|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
16.6.2010 19:10:57   
biba88
HELLO!
MENE PA NEKAJ ZANIMA MOJ OTROK ČEZ DAN SKORAJ NIČ NE SPIuser posted image user posted image sstara je 20dni uin se zbudi ob 5 zjutraj in pol je do 11 pokonc z vmesnimi 15 minutnimi počitki potem spi 3 ure in pol spet pokonc do 4-5 in pol mal spi...no ponoč zaenkrat spui se zbudimo 1x na noč....vmes ko je pokonci se redko joče le gleda okoliuser posted image
našo tudi navija....reva...sicer pravega dretja zaenkrat še ni samo pači se in zajoka prdne ali se pokaka in spi dalje....

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 476
16.6.2010 19:35:22   
farina
no drage pupe,sm razmišljala kaj je to z našimi dedci in sm si že kar pred porodom mislila da bo tako,
me smo same doma z našimi prelepimi otročički,živimo za njih in to cele dneve,moški pa le gredo v službo in živijo življenje mimo nas,hodijo na pijače, obiske,osebno se počutim kot da je pupa samo moja,on pa hodi na obiske k nama in moti me,da se sam ničesar ne spomni,da kaj nardi ali da nas pelje na kak izlet.user posted image ma zdaj ko sm že kar pogumna,in mal bolj samostojna in če ne bo za, boma pa sami hodili na dolge izlete. moški.ccc

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 477
16.6.2010 20:08:49   
Anonimen
Deveta: hvala za čestitkeuser posted image Jooj, kako sem pa tebi fouš, da si že imela zagovor diplome. Meni se zdi to še takooo daleč... Na kateri fax si pa hodila? (če sem preveč firbčna mi ni treba odgovorituser posted image )

sabri: moj zdaj kaka kakor kdaj. Včeraj je samo zjutraj, pa se je danes v Celju (ko smo šli po izpitu malo v šoping) tako posral (ampak res posral), da nisva mogla verjet. Pa kako je to smrdelo... pa ponavadi ne smrdi. Kriza... kaj je šele potem po enih desetih dneh ne-kakanja. Na morje gremo mi na Hrvaško - imamo nasproti Raba (na celini) apartma (Stinica). Najprej grem sama z malim nekje v sredini julija (po izpitih) za 10 dni (bosta moja mami in brat tudi dol), nato gremo pa v začetku avgusta za 10 dni samo mi trije. Meni je tam res zakon, ker je mir, pa tako naselje je. Je pa res, da se vsi med sabo poznamo, ker eni in isti hodimo tja oz. so kupili te apartmaje. Oddajajo pa tam tudi firme (ne bi pa vedela katere).

klupko: user posted image za tvojega malčka. Upam, da bo vse ok! Hvala za vzpodbudne besede. Upam, da mu bo kmalu predelalo, da je otrok NAJIN in ne samo MOJuser posted image   user posted image user posted image za user posted image . Mene je kar špikalo, počutila sva se pa kot 2 najstnika, ki se prvič spravljata k sexuuser posted image

j.b.: hvala za čestitkeuser posted image Saj vem, da se bova morala pogovoriti, samo se mi sploh en da z njim pregovarjat, ker po njegovem itak vse štima. Jaz mojega malega po kopanju mažem z mandeljevim oljem (kupila v lekarni) in je super!! Tudi za temenca je super. Smo se jih kar znebiliuser posted image

biba88: tak je bil moj tamal. Pač so otroci različni. Meni so vsi govorili, da user posted image do enega meseca samo spijo, kakajo, jejo. No, moj ni. Pa bodi vesela, da ti vsaj ponoči spi. Moj še tu štrajkauser posted image user posted image

farina: se popolnoma strinjam s tabo. Na žalost je tako. In potem mi reče moj: pa saj greš zjutraj na kavo s prijateljicami. Aaaaaaa!!! Ja, ampak to ni isto, kot če bi šla sama, ko mi pa tamali skos jokca zraven.user posted image

(odgovor članu farina)
  Neposredna povezava do sporočila: 478
16.6.2010 20:21:23   
jolcica
Živjo vsem user posted image

sem se le spomnla da se tuki javim sedaj čeprav nism maja rodila sem junija vendar sem se vklapljala v temo majčicam zato bom tudi tuki mal vam pisalauser posted image user posted image user posted image user posted image

skratka moja kratka porodna zgodba je takšna:
8.6 zjutri sem šla v sprejmno v porodnišnico kjer naj bi mi sprožili porod saj sem bila 9 dni čez rok tako se me dali na 4 štuk kjer so mi že prej v ordinaciji spodaj dali eno tako tabletko imela sem gori v 4 štuku po kosilu pregled , G je bil tako grob nevem kaj je delal sm tkrt mi je ulil se taka rjava sluzasta kepce no to naj bi bil čep tak je pol on reku ... skratka ob 10 ih zvečer sem mela še en pregled kjer je zdravnik ta isti ugotovil da sm odprta 3 cm, tudi ctg je pokazal popadke na 5 min sm sej je blo tko malo bolel sm primerjavi z mojo menstruacijo nič... no šla sem dol na klistir in britje odpelali so me v rozasto porodno sobo celo številko se spomnim 4 dali smejalno masko in eno tabletko spomnim se še ko je moj dragi prišel in da so mi predrli mehur zdj vem kak je ko ti voda odteče sploh ne moreš zgrešit...kaj se je dogajlo od polnoči do pol treh zjutraj nimam pojma a sem bila tako zadeta da se ne spomnim al kaj vem pa da popadki me niso skori nič boleli no skratka ob pol treh zjutraj sem zaslišala glas babice da sem odprta dovolj da sedaj naj začnem potiskat se spomnim še ene sestre k se je neki uprla na moj trebuh vendar ni šlo, prišla je že zdravnica ker se mali ni hotel spustiti dol so se odločili za CR baje sm tko hitr neki podpisvala k nevem kaj jst se pa sama nič ne spomnim. Tako ob 3.48 se je rodil sinček Tjaž velik 53 cm 3390g težak, glavica 35,5 . Pravi korenjak dragi pravi da so mi ga pokazali vendar jst se ne spomnim očitno posledica verjetno od unih substanc proti bolečinam je pa reku da sm prvi vprašala če ima vse pavčke na nogicah in rokicahuser posted image user posted image user posted image user posted image no pripeljali so mi ga šele pol ob 13 je pa pravi čudež tale moj Tjažek...

no to je moja porodna zgodba...

...sedaj pa še da poročam kak smo se znašli, ugotovil je že da najboljš da zaspi pri meni v naročju user posted image user posted image user posted image drugače dojimo se ne dodajamo nič kajti mleka imam zadostiuser posted image user posted image user posted image user posted image sicer je dojenje še boleče vendar imam une nastavke je malo boljše se lovimo upam da bomo vzpostavili normalen ritem kaj kmalu drugače pa rad papca še rajši pa se crklja user posted image user posted image user posted image

no tolk za enkrt vas nism še nič brala za nazaj ....

Bodite lepo pa upam da nism bila predolga user posted image

my little angel :)

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 479
16.6.2010 20:27:57   
katy83
"dober" večer

Mi smo imeli danes 1.cepljenje, pa ima Timotej očitno reakcijo. Zdaj se je 1 uro tako drl in kričal, da sem jokala zraven. Zdaj se trudi nekaj spat, ampak vsake toliko se zajoče. Sem mojega poslala v lekarno po svečke proti bolečinam.
Drugače pa je bil pravi veseljak danes na pregledu. ko ga je pičla, je samo malo zajamral, pa se je že dalje smejal. Pa zrastli smo 4 cm in se zredili 1100g.user posted image , Tako da imamo zdaj 56cm in 5950g.

Emibu in Julka8, jutri vama javim za hrano na ZS, danes mi niiiiiiiii. user posted image   Kolikor sem videla je kar nekaj tega, tak da bo vsaka nekaj dobila.

lep pozdrav, Katy

(odgovor članu jolcica)
Neposredna povezava do sporočila: 480
16.6.2010 20:50:57   
Snovalka
Kati maš prov sem šla prebrat, meni je v lekarni rekla 5 kapljic, pa sem si valda zapomnila, kr na dan-se pardoniramuser posted image

(odgovor članu j.b.)
Neposredna povezava do sporočila: 481
16.6.2010 22:27:11   
K_a_t_i
Čer.
Da še jst napišem kej več kot samo 1 stavek user posted image .

Gašper pridno raste in se redi (vidim po plenicah, ko mu 2-5kg že nekaj časa ni več prav; tudi pižamo 50 sem mu danes mal na silo zapela user posted image - so "ta velike" v pranju). Danes ga je nekaj fejst napenjalo, ampak je "pregural" (s precej joka sicer) - mam na sumu polnozrnate piškote, ker tud jst že ves dan neki zrak spuščam čez vse luknje.
Zdaj je star 25 dni in par dni nazaj smo začeli uvajat nočno rutino - kopanje, v pižamo, jest+se še malo cartat na dojki in spanje. Začnemo okrog 20h, do 21h-21:30 spi. Zaenkrat nam kar ratuje. Tudi spi (TRKAM) še vedno super - zbudi se okrog 2h-2:30 (je, zaspi nazaj) in potem med 6 in 7. Čez dan je pa tako - če sva doma, potem malo težje zaspi in spi krajše kitice, če greva ven pa potegneeee (tud po 3 ure - je pa treba rito trest user posted image - voziček ali avto, torej). Tko da greva dopoldne ven, ob 16h po tamalga v vrtec in potem še proti večeru ven. Se rad potepa, po mami user posted image .
Danes sem prvič sprobala dežno prevleko za voziček in je super! Bom še prakticirala kak sprehod v dežju, edino naslednjič bom poskrbela, da bom še jst mela dežnik, ker danes tovrsten sprehod ni bil planiran user posted image . Sem šla s kofeta domov z oblečeno polivinil vrečko in s še eno na glavi user posted image .

Dece vidim neki šimfate... Naš sicer bolj malo sam vidi kar se gospodinjsktva tiče (no, razen posodo - te se vedno loti, pa smeti tud vedno odnese) - ampak sem se že navadila na to, da deci funkcionirajo malo drugače - in sicer - da naredijo točno do tja kot se jih fehta - tko da, ob jasnih navodilih kaj naj naredi, to tudi stori. Otroka pa imata veliko njegove pozornosti, tko da bi rekla, da je kr bolj pri ta pridnih (sam naglas ne hvalim user posted image ).
AT, za tvojga pa nimam besed. Da ga ni sram je vse kar mi pade na pamet!

KAty 83 - tvoj fantek ima že 3 mesece? Al je tvoj ticker napačen? Tale reakcija mi pa ni nič všeč user posted image . Upam, da je minilo.

Po kopanju ne mažem z ničemer. Men se zdi, da se koža potem samo navadi na nekaj kar ni potrebno.

A Zivepo se pa nic ne javi kle? Pa berem na FBju, da ji tamala samo spi in spi in spi... Kaj je mama a se kr pospravljaš od takrat, ko si bla v porodnišnici?

Neč, grem spat. Fejst bodte!

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Snovalka)
Neposredna povezava do sporočila: 482
17.6.2010 8:03:06   
deveta
dobro jutro!
Da še jaz malo izkoristim, dokler se mala ne zbudi.

Biba88: mislim da bo čisto normalno, da tvojuser posted image spi tako malo. Otročki so si res različni. Tudi naša je podobna. ponoči sicer še nekako gre, podnevi pa je zadnji teden prava tečnoba. Al jo kaj napenja al pa je samo sitna. Tudi ona spi pi pol ure skupaj, drugače pa bi bla al na zizi al pa po rokah. Na srečo nam vsaj po kosilu (mojem) uspe spat dve urci skupaj, da se še jaz malo spočijem.  Ko pa se okoli 5-ih zbudi smo do enajste zvečer, ko gremo na nočno spanje, budni. Kar pomaga je samo sprehod in to hiter sprehod, da voziček fanj treseuser posted image . Dokler ti spi ponoči, se ne sekiraj.

Aprilčica10: Ja ni panike, sem hodila na Biotehniško fakulteto v LJ. Študirala sem živilsko tehnologijo (kam pa hodiš ti user posted image ). Ti kar lepo počasi delaj sproti kar se da, pa bo tvojuser posted image vse večji, diploma pa vse bliže. Samo ne obupaj in ne pusti faksa na strani za malo kasneje, ker to se zna zavlečt in pol je zmeraj težje. pa veliko srečeuser posted image .

Jolcica: končno si se oglasla, sem te kar malo pogrešala in se spraševala kako si. S tabo in Anchi, sem še malo klepetala v prejšnji rubriki, ko smo še pričakovaleuser posted image . Sem vesela, da sta s sinčkom doma in da je vse v redu. pa čeprav si v juniju rodila, pridi še sem kaj povedat.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 483
17.6.2010 8:26:52   
_katja_
IZVIRNO SPOROČILO: katy83

Majčice. vidim, da imate nekatere težave z vašimi dragimi. No, naj vas potolažim, da tudi aprilčice jamrajo. Jaz bom za mojega tak rekla. Je full priden kar se gospodinjskih del tiče, pa okolice hiše, skratka super, ampak jaz ne bi bla jaz, če me to ne bi motilo. ma je pravi deloholik, no. user posted image  Potem pa je fora, da z malim že zaradi službe ni kaj dosti skupaj in potem pride domov, pa bi on sesal posesano user posted image , pa ne vem kaj še vse. Timoteja pa ima samo takrat, ko je sit, previt, pa ga krči ne matrajo. user posted image   Če se pa zgodi, da mali zajoka pri njem, pa me vpraša kaj naj naredi? user posted image  ja, ker jaz sem pa v šolo 10 let hodla, da sem se učila kaj z otrokom delat, če je nemiren? user posted image
No, ampak kot pravim, ne smem bit krivična, ker ostalo pa res skoraj vse dela, tak da...včasih pa pride taki dan, me pač razjezi. Kak sem zabluzla. user posted image

Ženske ne bi ble ženske, če ne bi poskušale moških izpilit v nulo. Sej veš, da je priden pa vse, ampak vseen bi pa lahko še to pa to pa to naredu user posted image   Pr men je isto. Čeprov sej se jih da obrnt, sam na pravo noto je treba zaigrat user posted image

IZVIRNO SPOROČILO: Aprilčica10
Punce, ne mi zamerit, vam bom kar od aprilčic kopirala, ker nimam časa. Se vam javim!!

Eno hitro, jamrajoče javljanje. Ne morem komentirat za nazaj, bom jutri oz. ko bo čas, ker ga zadnje čase nikakor ni

Izpit sem opravila, ampak mi to ni prineslo velikega zadovoljstva, saj sem totalno razočarana nad mojim možem. Včeraj je prišel domov že zelo zgodaj. Sem bila ful vesela, saj sem se imela kar dosti za učit in sem mislila, da bo popazil malega. Pa sem doživela ne samo hladen, ampak LEDEN tuš. Najprej je nekaj šaril po kleti, potem je vsakih 10 minut hodil na čik, potem ga je vzel za 15 minut, pa se je mali drl, kot bi ga s kože dajali. Z mojo mami se po telefonu sploh nisem mogla pogovarjat (mi je razlagala nekaj v zvezi s snovjo - uči slovnico). Potem sploh ni vedel kako ga naj umiri, pa mi je rekel, da je sigurno lačen. Pa jeb..., ni vedno lačen, ko se dere!!!!!! Kasneje sem se učila tako, da sem v eni roki pestvala malega, v drugi pa držala zapiske. Kar lilo je iz mene, tako sem zašvicala. Ko smo se spravili spat je imel Benjamin spet kričalne vaje in ga moj ˝dragi˝ spet ni znal umiriti, tako, da sem ga vzela k sebi, ga tolažila in je zaspal na meni, ampak so ga v spanju dajali krči. SPALA NISEM NIČ, medtem, ko je moža zmanjkalo v petih minutah. Potem se pa jeb... sam z otrokom in naslednji dan ustni zagovor. Vem, da je bil na šihtu, da je bil utrujen, ampak mislim, da bi bil lahko tako ˝uvideven˝ in pustil, da se vsaj malo naspim, ter ga vzel k sebi, se nekam umaknil, magari v dnevno sobo. Pa vam povem, nisem jezna nanj, žalostna sem, najraje bi se zjokala... ker ne vem kaj naj si mislim.
Lp

Včasih je treba moškim direkt povedat kaj hočeš od njih, ker enostavno ne vidijo. Pa tudi pokazat, da če leži z otrokom na kavču in se začne jokat, še ne pomeni, da je lačen. Ga je treba mogoče malo okol nosit, mu dat dudo, mu kaj zapet, itd. Ti mu točno povej kaj pričakuješ od njega pa bo mogoče boljše.

Faks: se da vse poštimat. Tud z bejbijem. Jest sem diplomirala, ko je bil Nace star 7 mescov. Včasih sta prišla mojedva pa sta ga odpeljala na sprehod za kakšni 2 uri, pa zvečer pa včasih ga je imel možek, da sem diplomo spisala.  Se da.
Zdej ko je bil pa Nace star 17 mesecev pa jaz tik pred rokom sem pa še strokovca nardila. Vsaj nisem imela časa razmišljat o porodu in teh zadevah user posted image Vse se da, sam če je volja.

Danes je bila sanjska noč pri nas, spanje od 22.30 do 6.00. Tko da je Jaku 'oproščeno', da je bil zdaj dva dni skor skoz prklopljen...

Danes se pa kopamo...wiii....

uživejte punce!
lp
K

www.fitnosecka.si
Vadba za nosečnice in poporodna vadba.

20.11.2008 smo dobili prvega sončka,
26.5.2010 pa je na svet prijokal drugi.

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 484
17.6.2010 9:45:03   
milena222
Dobro jutro!
Se javim po dolgem času...sem imela majhno krizo ( moj dragi bi rekel VELIKO krizo ) zaradi dojenja.Zgleda da je moje zdravstveno stanje ( se slabo počutim, vročina -šla k zdravniku in dobila antibiotik,ki pa ga nočem jemat in pomamnjkanje železa ) povzročilo pomanjkanje mleka.Ožbej je itak bolj lenušček za hrano ( mi kar zaspi na zizi ),tk da ga zdej tudi ekstra ni motilo,seveda pa se ni in ni redil ( logično,če ni blo mleka ) in pol jaz živčna in sem ga se mi zdi 100 x na dan vagala...
Potem pa sem poklicala patronažno ( imam super žensko,bila pri meni že najmanj desetkrat,lahko jo kadarkoli pokličem, tudi ponoči ) in me je potolažila, sem se pomirila in spravila v red,ter je zdej je že boljeuser posted image
prvi pregled-midva sva ga imela 31.05.- zredil se je 800 gramov in zrastel 4 cm,so mi tam rekli,da je to čist o.k.
krčki-malo manj,antiflat kapljice zgleda pomagajouser posted image
moški- moj dragi je v redu,seveda pa ima občasne izpade ( je le moški,hihi )
spanje- Ožbej je spal od začetka skos,zdej pa vedno manj...zaspi za pol ure pa se zbudi in gleda okrog

Kati-kakšno dežno prevleko imaš?Jaz jo moram namreč tudi nabaviti...
Na hitrco pokomentiram:
san-ko berem tvoje podatke s prvega pregleda,me je kr malo strah,ko je naš tolk manj pridobil in zrastel kot vaš...Vsekakor čestitke!
fiška-imava zgleda podobne težave...tudi naš ni nek veliki jedec.Ampak bosta oba vseeno ziher zrastlauser posted image
Snovalka-če sprašuješ za antiflat kapljice,po moje te niso homeopatske,ampak je to čista kemijauser posted image Mi jih uporabljamo ker drugače ne gre...
bubuca 14- dajem antiflat kapljice, Bio gaio ter vetrovne od koroških lekarn,baj lahko dajem vse te ( sem vprašala zdravnico )....
Aprilčica 10- user posted image za tvojega dragega,mi je poznano,jaz pravim, moški so z marsa ( to sem ugotovila že med nosečnostjo )...Brez njih pa ne gre...hihi
Evo moram končat...dete je pokonci...
Lep dan vsem!

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 485
17.6.2010 10:58:40   
bubolin
Ojlaaa Majčki in Majčice user posted image

Po dolgem času se vam malo javljam. Vam moram povedat da počutje pri meni še ni ok. Mi fuuul železa primanjkuje in sem zaradi tega zelo utrujena (imam tablete) in pa še mal me poporodna depresija jebe, ampak sej bo user posted image

Moram pa mojega dragega zelo pohvalit, saj mi pri vsem zeloooo pomaga, tako da nimam kaj rečt čez njega user posted image Pa še mami mi zelo pomaga tako da je vse porihtano tako kot mora biti user posted image

Danes smo stari 14 dni user posted image Nimamo pa še nobenega pravega ritma user posted image Upam, da se čim prej še to zrihta. Se mi pa zdi da počasi dobivamo krčke. Kdaj se je pri vas to začelo user posted image user posted image user posted image

Upam, da bo danes kej lepega vremena da bomo lahko šli kaj ven.

Toliko za zdaj od mene. Lepo se crklajte s svojimi sončki.

Moj sonček Mark je na svet prišel 3.6.2010 :))

(odgovor članu milena222)
Neposredna povezava do sporočila: 486
17.6.2010 11:41:34   
deveta

Bubolin: meni se je zdelo da ma moja krčke že od rojstva, ma so mi vse babice trdile, da novorojenčki nimajo krčkov in da se krčki pojavijo nekje pri treh tednih. mene pa je kar malo skrbelo kaj je z mojo pikico, ki se je vsa zvijala in krčla preden je kakala. Pa mam eno fanj patronažno ki mi je lepo razložila, da novorojenčki še nimajo razvite trbusne stene oziroma trebušnih mišic in se morajo za kakat skrčit in zelo napet. Pri nekaterih je pa to bolj izrazito pri nekaterih pa se sploh ne opazi. Krčki pa nej bi se nekje pri treh tednih začeli, čeprav se mi zdi da so se pri nas nekaj dni prej, saj se je začela več krčit in malo več jokat, mogoče je to to. še ugotavljamo, saj smo imeli šele v torek tri tedne.

Upam da se bojo stvari poštimale, tudi mi nismo imeli pravega ritma, zdaj ga počasi dobivamo, čeprav je še vedno lahko kaka ura ali dve zamika. Ma bo žeuser posted image

en lep pozdravček vsem

(odgovor članu bubolin)
Neposredna povezava do sporočila: 487
17.6.2010 11:51:54   
san
sem vas hotela mal pokomentirat, pa je moj mali že kar precej pokonci in ne gre. pa vas samo pozdravim. upam, da se imate fino fajnuser posted image

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 488
17.6.2010 11:54:11   
katy83
IZVIRNO SPOROČILO: _katja_

IZVIRNO SPOROČILO: katy83

Majčice. vidim, da imate nekatere težave z vašimi dragimi. No, naj vas potolažim, da tudi aprilčice jamrajo. Jaz bom za mojega tak rekla. Je full priden kar se gospodinjskih del tiče, pa okolice hiše, skratka super, ampak jaz ne bi bla jaz, če me to ne bi motilo. ma je pravi deloholik, no. user posted image  Potem pa je fora, da z malim že zaradi službe ni kaj dosti skupaj in potem pride domov, pa bi on sesal posesano user posted image , pa ne vem kaj še vse. Timoteja pa ima samo takrat, ko je sit, previt, pa ga krči ne matrajo. user posted image   Če se pa zgodi, da mali zajoka pri njem, pa me vpraša kaj naj naredi? user posted image  ja, ker jaz sem pa v šolo 10 let hodla, da sem se učila kaj z otrokom delat, če je nemiren? user posted image
No, ampak kot pravim, ne smem bit krivična, ker ostalo pa res skoraj vse dela, tak da...včasih pa pride taki dan, me pač razjezi. Kak sem zabluzla. user posted image

Ženske ne bi ble ženske, če ne bi poskušale moških izpilit v nulo. Sej veš, da je priden pa vse, ampak vseen bi pa lahko še to pa to pa to naredu user posted image   Pr men je isto. Čeprov sej se jih da obrnt, sam na pravo noto je treba zaigrat user posted image

user posted image user posted image user posted image

K_a_t_i - ja, Timotej bo jutri star 3 meseceuser posted image . veš. jaz sem tista, ki je imela PDP aprila, se je šunjala k majčicam, rodila pa marca.user posted image user posted image user posted image  pa hvala za skrb. Je včeraj potem od utrujenosti zaspal, danes je že ok. user posted image

Emibu, imaš ZS. user posted image

(odgovor članu _katja_)
Neposredna povezava do sporočila: 489
17.6.2010 12:38:01   
bubica14
Dober dan vsem!
NAš dan se je danes začel že ob 4ih. Po dojenju Lovro ni mogel zaspati, ker ga je tako šraufalo. Do 6ih sva se nekaj "pacala", potem pa je vstal že ta "velik". Jah, moj ga je odpeljal k moji mami midva z Lovrijem pa sva zaspala do 9:30!!! Je bilo nujno :)

Glede moških: nekaj vam predlagam... (lahko je bit zdaj pametenuser posted image ) od samega začetka jih vklpoite v vse "aktivnosti". Ker ko dobiš drugega dojenčka, to veliko pomeni. Res. Šele sedaj vidim, kaj so mi "izkušene" mame razlagale. Moj skrbi za ta velikega (2 leti). Vse počneta...se previjata, kopata, hodita spat...Skratka resnično vse. Ampak to je seveda počel že prej, ker kar naenkrat ga tudi ne moreš "prisiliti". Zelo veliko mi je pomenilo že to, da je prevzel kopanje. To sta tako fletna. Imata kar svoj ritual in ni lepšega, kot ko jih slišim, kako se smejita in počneta neumnosti. Se mi zdi prav tudi zato, ker otrok nima samo mamice ampak tudi atija :)

Ojoj zverinica kliče:)

Lepo se imejte

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 490
17.6.2010 12:59:56   
klupko
Oh punce.. user posted image
Ponoči je bilo pestro...zbujanje na uro do dve..od zjutraj sva pa priklopljena cel čas. Zaspi na joški, ga dam v posteljco, čez 10min je dretje..spet mal na joško, zaspi, posteljca, dretje.. Nimam časa kosila skuhat, ne perila obest, ne da bi šla sama kaj pametnega pojest. Komaj čakam da dragi pride domov...user posted image

Ena je spraševala za mečavo..to je tista luknca na glavi, ki jo imajo dojenčki, ker kosti niso zaraščene skupaj. Če je vdrta, je otrok najverjetneje dehidriran, drugače pa to povezujejo z mnogimi boleznimi..ampak dehidracija je pa nekako najpogostejši vzrok.

< Sporočilo je popravil klupko -- 17.6.2010 13:10:03 >

(odgovor članu katy83)
Neposredna povezava do sporočila: 491
17.6.2010 13:13:52   
Angel_Tian
En svež pozdrav

evo, naši mali se je včeraj koža lepo počistla od vročinskih mozoljev. Sta dež in ohladitev sigurno malo pomagala pri tem user posted image user posted image Pa še balkonskih rož ni bilo potrebno zalivati - tak da nekaj dobrega zna tudi dež prinest hihi.
Pa pokakali smo seeeeeeeee, jupiiiiiiiiii user posted image user posted image Sem Lini skuhala čaj iz janeža in kumine pa malo sem ji z vatico in hladilnim mazilom po ritki podrgnila in zvečer smo dve planici tako napolnili, da je vse mimo teklo user posted image Zdaj me samo malo jezi, ker ne vem, kaj od tega dvojega ji je pomagalo user posted image user posted image

Pa ker je bilo včeraj tako lepo fino hladno, je mala po treh dneh tudi malo več spala in jaz sem od dolgega časa vse zlikala user posted image user posted image

julka - ima, da nimaš več takih trenutkov slabosti, saj nisi noseča več user posted image user posted image

fiška - prav zabavna si mi s tvojim prenosnikom. Kot da imaš dva otročička zdaj user posted image user posted image

Ja, kljub čisto rednemu dojenju ni kakala. Ampak saj to naj ne bi bilo nič hudega. Drugo je potem, ko se ti dete preveč smili, ko ga napenja nonstop.

Uh, do kdaj pa predvidevaš, da boš zaključila še ta projekt, da se boš res samo Vesni lahko posvetila? Verjamem, da bi ti bolj pasalo biti zdaj brez kake take obveznosti.
Aja, pa nič hudega, če se nisi nazaj javila. Sem si tak mislila, da imaš fon na tiho ali pa kaj takega počneš, da ne želiš biti motena. Toliko si "izdala" o sebi, da vem, kako ravnaš v tej smeri user posted image Ni panike, ta duda še bo že prišla do vaju.

Pa hvala za kritiko nad mojim user posted image Bi mogla jaz poskusit bit manj pridna, mogoče bi blo kaj boljše. Čeprav resno dvomim v to. Jaz zaradi svojih delovnih anvad ne bi zdržala, moj pa zato tudi nič bolj delaven ne bi bil user posted image
Pa ne govorit, da si manj pridna od mene. Prav tako imaš sigurno vse lepo pošlihtano v gospodinjstvu in nasploh. Ti imaš le to srečo, da nisi za vse sama zadolžena.

nusi - jaz Lini kar vsakič pri kopanju splahnem glavo. Tak nima nekih gostih las, tisti puhec pa se hitro posuši. Če ima temenca, pa malo pred kopanjem namažeš z oljem, potem pa lepo spereš in razčešeš ali pa s krpico dol podrgneš.

aprilčica - čestitke za oprvljen izpit. V nadaljevanju pa od mene le ogromno user posted image user posted image user posted image user posted image ker tvojo žalost in razočaranje še predobro poznam.

Jaz sem mojemu danes rekla, da bo treba to poletje malo delat na parceli, da se malo naprej premakne vse skupaj. Začuda se je strinjal, da bo moral kaj postorit. Se pa zavedam, da bom morala delati tudi sama veliko, ker če bo moj sam na parceli, bo prehitro naveličan vsega in se bo delo spet ustavilo. Sem se odločila, da bo pač kdaj tudi kak sprehod odpadel - bo mala v vozičku, jaz pa delala... Konec poletja me vprašajte, kolk se je naredlo user posted image user posted image

sabri - z otrokom smo mi šli najdlje na otok Vir. Zdaj pa hodimo tak kampirat v Funtano.

klupko - user posted image user posted image za slončkanje. Ste že večina kar lepo pridno navalile.

j.b. - jaz mažem z mandljevim oljem, ampak ne preveč. Bolj pregibe.

biba - nič hudega, če ti mala čez dan ne spi veliko, je pač bolj radovedna. Pa tudi to šraufanje pripomore k nespanju. Očitno ji je trenutno nočnega spanja dovolj. Itak pa verjetno ni in ne bo vsak dan enako s tem.

farina - user posted image user posted image user posted image dobra "diagnoza" za naše dece.

jolcica - hvala za porodno zgodbo in držim pesti, da se čim prej ulaufate user posted image

katy - user posted image user posted image user posted image bravo za tak napredek in cepljenje. Upam, da so svečke pomagale in se je z jokom končalo.

kati - evo, še enega pridnega potepuha imamo (no, dva z mamico vred user posted image ).

Deci delajo po navodilih? Tudi ja. Moj stopa čez vrečo smeti, ki jo pri vratih nastavim. Če rečem, da naj jo v kanto nese, je pa to teeeeeeeežko opravilo user posted image Kar se pa ostalega tiče, pa lahko vse počaka - ne pomaga nobeno prosenje, nobena komanda user posted image Sem tudi že navajena tako, ampak šimfam pa vedno. Saj pohvalim ga tudi, če kdaj kaj "pomotoma" user posted image naredi, ampak tega si nekako ne zapomni user posted image

milena - lepo, da se malo oglasiš in da si se uspela "spravit k sebi" user posted image

bubolin - se bo že uredil ritem, traja pa različno dolgo. Mi ga pri Tianu sploh nismo nikoli imeli pa smo tudi "preživeli".

Joj, Lina mi je zdajle v gugalniku tako lepo zadremala, da si grem v miru eno kavico privoščit. Lepo bodite in ne pozabite se kaj na sprehod odpravit, je tak fini zrak danes...

Tian - 24.6.2006
Lina - 16.5.2010

(odgovor članu julka8)
Neposredna povezava do sporočila: 492
17.6.2010 14:48:26   
jolcica
No eto pri nas se dogaja tako prejšno noč dvakrat ustali da smo se na dojili je zelo pridkanuser posted image . no drugače zjutri ko sva ga z dragijem umivala sva dobila  v bodiju tisto k pr popku odpade , prtonažna itak jutri pride tako da mogoče bomo se jutri kopali user posted image

je pa zelo pridkan rad papca vendar sem pa ke je lenček vsaki dan pa neki novega pogrunta...no do zdj je zabrisal dudo tko v fotelj da sm samo pogledala, pa tudi z malo rokico me je že tako parkrat pobožal po ličkah user posted image user posted image user posted image user posted image začel se je tudi smejati mislim tale moj cuker... drugače se lih dones naročili k pediatro ga imamo 14.7.

nič nism vas brala obljubim da bom upam da že dones user posted image

bodite lepo user posted image

my little angel :)

(odgovor članu Angel_Tian)
Neposredna povezava do sporočila: 493
17.6.2010 15:20:23   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: milena222

Kati-kakšno dežno prevleko imaš?Jaz jo moram namreč tudi nabaviti...

Tisto originalno, ki pride zraven vozička.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu milena222)
Neposredna povezava do sporočila: 494
17.6.2010 15:26:22   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: klupko

Oh punce.. user posted image
Ponoči je bilo pestro...zbujanje na uro do dve..od zjutraj sva pa priklopljena cel čas. Zaspi na joški, ga dam v posteljco, čez 10min je dretje..spet mal na joško, zaspi, posteljca, dretje.. Nimam časa kosila skuhat, ne perila obest, ne da bi šla sama kaj pametnega pojest. Komaj čakam da dragi pride domov...user posted image

Predlog tedna: pejta na sprehod! Tamala joče, ker je preveč utrujena, ti si pa že čist znervirana. Pri nas je isto, če sva doma. Ravno danes je blo tko - od 7h do 9:30h - pol sem ga pa dala v voziček in je spal do 15h (vmes je ob 11h jedel) - jst sem pa lepo pokofetkala z dvema kolegicama.

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 17.6.2010 15:29:10 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 495
   [Brisano sporočilo]
17.6.2010 20:07:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu K_a_t_i)
  Neposredna povezava do sporočila: 496
17.6.2010 23:08:28   
fiška33
Gromska, pralne plenice sem hvalila tukaj in obširnejše na temi o pralnih pleničkah user posted image . Najbolje, da ti dam kar link user posted image .
http://www.ringaraja.net/forum/m_1986542/mpage_22/key_/tm.htm#5202372

Drugače pa... tudi tukaj si zaslužijo obširnejšo pohvalo user posted image

Večja rita se mi ne zdi tako grozna, ker sem tudi prej, čez pampersko, za malo širše povijanje, dala pralno pleničko, in sem se velike rite navadla. Sem se pa na veliko rito tudi prej psihično pripravila user posted image , pa dete je tudi menda lažje za tako rito držat user posted image .

Jaz perem na programu s predpranjem, da najprej s hladno vodo sperem beljakovine. Perem na 60 stopinj. Sicer kak flekec od drekca ostane, če pa pleničke sušiš na sončku, pa tudi ta izgine. Tako da user posted image za sonce. Res nisem vedla, da ima sonce takšno moč. To sem preizkusila z nekim pokakanim bodijem in je vse, kar je še ostalo po pranju, izginilo! Na pleničkah pa me ne moti, saj je čez pol ure spet pokakana user posted image . Med ritko in pleničko uporabim papirnato predlogico, trenutno od Tosame To-to, tako da večina drekca itaq tam gor ostane.

Te plenice bi morale biti na splošno bolj uporabljane. Prvič, ker so simpl za uporabljat, s pranjem in sušenjem ni nobenega pravega dela (vržeš v stroj in kasneje v minuti obesiš user posted image ), ne naredimo tone in pol nepotrebnih odpadkov, pa še dolgoročno 2-3x cenej pridemo skozi user posted image . Če pa jih uporabimo še za ta drugega mulota, pa profitiramo dvojno!

Punce, rabite max 20 pleničk, ki stanejo od 15 -20 € komad, kar je nekje od 250 do 400 €. Zračunajte si, kolko hitro boste z navadnimi "pokurile" ta denar, če je cena navadne plenice, če vzamemo povprečno ceno cenejše plenice, 0,15 € komad. Jaz mislim, da se absolutno splača. Previjale bomo cca 5000 krat. Jaz imam trenutno 14 plenic (cca 300 €, pa mam ta drage pleničke), pa pridem lepo skozi. Stroj mi pere na 1,5 dneva. Čez dan previjam na 3 ure, ker rada previjam user posted image , ponoči mi plenička drži od 22h, pa tudi do 9h zjutraj.

Ja, priznam, rada previjam user posted image . Nič ne silim mojga, da bi se mi štulil zraven, čeprav je že prvi dan po prihodu domov previjal. Rada vidim, koliko je pokakana, rada lepo počistim ritko, rada se pogovarjam in se družim z njo med previjanjem, pa še vsakič na novo izberem, v kako barvo se bova previli user posted image .

Trenutno zelo hvalijo Pop - in pleničke, ki so menda boljše in cenejše kot moje user posted image , če bi slučajno katera začela bolj resno razmišljat o njih.

Dovolj o plenicah! user posted image

LP

< Sporočilo je popravil fiška33 -- 17.6.2010 23:17:07 >

Vesna, 10.5.2010

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 497
   [Brisano sporočilo]
17.6.2010 23:26:47   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu fiška33)
  Neposredna povezava do sporočila: 498
17.6.2010 23:44:06   
fiška33
Še en kratek post ...

Je možno, da so zvečer joške bolj prazne in da mala rabi dojenje iz obeh, da se naje? Je še katera opazila kaj podobnega? Zjutraj mi, če dojim na eni, iz druge samo teče, zvečer so mehkejše in ko podojim iz ene, je potem čisto prazna, mala pa še lačna? Obstaja kaka finta, da bi se delalo več mleka ali ga jaz serjem, ker verjetno ne jem in ne pijem dovolj? Zaenkrat samo dojim.

Je možno, da imam na levi joški več mleka?

Včeraj, ko sem Vesno komaj nasitila, sem ugotovila, da delam verjetno jaz napako, ker smo na spodnji meji z rejenjem in sem mojga hitro po en velik hamburger poslala. Saj ne vem, al naj bom žalostna al vesela. Male nočem stradat, preveč redit sebe pa tudi ne. V glavnem, jaz na splošno ne smem jest skoraj nič, da se ne redim user posted image .

lp

Vesna, 10.5.2010

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 499
18.6.2010 0:27:44   
frrrr
fiška, si bila med zadnjimi 5imi objavami, pa sem prišla pofirbcat kaj dogaja user posted image
neki ti lahk mogoče pomagam... js Brino zvečer na obeh straneh podojim, čez dan en podoj-ena joška.
trde joške bodo po novem samo še zjutraj... preko dneva se še kdaj katera mau bolj nafila, sicer so pa mehkejše - to ne pomeni, da ni mleka.
mleko je pa po metodi ponudba-povpraševanje. več kot bo Vesna vlekla, več mleka se bo delalo. vmes bo kak poskok v rasti, bo kak dan večkrat hotla jest. sicer pa za dovolj mleka potrebno dovolj počivat in dovolj pit (3 litre in več)
pri kilogramih je pa tako... 9 mesecev se redimo, 9 mesecev naj bi potem to izgubljale.. ene mau prej, druge mau kasneje. js sm pr Jaši imela že decembra predporodno težo, pri Brini pa šele prejšnji mesec. zdaj me čakajo pa še stari odvečni kilogrami user posted image
grem spat... uživajte še naprej!pa mirno noč vam želim!

< Sporočilo je popravil frrrr -- 18.6.2010 0:28:05 >

(odgovor članu fiška33)
Neposredna povezava do sporočila: 500
Stran:   <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  18 19 [20] 21 22   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

FOTO: Tako je v resnici videti trebuh po p...
Blogerka Mel Watts je s fotografijo svojega trebuha po porodu osvojila simpatije na družabnih omrežjih. Spremembo svojeg...
Skupno spanje - da ali ne?
Kje naj spi otrok? V svoji postelji, v svoji sobi že od rojstva dalje ali v skupni postelji skupaj s starši? Večno vpraš...

Poljubljanje otroka na usta.
пеперутка16

Ali vi (mama in oče) poljubljate otroka na usta? Pa ga še kdo poljubi (na pobudo otroka)? Tu mislim na otroka do 3 let. starost.