Sky3
|
IZVIRNO SPOROČILO: deveta ...mi solze lijejo po licih. V trenutku sem se spomnila mamice tukaj na forumu (se opravičujem, ker ne vem več katera je to ), ko je rekla, da ji je tako hudo, ker ne more dojit. Zdaj jo razumem, pa se je meni to samo zvečer zgodilo in je danes spet vse v redu. V trenutku, ko mi je moj reku, da jočem in sem začutila solze na licih, sem se počutila tako nemočno in sem se vprašala, da kaj je z mano, da ne morem niti svojega otroka prehranit. Samo sem misli hitro odgnala, ker vem, da to nima vpliva na dobro mamico in sem solze obrisala in nadaljevala z delom. Deveta za tolažbo, jst sem imela te težave... nikakor se nisem mogla sprijaznit... jokala ko dež vsakič, ko je bil otrok lačen, bila tako solzna, da še malega v naročju in flaške nisem vidla... skratka, bilo je hudo ene 2 tedna in takrat sem se probala kolikor se je le dalo z lepimi mislimi zamotit med hranjenjem. zdej je ok. moram rečt, da mali izredno lepo napreduje, jst sem pa sama nase jezna, da sem sploh kdaj poslušala vse "pametne" sestre v starševski šoli, porodnišnici in patronažno, ki so mi dobesedno oprali možgane s tem kako moram dojit, da sem bla čist blesava in na psu. hec je v tem, da če ti ni dano, ti pač ni oz. če je manj mleka, ga je pač manj. vse je za neki dobro, v tem primeru pa sploh ni noben big deal, ker otroci hranjeni s prilagojenim mlekom ravno tako lepo rastejo in se razvijajo. meni osebno je zelo pomagal pogovor z eno od sester zaposlenih na pediatrični kliniki (ko sem bila z malčkom tam dva dni). HB za trezne - žal redke - ljudi, k še razmišljajo kaj govorijo in delajo, ker vedo kako to vpliva na novopečeno mamico! res! mim grede, povedala je tudi, da ni hec samo v "otroku prijaznih porodnišnicah", ki otroku v korist spodbujajo dojenje, ampak da je pri tej novi modi (da ne rečem obsesiji) v ozadju predvsem umazana finančna zgodba. no, da ne bo pomote, dojenje definitivno je fina reč, ampak če ne gre, se pa nikakor ni za sikerat! glavo pokonci in asmeh na obraz, pa bo!
|