koala.cek
|
dobro jutro še iz našega konca, dudica - kakšen avtek ste kupili ? Ziher je kakšen lep Majana - no kako sta fanta preživela dan ? plačilo vrtca - no meni se zdi, da je to ena izmed redkih ugodnosti, ki jo še imamo. Ali je brezplačni, ali pa je še dokaj sprejemljiv. V NY pride 4 urno varstvo, dvakrat na teden 1600 usd. No to je bilo dve leti nazaj. Ker vem, da me bo kakršnikoli luksuz v sloveniji drago koštal, nimamo nobene premičnine, nepremičnine, delnic, intd...ništa. Bomo to kupovali, ko bodo otroci v šoli. Žal je tako. Po mojem mnenju ni potrebe, da je vrtec zastonj. Saj otroke je, pije, ga previjajo, pazijo...intd..Lahko bi vsak poravnal vsaj te stroške - in če pomislim, da bi tako varstvo prišlo cca 60 eur na mesec, s tem da bi imeli vsi enako ( ne pa nekateri zastonj, drugi pa 300 eur ) in s tem, da tisti ki imajo zastonj in so kao zaznamovani socialno ogroženi, to dejansko niso. Poznam kar nekaj takih primerov ( ata s.p., prikazuje minimalne prihodke, v glavnem vse naredi brez papirjev, mama brezposelna, vrtec zastonj, vozijo pa se z audiji, ki so napisani na dedke in babice )..Obratno tisti, ki plačujejo 300 eur, niso taki bogatini, le da so pač visoko izobraženi, dostojna plača ( to govorimo o 1200 eur ??????? ), imajo lastno stanovanje ( mogoče kupljen s krediti ), vozijo avto ( leasing??? ), skratka...meni se zdi to popoln kaos.
|