sasek79
|
IZVIRNO SPOROČILO: little*miss Evo še mene po dooolgem času..na dvojki vam nisem mogla sledit, pa sem se zdaj odločla da vam malo pišem.. trojko sem lahko prebrala, ker so samo tri strani Tia ima že štiri zobke, vsede se že sama, kamorkoli grem se priplazi za mano, tudi stoji in hodi že ob opori. Prehodi tudi celo sobo če je treba. Če sedima na tleh in se igrama, se ponavadi zamoti za 10 min, potem pa vedno k meni prileze. Ful je odvisna od mene, tudi če ji pa-pa pokažem se začne jokat (večino krat, razen če je kaj bolj zanimivega od mene se ne pusti motit ) Pokaže in reče že pa-pa, če vidi kaj novega reče gi gi (glej glej), to sta jo babica in dedek naučla, ko sta ji za muco vedno rekla glej glej, muca je prišla. Tudi ploska že, rada poje lalala, pokaže tudi ne-ne. Na začetku še ni vedla kaj pomeni, zdaj pa mi pokaže samo če ji kaj ne paše, recimo če noče več jest, zelo redko kaže ne-ne za brezveze. Če vidi da ji delam za jest se začne dret am am, prav je posrečena. Je že skoraj vse. Zjutraj se dojima, za malico je sadna kašica ali sadje, kosilo ima ponavadi isto kot mi,včasih ji skuham kaj posebaj, potem ima za malico spet sadno kašico in zvečer čokolino ali mlečno kašica ali gris. Dojima se tudi med obroki, včasih izpusti kosilo in se rajši doji. Probala je že juho s palačinkami, vse vrste juh, ribo, polento in svinjski golaž, testenine z mletim mesom, makarone v omaki, piščančje prsi,riž,..edino kravjega mleka ji ne dajem. Pa hrenovk in paštet tudi ne, čeprav je meni to dobro bo še Tia počakala s tem Jaz ji dam tudi na kruh jogurtni namaz ali kislo smetano ali pa kak drugi namaz. Trgam košče in je dam v usta, drugače nevem kako bi ji dala. Zvečer zaspi ob 10,11 in spi do 7. Včasih zategne do 8. Avtosedež imamo mi Kiddy comfort pro, v našem BC tudi ni bilo veliko izbire in sma ga z mojim naročla kar preko Kiddy spletne strani. Žal so nam namesto Comfort pro poslali Discovery pro, zdaj pa še čakama na pravega Zdaj pa sem se razpisala Obljubim da vas bom zdaj redno brala Užiivajte na sončku danes in jutri, ker je potem spet dež napovedan Bravo Tia. Zelo napredna punčka. Naš je tudi začel malo prestopati (par korakov ob opori), ponavljanje pa mu še ne gre. Če želim, da bi kaj ponovil, me samo čukasto gleda ali pa se smeje. Ima svojo govorico, ki jo bolj slabo razumemo. Trenutno njaveč govori mam, mama, am am, ama in kombinacija tega. Zelo jasno pa pove in pokaže ko želi jesti ali . Ko noče več jesti začne privzdigovati rito in glavo obrača stran. Zraven seveda glasno protestira. Zobkov še vedno ni od nikoder.
|