|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
22.10.2010 10:09:03   
Patrisha
teyla epedurlani ce ma kdo zastojn jo ima MB! vsaj imeli so jo se lansko leto ko je bila kolegica tam. Sicer v PO je vse za placat! Epeduralna stane 190 €! Vodni kao pravi je itaq samo v PO, majo ga sicer se v MS ampak tam si samo v vodi do istisa, potem pa cik cak na postlo. V PO si v vodi, ce mas sreco, pa da ne setas ven in not iz bane :) baje so zabavni! zelo... zato pamislim, da tale PO izgublja na imenu in to zelo!

za nadstandarne sobe pravijo, eni, da si jih moras rezervirat, pa da so kao for free, eni da placas 100 € na dan, pr enih so lahko partnerji zraven, pr drugih ne, ene so nadstandardne da so sobe "lepe" pisane pa dobre postle! Pr drugih da si sam noter, pr enih da sta 2 porodnici. Najbolse je poklicat vsako porodnisnico in se pozanimat :)Sicer so na Bibaleze delali raziskave porodnisnic kako pa kaj.

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4726
22.10.2010 10:10:17   
šebela
Hoj, hoj!
Honneybeemaja, se popolnoma strinjem z napisanim glede obporodne analgezije. In mislim, da je nek hud strah pred EA odveč. Pri vsakem posegu v zdravstvu so možne komplikacije, ker se pač teoretično lahko zgodi marsikaj. Tudi če ti spulijo zob npr., ali pa ob porodu brez analgezije. Jaz sem se odločila, da se ne bom omejevala s nekimi miti in pravljicami in si bom pustila vsa protibolečinska sredstva na voljo. Tako potem lahko vzameš kar hočeš, če je treba. Normalno pa si tudi jaz želim, da bi šlo vse kot po maslu in ne bi bilo potrebno prav nič. Razen mene in mojega za moralno podporo.
Zdaj pa res lahko prestavimo debato o porodu za ena 2 meseca in gremo na bolj vesele teme!!!

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 4727
22.10.2010 10:15:09   
Tretjedete
Ojla punce!

Kako ste kaj? Kako počutje? Jaz oz. midve sva ok, nič novega... Od mojega zadnjega javljanja je potekalo kar nekaj zanimivih debatuser posted image . Bom poskusila čim več komentitari...

Glede utrujenosti: se mi zdi, da se telo proti koncu nosečnosti že nekako začne privajati na manj spanja; dosti punc namreč proti koncu muči nespečnost... Jaz sem v prvo imela dva, ki niti nista imela enakega ritma, ampak ni bilo neke hude sile. Sva z možem kar lepo vozila. No, je prišla kakšna neprespana noč, sploh ko so bile na sporedu bolezni ali pa zobki, ampak nič hujšega. Takrat sem čez dan šla spat skupaj z mojima čmrloma, pa je bilo ok. Tako da nič bat, mame vse zmoremouser posted image . Pa seveda partnerja je treba vključiti od samega začetka, ne pa se delati, da samo me znamo, kako se ravna z dojenčkom (poznam tudi nekaj takih primerov, ki so kritizirave vsak partnerjev gib, potem seveda niso nič več sodelovali; po kakšnem letu pa so se vse pritoževale, da so same za vse...).

ninchi9, seveda je možno, da brca tri ure skupajuser posted image . Je pač nogometašuser posted image

maurica, jaz bom definitivno rodila z epiduralnouser posted image . Upam, da mi jo uspe dobiti.... O hudih posledicah pa jaz še nisem slišala oziroma v teoriji že, o praktičnem primeru pa ne, tako da.... Je pa dejstvo, da se lahko pri vsakem porodu kaj zakomplicira. Ni pa res, da ničesar ne čutiš. Čutiš VSE, tudi bolečino, ki je v primerjavi s tisto prej minimalna, tudi to, da otrok dol pritiska in torej komot lepo sodeluješ in veš, kdaj moraš pritiskati - praktično vse moje kolegice in sorodnice so rodile Z, imajo pa vse isto zgodbo kar se sodelovanja tiče. Aja, pa porod z EA je ravno tako naravni poroduser posted image . Vsekakor pa gre mož zraven; ne bi zamudil za nič na svetuuser posted image
Honeabee Maja, odlično predstvljena stredstva za lajšanje bolečinuser posted image user posted image user posted image .

Po službi šibam do kolegice, ki ima trimesečno punčko. Ji nesem slavni Baby vac... Mala je namreč fasala vnetje ušesuser posted image , nima pa tega za čiščenje noseka. Ej res, to je eden od najboljših nakupov in ni je zadeve, ki bi tako učinkovito očistila nosek; madona moja dva bi še zdaj najraje kar priklopila na sesalec, čeprav si znata že sama spihati nosuser posted image .

Lep dan in se beremo...

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4728
22.10.2010 10:15:45   
Patrisha
teyla no kr lepo pridno se spravi delat, da bos cim prej konc! jaz mam se za nardi t 10 izpitov pa diploma :/ upam, da mi vsaj 4 uspe do poroda.. no ce pa ne, pa bomo kasneje, samo rada bi se cim prej resla :/ mi ze mlo najeda zivce tole :/

jaz zdaj lepo veselo cakam, da bo ura 12 da odpicim pa se pred tem upam, da se tukaj v LJ megla koncno dvigne!! Drugace pa ja, mela sem jutranjo telovadbo ze :D praskanje zaledenelih sipc! juhej zacelo se je :(

JA DOVOLJ ZDAJ!!! BOLJ VESELE TEME PROSIM :)

(odgovor članu šebela)
Neposredna povezava do sporočila: 4729
22.10.2010 10:16:14   
hayabusa
IZVIRNO SPOROČILO: sara1986
Tamy82,  kakšna pa je to nadstandardna soba? 

Eno ali dvoposteljna soba s televizija in/ali telefonom. tako nekako;) in je za plačat, če nimaš dodatno zrihtanega nadstandardnega zavarovanja

IZVIRNO SPOROČILO: HoneybeeMaja
ULTIVA se dobiva v žilo v roki, ženska lahko odmerek sama dodaja s pritiskom na gumb oziroma stikalo, seveda ob ustreznem nadzoru in pomoči.Zdravilo je iz skupine sintetičnih opioidnih analgetikov. Deluje na center za percepcijo bolečine v možganih. Deluje kot lajšalo bolečin,torej analgetik.Zdravilo ima lahko nekatere stranske učinke (omotičnost, zamegljen vid, zbadanje, slabost), redko se lahko pojavi tudi alergična reakcija....

Podatek, ki ga pozabijo povedat ali pa ga preslišimo je, da ti ultivo dajo šele ko si odprta točno cm (mislim da več kot 4) in imaš konkretne popadke. Roko na srce, jaz bi jo imela prej ker takrat ko se je taglavna akcija začela, je šlo vse tako hitro da je nisem uporabila ;)

IZVIRNO SPOROČILO: d3lfink4
Jaz sem pa te dni takooo polna energije (mislim, da pomaga sonček!), da se skor ne dohajam. In zjutri se ful zgodi zbujam, čist naspana in naspidirana, da nekam pa morem pol dat to energijo ... hihi.

no, potem pa malo šenkaj, jaz sem zadnje čase čist fuč,hči se nam zadnji teden po pol leta spet zbuja 2-3x ponoči in je lačna. Čez dan je kot uš, upam samo da je faza in da ima zagon rasti ker če ne ne vem kako bo. Razen če je prijazna in me pripravlja na februar, da ne pozabim kako to zgledauser posted image

cukica hvala za enkrat sem že skopirala, da vsakič ne iščem tu gor

< Sporočilo je popravil hayabusa -- 22.10.2010 10:17:39 >

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 4730
22.10.2010 10:32:56   
cukica
Dobro jutro vsem skupaj,....

Bom napisal še en jedilnik in kasneje še ostala,....

Zajtrk:mleko 1 enota:Kozje mleko 1 skodelica 200 g
         sadje 1 enota: Pomaranča 1 plod 200 g
         Škrobna živila 2 enoti:Kruhki crispy 8 koškov 200g
         maščobe 1 enota: jetrna pašteta 3 žličke 15 g

Malica:Mleko 1 enota: Kava z mlekom
          Sadje 1 enota:Tukaj sem menjala za zelenjavo: Paradižnik 2 manjša 150 g
          Škrobna živila 2 enoti: Rženi kruh 60 g

Kosilo:Zelenjava 3 enote:Cvetača 1 lonček pa pol 100g
                                        Grah 1/4 lončka 40 g
                                        Paprika  2 ploda150 g
          Škrobna živila 3 enote:Ajdova kaša 60 g
          Meso 3 enote :Bela riba 120 g
          Maščobe 3 enote: Kokosovo mast 15 g

Malica:Sadje 1 enota:Ringlo 4 veliki plodovi 140 g
          Škrobna živila 2 enoti: prepečenec 2 koščka 40 g

Večerja:Zelenjava 3 enote:Kitajsko zelje 200g
                                          Koruzna zrna 20g
namesto tretje zelenjave sem vzela sadež: Kivi 3 mali plodovi 150g
             Škrobna živila 3 enote:Kruh črni 90g
             Meso 1 enota: Kuhana šunka 40-80 g
             Maščobe 3 enote: Tamar sirni namaz 3 žlice 60g

Povečerek:Mleko 1 enota:Čaj,ali Kakav 200g
                Škrobno živilo 1 enota:Kruh črni 30g
                Maščobe 1 enota: Kisla smetana 2 žlici 25 g

Evo še en jedilnik,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 4731
22.10.2010 10:39:51   
maurica
patrisha, meni pa je fajn, da se poleg ostalih tem še malo o temu pogovarjamo. različna mnenja ti dajo misliti.

mogoče samo da pojasnim, zakaj sem začela razmišljti o EA. Torej, kot prvo sem itak navdušena nad porodom v vodi. sem pa pomislila tudi na to, da lahko pridem v P in bo soba z banjo zasedena (npr. bo tamy v njej user posted image ). jaz bi itak probala najprej naravno, ker pa ne morem vedeti ali bo porod trajal 3 h ali pa 12h z umetnimi popadki, bi bila rada pripravljena tudi na EA. Če bo videt, da se lepo odpiram in da vse teče super, bi probala tudi jaz samo s kakšnimi protibolečinskimi sredstvi. če pa bom potrebovala še umetne popadke in bom po 5 urah odprta 3 cm, pa bi vzela EA. in v PO P mi je všeč to, ker je možna 24h na dan in se lahko sproti odločiš. G mi je v vsakem primeru svetoval predavanje in mi je rekel, da bom svoj prag bolečine spoznala šele v porodni sobi user posted image . Meni se EA zdi ravno za prvi porod najbolj smiselna, ker je praviloma najdaljši.

najprej sem bila tudi jaz proti EA, ker sem razmišljala o vseh možnih zapletih. ko pa sem se malo bolj informirala, sem ugotovila, da je možnosti, da gre karkoli narobe toliko, kot pri navadnih porodih. glede blagih stranskih učinkov (glavobol - ne migrena!, omravljinčene noge), so v primerjavi s porodimi bolečinami zanemarljivi. resnih zapletov v Slo še ni bilo. dejansko je več možnosti, da gre kaj narobe, če ti naredijo CR (kjer ti dejansko umrtvičijo spodnji del nog), kot če imaš EA

pa eni strani razmišljam, da je narava že za vse poskrbela in da se da tudi naravno roditi. po drugi strani pa, če vzamem inekcijo pri zobozdravniku, ko mi dela plombo, zakaj si ne bi olajšala bolečine tudi pri porodu user posted image

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 4732
22.10.2010 10:44:16   
Patrisha
maurica to je sicer res, ampak zakaj bi se ze zdaj obremenjevale s tem 3 mesece prej? itaq bomo vse zadni mesec doktorirale s tega :)
sicer so vse izkusnje dorodosle, ampak jaz se vedno za sebe pravim, ce me bo kaj ornk zanimalo bom poklicala v porodnisnico, se jim tja najavla in naj lepo mi predstavijo od a do z.

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 4733
22.10.2010 10:54:46   
maurica
patrisha; sej zato pa so tudi predavanja o EA, da vse zvemo, a ne? ampak fajn je pa slišat tudi mnenja drugih. nenazadnje je to namen tudi našega vsakdanjega čvekanja na forumu user posted image . mene sicer teme o porodu ne obremenjujejo, sem pa odprla to temo, ker sem ravno prebrala knjigo o pripravi na porod, pa sem malo "padla noter". tako kot ostale teme smo pač malo to predebatirale, pol pa naprej na naslednje user posted image
nisem najbolje razumela tvojega posta glede proda v vodi v PO P, kaj točno si želela povedati user posted image kar pa se tiče izgubljanja na imenu - jaz pa mislim, da so enostavno druge porodnišnice začele bolj delati na prijaznosti, alternativnosti in odprtosti, zato PO ni več tako v ospredju, kot nekoč. kar je po moje super user posted image to je bistvo konkurence, da na koncu največ pridobimo porodnice. sploh KR v zadnjem času zelo hvalijo user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 4734
22.10.2010 11:18:52   
Tisia
ojla dekletauser posted image
toliko ste napisale da vas sploh ne dohajamuser posted image
midva sva se odločila da bo sodeloval pri porodu dokler bo lahko ,če ne bo zdržal bo šel ven, bolje kot da mi pade skup ker ne prenese kri ali pa da vidi mene da trpim, kaj čmo ženske imamo večji prag bolečineuser posted image  
sem pa za naraven porod,sicer se ne bi branila kakšne antibolečinske terapije hmmmmm sam če sem zdržala 2 poroda bom še 3user posted image  bo pa moj bolj masiraluser posted image
cukica maš pa res zoprno zadevo kako pa če te spopade kaj sladkega jest kakšna zamenjava ,e dobra??
no pa še to, že par dni kar lepo spim do 5-6 nič zbujanjauser posted image
pa tudi hodim lažje nimam več tako pritiska v spodnjem delu,očitno se je to naše dete dvignilo..
pa še en link za blazino za dojenje vam posredujem jaz si bom kar naročila da mi bo lažje zzzzzzzzzzz......stane 21 eur
lep vikend vsem user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 4735
22.10.2010 11:20:00   
Tisia
http://www.zibka.com/si/produkti/obroci_za_dojenje/

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4736
22.10.2010 11:25:01   
trsica
Jaz imam zelooooo nizek prag bolečine. Sem že pri prvem razmišljala o vseh teh dodatkih ala EA, Ultiva itd. No, ko pa je prišel čas za rodit, nekako nisem imela časa razmišljat o tem. Že v P sem prišla relativno zelo pozno. Jaz sem imela popadke že celo soboto, pa sploh nisem vedela, da je to to. V noči na nedeljo sem se premetavala po postelji, dokler me ni mož skorajda nagnal v PO. Šele takrat sem si začela merit bolečine, ki so bile na 3 minute. V PO sem prišla odprta 6 cm, dali so mi nekaj malega proti bolečinam (v roko). Rodila sem nato v 3 urah, z lastnimi popadki in leže (ker mi je tako najbolje ustrezalo).Tamali mi je dobesedno padel ven. Bolečina, kot taka, je bila "točkovna", samo spodaj kjer je tamal lezel ven. In lahko rečem, da boli, kot hudič, a vseeno grem raje še enkrat rodit, kot pa k zobarju. user posted image

Kar se tiče moža pri porodu bom pa tako rekla. Moj se je seveda pozanimal pri drugih moških in samo eden je rekel, da ni hotel biti zraven in še ta je bil starejša generacija. user posted image Vsi ostali pa so mu rekli, da mora biti zraven. Da je to neprecenljiva izkušnja. Jaz vem, da če ne bi bilo njega zraven, bi pozabila dihat. Bila sem v nekakšnem krču ob vsakem popadku in on me je stalno opominjal, da naj diham (po pasje seveda). Nikoli in nikdar ga ne bi mogla preklet oz. preklinjat. Mi smo se vmes med popadki zafrkavali in smejali, pa je minilo bolj v veselem vzdušju. Mož je bil na koncu tako ganjen, da ni mogel izreči niti ene besedice. user posted image

Še anekdota: Kot po Murphy-ju, je zmanjkalo baterije na fotiču ravno v trenutku, ko je mali lezel ven. Mož je z eno roko menjal baterijo, drugo sem mu pa jaz okupirala. user posted image

(odgovor članu maurica)
Neposredna povezava do sporočila: 4737
22.10.2010 11:26:34   
Patrisha
biljana I no tnx, tale zadeva pa je zelo poceni! v BC in pakapolonci sem gledala za 40 ??? :S
oh ja dobro spanje je greha vredno a ne :) jaz si sploh ne predstavljam, da bi ze zbujala ob kakih funky urah :S tak da grem lepo spanckat ob 22 in sem 5:50 budna in polna energije ko sus!!! sploh ce se spomnim 4 mesece nazaj, ko bi samo spala! podnevi nisem niti malo utrujena, ceprav mam siht do 3 pol pa se fax do 8ih zvecer... je super zadeva ko sem polna energije :) upam, da bo to trajalo se kr nekaj casa :) user posted image user posted image

(odgovor članu Tisia)
Neposredna povezava do sporočila: 4738
22.10.2010 11:28:11   
zori82
se opravičujem ker uletavam v vašo temo
kolegica prodaja PREVIJALNO KOMODO in VOZIČEK (za dvojčke)

http://www.bolha.com/previjalne-mize/previjalna-miza-z-podlogo-omarica-oglas1272574354
http://www.bolha.com/ostali-vozicki/vozicek-za-dvojcka-oglas1272574316

LP

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 4739
22.10.2010 11:34:07   
trsica
Še glede cukra. Od moža sestra je v vseh treh nosečnostih imela sladkorno in se je morala špikat. Vsi otroci so zdravi. Le malce "debelejši" so. A tudi mama ni daleč. user posted image Pravzaprav je vsa moževa družina nagnjena k debelosti in posledično sladkorni bolezni. Tako, da to pri njih ni nič nenavadnega. Je vzela špikanje kot nekaj običajnega. Na srečo v moji družini nimamo teh težav. Jaz sem debela iz drugih vzrokov. user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4740
22.10.2010 11:38:36   
Patrisha
No noseciski cuker ni niti malo odvisn od debelosti. Mislim, da je trenutno vec punc ki so shirane z takimi problemi, ali pa jih samo jaz poznam. Fora te sladkorne je, da ne mores prej vplivat. Pride, jo imas in po porodu zgine. Ali pa se ti resno pojavi, pa ceprav nimas probleme z tezo ali dedno zapisan cuker.

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4741
22.10.2010 11:50:27   
trsica
IZVIRNO SPOROČILO: Patrisha

No noseciski cuker ni niti malo odvisn od debelosti. Mislim, da je trenutno vec punc ki so shirane z takimi problemi, ali pa jih samo jaz poznam. Fora te sladkorne je, da ne mores prej vplivat. Pride, jo imas in po porodu zgine. Ali pa se ti resno pojavi, pa ceprav nimas probleme z tezo ali dedno zapisan cuker.

Aha. Nisem vedela. Ker meni je bilo čisto logično, da ima sladkorno tako ali drugače. Tudi ona se ni kaj preveč sekirala glede tega. In menda so ji rekli že v drugo, ko je zanosila, da ne sme več zanosit. Pa je vseeno zanosila še tretjič. user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 4742
22.10.2010 12:12:32   
sara1986
Jaz sem že čisto napsihirana zarad te sladkorne in kilc, ki kr grejo gor, 1kg na teden :/ Tko da bom od jutri naprej uporabila od čukice jedilnik. V petek pa pregled. user posted image  

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4743
22.10.2010 12:14:18   
Patrisha
Mah s tole sladkorno je kr nekaj! Kao prvi pokazatelj je ce otrok prevec raste oz. je pretezki. Ampak ni mus, je pa kao v 80% res. Ampak ti ne mores kaj dosti vplivat, to je najbolj zabavno od vsega skupaj! Sicer pri meni doma imata starsa tudi sladkorno in naprimer moj otrocek je za kak dan, dva premicken in ni bilo govora o cukru, seveda grem med drugim na test, ker mam nekaj kg prevec in povedala sem da je doma sladkorna in potem te avtomatsko vrzejo na test. Sicer morem potrkat, da ze od nekdaj zivimo tako, da jemo samo crni polnozrnat kruh, nic kaj dosti sladkorja... itd, ampak mam ocitno tako zasnovo, da se pretezka sicer priznam :D nisem neki tezki sportnik :) razen zdaj ko lepo pridno telovadim in kolesarim.

Tako da tale n.cuker ni neka strasna kriza, ce nimas problemov ze prej. Sicer pri vsaki sladkorni mores bit na dieti in jesti zivila z cim manjsim glikokemicnim indexom. Sicer teh primerov, da se morajo punce spikat samo med nosecnostjo je zelo malo in so redki. Tako neke strasne bojazni po mojem mnjenju ni, razen stroge diete. Sicer pa neko strasno prenaziranje sladkorja lahko privede do prave sladkorne. Tako kot jo je moj ata dobil :) pojedo je kg medu v 1 DNEVU!!! in kaj se je zgodilo? valda slinavka mu je odpovedala! ampak ok, si je resnicno sam kriv, med tem ko ima mama dedno. Tako da tale sladkor ni tako nedolzn, kot se vcasih slisi. Sicer pa imam prijatelja ki je studiral medicino, da bi postal lepotni kirurg, tezki sportnik, res noro!! in dobil sladkorno skozi noc, in lepo na inekcijah ne meni nic, ne tebi. Tako da, ni vse mus, ko vidis nekoga debelega da bo dobil 100 % sladkorno.  vglavnem tele zdravstvene stvari so kr zakomplicirane in jih vrjetno ne bomo nikoli prav razumeli.... na zalost. Aja pa da ne pozabim! STRES je najvecji povzrocitelj visokega cukra! preverjeno od doma :)

TAKO DA BREZ PANIK! pocasi in prodorno brez sekiranj in obremenjevanj, lepo danes na sprehod v naravo, se nadihat svezega zraka in to je to!

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4744
22.10.2010 12:25:45   
tamy82
Eno uro grem na sprehod, pa pridem nazaj in rabim skoraj eno uro, da vas preberem user posted image

sara glede nadstandardne sobe vem samo kako je v PO - je plačljiva, si sam v sobi (oz. s partnerjem, če se odločiš za to varijanto, ki je še neki dražja), maš menda tudi svojo kopalnico, čeprav sem o tem slišala že več različnih zgodb.

Glede poroda z EA in drugimi sredstvi za lajšanje bolečine, pa samo še to, je fajn kdaj, da slišiš tudi mnenje koga drugega, ne le porodnišnic in njihovih G, ki imajo itak interes, da ti rodiš čim prej, ne glede na to, kaj vse ti morajo zato dat ... pa baje ko se začneš vmešavat v sam porod, to sproži verižno reakcijo in eno sredstvo vodi k drugemu ... Ok, dovolj o tem user posted image

Teyla jaz mam tudi namen pred porodom vsaj v grobem končat magistrsko ... no, sej približno polovico teorije mam že, še pol do decembra, potem se bom pa s praktičnim delom ukvarjala ... user posted image čeprav tudi meni niti malo ne diši tole ... še manj pa, da bi morala potem še podaljševat absolventa ... user posted image Tako da držim pesti za vse, ki smo v podobni situaciji user posted image

maurica bomo pa skupaj v banji! user posted image Če prideš v PO, pa rečejo, da sem jaz noter, kar reči, da se poznamo in da bova kar skupaj rodile user posted image

trsica ti maš pa zanimive izkušnje od poroda user posted image je pa super, da se vmes malo zabavaš in skušaš sprostit, ker gre tudi porod lažje in hitreje skozi user posted image Je pa res kar je rekla patrisha, da debelost ni tudi pokazatelj sladkorne ... no, razen za tip2, ki pa ga itak lahko dobiš, ko si že malo v letih user posted image

(odgovor članu trsica)
Neposredna povezava do sporočila: 4745
22.10.2010 12:31:11   
tamy82
patrisha to kar si napisala o sladkorni je vse res. Je pa treba ločit tip1 in tip2, ker gre za dve različni stvari. Prvi tip se pojavlja pri mladih in otrocih, predvsem zaradi stresa ipd. in nima veze s težo (tako ma tvoj frend in tudi moj dolgoletni bivši fant), pojavi pa se res skoraj čez noč in treba je ponavadi takoj na injekcije. Drugi tip pa prizadene predvsem starejšo popolacijo s povišanim pritiskom, težo ipd., torej nezdrav način življenja - tu pa najprej greš na dieto, potem tablete in šele v skrajnem primeru na injekcije. Tu slinavka še neki deluje, ampak slabše, v prvem primeru pa čisto odpove.

No, dovolj zdej o tem user posted image

Dejmo zdej res o kakšnih bolj lepih temah user posted image

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4746
22.10.2010 12:33:51   
Patrisha
jap na tole sem pozabla res je. Se strinjam !! tako lepo sonce, me pa se samo zamorjujemo iz ure v uro! evo v ljubljani sonceeeeeeeek sije :)) juhej konc meglice :) user posted image user posted image user posted image  tako zdaj je moj konc s sestankom, pa sibama via marburg :) punce uzivajte, pa cim manj crnih misli! pa lep soncen dan po celi vesolni sloveniji :) dijooooo

(odgovor članu tamy82)
Neposredna povezava do sporočila: 4747
22.10.2010 13:29:22   
vipercat
IZVIRNO SPOROČILO: cukica

Dobro jutro punce,...

Jaz sem čist boga sem se prehladila in sem v postli mam mal vročine pa grlo boli za umret,...Tko,da še nevem za soboto,...pa tok sem se veselila,...Bolniške mi še niso podalšal,ker zahtevajo vse papirje od vseh dr.tko,da sem včeraj poslala oreng debelo kuverto.Drgač mam pa še cel dopust,če ne bo šlo drgač.Dobila papirje za sladkor in si moram sestavit 7 jedilnikov,pa ni nič groznega,ker je samo dobro za jest,...Drgač pa sva v totalnem k.... nama niso še nakazal plač,...Mater,.....sej bo pravi moj nej se ne sekiram kaj dost,...

Nič mejte se,...Pa mal sem mogla potarnat,...

cukica upam da se čim prej pocajtaš. glede denarja pa vem kako je - smo trenutno v enaki situaciji. veš da ti pripada, pa nič ni nakazano user posted image

ob kateri uri se dobite? jaz tako planiram da bi prišli v lj na kosilo, ker ima moj rojstni dan, potem pa bi jaz izkoristila še situacijo in skočila v btc. če pridem, pridem sama, moj bo imel malega... joj ravnokar sem prebrala da ste se zmenile ob 17h. tole bo pa precej pozno. če pridem pridem, drugače se pa lepo imejte - pa še zame malo počvekajte.
kiara - dobrodošla user posted image

registrirana - prve sezona je pregledana. danes začnem še 2 user posted image

ne boste verjele - no jaz skoraj nisem - naš mali je danes prespal noč. spat smo ga dalo ob 20:30, zbudil se je pa ob 6:30. star je tri leta pa je do sedaj presppal mogoče 5 noči. potem veste kako zgledam jazuser posted image . verjetno ga je utrudila včeraj ko sva pekla kruh. je začel zelo sodelovat pri kuhanju in peki. kruh je tok prehvalil, kot šee nobeno meso ali sladkarijo user posted image user posted image

moj bo seveda pri porodu zraven. brez njega v prvo ne vme kako bi bilo, saj sem rojevala 14 ur in bi brez njega tam noti še znorela, tako pa je bilo kar luštno, ker po navadi kar obrne na hec kar se da. je vse sestre nasmejal pa šarmiral - mali je čisto po njemu.

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 4748
22.10.2010 13:48:03   
Teyla
Patrisha  po moje delajo tak bavbav iz te sladkorne, ker nit ne vedo, da obstajata dva tipa, prvi in drugi. Tip 1 je hujša oblika in se lahko pojavi kadarkoli, običajno za njo zbolijo otroci in mladi do 30.leta. To se zgodi, ker ti odpove slinavka in sicer je skorajda vedno brez razloga, sama prehrana nima nič pri tem. čeprav verjetno tudi kaj vpliva, ampak tako pravijo zdravniki. Ker če bi sladkarije "povzročile"sladkornobi jo jaz in moja mami ter ostale punce, ki so občasno majhnene na sladko, že zdavnaj dobile.
Tip 2 je pa ta starostni tip, zaradi katerega vsi opozarjajo. Je milejša oblika, ker jo lahk na začetku celo krotiš samo z dieto ali s tabletami (pri tipu 1 si direkt na inzulinu). Pojavi pa se zaradi debelosti oz premalo gibanja in slabe prehrane. Seveda, če je ne zdravimo oz živ.sloga ne izboljšamo, tudi tu pristaneš na inzulinu.

kam točno spada nosečniška sladkorna, bi rekla, da v tip 2, še posebej, ker izgine po nosečnosti. So pa nosečke, ki jo dobijo, nagnjene k temu, da jo bodo kasneje tudi imele, ni pa nuno(!). Marsikaj se da spremeniti s prehrano in gibanjem, ima pa tudi genetika velik vpliv.
Tako, upam, da sem kateri malo pojasnila zadeve, če jo je zanimalo. Tiste, ki vas pa tole ne zanima, pa upam, da ste srečno preskočile. user posted image

Ajoj, zdajle grem brat, pa vidim da je tamy82 že razložila zadevo. Vseeno, ne bom brisala, ker sem se preveč potrudila. user posted image

vipercat  upam, da ti uspe priti, lahko bi se tudi prej dobile, če ostalim sutreza, ampak ne vem kako je z rezervacijo. user posted image

(odgovor članu Patrisha)
Neposredna povezava do sporočila: 4749
22.10.2010 14:46:41   
Nina33
Helou čveke!
Sem se komaj čez prebila (in skor na črno zrezke "pogrela" vmes user posted image ). zdej je kosilo pod kontrolo (se sam še mal pajca), pa lohk kej pokomentiram user posted image .
Glede analgetikov med porodom - bom probala bit kratka: EA pride pr men pač zaradi kakšnega urgentnega CRja v upoštev, drgač ne, Ultiva ipd. +/- odpade, ker vse kar name vpliva in kroži po krvi pride tut do user posted image pa nej reče kdorkol kar če. Je bil pa moj dragi grozno "jezen" name v 1.user posted image , ker sem bila isto kao proti, poj je pa le na statistiko naletel: v KR so pred dvema letoma povedali, da jih cca.15% rodi z EA, ene 15-20%z Ultivo, nekaj % s čim drugim (plin?), ostale smo pa "naravne" (čeprav - kot je ena napisala, vse to JE naravni porod, le CR se mal težko tko reče). In poj je reku samo: "Aja, sej poj pa ni treba." Je mislu, de se drgač sploh skor ne da, kt je taka fama in vse okol tega. Bolečina je itak individualna zadeva (baje popadki bolijo 10x bolj kot krči ob mesntruaciji, ne vem, težko ocenim user posted image ). Aja, pa spinalna: mojemu atiju se je "zamerila", ker je prevelik živc in mu ni kul, de poj še kr neki ur ne more okol laufat ipd. user posted image . Drgač pa ni imel nič za prpomnit.
Glede nadstandardnih sob: men je škoda penezov user posted image , itak upam, de bo dren in z nama vse OK in greva drugi dan domov user posted image .
Prisotnost bodočega atija: pr men obvezna user posted image . Mojga je groza krvi ipd., pa je reku, de noče za noben denar zamudit. Pa še en more bit ob meni takrat, a ne? user posted image So pa tile "filmski" porodi, ko se ženska dere in preklinja in kri skor šprica okol in take...kr neki. Nč realnemu podobno, vsaj po moji izkušnji in izkušnjah mojih prijateljic. Ja, ga stisneš kdaj (pa še veš ne kdaj), drgač pa... Ni hudga, no. Pač se res lohk ke komplicira - ampak o tem pa tut jaz ne bi user posted image .
Sladkorna: kot pri večini zadev je tuki nekaj genov in veliko ostalega. In ni za umret hudo, so mnogo hujše zadeve, je pa fino, če se ni treba še s tem "hecat". Tako, de upam, da bo tega v naši "skupinici" čimmanj , za tiste, ki pa ste na tem pa: naj vam tile meseci čimhitreje in čimlepše minejo.
Vipercat - super za prespano noč. Jaz sem se grozno bala, de naš mali ne bo nikoli spal (prve 7-8 mescev je bila živa groza), zdej pa že več k pol leta +/- prespi res celo noč ( od cca. osmih pa do ene sedmih, mogoče se vmes 1x zbudi za potolažit, a je v minutki že nazaj v sanjah).
Ostale/ostalo pa poj komentiram. se je mišek zbudil in je lačen user posted image .
Lep sončen dan vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  188 189 [190] 191 192   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?