|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Februarke 2011
21.10.2010 20:23:17   
Teyla
EA je lahko kar škodljiva. V najhujšem primeru lahko ostaneš hroma, če kaj zašuštrajo, ampak to so res majhne možnosti. kar mene najbolj moti je to, da dejansko spodaj ničesar ne čutiš in potem tudi težko pritiskaš. Povrhu naj bi bile nekatere tudi deloma omamljene oz komajda pri sebi, tako da jaz verjetno tudi ne bom vzela EA. Bi pa tisto gas masko, o kateri ene govorijo, se zdi prav fajn zadeva. user posted image Sam si verjetno tudi zadet.user posted image

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 4701
21.10.2010 20:24:42   
FoxyLady
Lep pozdrav,nosečke!

Naj vam še jz malo poročam,kot veste sem imela cuker test in sm prejšnji teden šla prvo na obremenitveni test 50g glukoze ker izvid ni bil tiptop sem v torek šla še na ogtt-100g glukoze in danes na žalost po napotnico za cukermanauser posted image . tako da imam tudi jz povečan sladkor in v četrtek pregled pr njem,da mi določi terapijo. S prehrano sm že začela bol ko ne z dieto že zdej približno 1 teden sam res čukica tvoj jedilnik bi mi prav prišel. se priporočam.

mosoni-tudi jz grem v sg rodit ,pa kot sm vidla imama rok na isti dan,a boma skupaj dihale v porodniuser posted image . Vidim pa tudi da si iz velenja. a greš mogoče na srečanje v LJ? Bi lahko šle skupaj ali pa se kdaj dobile na kakšni kavici ali čaju kje v velenju,ker jz sm tud iz velenja sam da se m poročena zdej na polzelo?

kiara-pozdravljena

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 4702
   [Brisano sporočilo]
21.10.2010 21:02:03   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu FoxyLady)
  Neposredna povezava do sporočila: 4703
21.10.2010 21:10:58   
hayabusa
Madona, vsak večer ko dam grofično spat, sem tako utrujena, da se mi niti prav ne da pisat, samo preberem, da mi ne bi kaj ušlo!
V glavnem...
Kiara - dobrodošla, upam da je zdaj z nosečnostjo in dojenčkom vse ok
Cukica, sploh ne vem kaj naj še rečem, se te je vsa smola oprijela, želim ti veliko sončka, da se stali ta smola ;) in ja, lepo prosim za tisti jedilnik ker če ne me bodo morali z viličarjem v porodnišnico odpeljat, medtem ko sem se prvič kar sprehodla ;)
Cuker - a vas ni nekam dosti s tem cuker problemom? to je blo mene že v prejšnji nosečnosti strah, ampak je blo v redu, upam da bo tudi tokrat tako.
Shoping- moram priznat da vam kar zavidam, jaz bi tudi ampak je šele leto minilo od prvega poroda in imamo (hvala bogu) vse doma. Je pa res, da vsaj stroškov nimamo, tudi to je dosti. Je ena že prej napisala da je zadnja na vrsti ko gre za nakupovanje. Jaz tudi, pa še brezveze se mi zdi nekaj ekstra zase kupovat glede na to da srčno upam, da se bom naslednje leto znebila še nekaj kilogramov od prve nosečnostiu (pobožne željeuser posted image ) da se ne pritožujem preveč, pa se moram pohvalit, da mi je dragi v soboto ko smo nekaj šetkali po trgovinah, v NKD kupil žametni spodnji del trenirke ker jih mam bolj malo za ta čas pa še princeska si non stop roke vame briše ;)
mandarine joj mene joj, ena je napisala da se jih je lotila, že dva dni "sanjam" o njih, ko pa pridem v trgovino pa se ne spomnim kupituser posted image

sem ziher đe hotela kaj napisat pa je ušlo...
lepo bodite!

< Sporočilo je popravil hayabusa -- 21.10.2010 21:12:10 >

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 4704
21.10.2010 21:18:07   
cukica
Napišem danes sam za en dan ostalo pa napišem jutri ali čez vikend,....
Zajtrk:Mleko 1 enota: jogurt 200 g
          Sadje 1 enota:Jabolko 150 g
           Škrobna živila: Kruh Črn 60 g
          Maščobe 1 enota :surovo maslo 6 g

Malica:Mleko 1 enota:Bela kava 200 g
          Sadje 1 enota: 3 male mandarine 180 g
          Škrobna živila 2 enoti: Žemlja polnoztnata(2 mali) 60 g

Kosilo:Zelenjava 3 enote:Kristalka 200g
                                        Brokoli 100g
                                        Stročji fižol 100 g
         Škrobna živila 3 enote:Krompir 240 g
         Meso 3 enote: piščančje meso brez kože 105 g
         Maščobe 3 enote: olivno olje 15 g

Malica:Sadje 1 enota:Hruška 150g
          Škrobna živila 2 enoti :prosena kaša (2 žlici) 40 g

Večerja:Zelenjava 3 enote  zamenjamo lahko z 1 enoto sadja ali mesa tako,da:Korenje 100g
                           Banana 80 g
            Škrobna živila3 enote :Kruh rženi 90 g
            Meso 2 enoti Konjsko meso 70 g
            Maščobe 3 enote: Kisla smetana 2 žlički 25 g
                                         Kokosovo maslo 5 g

Povečerek:Mleko 1 enota:Bifidus(jogurt)150 g
                Škrobna živila 1 enota :Kruh rženi 30 g
                Maščobe 1 enota: Sir 25 g

Takole zgleda moj jedilnik za en dan,....Poleg tega sei moram merit še sladkor in ketone v urinu zjutraj pred zajtrkom in zvečer pred večerjo,...Pijem lahko vodo,nesladkan čaj,pri večerji in kosilu lahko deci vina,...Pit pa je potrebno vsako uro dva do tri deci vode,....Sladko si lahko privoščim vsake tri tedne pri kosilu,....
Tako jutri grem na 3d,komaj čakam,pa še moj je prišel domov tako,da bo šel poleg,...JAz sem malenkost bolje sam me še vedno boli grlo,...Nič se vam javim jutri,ko pokažem kakšno slikico našega fantka,...

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu Teyla)
Neposredna povezava do sporočila: 4705
21.10.2010 21:19:31   
cukica
lil jaz sem naročena 10.11. on 11 v Patološko ambulanto tko,da mogoče se pa res spet vidiva,...Pa drugač kako si???

17.01.2011 Nejc

(odgovor članu cukica)
Neposredna povezava do sporočila: 4706
21.10.2010 21:22:39   
MoSoNi
Čer!

FoxyLady, bi bil pa res štos da se srečama v porodni... user posted image Čeprav mam js en tak občutek da bom rodila par dni pred rokom, se zna zgodit da celo v januarju user posted image
No lepo da najdem eno nosečko iz moje bližine. Na srečanje sicer ne grem (druge obveznosti), lahk se pa komot dobima na kaki pijački v Velenju. Ej kdo pa je ta cukerman, za katerga maš napotnico? A maš slučajno v Velenju ginekologinjo?

(odgovor članu FoxyLady)
Neposredna povezava do sporočila: 4707
21.10.2010 22:42:34   
Nina33
Čer!
Cukica, dobra si user posted image . Jaz bi umrla že sam zaradi vaganja vsega tega (sej verjetno je res treba al vseen). Pa uživajte vsi 3je jutri na 3d UZju user posted image .
FoxyLady in MoSoNi naj se vama cukr zrihta čimboljš in s čim manj "zapleti". Kot je Cukica pomoje že enkrat napisala - tele dobre 3, švoh 4 mesce se že da zdržat tut z dieto user posted image user posted image user posted image , če bo treba. Pa tut z insulinom.
Tamy, fino fajn za blazino. Jaz tut ne vem, kaj bi brez nje. No, sej zdejle je ne rabim, si zažokam kovter pod trebuh pa je user posted image , itak imam eno tako trdo - za dojit je zakon, za tkole pa...ne vem.
Glede EA in Dianatala pa kr v Kran punce user posted image . Anesteziolog je baje +/- vedno tam (razen če je fest gužva, je treba mal počakat nanj/o, pa zdejle je baje kr dren), Dianatal pa lahko tam kupiš po tubicah, ni treba celga zavoja user posted image . Pa EA baje ( če verjamem anesteziologijnji s pogovora pred 1. porodom) ni tolk nevarna (v medicini pa pač ni nobene 100% zadeve), v bistvu sploh ni - so pač možne komplikacije kot povsod. Jaz sem se šla menit zanjo zaradi mojega strahu pred urgentnim CRjem in nočem biti v splošni narkozi med takim porodom in zamudit "vsega". Čeprav naj bi bila razlika v tem, kolk globoko ti vstavijo kanilo pri EA in pri spinalnem bloku, ki ga dajo ob CRju. Naj bi se pa dalo tudi EA samo "poglobiti" in opraviti CR. Ne vem, mi na srečo ni bilo treba podrobnosti vedet user posted image . V KR P imajo na voljo še Ultivo (v žilo, sam doziraš, kar varna tudi za user posted image , ker se hitro izloča), za NO2 (una maska s smajalnim plinom) pa ne vem, če ga še imajo v KR, v LJ pa zihr (bila kolegica na tem  - in ja, si kar konkretno počen, samo med vsem tem dogajanjem je težko rečt al zaradi plina al imajo hormoni ta večjo besedo zraven). Porod v vodi je pa mene tut zanimal, samo mi je Postojna mal s poti in sem ga poj odmislila. Sem pa izvedela, da tut ni glih zmeri možno (kljub želji user posted image in že vsemu zmenjenemu) - je za babice in ostale v ne čist šolskih primerih poroda verjetno lažje, če se dete rojeva "klasično" user posted image Ker tut v KR npr. imajo možnost poroda na pručki, a če je zasedena se lohk pod nosom obrišeš zanjo. Al pa mal počakaš user posted image , kao user posted image .
Eh, sem se razpsiala (spet user posted image ). Jaz sem u glavnem za "naravni porod", v prvo je ratal, v drugo upam, de bo še lepša izkušnja. Za EA se bom šla pa tut to pot pogovort ( da ti sploh "dovolijo" vzet jo), me je res groza, de bi rojstvo svojega pikca zamudila. Ostale opcije pa... ne bom, pomoje.
Srečanje v LJ: pr men skoz bolj kaže, de me ne bo. Se en kup stvari odloča glih zdej "razpletat" pa imam dela kt "ta usran za plotom". Če bom pa uletela, bom pa uletela na hitro, sam mal uč vržt na en kup nosečk user posted image .
A, še to: glede tega, de ne čutiš nič med EA in ne moreš potiskat. Ni čist res. Je to ena možnih komplikacij (pa ponavadi slabše čutiš eno nogo in zato je poj vse težje), drugače pa z EA v nizkih dozah lahko še hodiš okrog ("walking epidural"). Tko so men rekl user posted image , ni na mojmu zelniku zraslo. Ni pa nobene garancije: enim super prime in ne bi brez nje sploh, drugim se pa ne izteče tko lepo (boli vseeno al pa ne čutijo nog al pa ke tacga) in so poj pač proti. Jaz upam, de ne bom nikoli vedela nič konkretnega o tem user posted image .
No, zdej nej pa še kera druga kej napiše user posted image .
Lepo, mirno noč in čudovite sanje vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 4708
22.10.2010 6:56:24   
Mišyka
IZVIRNO SPOROČILO: MoSoNi

Hej čveke!

Da še js mal poročam...
ta teden sem bla na 3D v Domžalah. Mi je naredila kr še eno manjšo morfologijo in tudi videli smo malega čmrlja - sicer je imel skoz rokice pred obrazkom tako da smo videli bolj kot ne samo profil, pa rokice, nogice, hrbtenico, srčka, ... v glavnem vse v redu, težek je že okrog 700 g.

Super, je pa kr težek otroka al se meni samo zdi. Itak mi niso še nikol predvideli teže.

Kje si pa bla to v Domžalah?

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 4709
22.10.2010 7:06:44   
Mišyka
Glede EA nisem v prvo prov veliko razmišljala o tem predvsem zaradi možnih posledic. Tudi če je vse ok, nekatere potem celo življenje čutijo neke mravljince in neprijeten občutek v nogah, tko da odpade. Pa še po tem te baje čaka migrena, jst pa jih imam že tko al tko dovolj, ne rabim jo že tisti dan po porodu zarad tega (bi imela pol dvojno dozo user posted image ). V drugo pa o tem sploh ne razmišljam, ker upam na to da bo šlo hitrej (pa še sama sebi ne verjamem user posted image ).
Jst sem mela zadnjo uro res ful bolečine in mi je rekla, da mi bo prinesla nekej proti bolečinam, sam kaj ko je trajal tričetrt ure, da se je zmigala in mi res prinesla, namontirala v žilo, tko da nisem čutila, da bi kej prijelo. Mogoče bom počasi začela razmišljat edino o ultivi, mogoče si v tistih bolečinah zmožen le še na gumb za doziranje prtisnit (al pa tud ne), ker jst sem bla čist boga, tud rečt nč nisem mogla. Ampak ker sem v prvo rodila v LJ porodnišnici, mi je tud zdej prva izbira (čeprov pri samem porodu niso bli lih tko kot bi mogli bit - oz. je bla sam babca vsake pol ure, tko da bog ne daj da bi šla rodit sama - bi se mi strgal, če bi mogla par ur sama tam ležat), sam tam ne vem če majo ultivo.

Ah, sej je še daleč user posted image user posted image user posted image

IAN 7.11.2007
NEŽA 27.2.2011

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4710
22.10.2010 8:02:37   
hel32
Eno dobro jutro vsem user posted image
Zadnje čase naš princ vstaja ob 5tih, in je kr naporen čez dan, tako, da mi zmanjka energije za pisat, preberem še, pisat se mi pa ne ljubi.

Kaira, dobrodošla med nami, a zdaj je vse v redu z pikico?

Nosečniška sladkorna: Vem o njej vse, sam povem, da ni nek bav bav, malo si stehtaš živila, kombiniraš lahk ful stvari, poanta je v tem, da moraš nadzorovat vnos OH., in to je to, pa malo manj se rediš, po navadi imaš še malo povišan pritisk, vsaj jaz sem ga imela, je pa tako, da če si ga imela 1x je veliko verjetnosti, da ga imaš tudi v naslednjih nosečnostihuser posted image , žal. Sicer, jaz nisem imela tako strogega jedilnika, kot ga je pisala Cukica, o vinu pri meni ni govora, o sladkem ni kaj bilo rečeno, sem se sama pregrešilauser posted image . Merila sem si pa samo sladkor v krvi, 5x na dan, pred obrokom in po obrokuuser posted image
Jaz grem na test v sredo, za 50g glukoze, o rezultatih bom pa lahk poročala, ko me pokličejo.

Nakup opreme in oblačilc, sem vam faušuser posted image user posted image , ko ne rabim nič kupit no, glede na trenutno finančno situacijo lahk rečem sam HB, ampak, kljub temu, bom nekje januarja šla po nakupih za novega člana/ico, take drobne male stvari, saj si le zasluži, kaj novega, kajne.

Srečanje danes v EP-pridem, z dvojnim spremstvomuser posted image (beri- otrokoma)

Aja, še glede EA- sem 2x rodila brez kakršnegakoli sredstva za lajšanje bolečinuser posted image user posted image , bom tudi v 3je, sicer pa, baje, sicer ne verjamem, dokler ne doživim, bo zdaj šlo tako hitro, da ne bom imela časa razmišljat o bolečini.
Jaz imam itak, zelo visok prag bolečine, če računate, da sem imela vakumski porod, in so mi malega ročno ogračali, ker se mu je glavica malo kontra obrnila, pa še umetne popadke sem imela, pa sem po porodu rekla možu "in, gdaj bomo imeli še enega?"
To je vse za danes, sicer pa se z nekaterimi vidimo popoldan!

Še glede gibov, ta naša malčica je tako aktivna, da jo je povsod polno,user posted image user posted image dočim Lukas pol toliko ni divjal, no, ja pravijo, da naj bi imeli isti urnik potem bomo videli.
Lep dan!

TJAŠA 11.8.1998 3050gr,52cm
MARKO LUKAS 6.9.2009, 3830gr, 51cm
MAJA LUCIJA 9.2.2011, 3800gr, 52cm

(odgovor članu Mišyka)
Neposredna povezava do sporočila: 4711
22.10.2010 8:33:41   
valek
Zdravo čvekice....hehe kak je fajn ko mama vsak dan kaj za brat....
da še jaz malo dopolnim pogovore...
glede sladkorne ste me včeraj tako prestrašile,ko sm videla da jih ima kar nekaj s tem težave,da sm se oblekla in šla k sosedom ,kjer ima en član napravo za izmerit....
pa ni hudega...sm imela čisto normalno-hvala bogu

epiduralna-nevem no js sm pa malo skeptična....ker sm tolko brala in na večih koncih izvedela kako škodljiva je, nesigurna,možni zapleti, lahko ti sploh ne prime....
kaj pa vem...da bom resnično se poskusila potruditi po naravni poti.....sicer vem da me bo kr bolelo,ker se poznam da imam nizek prag bolečine...samo je pa tud neki dobrega to, da veš kdaj te boli,kako pritiskaš, da čutiš prave krče,.in tako lahko nadziraš vse skupi......

ja nič no danes se vidimo v Europarku,Illy Caffe-pritličje ob 17:00.
Pa da malo izmenjamo še kaka mnenja,izkušnje....user posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 4712
22.10.2010 8:35:53   
sara1986
Vidim, da nas že vse skrbi malo ta porod. Jaz samo upam, da večjih zapletov ne bo in da bo vse potekalo dokaj normalno. user posted image user posted image Koliko vas je takih, da bo partner z vami? Jaz bom po vsej verjetnosti kar sestro vzela sabo, ker je sama zdravnica, pripravništvo je delala v Lj porodnišnici in kar dosti zdravnikov in sester pozna. Mojga pa ne bi vlekla zraven, ker si ga sploh ne predstavljam tam, pomoje bi mel več problemov z njim kot z mano. user posted image Joj, kako hitro bo to.... user posted image

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 4713
22.10.2010 8:44:26   
d3lfink4
Hejlaaa!

Jaz sem pa te dni takooo polna energije (mislim, da pomaga sonček!), da se skor ne dohajam. In zjutri se ful zgodi zbujam, čist naspana in naspidirana, da nekam pa morem pol dat to energijo ... hihi.
Jaaa in potem me moj skoz krega, da MOREM ležat in nič delat ... Grrrr user posted image Sej se trudim, ampak cel dan pa res ne morem kr ležat pa v strop buljit ...

Glede poroda ...
Jaz osebno sem proti čimerkol umetnim user posted image Sama vem, da imam dost velik prag bolečine - vem od takrat, ko se mi je razlil slepič in je blo zloooo hudo pa še z ledvičnimi kamni imam take napade, da je groza ... ampak se preživi.
In itak me poroda nikol ni blo strah ... tko da bomo že. Upam, da bo z bibama vse ok in da ne bojo ful prehitr (tega me je pa res res strah user posted image ).
Če bo slučajno treba CR pa tak nimam izbire ... Čeprav si ga res ne želim. Na-a.
No, drugače pa sem za čim bolj naraven porod, zelo sem za "čepečo", "sedečo", "stoječo" oz. "na vseh štirih" varianto - madonca, sam se pa res hecno tole sliši user posted image user posted image In v Celju imajo 2 takšni sobi za alternativne porode in so bojda tud babice dost naklonjene temu ... tko da ... bomo probal, ane. Če se ne bo prehitr odvijal vse skup in če me bojo sploh pustil do besede user posted image

Cukica, tebi pa vsaka čast user posted image ... Jezus, kak jedilnik?! user posted image user posted image Sem ga sam preletela  in mi je res ... no, ...antipatičen. Ampak če je treba, je treba ... Sej bo hitr minil tud to, pol pa sam še take fajne, luštne stvari pridejo na vrsto user posted image

Pozdravček še Kiari, če je blo za nazaj bolj tko tko (ampak se je porihtalo ne, to je glavno!) ... pa za naprej vse dobro in veelikooo user posted image user posted image user posted image !

(odgovor članu hel32)
Neposredna povezava do sporočila: 4714
22.10.2010 8:45:12   
Patrisha
DIANE glede tega gela se bom pozanimala kaj pravi ena babica iz porodnisnice, sicer mene tudi zanima tole, tako da ko bom zvedla kaj vec ti sporocim! ce slucajno pozabim me rukni prosim :)

Na epeduralno pa no go, ne grem!! pa se naj kako boli in ne vem kaj! Da bodo men zivceje zarad tega zjebali, pa da se ostanes na invalidskem??? ne hvala! itaq pa dobivas pomirjevala in protibolecinske direkt ajnspric v zilco :) no jaz bi pa sla na vodno, sam na zalost je samo v postojni pa se za placat 200 €, no sicer ni nek dnar, ampak ce te dajo **** ur prehitro v vodo in mores iztis imet na postli vrzes tistih 200 € direkt skozi okno! nvem... glede vodnega sem slisala veliko pozitivnih in skor toliko negativnih mnenj :) sicer porod na postli je itaq najslabsa mozna poteza, nvem kako so tile nasi zdravniki, babice lahko tako pametni??? boris se proti gravitaciji.... namesto, da bi zenska klecala, stala... pocepnila se KAR KOLI??? ne pa da se lezi zalimana na postli, da preljubi zdravniki nimajo dela in da te pogleda med noge in rece vse je ok. Bo se trajalo **** ur! nvem meni je to popolni nesmisel! porod se mi zdi lajsaju zaposlenemu osebju tam, ne pa tebi, ki dejansko trpis!

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 4715
22.10.2010 8:46:11   
d3lfink4
Aja, in moj bo zraven ja user posted image Brez njega si pa res ne predstavljam ... meni osebno se to zdi fuuuul velika psihična opora.

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 4716
22.10.2010 9:13:12   
valek
Tud moj bo zraven-si brez njega res ne predstavljam, ker se zavedam, da mi bo v veliko oporo in mi bo dosti lažje,...
je pa res da smo na 3d-ju imeli manjše nevšečnosti, ker je prišel takoj iz službe, lačen, pritisk ima malo nižji že tako in tako in sva bila jaz na stolu on zraven stal, ko smo gledali na ekran....v prostoru je pa še bil zelo zatohel zrak,brez kisiska in ga je zmatralo,je v nezavest pal....so mu potem merili cuker in mu je orng padel....
a si predstavljate mene....ko ga kličem  leže in nazaj gledam vsa prestrašena kaj se dogaja...????user posted image
no v glavnem sva sklenila glede na to da si oba želiva biti pri porodu, da mora obvezno biti sit-še zraven bomo imeli kakšne prigrizke v rukzaku, vodo,kaj sladkega,....itak pa partner sedi poleg glave in nebi smel bit problem....
hja to so bile moje izkušnje....

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 4717
22.10.2010 9:13:21   
tamy82
Živijo punce!

cukica no, sej tale jedilnik ni tako zelo grozen, je pa nadležno, da moraš vse natančno tehtat user posted image drugače pa držimo pesti, da ti uspe, da se ga čim bolj držiš user posted image

Glede poroda sem tudi jaz za čim bolj naravno, valda bom mela mojga zraven, ker si res ne predstavljam, da bi mogla bit sama tam ... user posted image Tako da razmišljam celo, da bi vzela nadstandardno sobo, kjer je lahko tudi partner zraven potem po porodu. Tako da zdej mu že na dolgo in široko razlagam kaj vse bi jaz od poroda rada (če se bo dalo), da bo lahko posredoval v nasprotnem primeru user posted image Tudi fizižno, če bo treba user posted image
Sej kdaj mogoče res ni fajn, da prebereš vse, kar pravijo in pišejo o porodih ... meni se zdej na trenutke že zdi, da sem preveč informirana in da bi blo bolše, da ne bi vedela kaj vse delajo po Slo porodnišnicah ... ker potem me kar žalost in jeza prime, zakaj je tako stanje tle pri nas in zakaj se ženske končno ne postavimo za svoje pravice ... user posted image
Sem pa slišala, da naj bi poleg PO porodnišnice odprli porodni center, kjer bi glavno besedo imele babice (če je pa karkoli narobe, pa je porodnišnica zraven). Sicer vprašanje kdaj bo tole res zaživelo in kakšna bo praksa ... amapk vsaj nekaj za začetek user posted image

Uživajte v sončku!

(odgovor članu d3lfink4)
Neposredna povezava do sporočila: 4718
22.10.2010 9:17:43   
kiara24
Jutro...

Mi smo včeraj šetkali po KR in šli malo na kostanj. KLara ga je pojedla ogromno mislim, da največ, ker ga obožuje.

Vidim, da vas ima ful povišan sladkor.... držim pesti da bo vse ok in da vam dieta potem rata.

Hayabusa, Hel32- ja nosečnost se je na srečo popravila in ni več tolk kritično oz. rizično kot je bilo na začetku. Sem od 7 T naprej imela non stop krvavitve in s tem vsak dan bolj v strahu, da je kaj narobe. Poleg ležanja v P in potem raznih prepovedi, kot so dvigovanje otroka.... večinoma je bilo predpisano počitek. Ker so se krvavitve nadaljevale do 15 T nosečnosti. Ko se j to nehalo se je pa začelo špikanje in to grozno špikanje in sem bila ne vem kolikokrat na UZ zaradi tega, da ne bi bilo kaj narobe.

Cukica- če bi vse to jaz jedla kar si napisla na jedeliku bi bila sedaj gotovo že slonuser posted image .

Jaz nisem imela pri prvem pordou nič ,sem si pa mislila vzet Ulitivo, samo sem se pol premislila. Meni je na soboto ponoči odtekla voda in se ni nič dogala ko me je moj pelajla v P tako da sem ostala notri. Na nedlejo me je malo špikalo samo to ni bilo nič. na POnedeljek ob 3zjutraj sem mojga klical naj pride ob 7.19 sem že rodila. Porod je trjala 5 ur malo več.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4719
22.10.2010 9:23:49   
HoneybeeMaja
Še malo mene po dolgem času... user posted image

Sem pravkar prebrala vaše debate v zvezi z EA,pa sem se morala oglasiti.Jaz sem bila pred cca.10 dnevi na predavanju anestezistk v UKC MB,ki se ukvarjajo samo z lajšanjem porodne bolečine in so nam podrobno predstavile epiduralno analgezijo,spinalno in Ultivo.
EPIDURALNA ANALGEZIJA-zelo zmotno si večina žensk predstavlja,da ne bodo ničesar čutile,pa da ne bodo imele vpliva na porod,to ne drži,saj je namen EA lajšanje bolečine in ne preprečevanje.Torej..medtem,ko sediš na stolu,naslonjena z rokami naprej,te zbodejo med hrbtna vretenca,da pridejo do kanala hrbtenjače,kamor ti nastavijo kanal za vbrizgavanje anestetika,tega lahko cel čas poroda po potrebi dodajajo,odvisno pač od jakosti bolečine.Če se eventuelno zadeva zakomplicira in je potreben carski rez,dodajo drugo vrsto anestetika,te dejansko omrtvijo od prsi navzol,torej ne čutiš ničesar in nimaš nobenega vpliva na spodnji del telesa in ti naredijo carski rez,to je torej SPINALNA ANASTEZIJA.
Pri EA čutiš bolečino,ampak bistveno manj,oziroma jo anestezist obvlada,posledično torej čutiš vse kar se dogaja,lahko potiskaš,pač te manj boli,čutiš pa vse.Spinalno izvajajo samo v primeru carskega reza,saj ti spodnji del telesa omrtvijo in tako posledično nimaš vpliva na potek dogajanja.
ULTIVA se dobiva v žilo v roki, ženska lahko odmerek sama dodaja s pritiskom na gumb oziroma stikalo, seveda ob ustreznem nadzoru in pomoči.Zdravilo je iz skupine sintetičnih opioidnih analgetikov. Deluje na center za percepcijo bolečine v možganih. Deluje kot lajšalo bolečin,torej analgetik.Zdravilo ima lahko nekatere stranske učinke (omotičnost, zamegljen vid, zbadanje, slabost), redko se lahko pojavi tudi alergična reakcija.
Med samim porodom z Ultivo zgleda zadeva tako,da je anestezistka cel čas prisotna in ti glede na bolečino,odmerja analgetik.Ta analgetik naj bi deloval v nekaj ternutkih,pa naj nebi imel vpliva na plod.Kljub vsemu bi naj bil pri porodu prisoten neonatolog,v primeru težav pri otročku.Mene Ultiva ni navdušila...

Kar se tiče statistike,EA v povprečju za 30% skrajša trajanje poroda,saj lahko energijo,ki bi ti jo sicer vzela bolečina uporabiš za pritiskanje,kar se pa tiče zapletov oz. stranskih učinkov...med samim porodom lahko pride so slabosti in rdečine ter srbečice na koži,po porodu se lahko pojavi glavobol.Kar se pa tiče zgodbic o tem,kako si lahko hrom pa...ta vrsta anestezije se uporablja vsakodnevno,tudi pri drugih posegih,vem da pri operacijah kolen in kolkov uporabljajo spinalno,pa se v Sloveniji do tega trentutka še ni zgodilo,da bi bil kdo zaradi napake hrom...tako da jaz mislim,da je to bolj mit.

Ne vem sicer kako je v ostalih porodnišnicah,v Mariboru sta od 1.9.2010 EA in Ultiva možni le od ponedeljka do petka od 7.00 do 15.00,zaradi neurejenih razmer z vodstvom UKC,mi smo v šoli za starše podpisovali peticijo,da bi bile anestezistke na voljo 24 ur na dan,kot je bilo leto poprej.Meni osebno se zdi odvratno,da poskušajo privarčevati na porodnicah user posted image .

Sicer je pa pogoj za EA in Ultivo,predavanje v sklopu šole za starše(kjer se vpišeš na poseben seznam),po 30.tednu nosečnosti,se pa naročiš še na individualni razgovor z eno od anestezistk,naročanje je možno v anesteziološki pisarni,vsak dan med 14.00 in 15.00 uro.Potem pač upaš,da boš porod naciljal na točno določene ure user posted image .

No,mene osebno je grozljivo strah poroda,ne vem,če me je bilo sploh česar že tako strah,kot me je tega,od trenutka ko sem zvedela da imam user posted image user posted image ,še bistveno bolj,tako da potihem upam,pa si želim da bomo imeli carski rez.

Upam,da sem vsaj kateri koristila,glede na to kako sem se razpisala.user posted image

Čudovit konec tedna vsem!!!user posted image

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu sara1986)
Neposredna povezava do sporočila: 4720
22.10.2010 9:32:21   
HoneybeeMaja
Aja še nekaj sem spomnila...od tega tedna naprej ima mariborska porodnišnica novo pridobitev-porodni stolček,jaz sem prvič sličala za zadevo,v tujini naj bi bila zadeva zelo hvaljena,v Sloveniji je ta prvi.Patentiral naj bi ga nek gospod iz Nemčije,ki je bil prisoten pri petih porodih svoje žene in je stolček po vsakem porodu dodelal in izboljšal.user posted image

Sometimes when you hope for a miracle,you get two...

(odgovor članu HoneybeeMaja)
Neposredna povezava do sporočila: 4721
22.10.2010 9:59:09   
Patrisha
ah punce dajmo se pogovarjat malo bolj prijazne teme kot je porod! sicer je nujen, ampak se mamo cas! rajs povejte kaj boste pametnega pocele cez vikend? :) no evo jaz danes picim po sluzbi domov domov, zvecer sisanje ( KONCNO ), ju3 zjutraj via Graz Ikea ( pa se **** stacun ) - sovrazim sopinge nenormalno!!! ampak morem malo pofirbcat za mickeno/ega :) potem pa nedelja in spet nazaj s totega nasega maribora :/ tiste ko ste hodle kaj v Graz, povejte ce majo kaj pametnega?? :)

Neposredna povezava do sporočila: 4722
22.10.2010 9:59:16   
sara1986
Tamy82,  kakšna pa je to nadstandardna soba? 

Neposredna povezava do sporočila: 4723
22.10.2010 10:02:56   
Teyla
Dobro jutro vsem

cukica hvala za jedilnik, bom tudi sama vzela kako stvar, ker moram malce pazit na kg. me je pa moj včeraj zvečer vseeno peljal na tortico, ki mi je bila obljubljena že prejšnji dan. Tako da se tudi on ne sekira preveč.
Upam, da se vam vsem sladkor lepo porihta, da ne bo nobenih težav.user posted image

valek to pa je zgodba, upam, da je s tvojim dragim vse ok. Tudi sama imam nizek pritisk, pa vem kako je, čeprav skupaj še nisem padla, je bilo pa zelo blizu.user posted image

Uživajte danes na srečanju v MB, jaz ne morem priti, kvečjemu če bi se iz službe prežarčila.user posted image

Prisotnost partnerja pri porodu
moj bo definitivno zraven, je že sam rekel. Verjamem, da mi bo dosti dosti lažje, čeprav ga bom takrat klela in še ne vem kaj. Sem se mu že vnaprej opravičila za vse kletvice. user posted image

HoneybeeMaja
hvala za pojasnilo glede EA in Ultive. Sama bom verjetno kar brez vsega. Upam, da ne bom tega kasneje obžalovala. mogoče si pa še premislim po šoli za starše, če bodo tam zadevo kaj omenjali. user posted image

Porod v vodi nisem imela pojma, da je treba zadevo plačati. Kaj je pručka tudi plačljiva oz karkoli izven "standardov"? Pa EA in Ultiva sta potem tudi plačljivi? user posted image

Patrisha uživaj v nakupovanju. V Grazu je ponudba ok, midva sva vedno našla, če sva iskala kakšen dodatek za stanovanje.
Midva ne namerava čez vikend početi ni drastičnega. Jutri imamo tako ali tako srečanje, ko sem mojemu omenila, je bil čisto navdušen in se mu zdi ful fjan, da grem pogledat. Zvenel je tako kot da ne grem nič iz bajte. user posted image   user posted image   Kakorkoli moram se lotiti svoje diplome, tako da bom čez vikend verjetno že začela delat na tem. Imam namen diplomirat pred koncem leta, čeprav bo težko, če bom vsak dan takole visela na internetu in nič naredila. Diploma se prav gotovo ne bo napisala sama od sebe. user posted image

< Sporočilo je popravil Teyla -- 22.10.2010 10:08:15 >

(odgovor članu kiara24)
Neposredna povezava do sporočila: 4724
22.10.2010 10:08:52   
FoxyLady
Jutro vsem!

Kaj ste se razpisale od včeri zvečer. Da dodam še jz svoje mnenje glede EA. Mislim ,da je sploh nebi prakticirali,če bi bila tok nevarna,kot nekatere opisujete. Logično pa je da ima vsaka stvar stranske učinke in da nobena stvar ni 100%. Jz osebno bom rodila po naravni poti,razen če bo kaj govora o CRju pol bom razmišljala o EA ker bi jo rada vidla takoj ko pride vn iz mene.

MOSONI-veš tudi jz mam občutek da bom rodila v januarju tak da se nikol ne ve user posted image .Ja ginekologinjo imam v Velenju dr.Kardošovo,k cukermanu grem pa v Topolšico ker to ti sestra zrihta datum.Mislim da je tam dr.Justinek.

ČUKICA-sej sploh ni tako slab jedilnik samo tehtanje je malo odvečno.Komaj čakam še na naslednjeuser posted image .

Drugače pa ziher bomo preživele vse s cukrom in se potrudle da bi vse tipitopi saj tukaj ne gre samo za nas pač pa za naše zakladeke,za katere smo se ene kar dolgo časa borile.

(odgovor članu MoSoNi)
Neposredna povezava do sporočila: 4725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  187 188 [189] 190 191   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zakaj veliko žensk spontano splavi pred 12...
V prvih tednih nosečnosti večino žensk preseneti statistika: ena od treh nosečnosti se spontano konča v prvem trimesečju...
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?