deveta
|
Dober večer! Klupko: zdaj grem možu pozno večerjo delat, tako da nimam časa pisat, kaj mi je vse povedal o teh klimah, tako da kar njemu besedo pustim, medtem ko grem kuhat Čav, Glede prenosne klime, katero ti odsvetujem, ker je draga, pa še vedno je treba en kup cevi vlačit ven (čez zid), zajem zraka, odtok,.... pa še velike so (cirka kot en vgradni hladilnik,) cene pa se gibljejo od 250 EUR naprej (dobra prenosna je okoli 500-600 EUR), so pa tudi veliki potrošniki,...pa zelo glasne Montažna; imaš zunanjo enoto in notranjo, katera pride montirana na zid, kar je dosti manj moteče kot prenosna, Enkrat jo postavite in ni nikoli v napoto) dosti boljši izkoristek kot pri prenosnih, Glede cene pa je tako navadne se začnejo od 350 EUR naprej, obstajajo pa tudi inverterske, ki pa imajo seveda višjo ceno od 500-1200 EUR Razlika med navadno in invertersko pa je v tem, da navadna dela vedno z enako močjo (pozna se ti pri računu od elektrike), inverterska pa prilagaja moč glede na potrebo po hlajenju, Je pa čisto vredu tudi navadna, nekje 3.4KW, glede na površino vašega stanovanja (mogoče tudi maj, vendar je razlika v ceni minimalna tako, da rajši malo močnejšo) imajo tudi funkcijo gretrja, razvlaževanja,... Glede montaže pa je tako, da ti večina trgovin ponudi tudi možnost montaže, stane pa nekje od 150 EUR dalje,), nekateri imajo to že všeto v ceni, tako, da je najbolje da si vzameta malo časa im gresta pogleda na več koncev oz. trgovin,... Če si pa nekje blizu Kopra se lahko zmenimo tudi za montažo mi si vse take stvari sami postavimo. Če pa minate oorodja in izkušenj pa rajši plačejte montažo, (si brez skrbi) Upam, da sem kaj pomagal pa lahko noč
|