Sapin
|
Daaan! Jaz trenutno obratujem le med tednom. Za vikende, ko je oča doma, pa se okoli ganjamo, kuhamo in se ukvarjamo drug z drugim. Moja beba pa je nekaj divja zadnje dni. Se veliko zbuja ponoči in ponoči jo imam, dokler spi pri meni, jaz čez. Pa tudi sicer se pri meni veliko lažje pomiri in je veliko bolj zadovoljna, kot pri očkotu. In jaz sem trenutno edina, ki jo spravlja spat. Če proba oče, se začne kregat. Doma pa jo je uspešno uspavala še babi. No - v petek se vračava domov, pa bomo videli, ali tale babi še obvlada. GH: sem odkrila eno ful fino kašico iz treh žit brez sladkorja. Sem porabila škatlo z frutolinom (ki je imel že vmešano mleko tako, da sem dodala samo vročo vodo), pa je bil tako cukran, da bi skoraj sladkorno fasala. Materinska ljubezen je velika . Včasih se moram prav zadrževat, da ne postane carkajanska ljubezen. No, z nočnim zbujanjem ji je verjetno kar blizu. Barvar: Poročaj, kako bo šlo ole z otroško posteljico. Moja spi pri meni, a me kmalu, še pred novim letom čaka naloga, da jo preselim v lastno posteljico. Ponoči sicer nima daljših obdobij budnosti, morda zato, ker se zbudim takoj, ko se začne premikati in ji pred gobček pomolim joško. Ona pa, priden mali sesalček, se prisesa, malo poje in spi dalje. Kolikokrat se to zgodi na noč pa ... Pojma nimam, odvisno. Včasih se mi zdi, da prevečkrat. Fiska: v knjigici skrb dojenčka za telebane (ali nekaj takega) je tudi ta metoda opisana. Je pa tudi druga, da po petih minutah potolažiš otroka in ga potem pustiš deset minut razgrajat ... Kaj pa vem. Živali se odzivajo na jok mladičev. Jaz bi trenutno tudi raje spala z malo kot z veliko ljubeznijo. Barbara - hvala za informacijo o tejle kašici za lahko noč. Bomo kupili. Pa še ocvirek: Sem ugotolila, da tale božično - novoletna tržnica ne dele najbolje mojim joškom. Kuhano vino, jajčni punči, glogi, grogi .... Po teh sladkiših mi nastaja veliko mleka in sem ponoči imela celo mlakužo na postelji. Pa tako fino je bilo, ko se je to nehalo. Je pa gloog edini vreden teh težav.
|