da imamo navaden cucelj.
Se pa nekaj trudiva po lončku piti, uporabljam aventov mali lonček za shranjevanje in kadar koli jo imam v naročju in se steguje proti mojemu kozarcu, ji dam njenega in nekako pije, čeprav rabimo slinček ker gre hitro mimo.

Neposredna povezava do sporočila: 593
10.2.2011 11:34:24   
katka katy
Bimbaxxx ful čudno da tebi niso oddobrili tega dodatka, men je blo rečen da kao večina otrok dobi, samo pri nas v NM je taka čudna komisijauser posted image da mora že pol otroka manjkat da dobiš, rečen mi je bilo tud da kako v LJ okolici vsi dobijo, samo kot vidim to ni res. škoda saj bi ta denar prav prišel če ne drugega vsaj za potne stroške.

scarlett:  maš srečo da ti sploh mara cucelj, jaz mam z našo take probleme, dude ne mara (razen tiste iz porodnišnice ki pa se je že zdavnaj uničla), flaše ne. živa groza.

pol mi kakšna mama na cesti pravi joj kako pridna punčka brez dude, jaz se moram pa kar zadržat da ne bi nazaj povedala.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 594
10.2.2011 15:17:10   
bambixxx

Bambi a to si izpolnila tale obrazec?
http://www.csd-lj-siska.si/pdf/obrazec-N-1.pdf

ja ta obrazec je

(odgovor članu Kiya)
Neposredna povezava do sporočila: 595
10.2.2011 15:20:07   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: scarlett_

Aja, še eno vprašanje. A so se vaši malčki navadli pit iz cucljev za višjo starost? Mi še vedno pijemo iz cuclja do 3 mesece, ker gre vse ostalo mimo. No, saj ne, da je to kak problem, samo tako iz firbca vas vprašam, če so se vaši navadili.

mi imamo velikega 6-18m za mleko in si sam drži flašo in spije. za sok pa lonček z ustnikom in ročaji, pa tudi lepo pije.

Neposredna povezava do sporočila: 596
10.2.2011 15:22:30   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: katka katy

Bimbaxxx ful čudno da tebi niso oddobrili tega dodatka, men je blo rečen da kao večina otrok dobi, samo pri nas v NM je taka čudna komisijauser posted image da mora že pol otroka manjkat da dobiš, rečen mi je bilo tud da kako v LJ okolici vsi dobijo, samo kot vidim to ni res. škoda saj bi ta denar prav prišel če ne drugega vsaj za potne stroške.

Bambixxx je moj vzdevek - samo tako, ker vedno narobe napišeš. user posted image  nič hudega.
jaz sem iz MB, pa sem se pritožila, pa so tudi pritožbo zavrnili.

Neposredna povezava do sporočila: 597
10.2.2011 21:46:51   
katka katy
sorry bambixxx tiskarski škrat je pršu vmesuser posted image , to je pa zato ker zmeraj tipkam vmes med kosilom, hranjenjem, igranjem.....

jaz mam občutek da to vse nahitrco nardijo, pritožb pa sploh ne upoštevajo in si misljo, če sem ti enkrat zavrnu ti bom pa še enkrat. user posted image
jaz bom konc mesca še enkrat probala oddat pa bomo videl.

dajte mi povedat recept kako otroka navaditi na dudo oz. flaško, in kako navaditi vsaj na magični lonček. tolk bi rada vidla da mi vsaj nekaj tekočine spije po gosti hrani,  po kozarčku gre tričetrt mim, če ji dam pa po brizgi pa traja in traja.

(odgovor članu bambixxx)
Neposredna povezava do sporočila: 598
10.2.2011 22:29:02   
Kiya
Če naša noče zagrabit dude dam par kapljic sab simplexa gor, ki mi je še odstal user posted image
drugega recepta pa nimam.

Glede pitja pa ne vem, mogoče naj tebe gleda k piješ pa potem daš njej tudi iz kozarca. Pač pij vodo in mogoče bo ona hotla isto piti kot mami. Magični lonček pa nam ne gre imamo flašo z navadnim cucljem.

Neposredna povezava do sporočila: 599
11.2.2011 8:24:49   
bambixxx
IZVIRNO SPOROČILO: katka katy

dajte mi povedat recept kako otroka navaditi na dudo oz. flaško, in kako navaditi vsaj na magični lonček. tolk bi rada vidla da mi vsaj nekaj tekočine spije po gosti hrani,  po kozarčku gre tričetrt mim, če ji dam pa po brizgi pa traja in traja.

žal nimam recepta. ker nisem dojila, je že od začetka navajen na dudo in flašo. kot je rekla kiya, poskusi s čim sladkim.

Neposredna povezava do sporočila: 600
Stran:   <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  22 23 [24] 25 26   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Ritka.
пеперутка16

Ali za dojenčkovo zadnjico uporabljate samo kremo ali samo puder ali oboje hkrati?