|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Majčki 2010
6.1.2011 15:39:08   
K_a_t_i
IZVIRNO SPOROČILO: klupko

Kati - Kiddy ima za varnost oceno 1.9, Romer pa 2.1. Ali jaz ne znam brati tabel.user posted image
Pa še če gledamo po faktorjih:
- zaščita pri čelnem trku K:2.3 R:2.2
- zaščita pri bočnem trku K:1.2  R:2.4
- potek varnostnega pasu K:1.9  R:1.4
- stabilnost na avtomobilskem sedežu K:3.9 R:1.3 (tu je taka razlika samo zaradi isofixa, ki ga Kiddy nima)
- opora za glavo K:1.5  R:2.0

SKUPNA OCENA ZA VARNOST:
Romer - 2.1
Kiddy - 1.9user posted image

To so stari testi, za stare modele.

http://www.motorevija.si/datoteke/tabela%20sed%202010.gif
Tu je pa lani bil testiran Kiddyjev Energy Pro, ki je za varnost dobil najboljšo oceno 1.6! Mislim, da bo pri nas namesto Infinityja kar Energy..te pike so pri varnosti veliko bolj važne.

Ja, ta je realen za Kiddija. Roemer ima pa v 2009 1,7 točke. Tko da ja - tu smo nekdje. Za 2010 za Roemerja/Britax-a ne najdem rezultatov user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 4251
6.1.2011 16:30:27   
klupko
Samo tole je iz 2009!
http://www.motorevija.si/datoteke/sed-09-tabela-1.gif

Mislim da istih sedežev ne testirajo večkrat.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4252
6.1.2011 17:05:18   
barvar
Razvnela se je vroča debata user posted image . Mi bomo pa kupili Maxi cosi. Že lupinico smo imeli njihovo in bomo kar tu nadaljevali. Upam, da bomo zadovoljni kot smo bili do sedaj.

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 4253
6.1.2011 17:11:33   
K_a_t_i

Samo tole je iz 2009!
http://www.motorevija.si/datoteke/sed-09-tabela-1.gif

Mislim da istih sedežev ne testirajo večkrat.

sej tukaj je ocena za varnost za roemerja 1,7 user posted image

Drugače pa - mi itak mamo kar mamo - od Žiga. Tistega iz leta 2007 user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 4254
6.1.2011 18:39:14   
klupko
Hahauser posted image

Tukaj (2009) je testiran novejši model od Roemerja, ta nek Safefix TT in je ocena za varnost 1.7... Kiddyev energy pro (novejši od infinitya) je pa na tem testu iz 2010 http://www.motorevija.si/datoteke/tabela%20sed%202010.gif dobil 1.6 za varnost in tudi skupna ocena je 1.6.user posted image
Saj vbistvu je vseeno, vsak se odloči po svoje, le meni osebno se zdi potratno dajat toliko več denarja, katerega dejansko nimaš, če otrok ne bo nič manj varen in zaščiten v cenejšem sedežu. Je pa res da če se bo kasneje izkazalo, da ga tista mizica moti, smo pa opleli.user posted image
Smo ga že poskusno dali v trgovini in tistih par minutk ni bilo nobenih protestov, ne vem pa kako se bo obnesel v avtu.

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4255
   [Brisano sporočilo]
6.1.2011 20:34:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Lunanai8)
  Neposredna povezava do sporočila: 4256
6.1.2011 21:45:12   
deveta
Dober večer!

Mi smo danes tudi malo gledali avtosedeže, ampak res samo tako na hitro. Ne vemo še kaj bi. Ne vem kako pa je s temi izofiksi ali kako se že rečeuser posted image . A se to pritrdi fizično na sedež s čim posebnim ali kako? Tega res še nisem nikogar vprašala ali pogledala . Upam, da ne zgleda malo neumno moje vprašanjeuser posted image . Ker jaz imam trenutno malo starejši avto in bo treba videt, kako se bo sedež sploh prilegal nanj.
Lupinico sem imela dodatno fiksirano kar tako, da dem sprednji sedež porinla toliko nazaj, da jo je malo stisnilo in bila je fiksna. Sicer, če je bila samo s pasom pripeta, je bila res preveč majavauser posted image .

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4257
6.1.2011 21:55:20   
K_a_t_i
Gromska, češpljevi cmoki - DOMAČI - absolutno moja najljubša jed user posted image .

Deveta - isofix - nimajo vgrajen vsi avti. Še posebej starejši ne. Na hitro povedano - pod naslonom avtomobilskega sedeža imaš na levi in desni strani po eno tako kovinsko "zankico" (hakelček.. kako naj to imenujem, nooo???). Otroški sedež ima pa zadaj spodaj 2 taki kovinski palici, ki se samo na klik zahaklajo v te zankici v avtu. Nekako tako kot bi zaprla ključavnico žabico, če si kaj predstavljaš user posted image . Je pa tako, da se dajo pri isofix stolčki pritrditi tudi z navadnim pasom, obratno pa seveda ne gre.

Evo - to je isofix v avtu:
user posted image

In tukaj so te štange, ki jih porineš v zankice:
user posted image

OK... lihkar sem pojedla pol škatle Domačica piškotov user posted image

cepetavcek.si   .......   
Bad Request (Invalid Hostname)user posted image
no, še ko me firbec zmatra mi ni usojeno....

< Sporočilo je popravil K_a_t_i -- 6.1.2011 22:04:54 >

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu deveta)
Neposredna povezava do sporočila: 4258
6.1.2011 23:21:16   
klupko
Moraš vpisat www.cepetavcek.si

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4259
7.1.2011 9:32:08   
K_a_t_i

Moraš vpisat www.cepetavcek.si

sem ugotovila, hvala user posted image

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 4260
7.1.2011 9:33:48   
Meemee
IZVIRNO SPOROČILO: Gromska

Hja, babnce, a nobena ni v mojem solatnem taboru? user posted image

user posted image Jaz bi probala, ampak ne obljubim, da mi bo všeč user posted image

Klupko: Super, da ste okej! Sem pa kar malo upala, da bo kaj! Tračev mi manjka!user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Nuši: Ti odgovarjam, kar tu: Jaz je tudi še nimam.

Če je govora o teti user posted image , jaz sem kar takoj tabletke začela jemat, tako da tudi nič nimam user posted image

Avtostoli: Mi bomo tudi na R-strani, zgleda.

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Cepetavke: Pridem k vam 9. 1., sem se odločila, da bom na obeh stolih!user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Pa lep večer!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 4261
8.1.2011 9:58:35   
emibu
Živjoooo

No mi imamo Kiddyjev stolček z mizico,ker sem po vseh tuhtanjih ugotovila da želim takega z mizico zato sploh nisem gledala onih z paski,to pa zato ker pri trgu al pa če moćno zabremzaš otroka možno zategnejo tisti paski in to samo na točpki ramen! Pri mizica pa se sila porazdeli skoraj skozi cel trup kar pomeni manjšo obremenitev za posamezni del telesa je super ker naš da rokice na poličko in potem veselo "touče" po njej.Še posebej mi je ušeč zaščita pri glavi in pa to da je plastika v notranjost narejena v "čebeljem satovju" s epravi če kaj poči nemore noben oster kos plastike porinit skozi v dojenčkovo telo ker se lomi na drugačen princip pri nobenem sedežu nisem videla te super opore pri glavi samo neke mehke blazinice kot v jajčki le kaj ti bo tist k te začne resno premetavatuser posted image
Ni mi bila tok pomembna firma ampak use to kar sem naštela.
imamo pa takega:http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=199175 samo v rdeči barvi ne oranžni.
Skratka super zadovoljni in res res priporočam!
Aja še to sem pozabila ko zaspi enostavno sedež premaknete v ležeči položaj lih zadnič je spau in mu glaava ni nč plapolala naokoliuser posted image se pa kasneje odstrani mizica ko je večji...to za glavo se ensotavno povleče navzgor se pravi da raste z otrokom,kasneje daš še zadnji del stran in je samo še jahač! mi smo res exra zadovoljni.

Lep pozdrav Emibu!

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 4262
8.1.2011 11:37:57   
Meemee
IZVIRNO SPOROČILO: emibu
Aja še to sem pozabila ko zaspi enostavno sedež premaknete v ležeči položaj lih zadnič je spau in mu glaava ni nč plapolala naokoliuser posted image se pa kasneje odstrani mizica ko je večji...to za glavo se ensotavno povleče navzgor se pravi da raste z otrokom,kasneje daš še zadnji del stran in je samo še jahač! mi smo res exra zadovoljni.

S čim pa potem user posted image privežeš, če ni več mizice?

Aja, pa kako je lahko jahač, če je do 18kg? user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4263
8.1.2011 11:59:51   
emibu
s pasom? tako kot ga boš takrat ko nebo več v sedežu.

nevem kako in kaj je s temi ciframi greš pa lahko v bc in si ogledaš.

Lep pozdrav Emibu!

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 4264
8.1.2011 13:36:16   
Meemee

s pasom? tako kot ga boš takrat ko nebo več v sedežu.

Pa ne pri 4ih letih menda user posted image

nevem kako in kaj je s temi ciframi greš pa lahko v bc in si ogledaš.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4265
8.1.2011 15:50:42   
klupko
Pač ko otrok preraste tisto mizico, oz. ga ne moreš več normalno zapet s tisto mizico, jo pač daš stran in sedež zapneš z varnostnim pasom od avta.
Mislim pa da je emibu mislila za jahača za Guardian pro, ki je od 9 do 36kg torej do 12let. Malo si poglej na youtubeu posnetke za kiddy carseat pa vidiš vse kaj pa kako.
Emibu, vsaka čast, Kiddy pride tudi k nam čez kak teden. user posted image

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 4266
8.1.2011 16:40:48   
emibu
mizico itak reguliraš s pasom tak da nevem u čem je problem mizico daš stran k ti paše..sicer te pa nihče ne sili v nakup vešuser posted image user posted image

Lep pozdrav Emibu!

(odgovor članu klupko)
Neposredna povezava do sporočila: 4267
8.1.2011 18:59:55   
Meemee

mizico itak reguliraš s pasom tak da nevem u čem je problem mizico daš stran k ti paše..sicer te pa nihče ne sili v nakup vešuser posted image user posted image

Ne vem zakaj si tako osebno vzela moje vprašanje. Saj ti nič nočem. Mi pač ni bilo jasno, kako vsa stvar deluje. user posted image user posted image user posted image Jao.

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4268
8.1.2011 19:09:48   
emibu
nisem nič osebno vzela,mi res ni za pričkanje zaradi sedežauser posted image ampak k imaš taka "pikarska" vprašanja kot da ga moreš kupit se mi je mal tko zdelo npr. uprašaš a ni ta ssedež do nevem kok kg...ne ti napišeš neki kao kak ga boš prvezala... samo način me je zmotu in ne vprašanje... vsak po svoje nekdo za 30 eur sedež nekdo za 500...vsak pa hoče samo najboljše ne?

Lep pozdrav Emibu!

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 4269
8.1.2011 19:18:49   
Meemee
Itak, da vsak hoče najboljše. In ker je bila taka polemika okoli sedežev, sem tudi tega vzela v obzir. In ker nima paščkov, mi pol ni bilo jasno kako lahko pa kar mizico stran vzameš in z navadnim pasom pripneš. Samo to. Moje vprašanje pa ni bilo mišljeno kot zafrkavanje user posted image

(odgovor članu emibu)
Neposredna povezava do sporočila: 4270
8.1.2011 19:37:56   
K_a_t_i
meemee, v stolih nad 15kg se običajno otroka noter privezuje z avtomobilskim pasom - se pa le-ta spelje drugače kot pas na sovoznikovem sedežu. Mišljeno pa ravno nekje od 4. leta dalje.

Žiga, 27.02.07
Gašper, 22.5.10

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 4271
8.1.2011 19:53:54   
Meemee
Kati - hvala user posted image

(odgovor članu K_a_t_i)
Neposredna povezava do sporočila: 4272
10.1.2011 11:12:25   
*ANA*
No po dolgem času lep pozdrav še od mene user posted image

Najprej vsem voščim veselo in zdravo 2011 user posted image

Mi smo OK, le kašljamo in smrkamo user posted image .Mali priden, ne plazi ampak potuje po ritki naprej user posted image ,zobkov pa tudi mi še nimamo, ah bojo že user posted image
Zdaj spi, tavečja dva v vrtcu pa imam malo miru user posted image

No tolko zaenkrat, uživajte v tem "lepem" vremenu

(odgovor članu Meemee)
Neposredna povezava do sporočila: 4273
12.1.2011 8:49:11   
barvar
Dobro jutro!
Pa kam ste se vse skrile user posted image ??? Ste vse pobegnile iz RR?
Pri nas še vedno spimo za en k... Sem že čisto uničena. Nimam pojma kaj mu je zadnje čase. Bi bilo najboljše kar takoj imet še enega user posted image , da opravimo z nespečnostjo in bo potem miruser posted image user posted image user posted image .
Tudi mi gremo jutri končno po avtosedež, ker morem malega kar potlačit v lupinico če ga hočem pripet.
Pišite kaj, da vidim če še živite...

Pa je prišel! Najin Maj - 6.5.2010

(odgovor članu *ANA*)
Neposredna povezava do sporočila: 4274
12.1.2011 10:55:28   
Aninchy
barvar - http://www.cepetavcek.si/ user posted image user posted image user posted image tam smo!user posted image

Martin (11.6.2010)
Rok (21.10.2012)

(odgovor članu barvar)
Neposredna povezava do sporočila: 4275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  169 170 [171] 172 173   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?