deveta
|
Ojla! danes pa RR brez kosila . Sem ga pojedla ob enih skupaj z veroniko. Sem nama naredila proseno kašo, purana, bučke in korenček, pa malo čebulice sem prej popražla na olju. Pol pa jem in jem, pa zdraven njo futram, pa gruntam, kaj je tako brez okusa danes to kosilo. Pa se spomnem, aja soli nisem dala not . Pa sem kljub temu pojedla, je bilo vseglih dobro, itak večkrat solit pozabim. Klupko: joj, ne spominjaj me na delo. Ne vem ali naj bom srečna ali žalostna, da me po porodniški še nič ne čaka. Razmišljam, da bi z iskanjem službe vsaj do seprembra ali oktobra počakala. Čene drugega bo, takrat vsaj vrtec, upam. Zdaj ko je šel mož v Italijo delat nekoliko več zasluži, pa še nadure lahko dela kadar želi (ker dela na srečo je dovolj). Tako, da za silo bi bila tudi njegova plača dovolj. Ga pa zato ni nič doma , šele okoli 18 ali 19 hodi domov. In nas ujame ravno ko Veroniko za spat rihtam. Tako da se pol 15 20 min z njo igra in to je vse kar jo vidi med tednom . Ah, bo že. Novoletna jelka: smo jo v nedeljo tudi pri nas doma postavili . Je pa Veronika te dni pogruntala kako lepo se je kotalit. Se je že pred časom nekajkrat obrnila iz hrbta na trebušček, zadnja dva dni pa kar naprej to ponavlje. samo pol se utrudi (po 3 minutah) biti na trebuhu in začne tulit. Pol jo dam spet na hrbet in ona čez 5 min spet na trebuh, najprej 2 min veselje, pol pa spet sirena . Spanje ponoči: ne bom pisala kako je pri nas lahko kar post od Sapin skopiram : Spat šla ob 9h prvo dojenje in uspavanje! ob 11h drugo dojenje, je zaspala na joški 1.45 tretje dojenje, je zaspala na joški 3.30 četrto dojenje, je zaspala na joški 5.45 peto dojenje, je zaspala na joški 7.00 vstajanje 9.15 S to razliko, da gre Veronika spat ob osmih in tudi vstajava ob osmih. Drugo pa je tam tam, tudi jaz jo kasneje kar k sebi vzamem in ko zajoče jo samo priklopim in spim naprej. In to noč sem prvič začela biti malo Bad mummi. Ker punca misli, da je noč namenjena hranjenju in spanju, dan pa igranju, malček spanju in še manj hranjenju . Čez dan se doji max 1 min, ponoči vsaj 5 min. Zajterka noče (itak da ne, saj celo noč je), dopoldanska malica okoli 10ih: 1 do 2 žlički sadja in 1 min joške; kosilo, okoli 12:30: 80-120 g (neki škrobnatega+ več vrst zelenjave in včasih košček mesa), pol gre spat in še malo iz joške povleče. Pol pa do 5ih noče nič dat v usta. (Samo čaj, zdaj se je naučila celo pit, ampak največ 100ml na dan). No okrog 5ih 1min joške in ob 7 zvečer končno poje en normalen obrok (120-140 ml) kake mlečne kašice z dodatkom kuhanega sadja. tako, da danes sem jo dvakrat pustila, da se joka (sicer sem jo vzela k sebi) in ji nisem dala zize. Tako, da se je dojila "samo" ob 11ih, (ob enih 15 min joka in zaspala), pol ob 3eh, (ob 5ih 20 min joka in zaspala) in spet dojenje ob 6ih. Bomo vidli, kaj bo prinesu ta novi sistem . Danes še ni nič bolj lačna čez dan, edino namesto 2 žličk sadja jih je pojedla 4 . Ah, bomo vidli kaj bo iz tega. Pa saj me ne bi motilo toliko, da se pač zbuja, moti me bolj to, ker čez dan ne je skoraj nič, ponoči pa bi cele pojedine imela . Nič, grem še jaz malo na kavč, zunaj pa je taka megla, da še sosedove hiše ne vidim
|