*miška* -> RE: januarke 2011 (17.11.2010 14:28:23)
|
spaghtek, tukaj je od ginekologa do ginekologa različno, tudi jaz se čudim, da nekaterim pri vsakem obisku delajo uz-je?! No jaz sem imela tista dva standard, prvi vaginalni in morfologijo, s tem, da sem šla še nuhalno samoplačniško in pa v 29. tednu še kontrola rasti tudi samoplačniško, drugače mi pa samo pritisk, težo in trebuh meri na vsakem in vpraša, kako se počutim in če so kakšne posebnosti. No imela sem tudi kontrolo cukra, pa trikrat vse krvne preiskave, pa redne kontrole urina. Torej dva uz-ja sem šla samoplačniško, ki jih zavarovalnica ne plača, so pa baje priporočljivi. Mi je pa vmes tudi dvakrat vzela bris, zaradi stalnih vnetij. Torej moja ginekologinja ne komplicira, naredi tiste pripadajoče preiskave, če pa ji kaj potožim, me pa pregleda tudi kaj več. Vidim pa, da imamo še vedno več rednih preiskav kot vi. Je pa res nekaj, moja mami tudi pravi, da ni imela nobenga uz-ja, da so včasih srček poslušal z kozarcem??!!! No pa se nas je večina vredu rodila. Če redno čutiš gibe in ne krvaviš je najbrž vse vredu. Ti pa verjamem, da si napsihirana, sploh, če je zdravstvo tolk drago. Jaz sem šla na samoplačniški uz in plačala 60 eur, pri vas pa 300eur?!
|
|
|
|