mateja8
|
IZVIRNO SPOROČILO: čili IZVIRNO SPOROČILO: lean IZVIRNO SPOROČILO: TuBoLina_86 HEJ! ko vas takole berem, kaj vse obvladajo vaši malčki, me kar malo zaskrbi.... moj mali ne "govori", niti lala, mama, nič.... drugače pa jemo: puranje, piščančje meso, zelenjavo ( brokoli, korenček, cvetačo, grah, koruzo... ), sadje, sadne jogurte, skuto, flaško z mlekom mu dam zjutraj in zvečer.... se privajamo na koščke, saj se nam je zgodilo, da se nam je začel daviti če je bil kakšen večji košček zraven... bananin jogurt od jogobele, ki ima koščke banane not zelo lepo poje, če pa je kakršnakoli druga hrana v koških pa je že problem... golaž in take stvari mu nisem še dajala.... pa tudi glutena ne prenese, zaenkrat še ne.... a me naj skrbi, ko tak berem, kaj vaši že obvladajo, jedo.... ali pa se bo spremenilo? plazimo se ne, se mu neda, sedaj se je komaj začel postavljat na vse 4, a rajši stoji na dveh, se drži za kavč, ne dlje kot par sekund.... pa hodi, če ga kdo drži... dajte me potolažit, prosim ja, vreme je danes pri nas tečno - dež, veter, tak da sprehod danes odpade.... ja, če hočete mi lahko na zs pošljete ime in priimek, da vas dodam na fb.... če hočete... Neva se je šele zdaj začela plazit, saj se še bo. Niti slučajno ni tako napredna kot ostali, res je da se prav tako skoz pogovarja z nekimi svojimi zlogi, ampak pomena še ne ve. Koščki ji tud še ne grejo, ji večinoma še vse pasiram ali zelo fino pretlačim. Se ne sekiraj, bo že. Na FB nisem, drugače bi ti poslala Je bilo o tem že veliko povedanega... Ni nobene panike ,če se tvoje dete ne plazi!! Otroci se zelo različno razvijajo... Napredki pa se tako ali tako zgodijo čez noč ....Danes jim ne gre,jutri pogruntajo,pojutrišnem obvladajo. Kar se pa govorjenja tiče...se malo pa mu boš rekla "pa dej bodi vsaj malo tiho !" Ja, res je bilo veliko povedanega. Predvsem meni, ki stalno isto sprašujem. Pa kdaj bo naša Vita znala kaj od tega kar vaši otročki že obvladajo. Tubolina ne sekiraj se. Naša Vita sedi, plazi se ne, na vse štiri se ne zna postavit. Če jo postaviš stoji, sama pa ne zna vstat. Jemo vse po spisku. Je pravi požerušček in s koščki nima problemov. Je tudi klepetulja, ki je ni za ustavit. Edina beseda, ki jo razumemo je ata vse ostalo pa je bol baba, tata, jej jej, ta, buba in podobno. Skratka, po razvoju je Vita verjetno najbolj počasna.