Lunanai8
|
IZVIRNO SPOROČILO: K_a_t_i Tole me pa zanima - glede na to, da so spet "pohitrili" uvajanje GH, kako to, da ti je svetovala počakati še 1 mesec? Jaz sem sicer dala riževo kašico čisto tko - po kmečki logiki - ker je pač najbolj podobna materimu mleku (pač adaptirano mleko itak že od rojstva pijejo dojenčki, rižek je pa prva hrana, ki jo lahko ješ pri kakršnikoli dieti povezani s prebavili) in se mi je zdelo, da bo tko najmanj narobe. Bom ju3 vprašala kaj moja meni pa da vidmo. Sej res - a ti je svetovala, da daš čez dan, ali zvečer? Ker tudi jaz sicer samo dojim. K_a_t_i, v zloženki o prehrani dojenčka, ki mi jo je dala pediatrinja, predlagajo dodajanje GH po 6. mesecu, patronažna sestra pa mi je rekla, naj jo po 4. mesecu pokličem, da se bova dogovorili o dodajanju. Zato sem vprašala pediatrinjo, če mu lahko kaj dam. Niti mi ni nič razlagala, zakaj ne, odgovorila mi je samo, da bomo počakali še en mesec, da se z GH (sadje, zelenjava) začne po 5. Da pa lahko dam riževo kašico. Lahko jo vmešam tudi v mleko, ko mu bom dodala. Je pa rekla, da če imam občutek, da nimam dovolj mleka (ker mali hoče non stop jest), naj mu, ko se mi to zdi, dam po tem, ko spije iz obeh jošk, še AM. In to je največkrat popoldne, zvečer. Zjutraj ga imam (se mi zdi) dovolj. Je pa rekla, da če bo po obeh joškah spil več kot 30 ml AM, je bil še lačen. Če bo spil 20 ali manj, ni bil lačen. Tako da jaz mu za enkrat dam zvečer, da se fajn naje. Če pa se bo izkazalo, da je tudi podnevi lačen, mu bom pa še kakšen obrok dodala. Kaj pa čem. Sporoči prosim, kaj bo pediatrinja jutri rekla tebi. Smo pa imeli kljub temu dodajanju akcijo ponoči. Zaspal je ob 20h, se zbudil ob 1h - sva jedla, pa ob 1:30, sem ga zibala, da je zaspal nazaj, pa ob 3:30h - jedel, pa ob 4h sem ga uspavala, pa ob 5h uspavala. vstali smo ob 7:40. KATASTROFA. Lačen pa tokrat ziher ni bil - sem pred spanjem dodala. Ne vem več, kaj naj. Po vseh poskusih mislim, da je možno samo še to, da mu rastejo zobje. Sesuta sem. Grem spat. Lahko noč.
|